Stranica 31 od 37 PrviPrvi ... 212930313233 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 1838

Tema: Neurednost

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ježi ga, svak je sam sebi odabrao životnog partnera... da sam mogla bolje, hm, možda i jesam, ali to je već priča za neki drugi topic... uostalom možda je meni u nekim stvarima bolje neko nekome tko odlazi bez partnera na odmor ili putovanja...

ONT
    Ne kažem da moraju zapišavati, naravno da je svima draže (pa pretpostavljam i samim malim i velikim muškarcima) da je svijet oko njih uredan i čist, i naravno da je svim roditeljima cilj da dečki uredno pišaju, ali zar nije prirodno stanje stvari da muška populacija piša stojećki? Iz kojeg razloga učiti dečke da pišaju sjedećki? Zato da bi mame i/ili tate manje morali prati oko WC-a? Ili zato jer živimo u modernom 21.stoljeću u kojem je puno toga drugačije nego prije?

Naučiti malog dječaka da piša stojećki po meni znači podučiti ga kako da krene piškiti, da pusti mlaz tek kad nacilja u školjku, da pri završavanju pišanja ostavi pišulinca iznad školjke da ostatak iscuri, da ga otrese iznad školjke a ne sa strane, itd.
    Netko je možda svoje sinove pustio da sami zapišavanjem otkriju kako pišati stojećki. Moj sin je uz tatine upute naučio pišat stojećki. Uredno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj da sada opet ne idemo na to muško pišanje... ispisale su se već stranice is tranice o tome...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    I moj muž piša stojećki.U stvari mi nikad nije ni palo na pamet da bi muški to mogli obavljati sjedećki.Mislila sam,svi muški to tako.
    I ne bih mogla sama s frendicom na more,vjerovatno.
    Ah, čuj, to ima veze i s visinom... Kad muško ima 190 cm u visinu ili više, teško je pogoditi rupu tamo negdje dolje pa je praktičnije sjesti, naročito usred noći ili rano ujutro (i kad nemaš previše odjeće na sebi).

Nisam o tome razmišljala sve do nedavno, ali 12-godišnji sin (trenutno visok skoro kao ja, a to je 170) isto je počeo to prakticirati na isti način i uz obrazloženje da mu je tak lakše.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    I moj muž piša stojećki.U stvari mi nikad nije ni palo na pamet da bi muški to mogli obavljati sjedećki.Mislila sam,svi muški to tako.
    I ne bih mogla sama s frendicom na more,vjerovatno.
    Naravno da muški mogu pišat sjedećki, i ponekad MM to prakticira kada se recimo moja kćer kupa a njemu je frka na WC. Sigurno neće odlaziti preko puta kuće u šikaru pišat stojećki, nego će na brzinu sjesti na školjku i obavit to sjedećki, da ga baš žensko dijete ne gleda u guzicu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Iz kojeg razloga učiti dečke da pišaju sjedećki? Zato da bi mame i/ili tate manje morali prati oko WC-a? Ili zato jer živimo u modernom 21.stoljeću u kojem je puno toga drugačije nego prije?
    pa zato što je prostata u prirodnijem položaju, prazni se cijeli mjehur i mokraćovod
    a problemi s prostatom su jedna od najčešćih bolesti današnjih muškaraca

znači, zaboravimo na zapišavanja (iako ni to nije za odbaciti) i okrenimo se ka zdravijem

(oko mene su muškarci preko 70 i 80 i ipak sjede)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ni meni se ne da lamentirat o muškom pišanju, samo mi se učinilo da je tvoj odgovor na moj post krenuo u filozofskom smjeru...
    sve 5

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM doma piša sjedećki, rijetko stoji. Sin piša sjedećki, pokušavam ga naučiti da stoji i piša, ali ni u ludilu ne želi, jer misli da će si pokapati obleku.
    I bez obzira koliko ja objašnjavam da nije bitno da li će pokapati obleku, imamo vode, imamo čiste obleke, nije to ništa, dogodi se svima, bla, bla, bla,... Ne želi.
    Takav je od malena. Nikad nisam ničim pokazala da bi mi bio problem zapišavanje ili tako nešto, ali on ne želi.
    Od kad se s dvije godine odviknuo od pelene imao je možda 2 ili 3 nezgode sa zapišavanjem gaća. Užasno na to pazi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: a zašto ga želim naučiti da zna pišati stojećki?
    Jer nam je to praktičnije po zimi, u vrtiću i slično.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ima i solucija da možeš sama na more- ma što na more, preko oceana, a da gospodin piša stojeći. Dogovor kuću gradi.
    A kad imaš doma tri muškarca koji su itekako visoki, normala ti je drugačije pranje školjke, s tim da znaju da se zapišani dio prebriše samoinicijativno i održava u urednom stanju (nivou urednosti kojeg smo sami uspostavili).

Praktičnost pišanja stojećki skužiš tek kad imaš curicu u fazi odvikavanja od pelena...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ima i solucija da možeš sama na more- ma što na more, preko oceana, a da gospodin piša stojeći. Dogovor kuću gradi.

Slažem se, ali mislim da je teško postići takav dogovor ako ste se u početku jedno prema drugome drugačije postavili i oboje prihvatili tadašnji dogovor. Ima ljudi koji se teško s vremenom prilagođavaju drugoj osobi. Ja živim 16 godina sa takvom osobom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uopce mi je nezamislivo da netko odrastao promasi i onda to ne pocisti :/
    Inace, i po feng shuiu se smatra dobrim poklapat wc skoljku.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM piša sjedečki, stariji piša sjedečki a malome je netko u vrtiću rekao da curice pišaju sjedečki i ježi ga, to što se igra barbikama ga nesmeta ali pišanje sjedečki ga smeta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Uopce mi je nezamislivo da netko odrastao promasi i onda to ne pocisti :/
    Inace, i po feng shuiu se smatra dobrim poklapat wc skoljku.
    Onak kak je Anemoni i mojoj kolegici uspjelo previdjeti pa i zapišati poklopac, isto tak i muškima u 3 ujutro uspije promašiti wc, a da ni ne znaju da su promašili... he he he...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja neću o pišanju, muž mi je po tome pitanju dosta uredan, ja se samo želim prijaviti u klub neurednih

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji poznati su prilikom gradnje kuće odlučili da će u wc postaviti pisoare (uz, dakako, i wc školjku), u kući su tri muška, svi visoki. Ona kaže da kad usred noći mora na wc ne želi razmišljati na što sjeda ili da onako bunovna mora čistiti. I to je jedini put da sam vidjela pisoare a da nisu na javnom mjestu. A ona tvrdi da joj je to potez života.
    A da odrasli muškarci pišaju sjedećke, to sam vidjela samo kod starijih muškaraca koji imaju problema s prostatom, pa ga puštaju 'kap po kap', dakle oni koji već IMAJU probleme, a ne oni koji se trude izbjeći ih. Ne kažem da nema drugačijih, samo ih JA ne poznajem.

A neko vrijeme sam bila uvjerena da mi wc školjka curi pri dnu, jer je svako malo bilo mokro. Onda sam skužila da je posrijedi moj sinko , kad sam mu slučajno upala u wc - on zuji prema plafonu, pišonju usmjerava valjda kamo i pogled, pjevuši si svoje...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo s pisoarom mi je odlično, samo treba slomiti blokadu u glavi... Čula od susjeda sličnu priču (sin je otvarao firmu u svojoj kući, tako nešto, uglavnom wc su trebale koristiti i stranke, stavili pisoar uz školjku pa se pokazalo odličnim).

Inače, prije smo se tome rugali kad je kolega (Zagorec) pričao kako u njegovom mjestu grade kuće - svaka mora biti bar pol metra dulja i šira od prethodne u istoj ulici. Jedan od njih stavio je pisoar, pa su ga kritizirali da je u Njemačkoj (gdje je radio 20 godina) bil na wc-u samo po kolodvorima i birtijama.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

da imam bolje raspoređenu kvadraturu kupaone i posebno wc-a (u koju stane jedna osoba sa svojom guzicom i to je to), svakako bi gledala postaviti pisoar! mislim da je to najbolje rješenje za muškarce, pa bili oni visoki ili niski, ako jedino ispravnim misle da je pišanje stoječki. a to su uglavnom svi koje ja poznajem, osim mog starog koji kao i kod Audrey već ima određenih problema. nije on to odlučio jer je nešto naročito čisto biće.

inače, da, mm je visoko stvorenje, vrlo slobodnointerpretirajuć po pitanju čistoće i urednosti i ja s njim već ohoho godina vodim bitku oko zapišavanja wc-a i okolnih pločica (između ostalog). dobra stvar je jedino što nam je četkica za zube ipak u kupaoni, daleko od tih svih baja iz pljuskova kod puštanja vode...

OFF teme: gadljivost mjerim po grimasi užasa koju žene naprave na scenu iz filma 13. ratnik kad si oni vrli vikinzi ujutro redom počnu dodavati lavor s vodom sa kojom se umivaju i pušu nos i tako to...

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A neko vrijeme sam bila uvjerena da mi wc školjka curi pri dnu, jer je svako malo bilo mokro. Onda sam skužila da je posrijedi moj sinko , kad sam mu slučajno upala u wc - on zuji prema plafonu, pišonju usmjerava valjda kamo i pogled, pjevuši si svoje...[/QUOTE]

ovako i moj, a ako odmah ne skužim i prođe neko vrijeme, sada po ljeti nam baš fino zamiriši u kupaoni- kao u zahodu na kolodvoru

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne mogu prežaliti kad smo renovirali kupaonu što nisam stavila onaj mali wc za djecu, a gledala sam ih, premišljala se,...
    Dijete ga može koristiti godinama i ima samo svoj wc.
    Naravno i pisoar je odlična ideja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja šogorica ima fino odvojenu kupaonu i wc
    odlično, u wc samo školjka i mini lavabo za oprat ruke, super
    a u kupaoni može bit šta god hoćeš
    i nitko joj ne bleji u zmazani veš, mašinu, dal je kada oribana i sl....
    Posljednje uređivanje od ZO : 19.07.2012. at 13:51

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    moja šogorica ima fino odvojenu kupaonu i wc
    odlično, u wc samo školjka i mini lavabo za oprat ruke, super
    a u kupaoni može bit šta god hoćeš
    i nitko joj ne bleji u zmazani veš, mašinu, dal je kada oribana i sl....
    Da, tako je nekad bilo čak i u stanovima... Kod moje mame zajedničko mini predsoblje iz kojeg jedna vrata vode u wc a druga u kupaonicu (kada, lavabo, vešmašina). Kod tete je još bolje, jer ona ima sve to isto + bide u kupaonici. Danas stanovi nemaju ni špajzu, a wc je prečesto u sklopu kupaonice. Tja, to se onda zove napredak. Kad gradiš kuću, često možeš sam o tome odlučivati, a stan je ipak nešto drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM nema šanse da bi sjeo na školjku ako ide samo pišat, ali moram priznat da nema ( barem onih vidljivih ) zašpricavanja
    dobro gađa
    a da mu kažem da sjedne i još da za sobom spušta dasku proglasio bi me munjenom, cirkus totalni nakon 10 godina suživota
    teško je neke stvari mijenjat

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako je nekad bilo čak i u stanovima... Kod moje mame zajedničko mini predsoblje iz kojeg jedna vrata vode u wc a druga u kupaonicu (kada, lavabo, vešmašina). Kod tete je još bolje, jer ona ima sve to isto + bide u kupaonici. Danas stanovi nemaju ni špajzu, a wc je prečesto u sklopu kupaonice. Tja, to se onda zove napredak. Kad gradiš kuću, često možeš sam o tome odlučivati, a stan je ipak nešto drugo.
    mi smo u kući, na 3 kata, mi smo u sredini, morali smo se zadovoljiti postojećim rasporedom prostorija, nismo ništa mogli mijenjati značajno kad smo se uselili
    a tada mi nije to padalo na pamet ni da smo mogli
    ali je ustvari baš dobro rješenje, ne samo zbog spomenutih bakterija nego općenito

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak čistite radijatore i kolko često????

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mene je zabranjeno pišanje stojeći već desetak godina,
    nema više zapišanog wc-a, pošpricanih pločica,
    dopizdilo mi stoput na dan sve to brisati da wc ne dobije onaj karakterističan miris,
    rekoh, dečki, vrijeme je da malo odmorite dok pišate.
    Zapravo ne mogu vjerovati kako je to bilo jednostavno.
    To naravno vrijedi za pišanje doma, drugdje pišaju stojeći, ne zato jer su zbog toga alfa mužjaci, nego zato jer je tako više higijenski u javnim toaletima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Uselili smo prije 7g i od tada smo čistili 1x, prije 2g, kada smo farbali zidove.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi radijatore obavezno čistimo prije sezone grijanja,
    imamo one zayebane radijatore iz osamdesetih koje imaju puno utora,
    najbolje se očiste ako ih razmontiraš i otuširaš u kadi,
    ali nama se to najčešće ne da, pa imamo neku kombinaciju spužvica sa žicom, provučeš vlažnu spužvicu na vrh, pa kroz utor vučeš žicom do dna,
    može i sa krpicom.
    Nije baš jednostavno, sve si prste znam raskrvariti, ali brdo prašine i smeća iziđe van,
    muka mi je da se to grijanjem širi po prostoru stana.
    Posljednje uređivanje od piplica : 19.07.2012. at 15:16

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj se i radijatori koji su na etažnom plinskom mogu tak razmontirat?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kaj se i radijatori koji su na etažnom plinskom mogu tak razmontirat?
    Pa trebali bi, u njih isto ide voda, kao i u one koji su na toplani, jedina razlika je šta tu vodu grije.

Mi ih izvana prebrišemo, tu i tamo sa peruškom proroštamo, ali smo ih pošteno očistili samo 1x.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, mi imamo centralno na struju,
    ali pretpostavljam da sve što je montirano na zid može biti i razmontirano.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM nikad nista ne zapisa i ja sam do nedavno, nakon 19 zajedničkih godina bila uvjerena da pisa sjedeci
    I nesto tako spomenem i kaze on da otkud mi ta ideja
    A sto se tiče urednosti razgovaram maloprije s kceri, koja je na moru
    I pita ona mene ima li sto novo
    Kazem ja da sam joj kupila knjige, da je jako vruce i da nisam nis pospremila sto sam planirala
    A ona meni : mama, ali to da ti nisi nis pospremila nije nista novo
    :green:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    A sto se tiče urednosti razgovaram maloprije s kceri, koja je na moru
    I pita ona mene ima li sto novo
    Kazem ja da sam joj kupila knjige, da je jako vruce i da nisam nis pospremila sto sam planirala
    A ona meni : mama, ali to da ti nisi nis pospremila nije nista novo
    :green:

Kad mene moja iznenadi sa takvim komentarima, ja se pitam jel kuži kako je cinična i kako pogodi u živac ili joj to dođe spontano.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Djeca nas gledaju...jako pozorno, bili mi svjesni toga ili ne. I uče o urednosti. Jedni da mogu biti neuredni poput mame (ja ) ili baš suprotno - ne žele biti nikad takvi i sve će im biti po špagu. Od mojih velikih, svaki je odbrao jedno od toga...ne isto, o ne.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    LE okej, to ću napravit ja koja se opterećujem možda ovakvim stvarima

šta sa ostalim u kući? i onima koji dolaze inače češće? rjeđe? bilo kad?

da im održim svima predavanje na temu poklapanja wc školjke?

ili stavim natpis: OBAVEZNO prije puštanja spuštajte dasku inače....
    MM-u sam rekla da ili spušta poklopac ili nek riflja kupaonu od poda do stropa 3x tjedno.
    Četkice su u ormariću. Ja sam ga ciljano dizajnirala.

Inače, ne dezinficiram. Ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imam prijatelja koji je sve svoje drugare naučio da pišaju sedeći. Kod njega se mora! Ceo život je pišao stojeći i nije razmišljao prska li šta i gde, dok je mama čistila za njim. Od kako živi sam i čisti sam, čak i u toku najgorih pijanki i žurki opominje sve da mu paze na wc!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Kad mene moja iznenadi sa takvim komentarima, ja se pitam jel kuži kako je cinična i kako pogodi u živac ili joj to dođe spontano.
    moja ne kuži
    ona je to iznjela kao golu činjenicu
    krme

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

2x godišnje, imamo Lipovicu 90% - ostatak su oni rebrasti noviji tip i "ljestve" u kupaoni.

Ispod radijatora metnem najlon, pa na to krpe stare, pa na to novine stare (da zaštitim parket). U posudu koja ima na sebi onu štrcaljku stavim toplu otopinu Čarlija i vode; nebi vjerovala što sve van ispadne... Baukači samo takvi...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja ima na usisavaču nastavak za radijatore..... Pa to par put godišnje očistim....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Radijatore skineš, pa na dvorište i mini-wash!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Previše posla, a trebal bi onda i majstor doći

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

MD to sam. I naravno, to smo radili samo jednom, kad sam ja uselila kod njega. Nakon toga redovito usisavanje, najlon, krpa, špricaljka... već po inspiraciji.
    A što ne volim Lipovica radijatore...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja radijatore perem s parnim cistacem

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi nemamo radijatore. ZiviJo central air. (Ok, ponekad bih bas voljela nas tip grijanja/hladjenja. )

alex!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radijatore perem s parnim cistacem
    od zgora ili od dole?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sa usisavačem, imam nastavak za ispuhivanje zraka pod velikim pritiskom.. Od gore prema dolje obavezno(u suprotnome sav stan bude prašnjav)...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koji je to usisavač?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Radijatore skineš,
    - za ovo bi morala pozvati predstavnika stanara da pozove toplanu da dodju ispustiti cijeli sustav centralnog u zgradi, to rade iskljucivo ako netko radi rekonstrukciju stana i pri tome zamjenu radijatora.
    pa na dvorište
    - nemam
    i mini-wash!
    - nemam

Uglavnom, radijatore ne perem. Usisem malo ispod radijatora ako ima prasine, paucine ili onog mucastog, a gornju povrsinu prebrisem povremeno (obicno kad trebam susiti ves na tome). Parne cistace, usisavace s posebnim nastavcima, tlakovima, spricaljke i ostali spomenuti pribor za specijalne namjene - nemam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Radijatore skineš, pa na dvorište i mini-wash!
    Ovo se radi samo prilikom preuređivanja, nije mi to sastavni dio čak ni generalki. Radijatore perem pred početak sezone grijanja i na kraju iste (zadnje vrijeme samo ih brišem onim krpicama iz Lidla, to je zakon, skidaju sve, a ništa se ne cijedi). U ostalim situacijama zavučem šarenu metlu (spigana je oslobodibog) iza njih i počistim koliko ide.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da... kad smo već kod pretjerivanja u čišćenju: meni je teta čistilica odvalila suđericu (samostojeću) da počisti ispod nje. Izvukla je crijevo od vode, napravila poplavu i tako svašta (a pola kuhinje mi je pod parketom). Tak da nije ni generalka za svakoga. Nakon toga nisam joj dozvoljavala da dira bilo što od tehnike.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo u stanu 10 godina, skinuli smo u startu radijatore kad smo uređivali jer smo ih farbali - i to je to
    brišem prašinu sa njih, prebrišem ih cijele ili što već, ne pada mi na pamet skidati ih, pa da imam ne znam čega odozada
    valjda se u sezoni grijanja i sprži nešto iza

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •