Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 113 od 113

Tema: (ne)dobra majka

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nena već sam zbilja počela osjećati kompleks na početku tvog posta kadli ti tamo o strahu za zdravlje
    nije mi drago i ne čini meni moj problem manjim ali samo dokazuje da i oni jako mudri i pametni, s hrpom iskustva propitkuju neka područja svoje roditeljske uloge
    ja sam trenutno u fazi kad proživljavam veliku tugu(djetetovu) jer je dijete meta ogovaranja frendica koje je pozovu van pa se došaptavaju i separiraju

pokušavam ne preuzeti na sebe rješavanje nego biti samo podrška i rame za plakanje
    nisam znala da to ovako može zaboliti jer su mi takve stvari bile u sferi "dječja posla"
    btw - ima netko dobru literatutu na ovu temu?
    Posljednje uređivanje od flopica : 09.10.2012. at 15:45

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Flopice, čokolada je preporučala knjigu Braniti se riječima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku

pokušavam ne preuzeti na sebe rješavanje nego biti samo podrška i rame za plakanje
    ?
    ma razbucaj ti to flopice, kakve knjige
    meni ovo ne miješanje nikad nije polazilo za rukom
    šalim se malo, al ne previše. svakako je dobro naučiti dijete da se samo brani, ne može škoditi knjiga.
    al ja bih na tvom mjestu ipak sve zajedno stavila malo na red. pa kud puklo.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ja stvarno vjerujem u njenu sposobnost da sama to razbuca
    samo joj treba vremena da probavi jer još ne kuži te igrice
    meni je baš nešto odbojno da ja idem i dijelim tuđoj djeci lekcije
    možda nisam u pravu ali vjerujem da mora proći vatreno krštenje i naučiti obraniti se...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mudro zboriš.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Nena već sam zbilja počela osjećati kompleks na početku tvog posta kadli ti tamo o strahu za zdravlje
    nije mi drago i ne čini meni moj problem manjim ali samo dokazuje da i oni jako mudri i pametni, s hrpom iskustva propitkuju neka područja svoje roditeljske uloge
    ja sam trenutno u fazi kad proživljavam veliku tugu(djetetovu) jer je dijete meta ogovaranja frendica koje je pozovu van pa se došaptavaju i separiraju

nisam znala da to ovako može zaboliti jer su mi takve stvari bile u sferi "dječja posla"
    btw - ima netko dobru literatutu na ovu temu?
    Suosjećam...

Ja imam dečke, nismo imali baš takvih problema (ne previše) ali da - u društvu djevojčica češće se pojavljuju ta grupiranja, ogovaranja i drugačija vrsta "nasilništva" nego kod dečki koji češće stvari rješavaju šakama...

Literatura? Tja, u hrpi knjiga naći ćeš male dijelove slagalice (da ne nabrajam previše, evo nekoliko: Penelope Leach - Djeca prva, Stanley Greenspan - Vještine igrališta, Steve Biddulph - Tajne sretne djece....)

S druge strane, NE MOŽEŠ nositi teret djetetovih briga u potpunosti. Ne možeš je zaštititi od svijeta. MOžeš činiti samo ono što već i sada činiš - opremiti je da se zna snaći u nevolji i pružiti ovo rame za plakanje koje si i sama spomenula...Možeš biti prisutna i slušati što ima za reći, to joj je bitno da uspije saslušati sama sebe i posložiti misli.

Ono što još možeš je ponuditi djetetu alternativu - stvoriti priliku da upozna neko drugo društvo. Razred nije alfa i omega. Ima i drugih ljudi. S vremenom će dijete shvatiti da joj samopouzdanje ne mogu narušiti tzv. prijateljice svojim spletkarenjem i ogovaranjem... Probaj se sjetiti sebe (ja se jako dobro sjećam sebe - u osnovnoj školi uvijek nekako na margini, nisam pripadala ni u jedan klan... nije mi se već onda dalo spletkariti na taj način). Spas: glazbena škola i tamošnje društvo sličnih stavova. Samo da napomenem - iz osnovne škole nije preživjelo ni jedno jedino prijateljstvo dalje od upisa u srednju, a iz glazbene nekoliko prisnih odnosa traje do danas, već 40 godina).

Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

flopice, moju se kćer u vrtiću izolirale i šikanirale dvije curice i to tako da joj ne bi dale sjesti za stol, jedna bi čak rekla "ovdje piše da je zabranjeno za crnkinje, ti si crnkinja" i slične budalaštine.
    Jedna joj je i govorila "tata ti je čudovište, mama ti je vještica, sestra ti je...bla, bla".
    Stalno sam ohrabrivala kćer i objašnjavala zašto su neka djeca takva i da je to njihov problem, da je ona super itd.....,to je bilo teško i tek je u školi, tamo negdje u 4. razredu, počela shvaćati te tipično ženske spaćke (nema više problema s tim). Vrijeme, vrijeme, vrijeme..shvatit će, ojačat će nju sve što ti govoriš i radiš.U osnovnjaku rijetko ima baš pravih prijateljstava, ima, ali trebaš imati sreće da se potrefe baš u blizini.

S tim da ja ponekad nisam štedila riječima tu curicu koja je bila naročito zlobna (i tete su imale problema s njom), jednom kad sam ju zatekla u šikaniranju rekla sam joj da se makne od moje....jer ja takve kao što je ona jedem za doručak .

Ali to sve su problemi koji su izvan nas, događaju se, ne govore je li netko dobra/nedobra majka.

(ps.ja sam moje upisala na karate, to je bio pun pogodak)

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

prikljucujem se, istetovirat cu si veliko L na celo, sin mi buja ko krafna, uskoro ce se epiteti jak i nabit pretvoriti u debeo, kcer mi 5 mj. nakon sto je skinula pelene zapisava 5 hlaca dnevno, a ja cu se pozderat od osjecaja krivnje. Pozderat cu se od silnog razmisljanja, jel to zato jer sam ju prerano skinula iz pelena, ili joj je to novi nacin pokazivanja samovolje- inace je bas onako inatljiva i svadalica, zasto ovaj stariji toliko birka oko jelo i na kraju najdrazi mu ugljikohidrati, vec ga okolo zezaju, a po prirodi je emotivac, pa da ga upisem na kakav sport ili sto?
    dok ja razmisljam, problemi samo rastu.
    i to je najveci problem.
    dobra mama je ona koja previse ne razmislja, nego djeluje

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    dobra mama je ona koja previse ne razmislja, nego djeluje
    E ovo si super rekla. U puno situacija sam morala prvo djelovati pa tek poslije analizirati jesam li to napravila ok.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tua ma dobra mama i razmišlja i djeluje - sina upiši na ikakvu tjelesnu aktivnost, izbaci slatkiše, sokove, imaš puno topica o tome - curi daj još malo vremena ili prekontroliraj joj urin, možda ima neku bakteriju
    najgore je ne primjećivati problem
    Peterlin i Nena znate onda i same koliko zaboli kad dijete doživi šikaniranje
    nemam sad vremena ali već je jučer pokazala zube konačno
    stvarno mi je važno da sama djeluje a i da sa mnom priča kako ne bi sama probavljala takve stvari
    užasno je osjetljiva i pametna još više pa vjerujem da će se znati postaviti
    samo što izgleda da i ja učim puno o sebi kroz sve ovo

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam mog dobroćudnog i mirnog sinka uvijek učila da ne smije biti grub, da ne ulazi u fizičke obračune, da se treba truditi rješavati razgovorom i dogovorom blablabla truć.
    I onda sinko krene u šklolu.
    I sinko od prvog dana biva gnjavljen od strane klinca koji gnjavi koga god stigne.
    I tada moj sinko uzme stvari u svoje ruke, jednog dana kada ga je mali pilao u WC-u i ometao ga dok je piškio u pisoar, pa se lijepo okrenuo prema klincu i popišao ga po cipelama.
    Mali je nastavi o i idući dan tlačit mog sinka, pa g aje sinko zgrabio za ovratnik i otresao u zid.
    Otada ni bu ni mu od malog zlostavljača.

Moja prva reakcija je bila "%&$?=%* pas mater, nisam te tak učila, nećeš mi postati grubijan, ti si kriv (upućeno MM-u), bla bla bla", ali kasnije kad se moja ljutnja slegnula shvatila sam da je na neki način dobro što je sinko pokazao zube. Drugaopcija je bila pustiti da ga mali redovito tlači u WC-u, pa se jednog dana slučajno ukakati u gaće jer taj mali ne pušta dečke da idu na WC, blokora im vrata, gura ih i sl., p da onda do kraja osnovnjaka bude ruglo cijeloj školi kao "onaj klinjo što se usr.o u gaće".

I tu sam shvatila da djeca rastu, da je škola sasvim drugi svijet od onoga na što smo navikli u vrtiću, da su u školi djeca još više podložna tuđim utjecajima, ali i da je to ne samo škola znanja nego i velikih životnih iskustava i da će se tek u školi naučiti zauzimati za sebe, možd ana načine koji nama roditeljima nisu baš najprihvatljiviji ali that's life, moramo se pomiriti da djeca rastu i da polako u nekim stavrima nemamo više primat nad njima.
    Iskreno, na kraju mi je drago što je moj sin to napravio. I dalje stojim iza toga da nije u redu započinjati obračune, ali isto tako se ne smije dati kinjiti ni od koga.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

flopica, hvala!
    moram se prvo izjest kako je do toga uopce doslo, pa zasukat rukave
    bojim se i pomisliti sto me jos ceka!

mamash, meni je ovo s popisanim cipelama bas frajerski: nije ga ozlijedio ali mu je pokazao da s njim nema sale

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    flopica, hvala!
    moram se prvo izjest kako je do toga uopce doslo, pa zasukat rukave
    bojim se i pomisliti sto me jos ceka!

mamash, meni je ovo s popisanim cipelama bas frajerski: nije ga ozlijedio ali mu je pokazao da s njim nema sale
    Čuj, to je očito bila spontana reakcija. Klinjo je stajao kraj mog malog i pilao ga dok je sinko pokušavao piškiti. Moj sin je MM-u i meni obrazložio ovako: "vi ste meni rekli da meni nitko ne smije gledati pišu dok piškim, da je to moje privatno i da se to ne pokazuje!".
    :ponosnamajka:

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •