Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: P&P savjetovanje nekad i danas

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

država je nametnula bolnici tu obavezu pp savjetovanja,nisu se doktori jedno jutro probudili i odlučili da mpo pacijenti to moraju "obaviti".vjerojatno je trajalo dok se nisu svi ufurali u to,i eto trajat će i dok se svi priviknu da to više nije obavezno.za sad je tako kako je,mislim da će trebati proći neko vrijeme prilagođavanja.ono što je bitno je da sad već svi znaju da to nije obavezno,da se nitko nemože natjerati na to,da doktori preporučaju a na parovima je da procijene.nekome ama baš ništ ne znači taj razgovor,netko će se osječati grozno a netko će fino pročavrljati kao mi naprimjer.
    svaki grad ima svoj obiteljski centar,sa raznoraznim programima.i otvoreni su za razgovor sa svakim,tako i za pacijente s bilo kakvim zdravstvenim problemima.bilo bi lijepo da svaki doktor specijalist predloži pacijentu razgovor s psihologom,ali vjerojatno mali broj to radi.na čovjeku je da odluči dali mu je potrebno ili ne.
    Posljednje uređivanje od žužy : 01.10.2012. at 23:35

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    bilo bi lijepo da svaki doktor specijalist predloži pacijentu razgovor s psihologom,ali vjerojatno mali broj to radi.
    i vjerojatno bi se nasao jedan poveci postotak pacijenata koji bi se na to uvrijedili.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    i vjerojatno bi se nasao jedan poveci postotak pacijenata koji bi se na to uvrijedili.

bube, pa nemoj tako.... ovdje su neki izgubili sate, dane, tjedne, mjeseci prikupljajući dokaze, upute, guidelinese, prakse u inozemstvu kako bi se dokazalo da obavezno savjetovanje jeste nonsense i da je Hrvatska jedina zemlja s tim glupostima. Drugo je kad ti liječnik kaže nakon prvog neuspjeha ili kad sam procijeni da bi bilo možda dobro i od pomoći "kod nas u ustanovi postoji psiholog koji se bavi savjtovanjem parova koji prolaze MPO. Ovdje su brojevi i kontatke pa se možete javiti njima direktno". Pravno savjetovanje, bilo ono obavezno ili neobavezno je i dalje nonsense i to je također nešto po čemu smo opet jedinstveni.

Koliko god tebi Bubi to bilo ok, meni je to bzvz i mislim da bi bilo bolje da utrošimo ta sredstva koja VV troši na tog pravnika u dodatnu opremu i anesteziologa!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da bi bilo bolje da utrošimo ta sredstva koja VV troši na tog pravnika u dodatnu opremu i anesteziologa!
    na ovo cu se samo od srca nasmijati. da se bar u RH sredstva trose na bolja i smislenija rjesenja.

znam da je jako puno vremena, a jos vise zivaca utroseno na promjenu tog dijela zakona, i u potpunosti se slazem da tako nesto ne bi trebalo biti obavezno. takodjer mi je zao sto su neki to dozivjeli, s razlogom, kao procjenu, a ne kao savjetovanje.

i dalje stojim pri tome da je i meni i mm razgovor sa psihologinjom bio ugodan i koristan. nasrecu, nisam svjedocila razgovorima drugih pacijenata pa o tome ne mogu donositi sud.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    bilo bi lijepo da svaki doktor specijalist predloži pacijentu razgovor s psihologom,ali vjerojatno mali broj to radi.na čovjeku je da odluči dali mu je potrebno ili ne.
    i tako je zakonodavac zamislio, i tako je u redu, velika je pomoć da znaš da ti je psiholog dostupan onda kad ti treba, zaista u tome nema ništa uvredljivo, samo pozitivno! Velika je razlika između dobrovoljnog i obaveznog savjetovanja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •