Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
Buba Klara, jasno mi je da je to njena bitka da se izbori, ali koja je onda uloga odgajateljice, ako se djeca cijelo jutro sama igraju i prepušteni su sami sebi da se izbore u društvu. Ne bi li ih trebala malo poticati i usmjeravati? Pa nije ona tamo samo zato da pazi da netko ne pobjegne doma ili napravi neku glupost. To može biti bilo tko a ne odgajatelj.
ne znam kako je kod vas, ali naši imaju "strukturirano" vrijeme i ono za slobodnu igru - u ovom prvom tete ih "vode", sjedi se u krugu, priča se priča, crta se, lijepi, slaže... al to se radi zajedno, dakle cijela grupa koju u to vrijeme vodi teta. Tu recimo nema grupica ni dječjeg određivanja, ti svi skupa rade i teta govori što će se raditi.
U ovo drugo vrijeme, kada se slobodno igraju (npr. kad su vani ili unutra) tada se ona, koliko znam, ne petlja u njihove igre, ni tko će se s kim igrati ni čega će se igrati (dok god je sve ok). Za to vrijeme ona itekako ima posla s njima barem s malima i naša nikad ništa u to doba ne piše već jednom briše nos, drugog nosa ako je pao, trećeg i četvrtog razdvaja ako su se potukli, petog presvlači ako je polio majcu i sl.
Ovo sve znam jer sam bila dulje na adaptaciji i vidjela iznutra kako grupa funkcionira.
Btw, tete naše grupe papirologiju ispunjavaju dok klinci spavaju.