ja sve gledam di bi se mogla pozaliti na neke konkretne stvari koje me smetaju u gradu (posto sam kad kupujem uglavnom zadovoljna, mozda zato jer rijetko kupujem), pa nemam pojma. npr. predimenzionirane terase kafica na cvjetnom i u bogovicevoj, da doslovno ne mozes prolaziti normalno. na cvjetnom su i klupu duz ograde od crkve totalno zaklonili stolicama iz birtije. onda zanima me kako se moze doci do odgovornih koji bi odgovarali za to sto se trose ogromni novci na glupe stvari.. i sve tako.
a danas recimo situacija: moj stari otiso s dvoje starijih u pekaru po burek, ja ostala s malom u kaficu. odjednom slucajno dignem glavu i skuzim da se srednja vraca s biciklom, po plocniku, sama, a njoj ususret idu kola hitne pomoci. vozac vozi u rikverc, sporo, ali ne staje, a ona ide prema njemu. i sad ja se vec digla i trcim prema tamo, vicem "cekaj, dijete je iza" a frajer mi odgovara kao u stilu sta se derem, "pa dijete vam je samo". aaaaa, mrak mi je pao na oci. znaci to sto je dijete samo znaci da ga treba zgaziti, i to na plocniku? derala sam se tamo ko budala na njih (a inace se skoro nikad ne derem). i sad bi ja napisala nekom kritiku, mislim kakvo je to ponasanje? jel covjek, dijete, moze hodati po plocniku bez bojazni da ce ga netko zgaziti? tamo kod nas se ekipa redovno parkira na plocnik (da budu sto blize birtiji) i ostavi metar za sve pjesake i bicikliste koji prolaze, a tamo je bas prometno. i nigdje nikog. da bi slucajno kakvu kaznu dobili. to mene nervira. kaj grad ne funkcionira kao grad a ti se nemas kome zaliti jer ce te svi ignorirati. gadi mi se to.

Odgovori s citatom