-
Btw: imam osobno iskustvo malog istraživanja što učenici znaju i ostala sam zapanjena, neznanjem. Dala sam svojim srednjoškolcima (njih stotinjak 1.-4. razred) anonimni upitnik o seksualnom ponašanju (tipa aktivan-nisam aktivan, od kad i sl.) i poznavanju kontracepcije i spolnih bolesti i još neka pitanja, ne sjećam se svega, bilo je to prije 7-8 godina.
Uglavnom, cure su bile aktivnije od dečkiju, za AIDS su znali i za sifilis, ali ni za što drugo, a o ciklusu i kontracepciji - katastrofa. Sjećam se kako mi je bilo krivo što je bio anoniman jer je bilo dogovora (isti upitnik - dakle ista osoba): DA - seksualno aktivna, kad su plodni dani - dan-dva nakon menstruacije, što od zaštite koristi - prekinuti snošaj. Ja se preznojila kad sam to pročitala. Ne samo grozno neznanje, već netočne informacije za koje vjeruju da su točne.
Najveći problem je što ljudi koji to trebaju predavati nisu doma s tim sadržajima, pa to prezentiraju slično kao i mnogi roditelji - kao tabu temu, na kojoj se ne treba zadržavati. Tu bi se moralo birati ljude koji to hoće i koji su educirani za vođenje kvalitetnog razgovora i sami dovoljno informirani. Jednom rječju - ne očekujem puno, ovo je navrat, nanos, i nedovoljno pripremljeno, kao i sve kvazi promjene koje se provode u našem društvu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma