nedavno sam upoznala jednu zenu koja je u petrovoj prosla sve isto sto i ja, koju godinu ranije, i lijepo je to opisala: osjecala sam se ko stoka pred klanje...
Da, imala sam privatnost. Rađaona je imala vrata koja su bila zatvorena.
Uvjeti za privatnost su postojali (rađaona je imala vrata), ali ih je osoblje držalo otvorenim.
Nisu postojali uvjeti za privatnost, nije bilo vrata , samo paravni i sl. .
Ne znam.
nedavno sam upoznala jednu zenu koja je u petrovoj prosla sve isto sto i ja, koju godinu ranije, i lijepo je to opisala: osjecala sam se ko stoka pred klanje...
Moj boravak u Petrovoj prije deset godina sam tada opisivala sa : ubožnica.
Tada sam doživjela najveće poniženje u životu, ostala sam apsolutno izvan sebe da se takve stvari događaju , i još gore da su normalne. ...Nakon poroda su me odvezli u sobu , totalno jadnu jer sam dobila ogromnu epizotomiju i tad su me primalje skinule i oprale pred ostali 6 žena u sobi. Bez ikakvih paravna ili bilo kakve privatnosti , te žene su morale gledati u moje krvave plahte i potpunu golotinju. Meni je to bio potpuni šok, a još veći šok je bilo to da kada sam pričala to iskustvo nikome se to nije činilo pretjerano čudno , uz vrlo česti komentar : tako to bude u rodilištu.
Stalno se vračam.... što se tog pranja tiče, šivanja i ostalog zbrinjavanja poslje samog čina poroda, tada je babica zamolila mm-a da izađe van. Oprana sam, zamjenjena mi je posteljina i šivana sam dok je dragi pušio. Samo ja, beba i babica tj doktor dok sam šivana.