Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
pa ovo prvo se bas ne bi slozila jer ja silno ne zelim da mi dijete ide u skolu na vjeronauk vec u crkvi.

pa i drugo je diskutabilno, niko nikad nije radio pritisak na nas i pitao nas kada cemo krstiti djecu. mislim da je to vise do okoline.

sto se tice odluka, o njima takodjer promisljam, molila se za konkretni problem/nedoumicu/odluku koju imam. jako vazem sve u zivotu.

navecer spremim dijete za spavanje, nekad pogleda crtic, nekad joj se cita knjiga, pomazimo se i pomolimo prije spavanja.

osim mise i molitve ne vidim razliku u danu koju imamo cvijeta i ja koju ne bi imale samim time sto smo drugacije osobe. ne bi to bas nazvala nacinom zivota koji se razlikuje iskljucivo jer je neko vjernik, a netko je ateist.
i tvoj zivot se razlikuje od tebi bliske osobe. pa i od tvojih roditelja, zar ne?
naravno da se razlikuje. pisala sam o svom osobnom iskustvu. možda bi bolje da sam napisala način promišljanja života, a ne način življenja.

moram priznati da kad pišem uopće ne razmišljam o ljudima s kojima se družim (kod prijatelja niti ne gledam jesu li vjernici ili nisu već kakvi su ljudi) već uvijek pred očima imam djecu kojoj predajem. i iskustva ateista koja ovdje pročitam pomažu mi u radu i još više zahtijevam međusobno poštovanje...jer imam i djecu ateiste i vjernike koji idu u crkvu i vjernike koji ne žele imati ništa s Crkvom, ali i muslimane i Židove. u 8.razredu baš puno razgovaramo o vjeri i ateizmu. i ne dopuštam da se bilo koga vrijeđa. to je razlog zašto čitam ovu temu. a i tjera me na promišljanje vlastitog života i vjere.

zato me i sram kad pročitam iskustva kao što je riječankino...i drago mi je da je progovorila. treba prodrmati kršćane da počnemo stvarno svjedočiti Isusa Krista. počinjem prvenstveno od sebe.

mc, kako ti se svidjela tribina? ja sam se lagano pogubila u njihovim monolozima. nekako su govorili općepoznate stvari. i raguž mi je malo presporo govorio pa se gubila dinamika rasprave. trebali su odmah skočiti na pitanja koja su bila puno izazovnija i konkretnija.

neno, vertex...hvala...