Super, hvala. S kojom vrstom tikve si radila?
polpete od zobenih, raštika s krumpirom, kolač od rogača
Žganci i saft od pilećih jetrica i srčeka ala wild, endivija s bućinim uljem
vege gulas, s jedne od prethodnih stranica, plus kuhani krumpir
bit ce i palacinke malo kasnije
Posljednje uređivanje od emily : 27.10.2012. at 18:10
juha od brokule
rizi bizi i teleći šnicli
zelena salata
juha od cvjetače, mrkve i graška, pečena teletina i aromatizirani krumpir s povrćem
juha od cvjetače, gril pljeskavice , pečene paprike, pire i salata od krastavaca
za desert je trebala biti neka pingu rolada, ali pogorelička je odradila svoje pa je rolada u smeću![]()
Jucer: MM pravio puretinu u umaku od luka, mjesavine gljiva i vrhnja, uz to kiseli kupus sitno nasjeckani na salatu, desert tiramisu.
Danas: povrtna juha sa zvjezdicama. Po zelji od E., cheeseburger i domaca majoneza, te salata od krastavaca
Za veceru, slane i slatke palacinke.
Ponedjeljak: krem-juha od celera (hvala Apri za recept), omlet sa sunkom-sirom-cherry paradajzom; salata od rajcica i Feta-sira. Za desert, homemade puding od cokolade.
Utorak: mesna juha sa zvjezdicama; odresci od puretine u umaku od jogurta i papra, salata od svjezih krastavaca.
Desert: rozata.
Srijeda: povrtna juha, polpete i spinat na mlijeku.
Slijedeca 4 dana smo na putu, pa ne kuhamo.![]()
štruca od puretine, krumpir i hokaido u pećnici, kuhana cvjetača na maslacu, zelena salata
Pileća juhica s puno miješanog povrća, pire krumpir, pohana piletina, umak od paradajza, salata od paprike i kiselog vrhnja, brzopotezni kolač od pudinga i keksa + šlag.
Jučer: juha od bundeve i caneloni punjeni mljevenim mesom, za večeru pita od sira.
Danas: varivo od kelja s kobasicom.
juha,pečena krilca sa batatom,zelena salata
Juha i lešo junetina i piletina s puuuno povrća: krumpir, tikvica, batat, paprika, celer... Malo smo svi skupa prehlađeni pa nam godi juhica i laganija hrana.
Danas: juha s noklicama, kuhano meso, pire krumpir i paradajz sos
Sutra (ili veceras): ravioli sa ricottom i koprivom, ribana rotkva
Utorak: krem juha od brokule, pecena piletina i krumpirici, kupus salata
Srijeda: rizoto od puretine i povrca, kupus
Cetvrtak: varivo od teletine i mahuna
danas: juha, pite (krumpiruša i burek), salata
sutra: bolonjez, salata
mesna juha sa griz knedlama
tortelini sa sunkom u umaku od kaula
salata
A to ti ja izmajstorijam umak da mi tortelini ne budu suhi, pa ako uzmem tortelline sa sunkom ili mljevenim mesom onda polijem umakom od kaula ili brokule:
U hladnu slanu vodu i malo maslinova ulja stavim bijeli dio kaula/brokula na komade, popaprim, kad se skuha smiksam štapnim mikserom i zalijem po skuhanim tortelinima, Ako mi je smjesa rjeđa ispala vratim na vatru i dodam malo mlijeka i gustina koliko procjenim da je potrebno i zakuham dok ne dobijem nekakvu gustu umakastu smjesu koju prelijem po tortelinima.
Mozes ovo polit i po manistri obicnoj.
Od zacina stavim samo sol, papar i maslinovo ulje. Zapravo vrlo slično radim i juhu od kaula ili brokule samo mi je ovaj umak gušći od krem juhe i lipo mi idu okusi sa tim tortellinima.
pileća juha, njoki, bijelo pileće meso u umaku od vrhnja i sira, endivija salata s bučinim (ajme, ja se navukla skroz na to bučino ulje u salati m)
krem juha od muskatne bunde, mrkve i djumbira, biftek na salatu
Krem juha od mrkve, punjene paprike i pire, kolac od kruske i buce
A ja bi molila recept za home made puding od čokolade.
Jučer makaroni sa umakom od cvjetače, za mene cvjetača s umakom od cvjetače
Danas špinat, pire i još nešto
Gorički krumpir + cikla salata.
Za one koji ne mogu bez mesa ima još dva pohanca od nedjelje.
HOMEMADE (LIGHT) PUDING
Za 2 velike salice:
0,5 ml mlijeka (ja koristim ono od 1,5% mm)
2 zlice gorkog kakaa ili bas cokolada u prahu (nezasladjena, ona s velikim postotkom kakaa)
zasladiti po zelji (stavim 2 vrecice stevie)
malo vise od pola vrecice zelatine u prahu
po zelji se moze dodati ekstrakt: vanilija, rum, ono sto vec dobro ide s kakaom.
Po istoj osnovi sa drugim ekstraktima mozes raditi puding s okusima po zelji, no nama je ovaj najbolji.
Zelatinu u prahu rastopis u 3 velike zlice vode, da nabubri.
Stavis kuhati mlijeko do vrenja, dodas kakao, zasladjivac po izboru ili secer, eventualne ekstrakte arome (opet po zelji), dobro promijesas da kakao ne napravi grudvice, smanjis temperaturu, dodas zelatinu, opet dobro promijesas, i izlijes u velike salice.
Salice u frizider (stavim na najdonju policu) na 3h, i ispadne konzistencije bas kao puding.
Rollada od mille feuille tjesta sa svjezim spinatom, domacom sunkom, feta sirom i rajcicama, prilog zelena salata s jogurt dresingom.
Desert savijaca od jabuke s umakom od vanilije.
jučer juha od poriluka
pureći file sa povrćem i vrhnjem
salata
danas imamo i mi vec skuhano zrnje samo cu nesto jos dodat tipa kobase za mog mesojeda
Pileci pohanci, gratin od krumpira i povrca, zelena salata, triffle sa sumskim vocem
povrtna juha, mlinci sa porilukom, gljivama i piletinom zapečeni u rolu, salata
Neinventivni boljonez (za mene s kuhanom cvjetačom umjesto špageta), zelje na salatu
Ostalo i leće od jučer, koja je predobro ispala.
I radim ledeno nebo za desert poslije bakina ručka sutra (juha s danas umiješenim rezancima od domaćih jaja, neko pečenje s domaćim mlincima).
danas:
Juha sa cancarelama
pohani šniceli, pire i špinat na lešo
salata od svježeg kupusa
kolač s jabukama
Posljednje uređivanje od zhabica : 01.11.2012. at 09:14
danas će valjda u svakoj kući biti blagdanski ručak
u mene neki obični, ne da mi se
mislila sam buhtle barem napraviti, kak se šika na današnji dan, ali mi neugodno baš danas u lidl po brašno otići
uh