Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
ali tvrdim da sam bolji od samog sebe (od mene kakav bih bio da se ne molim, da ne sudjelujem u misnim slavljima itd..
one koje o ovome kritički i osviješteno razmišljaju, reći će isto. a svaka od nas ima svoj način osviješćivanja i unapređivanja prije svega sebe.

no, mene zanima, što biblija, crkveni nauk i sl. vele o bezbožnicima? (postoji li neki citat?) priznaje li se da postoje ljudi koji ne vjeruju u boga? ne da su izgubili vjeru, nego da je nikad nisu imali ili što je još bitnije da je svjesno ne žele/ne priznaju i sl.? ajd, ako mi netko može napisati konkretno i kratko. neću se uvrijediti jer nekako pretpostavljam, ali ne želim prejudicirati, da nije sve tako idilično...

po islamskom vjerovanju se zna što se događa s onima koji odbiju boga. ali što i kako je konkretno u kršćanstvu tj. katoličanstvu?

zašto pitam... ne želim prepucavanje, nego želim iskrenost. jer s iskrenošću mogu živjeti, kakva god da je (mene osobno neće povrijediti). hoću reći, postoji razlog zašto vjernici vjeruju, zašto je dobro biti katolik (kao što naslovi sugeriraju), kao što pretpostavljam je dobro biti i mormon ili musliman...

evo recimo ovo:
"Isusov govor mnogima se učinio neprihvatljivim i tvrdim. Isus se činio zahtjevnim učiteljem. Otišli su. Okrenuli su Isusu leđa. Izabrali su zlo. Vrlo znakovita je činjenica da se izviješće o odlasku učenika i ostalih slušatelja nalazi u najdužem Ivanovom šestom poglavlju i to u šezdeset šestom retku. To me osobno podsjeća na biblijsku brojku, koja simbolizira sotonu. Prema tome, čovjek koji odlazi od Isusa, odbija njegovo tijelo kao hranu, usmjerava svoje korake k zlu, k propasti."

ili ovo:
http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats.../duhovnost.asp

ili
Bog nudi svoje spasenje čovjeku, poziva ga, stavlja pred odluku, ali ga ne prisiljava, nego očekuje od čovjeka slobodan pristanak i odgovor. Dakle, iako je Božja ponuda spasenja upravljena svakom čovjeku i svim ljudima, pojedinac se može oglušiti na taj poziv, zatvoriti u sebe, zaveden i zaslijepljen od zloga može uskratiti svoj pristanak Bogu u vjeri i tako se zatvoriti Božjemu planu da ga privede u svoje zajedništvo tj. spasi. Mogućnost vječne odbačenosti i prokletstva leži u čovjekovoj slobodi da se može zatvoriti Bogu, a ne u nekom manjku Božjega milosrđa i ljubavi. Tako čovjek koji ne traži Boga, prema kojemu je svim svojim bićem usmjeren ili koji ga, dapače, svjesno odbacuje, sam sebi zatvara mogućnost vječnoga spasenja. To je pak odbačenost od Boga ili pakao.
znači... ili... ili? nema ničeg trećeg?