Zrinkič, čestitam, prekrasne vijesti!za
Vidim da ima "neregistriranih" trudnica, neke ću sama upisati, ali dajte nam se curke javite na Odbrojavanje da popunimo trudničku listu
Isto vrijedi i za naše buduće trudnice u postupcima![]()
Zrinkič, čestitam, prekrasne vijesti!za
Vidim da ima "neregistriranih" trudnica, neke ću sama upisati, ali dajte nam se curke javite na Odbrojavanje da popunimo trudničku listu
Isto vrijedi i za naše buduće trudnice u postupcima![]()
zrinkič![]()
![]()
čestitam!!! Oduševljena sam,ostvarila ti se želja!! sada mogu zaželiti samo mirnu i ugodnu trudnoću do kraja
kaj ste sve na moru...imA KOD KOGA KAJ NOVOGA????
Zrinkic, jupiiii! Pusa!!!
Zrinkič čestitam...napokon se i tebi sreća osmjehnula...samo neka bude sve ok do kraja.....kissy
Ajme zrinkič, stvarno prekrasna vijest!
Ja neznam kako ti je, niti znam što te sve čeka pa te nemogu savjetovati, ali ti
mogu poželjeti lijepu trudnoću i zdrave bebache![]()
![]()
Evo krećemo i mi....mužić je naručen 06.09. a ja 20.09.
Joj malo me strah kako će to sve biti.
Da li mi možete objasnit što mi treba za prvi pregled.Rekli su mi da donesem sve stare papire koje imam,a da li moram imati i još neke nalaze?
Naručena sam kod dr. Jurković. Da li je koja od vas bila kod njega?
amy,nemoj da te bude strah-bit će to sve ok,ne brini..
samo ponesi sve što imaš..sad ideš na konzultacije,muž će ti do tad već dobiti nalaz spermiograma što je bitno da se vidi kakva je situacija.. Ako vas budu stavili na listu za IVF,načekat ćeš se do samog postupka tako da u tom periodu možeš izvadit sve potrebne nalaze koje eventualno nemate..
Mi smo imali baš sve potrebno do konzultacija,na kraju se ispostavilo da nam ni nije baš sve trebalo jer smo mogli polako vaditi nalaze u međuvremenu dok čekamo postupak( bili na konz, u 3 mj,a postupak je tek u 10 mj..)
Uglavnom,sretno i nema mjesta strahu i panici-sve bude u redu![]()
meni je zadnji put na pregledu bila dr jurković,moj dr je bil na godišnjem.i nemam ništ loše reči za nju.na prvu jako ozbiljna al kaj sam pitala,sve mi lijepo objasnila.
kaj se tiče papira,ja sam na prve konzult. došla ful spremljena,kod svog dr sam obavila sve kaj se obaviti može i sve su prihvatili,mada ništ nije obavljeno kod njih.
kakve papire imaš,kaj si obavila do sad?
Ja od papira imam ono što sam obavljala prije kod svojih doktora.Kod prvog kod kojeg sam bila dugo imam to da mi je radio laparoskopiju i uklonio lijevi jajovod,postavljao dijagnoze razno razne,a kod ovog sad kod kojeg idem radila sam HSG i uklnjala polip iz maternice.
Papu i briseve sam radila prošle godine i bilo je uredu.
Dobro jutro mojim suborkinjama želim!
Evo i moj godišnji je gotov, baterije napunjene (više-manje) i spremni smo za nove pothvate. Idemo na konzultacije u devetom mjesecu i nadamo se da će dr.konačno pristati na postupak.
Svima veliki pozdrav i pusa
Curke drage, sve ste "utihnule", valjda se brčkate negdje na moru ili ste se ko ja sklonile od vrucine u "šumu"... Jučer je MM zvao Petrovu da pita oko ove nove "papirologije", jel ima kaj novo jer kad je isao pokupiti one potvrde od psihologa i pravnika u Preobrazensku, rekli su mu tamo da to vise ne treba. Jucer mu u Petrovoj kazu da nisu dobili nikakve nove informacije i da i dalje rade po "starom" i da treba sve sto pise na onom papiru...eto, pa sad ti znaj...
Sneki, ovo što su ti mužu rekli u Petrovoj je totalna nebuloza - novi zakon je stupio na snagu i sasvim sigurno vam ne trebaju potvrde psihologa i pravnika! ne 100% nego 110%!!! slobodno im se nacrtaj u Petrovoj bez tih potvrda i ukoliko te počnu zafrkavati, samo reci da si provjerila u Ministarstvu zdravlja...
stvarno ko da su s kruške pali!
Frka, hvala ti! Pokupio je on potvrde pa ih srecom imamo ak budu zezali ali fakat ih ne kuzim, proslo je vec "debelih" mjesec dana od objave novog zakona a oni - nista! Birokracija - klasika! Malo sam iscitavala taj zakon pa se u 13. Clanku stavak 5. spominje to savjetovanje al ja to nis ne kuzim jer sam za pravo totalna "truba"! Ne znam ni za onu potvrdu o zajednickoj adresi kod izvanbracnih partnera, frendica je prijavljena na jednoj adresi, njen dragi na drugoj zbog kredita za stan, u novom zakonu nisam nasla da to treba, samo potvrda o izvanbracnoj zajednici od javnog biljeznika. Ona ide u 9. mj. u IVF polikliniku i tamo to i dalje traze... Ma sve smotano a i ja sam se vise umorila od razmisljanja...![]()
savjetovanje je po novom zakonu obavezno samo ukoliko se radi o donaciji - ovi u Petrovoj nek si s tim potvrdama obrišu rit! borili smo se rukama i nogama da se ta odredba izbaci iz novog zakona i uspjeli u tome iako su je stanoviti dr-i (baš iz Petrove) zdušno podržavali. obveza P&P savjetovanja prije postupka ne postoji ni u kojoj drugoj zemlji i ministar je to, hvala Bogu, uzeo u obzir.
potvrda o zajedničkoj adresi parova u izvanbračnim zajednicama nije bila potrebna ni prema Milinovićevom zakonu - to znam 100% jer MM i ja nismo bili u braku i bili smo prijavljeni na različitim adresama (i još uvijek jesmo). samo se kod javnog bilježnika trebala potvrditi izjava da par živi u izvanbračnoj zajednici - adrese na koje su prijavljeni nisu bile bitne.
Ta potvrda o zaj. Adresi pise na onom papiru kaj se dobije i u Petrovoj i na IVF klinici, gledale smo i kod njih na web stranici, jos nisu promjenili "potrebnu dokumentaciju".... Al drbro, sad sam javila frendici da si ti uspjela bez toga pa "lakse dise"... Puno ti hvala frka...![]()
ja sam bila na VV-u, ali pravila su za sve ista. stari zakon nije zahtijevao prijavu na istoj adresi već samo kod javnog bilježnika ovjerenu izjavu da par živi u vanbračnoj zajednici. pa i supružnici iz raznih razloga mogu biti prijavljeni na različite adrese.
Hvala frka, sad smo bas frendica i ja pricale kako taman skupis sve uredne nalaze na hrpu, veselis se krenuti cvrste vjere da ces uspijeti a onda natezanje oko birokracije. Umijesto da nas puste da disemo u miru prije postupka, jos se uzrujavamo oko papirologije. Bas su...ah! Na forumu smo izgleda ostale ti i ja, ostatak suborkinja valjda jos odmara
zrinkic, bili i ostale nase mamice gdje ste? Pisite nam malo kako ste da se veselimo s vama... Pusa svima...
Ženice,zna koja dal treba ponovno donesti sve papire za drugi ivf?od prvog je proslo taman 6 mj i kao vrijedi sve od prvog postupka.ja sam napravila nove nalaze briseva i pape,i kaj sad,opet odnesem sve skupa k njima dok pem,ili vrijedi ono sto je kod njih a ja da dođem bez ičega?baš se osječam ko tuka..
žužy, ne moraš ništa nositi od papira, vrijede ti još oni stari. a pošto imaš nove briseve i papu ponesi i reci sestri. svi papiri su ti kod njih u košuljici
Meni su isto rekli da ne treba ništa ponovo raditi, a dobila termin za 8 mjeseci, što znači
da će neki nalazi biti stari i po 10-ak mjeseci do godinu dana
No ja ću svakako odraditi papu i briseve, za svoj mir..
papa i brisevi vrijede 1 godinu, a svi ostali nalazi 2god. osim venčanog lista koji vrijedi 6 mjeseci. ja sam im prošli puta odnijela novi vjenčani list i rekla mi sestra da netreba. meni su svi papiri kod njih duže od godinu dana, i sad u 9 mj. im nosim samo papu i briseve. tako su mi rekli
fala puno na odgovoru!
bila je i meni sestra rekla da mi kao sve vrijedi od prošli put samo nisam znala dal moram sve opet nositi.fb nemoram...a briseve sam isto napravila na svoju ruku,ipak sam bila trudna pa zgubila bebu u međuvremenu i htela sam znati da je sve čisto tamo dolje.i sad za oko 2tj idemo glet dal bude ovulacije i gremo u prirodni ivf,ak to odpada onda na listu za ljekove.
Pozdrav. Nova sam ovdje i imam 30god, a suprug 39. Idemo prvi put na IVF i iskreno ne znamo u sto se upustamo.
Nakon 2 godine neuspjesne setnje kod doktora - imala sam HPV 16, zamolila sam doktoricu u petrovoj da me posalje dalje jer sam primijetila da ne mogu zanjet.Dolaskom kod profesora Radakovica saznali smo da je problem u suprugu- spermiji su jako losi i to mi je rekao cim je dobio nalaz spermatograma u ruke.
Izvadjeni su svi nalazi (moji su svi u redu osim nalaza stitnjace i u dogovoru sa endokrinologom koristim terapiju i zadnji nalaz je ok, suprug sve ok) i predani su za postupak U 9mj- o boze, evo toga!!!.
Dobila sam hormone ali glavni problem je sto mi nitko nije nista objasnio nego su mi rekli da se obratim svom ginekologu. Dr. Strelec nista nije objasnio nego mi je samo dao shemu postupka, a sestra mi je samo dala hormone bez daljnjeg objasnjenja kako se koristi.
Dodjem kod svog ginekologa a on u cudu me gleda...problem--aplikator za GONAL, jer se on s tim nije susretao, aplikator je kao za inzulin.Zadnju zenu je imao prosle godine za ivf ali tad je davanje injekcija bilo drugacije. cak je i on rekao da ce nazvat petrovu i pitat za postupak.
Inace sam iz malog mjesta i doktori i sestre imaju rijedak kontakt sa osobama koje idu na ivf sto se tice davanja hormona.
čudno mi je da ti strelec nije ništa objasnio, on je i moj doktor i sve lijepo doslovno mi nacrta, a za sestru da i ne pričam, od glavne na cefu koja ti daje lijekove do one druge sestre koja ti totalno sve objasni. no nema veze, s aplikatorima nemam ni ja iskustva, ali probaj naći na youtub.filmić, imaš cijeli prikaz davanja injekcija. a možda se javi i neka forumašica koja ima iskustva s aplikatorom
moj doktor je radakovic, a kako ga nije bilo strelec ga je mijenjao.
draga sanjalica,žao mi je što ti nitko nije objasnio u vezi tih aplikatora.ja ti isto tako mogu reči da probaš na youtube,tako sam se ja snašla.meni su sve otprilike tamo objasnili ali u svemu tome nisam polovila pola toga pa sam se snalazila,najviše preko neta jer moja okolina nije imala pojma o tim stvarima,pa ni u ljekarni(nisu znali ni kakve igle moram kupiti).e sad ja sam koristila menopur,on se miješa pa sam morala kupiti posebne igle za to a druge za ubrizgavanje.i sama sam si davala.kaj se gonala tiče,nemrem ti pomoči,neznam kolko je to drugačije i o kakvim se aplikatorima radi.držim ti fige da si se do sad već snašla i da nebude problema.
nasla sam filmic na youtube i sve je lijepo objasnjeno. hvala vam sto se tako susretljive
http://www.youtube.com/watch?v=4CRw3vf1oz4
Draga sanjalica i ja sam imala Gonal F, u početku sam se pripremala za miješanje (3 one tabletice u 1 injekciju jer se nisam imala namjeru pikati 3.puta) i davanje pikica barem pola sata (ja sam sve sama radila) a zadnju sam si dala ko profesionalac.sve će biti ok ne brini. sretno! držimo palčeve
![]()
Pozz curke...evo ja se malko odmorila od svog neuspjelog postupka i jedva čekam da saznam šta dalje...znam da je lista jako duga i to me najviše boli...ali izdržat ću nekak...Evo 17.9 idem na nove konzultacije....šta se tiče gonala i ja sam se sama pikala bez ikakvog problema...iako sam se pikala dva puta,radila sam dvije inekcije...bilo mi je jednostavnije....eto al sve je dobro prošlo iako mi je to bilo pri puta....zato samo hrabro i sretno.....![]()
mary123,isto tako i tebi-hrabro i sretno
istina,najteže od svega je to čekanje na red..sve bi mi što prije a eto,nejde to samo tako nažalost ima nas puno.
evo i mene nakon godišnjeg prvi dan na poslu
evo i ja sam dočekala rujan napokon..nekako me najviše strah tog pikanja,sve si mislim da idem u ambulantu da mi sestra pikne,ali opet kad čitam da sve to radite same bez problema-pa valda ću i ja uspjeti..
baš se nekako veselim i sva sam pozitivna..
svima želim puno puno sreće
bok, curke evo i mene
ja sam odradila i hsg sve je ok,sad cekam spremicu i konzultacije 18.09. pa da vidimo kaj dalje,a prolaktin mi sad normalan![]()
Taman sam se ufurala u pozitivu i brojim dane al sad i mene "skaklja" to pikanje... Jel su to pikice ko one za davanje inzulina ili bas prave ko kad ti sestra kod doktora pikne ak te nekaj boli ( mene su lani patili bubrezni kamenci pa sam dobivala protiv bolova)?
Hvala žužy...meni je prvu inekciju dala jedna medicinska sestra i svaka joj čas šta mi je pokazala...sve ostale sam si sama dala...imala sam samo jedan peh;bocnila sam se u žilicu pa mi bilo plavo tjedan dana...hehehe...al nije to ništa strašno...milasova drago mi je zbog tebe...eto dočekala ti i svoj rujan....pilek imamo termin dan razlike...baš šteta,valjda ćemo se uspjeti dogovoriti za kakvu kavicu...
Hello cure evo i ja odbrojavam dane do prvih konzultacija 20.9
I dalje u meni vlada neki strah što će i kako biti.
Trenutno mi se miloin pitanja vrti po glavi i svaki dan istražujem i čitam što me čeka.
Svima vama želim sreću u postupcima i da vam dani što brže prođu dok čekate.
sve smo se nekak mimoišlepilek 17, mary 18, ja 19, evo amy 20.. sneki još ranije 12.
šteta
a možemo mi dogovoriti jedan dan kada ste sve u gradu da se nademo..... nasli budemo jedan dan u ovoj nasoj avanturi
Curke, jesmo se bas "poslozile" u 9 dana... Cini mi se da je i Inada isto 12. 09. Bude "pala" neka kavica svakako, mi u Zg cemo se prilagoditi nasim suborkama "putnicama", kaj ne? Nekako cemo se organizirati![]()
slažem se sa pilek....kad ćemo?milasova pilek je 18 a ja 17....ja sam prva onda za nove informacije i drugi postupak...a stavit će me na listu za godinu dana koje sam sreće....
uspjela sam. sestra od opceg dr mi je pokazala i sama se sad pikam. nista ne boli jer se pikam u trbuh.