Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Ne želi sisati zbog vjetrova ili???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Amandice, palo mi je jos par stvari napamet pa, molim te, uzmi malo vremena odgovoriti:

Mozes li jos opisati kako vam izgleda podoj koji je uspjesniji?
    Imas li osjecaj da ti mlijeko, kad on sise, nadodje jako brzo i/ili silovito (cujes sistanje, osjecas peckanje ili bol, malac guta vrlo glasno i cujno)? (ako imas silovito otpustanje mlijeka, moguce je da zbog toga ima problema sa zrakom)
    Kako dijete inace izgleda, je li budno, zainteresirano za okolinu, dobrog opceg stanja? Kako je do sada dobivao na tezini i od kada tocno stagnira?
    Koliko ima mokrih pelena dnevno (koristite li jednokratne ili platnene), kako kaka i kakve mu je konzistencije kakica?
    Jesi li mozda unatrag ovih 16 dana promijenila dezodorans?

Sto se tice kuce i starijeg djeteta... nemoj se opterecivati kucanskim poslovima, neka oni pricekaju. Skuhaj uz pomoc supruga, kad je kod kuce ili svedi kuhanje na najjednostavnija jela. Sa starijom se mozes druziti na podu, slagati kockice, crtati, igrati karte ili nesto, a usput imati malenog blizu sebe s dostupnom dojkom da je prihvati kad je raspolozen. Cini li ti se da bi primjenom nekih od ovih prijedloga mogla bar malo umanjiti stres? Probaj, vjerojatno ces i sama onda doci do jos nekih boljih ideja.

I samo strpljivo i polako.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Amandice, palo mi je jos par stvari napamet pa, molim te, uzmi malo vremena odgovoriti:

Mozes li jos opisati kako vam izgleda podoj koji je uspjesniji?
    Imas li osjecaj da ti mlijeko, kad on sise, nadodje jako brzo i/ili silovito (cujes sistanje, osjecas peckanje ili bol, malac guta vrlo glasno i cujno)? (ako imas silovito otpustanje mlijeka, moguce je da zbog toga ima problema sa zrakom)
    Kako dijete inace izgleda, je li budno, zainteresirano za okolinu, dobrog opceg stanja? Kako je do sada dobivao na tezini i od kada tocno stagnira?
    Koliko ima mokrih pelena dnevno (koristite li jednokratne ili platnene), kako kaka i kakve mu je konzistencije kakica?
    Jesi li mozda unatrag ovih 16 dana promijenila dezodorans?

Sto se tice kuce i starijeg djeteta... nemoj se opterecivati kucanskim poslovima, neka oni pricekaju. Skuhaj uz pomoc supruga, kad je kod kuce ili svedi kuhanje na najjednostavnija jela. Sa starijom se mozes druziti na podu, slagati kockice, crtati, igrati karte ili nesto, a usput imati malenog blizu sebe s dostupnom dojkom da je prihvati kad je raspolozen. Cini li ti se da bi primjenom nekih od ovih prijedloga mogla bar malo umanjiti stres? Probaj, vjerojatno ces i sama onda doci do jos nekih boljih ideja.

I samo strpljivo i polako.
    Optimistična je vrlo slikovito opisala kako podoj izgleda. Nije stvar u jakom otpustu, to sam sigurna. On nekad počne navlačiti mlijeko, osjetim LD, i čim proguta jedan zalogaj, počinje paradiranje, opet ga vratim, opet jednom proguta, opet parada. LD nije jak, jer kad ga odmaknem, iz prsa polako teče, uglavnom kap po kap. Ima 6 jedva popišanih pelena, jedino je ona ujutro puna, jer po noći obično jede sasvim normalno. On dobro izgleda, normalno se ponaša, osim što konstano traži jesti, trpa rukice u usta i ne spava po danu uopće. Danas ni na minutu nije zaspao. Doslovno. Do sad je dobivao po kilu mjesečno, a zadnjih 18 dana dobio je 150g. sad ima 3mj.i 18dana. Što se kakanja tiče, kaka uglavnom jednom dnevno, dogodi se da2-3 dana nema stolicu, a žute je boje sa zrncima, tekuće-sluzava. Jako sluzava. Dezić nisam mjenjala. Što se tiče starije curice, sve bi to bilo izvedivo što si mi predložila da on hoće dojiti. Teško je možda pojmiti našu situaciju, ali bila bih presretna da on traži svaki pola sata sat ili da konstantno visi na sisi, ali da u miru JEDE. Ovo me me ubija, iz mene crpi svaki atom snage.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •