Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Da li vaš liječnik opće prakse ima zatvorena vrat kad ste kod njega na pregledu?
...vaš stomatolog kad vam popravlja zube?
...vaš ginekolog iz doma zdravlja kad vam uzima briseve?

Pitam da li mislite da je pravo na privatnost vaše osnovno pravo kao pacijenta ili je to nekakvo pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta? Da li je žena u porodu toliko različita od ostalih trenutaka kad se susrećemo sa zdravstvenim sustavom (i koristimo njegove usluge) da nije toliko važno osigurati joj privatnost? Da li je privatnost nevažna jer žena nije u mogućnosti zatražiti drugačiji tretman jer je u bolovima i sama, npr. ?

Kod doktora u područnoj ambulanti, kod zubara, kod ginekologa koji uzima briseve- nikad nismo u životnoj opasnosti, a pogotovo nismo dvoje(troje ili više) u životnoj opasnosti.

Na porodu jesmo. Iako to nekako svi ovdje negiraju, samo završen porod je siguran porod. Tako da mislim da je privatnost na porodu ono što ti pišeš: pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta.
Bolje da oni mene vide u svakom času i skoče u roku sekunde ako zatreba, nego da su zatvorena vrata. Moje mišljenje. Meni nije bila bitna privatnost.