Zna li tko šta nam je sa Shaniom???
ivana sve će to proći i poslije ćeš se smijati svojim strahovima! Pokušaj se opustiti i uživati u trudnoći![]()
Zna li tko šta nam je sa Shaniom???
ivana sve će to proći i poslije ćeš se smijati svojim strahovima! Pokušaj se opustiti i uživati u trudnoći![]()
Hvala vam mnogo na savjetima...Vec sam pocela misliti da sam luda i da necu biti dobra majka!!!
Pocela sam se svadjati sa muzom oko sve i jedne sitnice,sve mi je pocelo smetati...Sto mi nikada u zivotu nije smetalo...Lakse mi je sada kada znam da je do hormona i da ce to sve proci kada rodim svog malog andjela!!!
P.S.Jedva cekam svoju bebu!!!![]()
Hvala vam mnogo...Vec sam pocela misliti da ludim,da necu biti dobra majka.Da cu unistiti i sebe i brak...Takva panika,i stres me hvata svaki dan.Svaki dan placem,i to mi ne treba nikakav razlog...Bojim se za bebu...Sad kad znam da su hormoni u pitanju,lakse mi je!Jer stvari koje mi nikad nisu smetale,sad mi smetaju.Moja bolja polovina mi kaze da se nisam nasmijalatri mjeseca...Da je zaboravio kako se ja smejem!!
Hocu da uzivam u ostatku trudnoce!!!
![]()
P.S.Jedva cekam da rodim svog malog andjela!!!![]()
Dan!Ja imam isti problem,u 22.tjednu sam i promjene raspoloženja me drže stalno sa naglaskom ovih tužnijih.Na mirovanju sam jer nisko nosim i ovo mi je druga trudnoća.U prvoj sam imala preklamsiju i jučer sam cijeli dan provela u strahu da će se opet ponoviti,puna sam strahova i svjesna sam da to nije dobro,ali kao da upravlja sa mnom.Sve su to hormoni![]()
Evo me drage moje,manal,nisam u toku,CESTITKE prije svega! Kako sam? Pamtim i bolje dane,vruce je,debela sam,bebo je narastao.oko mene tuga,gubitak beba,majcina tuga je nesto najstrasnije.odem u sobu pa legnem i mantram sama sa sobom..fali mi moj mir,nasi mali razgovori doma,moj muz,moja wc skoljka....nikome nebi pozeljela ovakve zadnje tj. Medicinski SOK! Na uzv.totalna previa se podigla u 35 tt,skoro za prirodni porod,ali ipak nis od toga jer je moj zivot tada u opasnosti ako krene po zlu.sad sam 36 tt sutra (smanjili mi trudnocu prema uzv za tj.dana) vjerojatno u 37 CR.ako ne prije,strah me,jako.jako...tu su mi zivci "stradali" samo da moja ljubav sretno dodje na svijet,samo to zelim, da prodje ta tjeskoba,sto ni on ni ja ne mozemo odluciti kad cemo se upoznati,vec dr.a na sve to tata mi lezi par odjela dalje na mene na kardiologiji,isao k meni u posjet,srusio se i zavrsio na intezivnoj..sto da vam kazempusa od mene i mog aktivnog djecacica
Samo ti misli na bebu i sebe dr neću ugroziti ni jedno.Bit će to sve dobro.
ja sam u sličnim problemima, ne peru me hormoni, ne plačem, ne zahtjevam ništa, baš sam čak i skuliranija nego inače.... ali razmišljanja strahovi i snovi će me uništit...svako veće kad legnem počmem razmišljati da će se i ovo dijete roditi ranije... da će ga ozljediti na porodu... mislila sam da ću se najviše bojati onih bolova šivanja 2 sata poslije i opravka tek 6mj poslije....al ja strahujem za bebu...
ginekologica (jedina) u novom gradu je užas, bezobrazna, drska, neprofesionalna, viče na mene, moj ginekolog je daleko 520km, ponekad ga nazovem, umiri me, al to nije dovoljno....
gotovo svaku noć sanjam da mi je opet pukao vodenjak iznenada, da rađam nedonošće, da je beba na aparatima i bori se za život...tako realno da mi je kada se probudim loše...
i ne znam uopće kako to da prestane, MM mi nije neka pomoć, ni itko tko mi kaže da će sve bit u redu, jer znam da nije uvik sve u redu i da ni sa čim to ne možemo spriječiti... sutra idem opet u privatnice u drugi grad na UZV, 100€, valjda me smiri malo bar na koji tjedan![]()
Hej, Nine...
Da postoji išta pametno što ti mogu reći, rekla bih. Žao mi je što sve to moraš prolaziti. Nažalost, znam kako je kad čovjek sam sebe muči i opterećuje i kad si praktički sam sebi najveći neprijatelj. Da znam kako otjerati takve ružne misli i strahove, i sama bih to učinila
Ako ništa drugo, šaljem ti vibrice i iskreno se nadam da će ipak sve biti dobro.
Cure ja sam isto tako svašta loše mislila i da stavrno se porod zakomplicirao, ali meni je pomogla vira u dragog Boga i molitva. Kad ste loše smirite se, povucite negdi di volite biti i zamišljajte najsjajniji porod i svoje zdrave i vesele bebe.
Hej draga Shania! Hvala na čestitkama! Drago mi je da si se javila i da si došla do toliko tjedana, to je jako dobro! Ali suosjećam s tobom u vezi svih loših stvari koje te okružuju... Znam bar otprilike kako ti je, ali super se i držiš, jaka si, i to ti pomaže! Kao što mishekica kaže, kad bi ti imala što pametno reći, rekla bih, ali nažalost, mogu ti samo reći da mi je žao da to prolaziš i da mislim na tebe i vibram puno dobrog! Uskoro će završiti ova ružna faza i počet lijepo novo razdoblje za tebe i bebu! Svako dobro!![]()
nine , drži se! potpisu jem ardnas i mi shekicu. kad god možeš, pokušaj si govoriti dobre misli, pozitivne rečenice, ne poništavaj ih kritikom u tom trenutku, samo ih pokušavaj ponavljati, možda nakon nekog vremena lakše krene i povjeruješ u njih!
manal, tek sad vidim da si rodila. Čestitam!!![]()
Nama se stvar izgleda pokrenula.
Međutim, jučer na pregledu u rodilištu kažu 3 cm otvorena, da imam trudove a ja ih baš i ne osjetim, tj. ne razlikujem od BH kontrakcija osim što imam mučnine. Više mi izgleda kao periodična bol mog jajnika sa cistom. Po njihovom sam trudna ne 38 t nego 36+5 i dali su mi spasmex kako bi probali dogurati do 37 tt. Popila sam jedan jučer i neki mikro trudići od svakih 25 min. su utihnuli. Sad razmišljam da ga ne bih pila jer ako se otvaram i ako oni sumnjaju da ću izdržati do nedjelje 2u1 onda mi kod njih ne gine drip, što ja ipak ne bih ... ima li netko sa sličnom situacijom? I da, još mi nitko nije procijenio veličinu bebe, a sudeći po svemu i trudnicama jučer u rodilištu čini mi se da će biti majušan....
Nešto mi je ispalo, ali nije krvavo pa ne znam da li da računam to kao sluzni čep, plodna voda kapa,....
palčice, ako ti je dr. prepisao lijek, uzimaj ga. Pogotovo zato jer je beba procijenjena manja.
evo mene jos sam 2u1. 35 tt.
manal pitala si me za kilazu malog, kako tako precizno mjere Ma vraga je precizno, prepisem broj sa slike ultrazvuka. ne vjerujem stroju 100 posto.
moja "panika" je popustila, nekako sam se oslobodila a i vruce je previse, mali me udara previse, natukla sam kilazu lezeci, vise mi nikako ne odgavara ni jedna poza za lezanje, odavno se ne presam na ljevom boku i dosta mi je. prakicki sam u 36 tt i jos da izdrzim tjedan dana. doktori mi govore samo da izdrzim dan po dan a sestre vrte glavom i govore da ne bih bila prva koja je toliko otvorena i prenjela. e to mi se bas ne da...
hvala mishekica!
optimistična, drži se! nadam se da će beba biti fine veličine (neka ne bude ni prevelik da bude lakši porod) i da će si izabrati dan za porod koji i njemu i tebi paše.
![]()
palcica
evo i ja sam lezala u ri nedavno i ono sto sam vidjela je...
spasmex prave trudove nece sprijeciti ,pokusali su inekcijom spasmexa odgoditi porod jednoj curi u 33 tt. izdrzala je dva,tri dana ali kad su zabiljezili trudove snage 80 otisla je u radjaonu. spamesmex samo prave trudove regulira u pravilne intervale. ali bh grcice prekida. na tvom mjestu bih ga pila, kad krenu trudovi nema nazad
sluzni ce kojeg ni ja izleda nemam jer je curio danima a nesto je otislo i na rukavicama doktora na pregledima ako nije krvav onda nije hitno.
drip su davali curama koje su danima imale trudice,nis narocito a bile su u terminu ili prenjele. sta se desavalo u radjaoni nemam info.
e manal to je i meni zelja. neka mali natuce jos malo saleka a onda van!!!! nemam ja zelju preko 38 tt. iskreno nisam mislila da cu dogorati ni do ovdje.
Hvala na info Optimistična. Pijem spasmex. Još uvijek ništa. Jučer su bili satima na 15 min. pa ništa, a cijelu noć menstrualna bol. Trbuh divlja, ja nestrpljiva.
ja se sad pitam ima li moje psihičko stanje u trudnoći veze s djetetom poslije poroda, jer ovaj je mali... uh.![]()
Psihočko stanje tjekom trudnoće ima utjecaj na dite. Mene su svi od pedijatra fizijatra neuropediajtra pitali da li sam tjekom trudnoće imala stresove kakve i koliko su utjecali na mene.
Opet ista priča. Navečer jaki menstrualni bolovi, grčevi u trbuhu, trbuh tvrd i kvrgav, popila spasmex, a trudove ne osjetim ako ih i ima, mališa se umirio. A oni prognozirali da nema šanse da ne rodim do nedjelje navečer. Sad sam već nervozna i nisam pametna što činiti.
Samo neka se mališa vrti, to ti je sada najvažnije. Legni i mora se početi vrtiti ili lupati. Ako se miče manje od 10 pokreta u sat vremena, onda odi u rodilište.
zabrinuta sam za palcicu. ako ima jake menstrualne bolove da li je moguce da su to trudovi???
meni su rekli da dodjem u bolnicu ako me pocnu boliti ledja, ako imam menstrualne bolove,ako curim ili krvarim.
i mene muci da necu prepoznati trudove...
nisam rodila prirodno, ali sve cure su mi rekla da ćes prepoznati trudove da tu nemožeš faliti
a kada smo kod strahova u trudnoći nije bilo paranoidnije trudnice od mene, to je bilo strašno , jednom čak otišla jer imala grčeve u ranoj trudnoći, žena napravila ultrazvuk, i s bebicom sve ok, a ona mene pita šta ste jeli, a ja grah, a ona nemojte više jesti grah, sirota žena imala je ta živaca samnom
Optimistična, valjda da su pravi bi se nastavili i ostali u što manjem razmaku....ovako me to tu i tamo boli, gornji dio trbuha je tvrd, ali sve im se nadam jer ako se otvaram a njih nema rodit ću svakako kad odem ovih dana u rodilište. Prepoznat ćeš svoje, mislim da je rjeđa ovakva situacija kao moja gdje ne osjetim trudove koje navodno imam danima. Vidim da su neki spominjali one dvije crte sa ctg-a. Na donjoj se vide uzvišenja - valjda je to to, a ja sam u tim trenutcima mislila da osjetim bebu i pritiskala neki gumb kako mi je sestra rekla. Nakon pročitanog i pročitanog čini mi se da u ovim trenutcima i nisam baš pametna. Danas smo prešli u 37 tt.
to je super, ja sam rodila 36+2 iducirani porod (greškom doktora na prijemnom, mislio je da sam trudna 38+2) pa sam se nagledala doktora svih vrsta za malu do 3će godine.... svaki dan je bitan, ne znam za Spasmex u toj verziji, ja sam ga pila nakon prometne, al da mi krene porod s 36tj ponovo pila bi što god mi daju.... btw. ako u išta možeš bit siguran to je u onaj prvi "pravi" trud kad te odvali.... ja sam ga osjetila 3 sata nakon prsnuča plodnih ovoja ispred ljekarne.... samo sam produžila, nisam kupila ništa za bolnicu...boli 400x jače od menstrualnih bolova
btw. ja sam odradila privatan pregled, grlič mi je gnjecav, uloživa na sve strane (nisam otvorena), boli me non stop, dr. mi je preporučila mirovanje, ne nosit, ne sidit, ne hodat, osjećam se kao invalid .... e da, i uložila sam u Mastel-ov baby watcher ... sad mirnije dišem![]()
ma ja sam frik po pitanju tih trudova...bojim se da nece bolit kako sam vec otvorena i da cu rodit doma u krevetu. da necu stici u bolnicu. nisam normalna. zene se boje boli a ja se bojim da nece bolit. frikusa. mislim si ako sam pred dva tjedna bila tri prsta otvorena da nisam nista osjetila,koliko sam tek sada???? 5,6????? osjecam se super i to me muci.
Optimistična, možda nisi ni u krivu. moji trudovi nakon prsnuća vodenjaka su bili "pjesma", a na CTG-u sam vidjela da su dosta visoki ti vrhovi. ali je taj "klinac" za mjerenje skliznuo s trbuha i više aparat nije ispisavao trudove, iako ih je bilo. dr. su me pitali boli li me, a ja "pa onako, ništa značajno", i na to sam dobila drip. e sad to boli 400 puta više od menstrualnih, a prirodni trudovi za roditi... ne bih znala, nažalost.![]()
Mislim da ću se danas ići javiti u rodilište jer su mi kontrakcije unatoč dva spasmexa dnevno toliko jake da mi je trbuh ko kamen, a jutros se donji dio od kontrakcije čak i udubio - osjećaj nije baš krasan ..... od trudova ni t, menstrualni bolovi prisutni već tjedan dana ....
Ovi svi opisi su me ponukali da vas, iskusnije trudnice i majke, nesto pitam. Meni je do termina jos 4 tjedna, prvi porod, ne osjecam nikakve bolove, kontrakcije i sl.
Ono sto me brine kako prepoznati trudove? Kakva je to bol? Vidim da sad palcica navodi da ima bolove i kontrakcije, a nisu trudovi. Jel stvar u intenzitetu (trud jace boli?) i dinamici (postoje vremenski razmaci?) ili nesto drugo?
Ne bi htjela prerano doci u bolnicu i tamo zujati satima/danima pa ako bi mi netko mogao opisati kako se je osjecao bas pred porod, tj onda kad je vrijeme za krenuti od kuce?
Vjerojatno je to sve individualno, ali ipak nesto zajednicko kod pravih trudova postoji (gdje, kako boli, cemu je slicno).
PS: palcica zelim ti puuuno srece![]()
Trudovi su u pravilnim razmacima koji postaju sve kraći ..... bh kontrakcije su takve da ti se trbuh zna stvrdnuti privremeno, žene često spominju kvrge ... e sad, kako znam po poznanicama menstrualni bolovi mogu biti pripremna faza, a kod nekog i pravi trudovi (nisu svima bolovi u križima kod trudova). Prepoznat ćeš, ne brini .... i hvala! .)
Ja uopce nemam te BH kontrakcije, tj bar ne primjecujem da ih imam. Jedino osjetim pokrete bebe i to jako intenzivno.
Danas mi je 36 tt pa vjerojatno jos ima vremena za te sve predporodjajne simptome i boljke.
Idnom ja simptome do dan pred porod nisam imala,ama bas nista...kupala se na stijenama dan prije,ujutro bila na pregledu plodne (jer sam prenjela),popodne bila u spenzi....sve normalno....
U 19h00 tokom vecere krenuli trudovi,bila doma do 23h30....rodila u bolnici u 01h30....
Skuzila sam da je to to tek kad su trudovi bili na 5min i kad mi je pljusnula plodna voda po kaucu.....
E i da,isla sam na wc svako pola sata...samo tako prirodno ciscenje ....![]()
Na prvom porodu su me trudovi bolili kao menstrualna bol samo 100 puta jače. Nije me bolila ni kičma ni ništa drugo, nego samo ta jaaaka menstrualna bol i pritisak na guzu.
Porod je bio inducirani tako da ni ja ne znam što i kako bude kad krene. Nadam se da će ovaj put ići sve spontano.
Palčice tebe to dobro stislo...drži se i sretno!![]()
skulirana, to baš dobro zvuči. drago mi je da ima dosta brzih poroda ovdje, nekako mi se čini da prevagnu, to je utješno za sve koje će tek roditi, zar ne?
Idnom, meni su govorili da te mora boljeti u križima, ali ni pri prvom ni drugom porodu me nije tako boljelo. Jedina je bol bila jaka, kao menstrualna ali puno jača (na porodu), skroz nisko. Trudovi otvaranja kod prvog poroda su bili kao menstrualni, ali malo jači i znači isto tako nisko. I nisu bili u pravilnim razmacima, nekad na 10 min, pa na 5, pa opet 10, pa 3... da nisam otišla kod dr. možda bi i ja rodila kod kuće
Eh, da. Ni ja nisam osjetila BH kontrakcije. Možda u drugoj trudnoći, ali ni to nisam sigurna.
Posljednje uređivanje od manal : 15.08.2012. at 10:54
Curke hvala sto ste podijelile svoja iskustva!
Skulirana ovo tvoje iskustvo mi je kao iz bajke, a skroz je ohrabrujuce kad vidim da ste sve bile brze![]()
Manal,navodno to za bol ovisi do polozaja posteljice...meni je sis sa 1vom trudnocom imala jake bolove u ledjima a sa drugom nije,bar radi razlicitog polozaja posteljice!
A i mene su prevarili nepravilni trudovi,ja sam zapisivala u blokic sve,imam ga i sad...i pisem ja i pisem i nikako da budu bas ono pravilni dulje vremena...a dosli na 5min...i cak ispod...
Odzvanjalo mi je u glavi i sa tecaja a i inace tekstova:prvorotke,ne idite prerano u bolnicu,trudovi vam moraju biti pravilni....
Idnom,dosta toga ti je u glavi,moras si zabrijat film da ce to tako i tebi biti i bit ce!Kakve bajke,to itekako moze biti stvarnost !
Ostani doma sto je duze moguce,hodaj,skakuci/ljuljaj se na pilates lopti ako ju imas,ja sam i klecala na sve 4 ko macka,to mi je jaako odgovaralo!
Idnom, nećeš se zabuniti. Kad dođu pravi trudovi, znat ćeš. Oni bole, jako bole. Obuhvate te cijelu. Ali, ne brini, možeš ti to, svaka od nas je izdržala i čak zaboravila.
Razmak nije toliko bitan, važniji je intenzitet.
Ako čekaš do časa kad više ne možeš disati, ni micati se za vrijeme truda, čekala si previše.Sve dok možeš hodati i pričati, nije još panika za odjuriti. Samo pazi da se beba miče.
A možda ti pukne vodenjak, prije nego jako zaboli. Svaki je porod drugačiji, vidjet ćeš kad tvoj prođe.
Ali, ako ti se čini da ćeš biti mirnija u rodilištu, odi kad to osjetiš, pa makar sjedili u autu ispred. Učini onako kako ti se u tom času bude činilo da trebaš.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.08.2012. at 22:31
iskreno ne razumijem kako netko može očekivati da će se dogoditi izgon bebe (i to prve) tj. drugo porođajno doba, nagon za tiskanjem bez ikakvog signala???? samo u filmovima trudnice odjednom zavrište i beba im skoro pa upadne u wc školjku..... jednostavno nemoguće, i kod višerotkinja ostane tih cca 15-25min za koje znaš da je porod pri kraju .... taman da dođe prva pomoć
![]()
nine i ja sam, nakon tri poroda mislila da porod ne može bez tiskanja. Ali 4. me uvjerio da može. Ne samo da nisam tiskala, nego je curica tako brzo izlazila da sam morala disati da ju usporim. Ali, boljelo je (svaki put se ponovo iznenadim silini truduva i začudim kako sam TO mogla zaboraviti). Bol uvijek jest.
Ah, ti porodi, svakakva iznenađenja nam mogu donijeti.
Ovo potpisujem! Ja sam bila tako nesretna kad su mi prognozirali carski, mislila sam, kakva šteta, a ja tako brzo i lako rađam - i tako je i bilo.
e, to me u filmovima uvijek nanovo naživcira!![]()
mene je inspirirao jedan članak na portalu, nešto kratko o porodu. a rečeno je da neke žene vole rađati, a možda se i vama svidi. to mi je baš bilo simpa.![]()
Joj cure drage, vec sam nekako uzbudjena i s jedne strane jedva cekam da pocne, a s druge me jaaako strah. Cak me nekako toliko ne brine bol (valjda cu prezivjeti!), nego da s bebom sve bude u redu i da cu se s naci u ulozi majke. Jucer sam vec po drugi put pogledala film Mlijecna staza da utvrdim gradivo sto se tice dojenja. Teorija je apsolvirana, a sad nam ostaje praksa...
I ja imam svakakve strahove, znam da je to najnormalnije, od trenutka kada saznamo da smo trudne briga ne prestaje, i tako cijeli život!
Baš sam danas ujutro malo googlala o tome i zatezanjima i laganim bolovima u trbuhu ispod pupka i naišla sam na topic o tome ovdje na forumu pa me jako smirilo. Zato sam od danas vaša!![]()
Evo da se javim da sam bila na pregledu i da doktor misli da je sve to ok, te moje jake kontrakcije, trbuh tvrd kao kamen i mučnine i menstrualni bolovi jer kao samo što nisam rodila i to je to. Beba spremna, ali trudovi očito nisu. Bilo je još nekoliko trudnica s istiom pričom i pred porodom su. Trema me lovi, ali i nestrpljivost, nemam energije za ništa, samo spavam.........još me vode kao visokorizičnu trudnoću i ne znam ni kako će me htjeti poroditi.