Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 271

Tema: jedan tata i vjerski odgoj u australskim skolama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jedan tata i vjerski odgoj u australskim skolama

While preaching is not allowed in Australian public schools, it is apparently fine to replace school counsellors with 'Christian Volunteers' such as Darryl.

A few years ago, the government realised that they could hand over school counselling roles to a willing Christian church without having to pay for the privilege. Now almost half of Australian public schools have a Christian volunteer as a full time member of the school community with parents having no direct control of how much their children are exposed to.

Although usually an advocate of people being entitled to their opinions, sexual preferences and beliefs, I seem to have developed some form of mental glitch that makes me want to punch Daryl's fat head.

http://www.27bslash6.com/easter.html

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajde za početak piši na hrvatskom ili odustani

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mrzim c/p teme

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Mrzim c/p teme
    i ja

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, ne, ovo je jako dobro, bacite oko na link

možete klikati i na ostale članke s lijeve strane (ako niste na poslu u uredu s drugim ljudima )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    ajde za početak piši na hrvatskom ili odustani
    pa nisi obavezna citati, kul

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ne, ne, ovo je jako dobro, bacite oko na link

možete klikati i na ostale članke s lijeve strane (ako niste na poslu u uredu s drugim ljudima )
    Potpis
    Meni je antologijski, npr. ovaj
    Iako, moram priznati da ne razumijem svrhu ove teme na ovom pdf, pa joj predviđam relativno brzo ključanje.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    pa nisi obavezna citati, kul
    skoro svaka tvoja tema počinje kopiranim tekstom na engleskom, ajde se barem potrudi i prevedi ili napiši bilo šta na hrvatskom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis
    Iako, moram priznati da ne razumijem svrhu ove teme na ovom pdf, pa joj predviđam relativno brzo ključanje.
    ha ha ha, predobro!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis
    valjda bi to trebala biti inspiracija za teme o vjeronauku u školama
    samo što nismo u Australiji već na Balkanu i otud naši specifični problemčići počinju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    valjda bi to trebala biti inspiracija za teme o vjeronauku u školama
    samo što nismo u Australiji već na Balkanu i otud naši specifični problemčići počinju
    Da, a i imali smo već više takvih tema i sve na kraju završavaju na isti način.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da, a i imali smo već više takvih tema i sve na kraju završavaju na isti način.
    Nažalost da, zajedno s raspravom o crkvi, mpo, spolnom odgoju u školi, itd. itd. Što je uistinu šteta jer mislim da, kad prihvatimo da smo različiti i to uzmemo kao zajedničku početnu točku, tolerancijom možemo zajednički puno više postići, i to za oba "cilja". Ono što me svaki put fascinira je fanatizam, i nekako vjerujem da što je jači, to je vjera (u šta god, pa čak i u ništa) na staklenijim nogama. ajme, ovo zvuči kao da sam u pinguica-apstinencijskoj krizi

Apropos lika iz linka, humor (a ima ga) i zajedljivo bavljenje tuđim emocijama i vjerovanjima na stranu, ipak se s jednom njegovom (ciničnom) izjavom u potpunosti slažem: "...Practising a system of ethics based on the promise of a reward, in your case an afterlife, is certainly preferable to practising a system of ethics based on it simply being the right thing to do.".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    skoro svaka tvoja tema počinje kopiranim tekstom na engleskom, ajde se barem potrudi i prevedi ili napiši bilo šta na hrvatskom...
    a u cemu je problem u engleskom tekstu? to bar govore svi. nisam iskopirala nizozemski

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    a u cemu je problem u engleskom tekstu? to bar govore svi. nisam iskopirala nizozemski
    hihi a di je smajlić za pljesak da stavim0

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

tema o djeci koja ne idu na vjeronauk je još uvijek zaključana, pa ću postati ovdje da ne otvaram novu temu

http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...vu/634728.aspx

prekrasan primjer segregacije u školi - umjesto da djeca prvi dan uživaju i zajednički razmjene iskustva s ljetovanja. a šta će ovi ostali - ići doma? ići na izlet?
    svašta

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bigblue, mislim da si pogrešno razumijela. SVI idu u crkvu na blagoslov.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

SVI, neovisno o tome jesu li vjernici ili nisu, pripadaju li RKC crkvi ili ne, idu na blagoslov????
    I to je obaveza???

Očito sam krivo shvatila; i prva opcija je ružna, ali ovo je katastrofa. I šta ako dijete ne želi ići ili njegov roditelj to ne želi? Dobit će neopravdane sate?

Sramota

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa ja sam tako shvatila (dozvoljavam da sam nešto krivo razumijela), da svi idu na blagoslov jer se (valjda) ide od pretpostavke da su u hr svi katolici.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u čemu je problem da SVI idu u crkvu na blagoslov, kad gro deklariranih ateista krsti djecu i šalje na vjeronauk zbog babe i sela a i ženi se u crkvi?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Problem je u tome što to nije vjeronauk, kao izborni predmet u crkvi, nego obavezna nastava u crkvi. Hoće li nakon blagoslova u crkvi, na blagoslov kod popa ili hodže?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rekla bih da ljudski konformizam (pravo ili potreba) ne opravdava religijsku nasrtljivost crkve i države prema pojedinki građanki.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to je točno, ali svojim odabirom ljudi prešutno daju za pravo da se crkva miješa u škole/državu...
    samo se osvrni oko sebe - koliko je obitelji krstilo djecu jer se to, eto, radi. a istovremeno prigovaraju na uplitanje crkve. malo oprečno, zar ne?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa to se može smatrati oprečnim ponašanjem pojedinca, a možda i očajnim potezom koje je baš proisteklo iz toga što je situacija u državi takva (a važi ne samo za hegemoniju kc, nego i u drugim aspektima, recimo radničkim pravima), ali još uvijek ne daje pravo državi (konkretnom ministarstvu), koje se mora držati ustava (i zakona) i u biti takva ponašanja (sama od sebe) spriječiti (tj. sankcionirati).

you may say, i'm a dreamer

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

slažem se s tobom, ali ne shvaćam "očajničke poteze".
    kao i u svemu (na žalost ili na sreću) pojedinac se mora sam izboriti i jasno reći što (ne)želi. i tada bi se možda nešto i pokrenulo :horton:

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne zelim da moja djeca idu u skolu gdje ih uce redikuli od evolucije i govore im da je normalno sexat se sa 15 samo trebaju koristit kondome, pa jel me ko sto pita? Koliko god da se cinilo da se crkva, kojoj btw ne pripadam ni sluzbeno, uplice jer tupe o vjeronauku, ateisticki svijetonazor onaj je koji zapravo indoktrinira današnju djecu bez mogućnosti da mu se odupremo jer je preduboko ukorijenjen (zašto to je preteska tema). Ne znam zašto u školi u kojoj bez beda uče djecu da smo nastali od majmuna (ateisticko učenje) ne bi učili i to da nas je stvorio Bog? Najbolje od svega, kad kršćani žele da se uvede HS kao opcija pa onda eto vam vaše seksualne edukacije i evolucije, protivnici su uvijek oni koji vjeruju da smo potekli od cimpanza. Naravno sve to radi dobrobiti naše djece jer jadna ta djeca koja iskreno vjeruju u Boga i u ono sto piše u Bibliji. Pa ja kažem jadna ona djeca koja se identificiraju sa majmunima. Ateizam je isto religija, vjerovanje u nista.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s tobom, ali ne shvaćam "očajničke poteze".
    kao i u svemu (na žalost ili na sreću) pojedinac se mora sam izboriti i jasno reći što (ne)želi. i tada bi se možda nešto i pokrenulo :horton:
    svakako, ali žrtvu (a ti ljudi jesu žrtve sustava, bili oni toga svjesni ili ne) ne treba još više viktimizirati, nego ju ohrabriti da se pokrene.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne zelim da moja djeca idu u skolu gdje ih uce redikuli od evolucije i govore im da je normalno sexat se sa 15 samo trebaju koristit kondome, pa jel me ko sto pita? Koliko god da se cinilo da se crkva, kojoj btw ne pripadam ni sluzbeno, uplice jer tupe o vjeronauku, ateisticki svijetonazor onaj je koji zapravo indoktrinira današnju djecu bez mogućnosti da mu se odupremo jer je preduboko ukorijenjen (zašto to je preteska tema). Ne znam zašto u školi u kojoj bez beda uče djecu da smo nastali od majmuna (ateisticko učenje) ne bi učili i to da nas je stvorio Bog? Najbolje od svega, kad kršćani žele da se uvede HS kao opcija pa onda eto vam vaše seksualne edukacije i evolucije, protivnici su uvijek oni koji vjeruju da smo potekli od cimpanza. Naravno sve to radi dobrobiti naše djece jer jadna ta djeca koja iskreno vjeruju u Boga i u ono sto piše u Bibliji. Pa ja kažem jadna ona djeca koja se identificiraju sa majmunima. Ateizam je isto religija, vjerovanje u nista.
    napisala si hrpu gluposti.

prije svega, ateizam nije religija. na kraju krajeva i sama si ateistkinja za ogromnu većinu bogova u koje su ljudi ikad vjerovali tj. vjeruju.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A što Roza fali majmunima?

Osobno se deklariram agnostikom, ali ne smatram nikog jadnim jer vjeruje u nešto, a pri tome ne škodi drugom. Jadni su mi samo oni koji su prisiljeni na nešto ili zbog svojih uvjerenja ugrožavaju druge...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako ovaj post uzmem ozbiljno, stvarno ću početi sumnjati u evoluciju

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma sve je krenulo od ameba, a cini se da je ponegdje i zapelo na amebama.
    strasno.

pod mamu kuraž potpis.

jucer sam, potpuno iznervirana ovim blagoslivljanjem, postavila pitanje sekularnosti i ministru i zamjenici i vladi RH. ne nadam se odgovoru, ali ne nadau se ni oni da cu tako lako odustati pa sutra mislim kontaktirati i ured pravobraniteljice. mogu lajat ako vec ne mogu nista promijeniti. i da, najgori su mi upravo konformisti, zbog njih situacija i jest tako idiotski nerealna kad je broj vjernika i njihovih prava u pitanju. na blagoslov trebaju ici oni koji su stekli uvjete da ga prime i oni koji za njim imaju potrebu. ostali bi trebali uzivati blagodati civilnog, sekularnog uredjenja drzave.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jad i cemer, mislite da open minded a ja ko uvijek dezurna ludakinja i predmet sprdnje, a zašto, jer imam drugačija uvjerenja od vas koja ismijavate i mislite da je vaša frustracija vjeronauk

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jad i cemer, mislite da ste open minded a ja ko uvijek dezurna ludakinja i predmet sprdnje, a zašto, jer imam drugačija uvjerenja od vas koja ismijavate i mislite da je vaša frustracija vjeronaukom i kršćanskim savjetnicima u školama ispravnija od moje. I vi mene smatrate ludom i glupom? Pa naravno da ne želim dijete dat u takvo okruženje gdje će bit prihvaceno samo ako bude poput drugih. Ali naglašavam opet, nemam luksuz izbora ko vi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Roza, ja se tebi iskreno divim, živiš svoj život u skladu sa svojim vjerovanjem, sa svojim uvjerenjima i zato ti skidam kapu. Ali, to što si rijetka među vjernicima koja živi tako, ti ne daje za pravo da vrijeđaš druge.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koga i gdje? Meni je rečeno da pišem gluposti i da sam maltene dokaz da ne postoji evolucija, aj pliz citiraj uvredu i kome, hvala.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne kužim kako ne vidite nelogicnost u svojem razmisljanju, s jedne strane želite ostvariti svoja prava da vas se ne ugnjetava sa religioznim učenjem, a sa druge strane vjernicima želite osporiti njihovo pravo da ih se ne ugnjetava sa ateistickim učenjem. Kako ne shvaćate da ste vi ti koji su u boljoj poziciji i vama nitko ne brani da živite po svom?! I onda je problem kršćanski savjetnik u školi...

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Koga i gdje? Meni je rečeno da pišem gluposti i da sam maltene dokaz da ne postoji evolucija, aj pliz citiraj uvredu i kome, hvala.
    I ja sam shvatila da je Roza ta koja je ovdje uvrijeđena.
    Ma mislim, kako nekome reći da je njegovo mišljenje glupost i da nije evoluirao
    Stvarno sam godinama živjela u uvjerenju da su ljudi na ovom forumu otvoreni prema drugačijem razmišljanju i puuuno tolerantniji

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tebi je već sto puta na forumu rečeno da KC ne negira evoluciju i da samo američki protestanti tj. ti shvaćaju doslovno Bibliju
    ja tvoju vjeru poštujem, naravno, ali ne razumijem koga se ugnjetava teorijom evolucije?
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 02.09.2012. at 19:16

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Fenomenalno kako se od križara postaje žrtva:

....a ja ko uvijek dezurna ludakinja i predmet sprdnje...
    ...I vi mene smatrate ludom i glupom?...
    jer si upravo tim riječima, sažetim u jednu, okarakterizirala nas kao
    redikuli od evolucije
    .
    A nitko se nije osvrnuo na tvoja uvjerenja nego na hrpu gluposti koje si sama napisala o uvjerenjima kojema se protiviš, od toga da zvučiš kao teta Mina iz Tko pjeva, zlo ne misli u razdoblju kad je još postojala Abesinija ("Tam neki tvrde da smo postali od majmuna. Možda oni jesu, ali ja bog i bogmeč nisam.") do toga da je ateizam religija, s indoktrinacijom djece između. I kad sve to dođe od jedne visokoobrazovane osobe, koja bi očekivano trebala znati osnove pojmove o onome po čemu pljuje, onda je moj šok još veći.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I sto to mijenja? Ne priča se samo o Katolicima ili su Katolici pravi Kršćani a mi ostali koji actually živimo po rijeci Božijoj budale koje ne shvaćaju da je Bog sad i tad skroz druga stvar? I ne negiram evoluciju kao prilagodbu, negiram ili negiramo je kao mutaciju.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prvo evolucija je redikul a ne onaj tko u nju vjeruje, vi ste samo u krivu. Drugo kad nekome reces da piše gluposti očekivalo bi se da napises

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Oprosti, nesposobna sam raspravljati o temi, jer je meni to isto kao da netko negira npr. fizikalne zakone.
    Tako da bi ostala na tome da poučavanje znanosti s (ne)vjerom nema nikakve veze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    ma sve je krenulo od ameba, a cini se da je ponegdje i zapelo na amebama.
    strasno.
    i ja se slažem u jednoj stvari s tobom-da je to sad već sve skupa strašno.

i u ime nas koji nismo evoluirali tj ostali smo na stupnju amebe koje si ti tako prosvijećena spomenula, htjela bih pojasniti jednu stvar.

rogoborilo se, i te kako se rogoborilo protiv dolaska svećenika u školu i blagoslivljanja škole i učenika jer to smeta i vrijeđa one učenike koji nisu religiozni.
    i sam premijer zabranio je takve ceremonije, u najboljoj maniri nekadašnjih postupanja(ne tako davnih, a pod izlikom fraza ponešto promijenjenih-sekularnost, poštivanja prava manjina, umotanih u mašnicu i celofan kao najfinijih slatkiš)

ravnateljica dotične škole je, ZAMISLITE, ostavila izbor većini učenika svoje škole koji su katolici da otiđu u crkvu na blagoslov, tj da ni početak ove školske godine ne prođe bez njega onima kojima je to važno.sad ni to ne valja!zaključak je jasan.

u onoj gunguli prvog školskog dana, neka djeca dobila su izbor s roditeljima otići u crkvu, a neka, koja nisu vjernici, imaju izbor otići kući, na sladoled, ili gdje im srce poželi, bez da itko u njih upire prstom, bez da im narastu rogovi ili rep ili bez da budu predmet sprdnje.

crkva smeta, vjera smeta, čak je žigošu usudila bih se reći na neke načine gore nego u doba komunizma.

jadna je ta vaša tolerancija i pravičnost kad branite drugiam njihova uvjerenja. pa makar se radilo i o amebama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zašto Crkva ne bi organizirala blagoslov i zvala djecu katolike da poslije nastave dođu na blagoslov u crkvu, a ne da to radi škola?
    i tako isto muslimani, pravoslavci, bilo ko kome treba blagoslov?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad se blagoslov organizira i daje u Crkvi.

dobro jel školi po novome zabranjeno i spomenuti da je organizirano to i to i da učenici imaju mogućnost poći tamo u određeno vrijeme?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naravno da nije, ali to baš ne zvuči tako iz ove objave, možda krivo doživljavam stvari

NAPOMENA: Svi razredni odjeli od 2. do 8. razreda, prvi dan nastave, imaju tri nastavna sata. Poslije trećeg sata, s učiteljima, odlaze u crkvu na blagoslov.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ako ne odu dobiti će što?neopravdani sat?ukor?

ili će jednostavno reći, ako će uopće bit potrebno:ja ne idem u crkvu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da nije, ali to baš ne zvuči tako iz ove objave, možda krivo doživljavam stvari

NAPOMENA: Svi razredni odjeli od 2. do 8. razreda, prvi dan nastave, imaju tri nastavna sata. Poslije trećeg sata, s učiteljima, odlaze u crkvu na blagoslov.

Ma to je na izbor ucenicima... vjerojatno su i ta prva tri sata na izbor ucenicima, to mi svi krivo shvacamo recenicu, morali bi valjda na koji sat hrvatskog kao stranog jezika za shvatiti da je cijeli ovaj raspored ostavljen ucenicima na volju hoce li na ista od toga ici ili nece...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I samo jos jedna observacija... ako je to dobrovoljno i u organizaciji crkve a ne skole zasto onda ucenike u crkvu vode ucitelji a ne neki crkveni volonteri? Ja tu nigdje ne vidim da djeca idu s roditeljima u crkvu - idu s uciteljima. Koji su zaduzeni za njih u tom periodu. A zasto ne vode one druge na sladoled kad je sve ovo tako neformalno i neobvezujuce?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja mislim da je ova rečenica potpuno jednostavna, izjavna, jasna i djetetu od 5 godina.
    Kao što je jasno da se neće ništa dogoditi onome tko ne ide na blagoslov, tako je jasno da to nije obavijest o blagoslovu.
    Nego raspored za prvi dan nastave, 3 sata, pa blagoslov.

Možda ni tu nema ništa sporno, ne znam, vjerojatno većina ljudi ne vidi ništa sporno. Poštujem to.
    Ali ne može se neka tako jednostavna rečenica protumačit drugačije, samo onako kako piše.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sillyme-zaton što katolicima zaziv Duha svetoga (koji se daje prilikom tog blagoslova)nije nit neformalan niti neobavezujući i nije se potrebno ni umjesno s time sprdati.za nas se tu ne radi o mahanju svetom vodicom.koja u ovom slučaju neće doitaći nikoga koga bi to moglo zasmetati.

činjenica jest je da će veći broj učenika otići. kao takve će ih pratiti učitelji.oni koji u Crkvu ne idu ne moraju ići. sve drugo, pa i članak na indexu, je napuhavanje priče i skretanje s pravih problema.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •