Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
Zadarsko rodilište, nema privatnosti, nema vrata, samo zavjesa. Ali nije mi ni smetalo. na zadnjem porodu imala sam pravo gledalište-u boksu 4 ili 5 žena, što babice, što anesteziologinje, asistentice, praktikantice.. preko puta naslonjeni gledaju nekih 5,6 doktora i isčekuju onako uživljeno. baš mi je bilo super, uz njih sam se osjećala pozitivno i imala sam pravu podršku. nekome bi ta ista situacija možda bila priča za novine, o manjku privatosti. Ja nemam problema s tim. ne mogu se sjetiti kako je bilo na prošlim porodima. Mislim, jeli mi smetalo to što boks nema vrata ili nije. Ma ja imam puno povjerenja u doktore i sestre i uz nji hse dobro osjećam, tako da meni to nije ništa.
Trina, tebe ću citirati samo zato što si bila najsllikovitija.
Može jedno par pitanja i za ostale. Da li vaš liječnik opće prakse ima zatvorena vrat kad ste kod njega na pregledu?
...vaš stomatolog kad vam popravlja zube?
...vaš ginekolog iz doma zdravlja kad vam uzima briseve?

Pitam da li mislite da je pravo na privatnost vaše osnovno pravo kao pacijenta ili je to nekakvo pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta? Da li je žena u porodu toliko različita od ostalih trenutaka kad se susrećemo sa zdravstvenim sustavom (i koristimo njegove usluge) da nije toliko važno osigurati joj privatnost? Da li je privatnost nevažna jer žena nije u mogućnosti zatražiti drugačiji tretman jer je u bolovima i sama, npr. ?