-
Da ljudi ne šalju djecu na vjeronauk (a i na sakramente) po principu "nek se nađe, nikad se ne zna" (meni je neshvatljivo da na vjeronauk idu djeca koja nikad nisu kročila nogom u crkvu), možda bi se nešto i promijenilo s vjeronaukom u školi. U našem razredu samo jedna djevojčica ne ide na vjeronauk (cjenim te roditelje do neba!), a kladim se da barem 50% djece ide iz potpuno pogrešnih razloga, stihijski. Ja sam zahvalna da mogu imati vjeronauk u školi, čisto iz praktičnih razloga (zbog manje trke za nas jer bi svakako išla), ali mi je jasno da vama smeta i podržavam vas da to pokušate promijeniti. Da se skupi više djece, mogli biste organizirati neki jezik za njih ili nešto drugo...Mislim da je vrijeme da konačno stvari postavimo na svoje mjesto. Imate moju 100% podršku da se potpuno odmaknete od vjere, svi ćemo zbog toga biti i sretniji i iskreniji, da ovo stvarno bude vaš ireligiozan topik, a ne da istinski ateisti pričaju o "vjerskom" odgoju djeteta, apsurd. Na vjeronauku se uče životno važne stvari, mogu biti i opasne za vaše dijete ako mu niste svojim primjerom ukazali na puno toga. Ima vremena za vjeronauk, kad odrastu sami će naći svoj vjerski put, ako budu imali taj dar.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma