uf, dobro je, ja sam te shvatila da tri dana iz nje nije izasla niti kap pa da li to utjece na proizvodnju i zabolilo me sve od same pomisli :D
dojite tako da joj bradica masira kvrgu i radi kompresiju, stisci kvrgu dok doji.
uf, dobro je, ja sam te shvatila da tri dana iz nje nije izasla niti kap pa da li to utjece na proizvodnju i zabolilo me sve od same pomisli :D
dojite tako da joj bradica masira kvrgu i radi kompresiju, stisci kvrgu dok doji.
Angelina, ako se dojka ne prazni, smanjit ce se produkcija u njoj.
Kvrge trebas pod hitno razbijati. Masazama pod toplom (sto toplijom) vodom, toplim oblogom i masazom dok dojis.
a jesu te kvrge nekad tvrdoglave, taman misliš da si je ubila, a ona opet naraste... no evo, može i mastitis bez kvrge, iako su me na ginekologiji uvjeravali da mi je temperatura u stvari bila od prehlade koja mi se nakalemila. not likely, nisam nikad još imala toliku temperaturu od viroze, uopće rijetko kad uz prehladu imam temperaturu.
nadam se da ste sve cure u oporavku i ne vratilo se više!![]()
manal, bome su kvrge tvrdoglave. Tocno taj problem imam, taman mislis sve su otisle, kad tamo cim se cika malo napuni evo njih opet. I cini mi se da mali nikad ne moze isprazniti do kraja, cak ni od ovih cescih dojenja rada vrucina ni od dvosatnih nacicavanja navecer, sto mu je u zadnjih par dana bas neka fora.
Inace, ja sam se prije par dana opet druzila na sos telefonu. Blisterice sam uspjela rijesiti, ostale su samo dvije male ranice i ostao je soor. Ne mogu jedino biti sigurna jesu li blisteri bili od mastitisa ili od soora, ali uglavnom dojenje na lijevoj mi jos uvijek nije gust i jos uvijek je prilicno bolno.
Joj, ježić, tebe je sve odjednom spopalo: mastitis, blisteri i soor!
Kako si prepoznala soor? Ima li i beba po ustima?
Ovaj put on nije dobio, srecom. Najbolji znak mi je peckajuca bol koja ne prestaje ni nakon dojenja. Bradavica mi je strasno osjetljiva, ne mogu se uopce dotaknuti normalno. A jos je i bolna od ovih ranica od blistera. Tjesi me to da danas popijem zadnje antibiotike, nastavljam dalje s rojazolom, sopam se jogurtima i probioticima. Valjda ce jednom proci i to.
Kako si ti? Jel bolje?
Posljednje uređivanje od ježić : 23.08.2012. at 13:39
Meni je mastitis prošao, sve ok, kvrga ovaj put nije ni bilo. Sad se pitam za soor, jer i mene malo peckaju bradavice, što kažeš osjetljive su, nije strašno, ali nisu potpuno bezbolne. kontam da ih iritiraju jastučići koje moram nositi (imam pamučne)...? Da jednostavno počnem mazati Daktarin, tak napamet?
cure, samo da pozdravim i vas i bebače! bez brige - sve će muke po dojenju uskoro proći, a onda slijedi gušt!
i, manal, full mi te cool tu čitati nakon one puj, puj teme o manjku plodne vode![]()
manal, ne znam što da ti kažem. Osim što je meni bila bolna bradavica, bila je i malo bjelkasta nakon dojenja. Ne znam, možda je i to znak. Ja znam da je meni lakše nakon što mažem, samo ja imam rojazol.
Probaj mazati, mislim da ne može škoditi. Ali operi bradavice poslije svakog dojenja, da očistiš ostatke mlijeka i sline prije nego namažeš. Pazi samo na te jastučiće, ako su pamučni mislim da bi ih trebalo prati na 90, a ako su jednokratni onda mijenjati što češće. Najbolje je zapravo da se cike što više luftaju na zraku, bez grudnjaka. Naravno, koliko ti je to moguće izvesti. Ja bi najradije tako hodala, ali moram i izaći iz kuće
frka,Jedva čekam da guštanje počne!
Samo mali upad: iako je djelatna tvar ista, meni Rojazol nije pomogao, Daktarin je.
jel bijela bradavica bijela da nema krvi?
jel nakon sto ju stisnes ona dobije boju?
kakva ti je inace cirkulacija?
kakav vam je polozaj?
jesi procitala tekst http://www.roda.hr/article/readlink/2591?
i ovaj topic http://forum.roda.hr/threads/53744-R...bolnog-dojenja ima dosta savjeta/iskustva/informacija
leonisa, hvala na linkovima, dio sam pročitala već prije, dio sad. Vagajući sve simptome navedene u tekstovima i u razgovoru na sos telefonu, ja sam ipak zaključila da je to soor. Definitivno nije griženje, a gotovo sam sigurna da nije ni ovaj Raynaudov sindrom.
Možda sam trebala napomenuti, nije kod mene cijela bradavica bijela nego samo par blijeđih mrljica, ne mijenja boju u ljubičastu. U pitanju je samo jedna dojka, ne obje.
Osim toga, mislim da meni rojazol stvarno pomaže, ne vjerujem da bi to bio slučaj da je nešto drugo u pitanju. Kod mene je sad situacija već super. Mislim si da bi možda već skroz nestalo da mažem baš poslije svakog podoja, ali nekad tokom dana jednostavno ne stignem. Mali je pravi razmaženko, često smo sami, ne mogu ga ostaviti, ići u kupaonu prati i mazati ciku, nego jednostavno zakopčam grudnjak i idemo dalje.
Ali hvala ti na trudu, cijenim to![]()
Posljednje uređivanje od ježić : 27.08.2012. at 05:06
Da, zaboravih ti odgovoriti na ostala pitanja. Cirkulacija inače nije loša iako po zimi znam imati hladnije ruke i stopala.
Dojimo najčešće u kolijevci, ležećki, a od kad smo rješavali mastitis ponekad se složimo i u nogometnu loptu, ako nam uspije, barem dio podoja. Naime, to mu je jako smiješno. Gleda me ravno u oči s punim ustima cike, potegne 3 puta i onda se počne smijati i ispusti bradavicu. Pa opet krenemo ispočetka. Ne pomaže ni ako sam ja ful ozbiljna ni ako ga ne gledam uopće, on se u nekom momentu samo odvali smijati.![]()
Posljednje uređivanje od ježić : 27.08.2012. at 05:26
Hvala frka!
Pa ne znam... ma to boli jako malo, neznatno. Možda ipak jednostavno nije ništa nego malo osjetljive bradavice? Čitala sam sad tekst o sooru i shvatila da ga je u stvari jako teško prepoznati. Samo me strah da ga on ne dobije, jer bi mu onda bilo bolno, ne? A da se ja sad tu preventivno mažem daktarinom, pa onda on unosi taj lijek u sebe, a možda je nepotrebno...
Ako on dobije soor, pogotovo u ustima, to ćeš prepoznati puno lakše. Njima to smeta i otežava dojenje, pretpostavljam da ih pecka kad bradavicu pritisnu na mjehuriće u ustima.
A ako se ti mažeš daktarinom, ne moraš njega izlagati lijeku. Jednostavno isperi bradavicu prije dojenja. To je par sekundi posla. Tako ja napravim kad mi je namazana.