Stranica 81 od 112 PrviPrvi ... 3171798081828391 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,001 do 4,050 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene samo živcira to što će zaposleni u državnoj službi plačati onako kako spada, meni svejedno osteje mi ista cijena, a privatnici će opet dolaziti u vrtić u mercedesima i imati bespaltan vrtić. taođer me zanima ako predškola bude po zakonnu obavezna hoće li grad više participirati u cijeni jer kako ćemo mi pčaćati obrazovanje koje je obavezno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo živcira to što će zaposleni u državnoj službi plačati onako kako spada, meni svejedno osteje mi ista cijena, a privatnici će opet dolaziti u vrtić u mercedesima i imati bespaltan vrtić. taođer me zanima ako predškola bude po zakonnu obavezna hoće li grad više participirati u cijeni jer kako ćemo mi pčaćati obrazovanje koje je obavezno.
    Na prvi dio potpis.

Što se drugog tiče, ministar je rekao da će obavezna predškola biti besplatna samo za djecu koja ne pohađaju vrtić, a drugi će plaćati kao i inače

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam kakva će mi biti cijena, ali kakve veze kredit ima s cijenom vrtića. Nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita. Npr. nemam kredita jer si ga ne mogu priuštiti, živim u stanu koji nije naš, samohrani sam roditelj, ali ću plaćati više od nekoga ko je iz Samobora s prirezom od 0%, kreditom za kuću i dovozi dijete u Zagreb. Nemojte mi samo reći da su takvi slučajevi iznimka. Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

Za mene bi mnogi pomislili da ne radim jer me se može vidjeti u ovom izdanju...a recimo taj tjedan sam popodne radim od 13h i ujutro radim što hoću. Pijem kavu, idem u shoping, slobodna sam.
    Možda su na porodiljnom. I ja sam svoje vodila u vrtić kad sam bila na porodiljnom. Mislim, kaj ja znam, pa ne bum sad godinu dana dijete ne vodila u vrtić. Jesi, bili su doma za ružnog vremena, Božić, Uskrs, ljeto..ali išli su u vrtić. Tak da nemojmo suditi na izgled.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.
    pa upravo zato i upiremo u nedostatnost ovoga modela

ali ovo da nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita ti nije baš korektno.
    kako drugačije da riješe stambeno pitanje?
    ali se slažem da treba onda odbijati i rate podstanarstva.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok Ana, mislim da nam je svima jasno što je htjela reći.
    istina je da ima određeni broj ljudi koji ne rade, a djecu dovode u vrtić.
    bez obzira na outfit.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa neki ljudi (poput mene) nisu u kreditu jer si ga ne mogu priuštiti. Koji čarobnjak bi meni pomogao da rješim svoje stambeno pitanje s jednom plaćom?

S prozora imam pogled na vrtić. Bila sam na čuvanju trudnoće, pa na porodiljnom skupa godinu i po. Uvijek je istih 20-tak lica u trenirkama. Znam u našoj grupi 2 mame koje baš ne rade, nisu na proodiljnom ili nešto slično. Doma su.
    Posljednje uređivanje od Alkemicarka : 12.11.2012. at 10:00

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja uopće ne bi ulazila u nikakve tuđe financije, jer nije u tome stvar. Svaki put se na kraju mi međusobno posvađamo, a svi spadamo u kategorije koje ili regularno rade i prijavljuju sve. Ili su životom prisiljeni da ne rade regularno. Potpuno nevažno, jer valjda (za sebe tvrdim, a za ove oko sebe vjerujem) nitko od nas ne želi žena i muž koji rade u situaciji tipa konzum prodavačica i zaštitar i podstanari su, nadoknađuju troškove našeg djeteta u vrtiću.
    Mene bi to ko čovjeka uvrijedilo, hebemu.

Ali zašto stalno gledamo odnose, ko zaslužuje nižu cijenu, ko ne.
    Zašto ne gledamo stvari iz perspektive prioriteta grada i države da omogući svakom čovjeku koji radi toliko jeftin vrtić da mu je potpuno nevažno razmišljati o vrtiću kao trošku.

Može li malo tako i o tome, ono, što je znak stabilnosti jedne države, što omogućuje roditeljima odlazak na tržište rada, što omogućuje pripremu djeteta za obrazovanje, što ima vrlo veliko djelovanje na natalitet, što je zapravo prioritet?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma znam ja kaj je ona htjela reći..I znam ja da toga ima. Ali svaki put kad u trenirci dođem u vrtić, a dođem nekad i kad idem na posao jer meni je svejedno došla ja u piđami ili toaleti kad se ioanko na poslu presvučem, si mislim kak me sad gledaju i misle si gle ovu, dovela dijete a sad ide piti kavu, pa se nekad ulovim kak se nekima koji me znaju doslovno pa pravdam kako radim popodne ili nekaj...OT, sorry

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vjerovali ili ne, ima i poslova koji se obavljaju od doma. I ja sam dva dana u tjednu mama u trenirci s punim radnim vremenom (i više od toga). Od kavice ni k. Ali sve to skupa nije tema ovog topika.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da
    mi moramo zahtijevati da konačno uspostave strategiju, neku dugoročnu
    a ne da svake godine, ovisno o tome jesu li izbori ili ne, mijenjaju modele

moraju shvatiti da vrtić nije naš privilegij, nego njihova obaveza
    onoga trenutka u kojemu bilo tko od nas mora kalkulirati može li si uopće vrtić piuštiti - tu nešto ne štima

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U potpunosti se slažem sa krumpirić. Cijena je premala, to je definitivno točno. Nered u vrtićima je samo odraz nereda u državi. Nemoguće je tu napraviti reda jer će uvijek biti onih koji dio plaće dobivaju na crno, onih koji su prijavljeni u Samoboru, a djeca su im u vrtiću u Zagrebu i sl.
    Posljednje uređivanje od Alkemicarka : 12.11.2012. at 10:09

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

onoga trenutka u kojemu bilo tko od nas mora kalkulirati može li si uopće vrtić piuštiti - tu nešto ne štima
    Upravo tako.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam kakva će mi biti cijena, ali kakve veze kredit ima s cijenom vrtića. Nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita. Npr. nemam kredita jer si ga ne mogu priuštiti, živim u stanu koji nije naš, samohrani sam roditelj, ali ću plaćati više od nekoga ko je iz Samobora s prirezom od 0%, kreditom za kuću i dovozi dijete u Zagreb. Nemojte mi samo reći da su takvi slučajevi iznimka. Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

Pa gle, nitko ne prisiljava ljude na dizanje kredita, ali ih isto tako ne prisiljava niti na to da imaju djecu.

Po tebi bi svi trebali biti podstanari? Niti mi nismo mogli uzeti stambeni kredit koji nam je trebao, krpali smo se s posuđivanjem, i sa nenamjenskim kreditima. I bili smo podstanari, dok nismo zaključili da je ipak isplativije plaćati za nešto što će jednog dana biti naše, nego puniti tuđe džepove. Ali dok nismo imali izbora, bili smo podstanari. I šta sad, treba nas kazniti jer smo si pazi formulaciju "mogli priuštiti kredit" ! To mi je izvini, ali u rangu da netko kaže "mogla si si priuštiti raširiti noge i imati djecu, pa sad plaćaj za njih".

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da

X

Upravo tako!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čemu sad to?
    Ja imam stambeni kredit, jer ga mogu vraćat. S jedne strane ga mrzim :D, a s druge strane, da sam drugačije struke, posla...bila bi podstanar do smrti. To nije baš neka privilegija :D

Ali stvarno mi nije jasno, a ja sam krenula tako isto, razmišljajući ko će to nagrabusit ako se mijenjaju cijene vrtića?

Umjesto da krenem od toga zašto se uopće non stop *ajebavaju s cijenama?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Čemu sad to?
    Ja imam stambeni kredit, jer ga mogu vraćat. S jedne strane ga mrzim :D, a s druge strane, da sam drugačije struke, posla...bila bi podstanar do smrti. To nije baš neka privilegija :D

Ali stvarno mi nije jasno, a ja sam krenula tako isto, razmišljajući ko će to nagrabusit ako se mijenjaju cijene vrtića?

Umjesto da krenem od toga zašto se uopće non stop *ajebavaju s cijenama?
    Potpisujem!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja vjerujem da će vuk pojesti magare
    nama nisu dali papire iz vrtica (ispisnicu) dok nismo podmirili dug.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I šta sad, treba nas kazniti jer smo si pazi formulaciju "mogli priuštiti kredit" ! To mi je izvini, ali u rangu da netko kaže "mogla si si priuštiti raširiti noge i imati djecu, pa sad plaćaj za njih".
    Ne znam jel ovo upućeno meni, ali moje dijete je željeno i mogli smo si ga "priuštiti" i sad ga mogu priuštiti. Nisma ga našla na cesti ili začela pijana na nekom tulumu. Ono je plod ljubavi mene i mog supruga, koji je preminuo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podijeli (zavadi) pa vladaj, to je jedino čega se naši političari sustavno i dosljedno drže.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Podijeli (zavadi) pa vladaj, to je jedino čega se naši političari sustavno i dosljedno drže.
    istina, i zato vas molim cure da prestanete
    nit je neko podstanar nit ima kredit jer mu se baš hoće.
    a nekima se neće ni živjet sa starcima ili u njihovom stanu, ima i to svoje čari

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

x
    Nema strategije ni plana apsolutno ničega. Zato intenzivno proučavam formulare za vizu za Australiju. Ne želim da mi dijete odrasta i obrazuje se u ovom kaosu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde mene zanima sasvam nekaj drugo ak to prođe, to bu od Nove Godine, tj. oept bu po općonama gužvba strak i mrka za skupljanje papira, pa se bude u nekom svibnju -lipnju kad sve se ponovo stavi na nove noge ( ili stare) opet neka reorganizacia. Prošli put je trebalo ić od 1.1 pa je išlo od 1.7, da bi s 31.12. bilo gotovo, jer to vredi tolko novca i vremena potrošenog za izračunavanja, preračunavanja i slično.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    hajde mene zanima sasvam nekaj drugo ak to prođe, to bu od Nove Godine, tj. oept bu po općonama gužvba strak i mrka za skupljanje papira, pa se bude u nekom svibnju -lipnju kad sve se ponovo stavi na nove noge ( ili stare) opet neka reorganizacia. Prošli put je trebalo ić od 1.1 pa je išlo od 1.7, da bi s 31.12. bilo gotovo, jer to vredi tolko novca i vremena potrošenog za izračunavanja, preračunavanja i slično.
    Pa od 1.1.2013. teško, jer PU neće imati podatke o plaći za 2012., nego samo za 2011., pa je po meni totalno glupo da se cijena vrtića računa na osnovi prihoda od prije 2g.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jelena, prošli put je išlo tako zato što je Skupština bila na našoj strani
    ako sada budemo same...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

deaedi plačat će se ako će to proć od 1. meseca, ali tek u drugom mjesecu, a do tad će imat i porezna i ini sve

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    deaedi plačat će se ako će to proć od 1. meseca, ali tek u drugom mjesecu, a do tad će imat i porezna i ini sve
    Sumnjam, pa npr. za obrtnike nisu imali prošle godine do 6mj.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam ja kaj je ona htjela reći..I znam ja da toga ima. Ali svaki put kad u trenirci dođem u vrtić, a dođem nekad i kad idem na posao jer meni je svejedno došla ja u piđami ili toaleti kad se ioanko na poslu presvučem, si mislim kak me sad gledaju i misle si gle ovu, dovela dijete a sad ide piti kavu, pa se nekad ulovim kak se nekima koji me znaju doslovno pa pravdam kako radim popodne ili nekaj...OT, sorry

Pa, ukoliko prođe plaćanje prema dohodovnom cenzusu, barem sada neće moći biti isprika da se ne može ustanoviti tko radi, a tko ne.

Jednostavno, ukoliko netko nema primanja od firme, a nije na bolovanju ili porodiljnom, neka opet donese potvrdu o zaposlenju i presliku radne knjižice, pa će se vidjeti da li ta osoba radi ili ne. I tko ne radi, smanjuju mu se bodovi, pa može izgubiti mjesto u vrtiću, a dobiti ga oni koji rade.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Da, zanima me kako će računati dohodat osoba koje rade u vlastitim firmama i prijavljeni su na minimalac ili manju plaću, a ostavruju dobit i to im je ustvari dohodak?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa, ukoliko prođe plaćanje prema dohodovnom cenzusu, barem sada neće moći biti isprika da se ne može ustanoviti tko radi, a tko ne.

Jednostavno, ukoliko netko nema primanja od firme, a nije na bolovanju ili porodiljnom, neka opet donese potvrdu o zaposlenju i presliku radne knjižice, pa će se vidjeti da li ta osoba radi ili ne. I tko ne radi, smanjuju mu se bodovi, pa može izgubiti mjesto u vrtiću, a dobiti ga oni koji rade.
    ni ovo ne pije vodu u svim slučajevima
    netko može raditi za stranu firmu i ne biti u našem poreznom sustavu
    i te plaće ne moraju biti visoke, mogu biti mizerne

osim toga, ako bi ta djeca izgubila mjesto u vrtiću, kako bi njihovi roditelji više ikada aplicirali za posao, kad nemaju kamo s djecom
    jako, jako osjetljivo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, zanima me kako će računati dohodat osoba koje rade u vlastitim firmama i prijavljeni su na minimalac ili manju plaću, a ostavruju dobit i to im je ustvari dohodak?
    nisam u tim vodama, ali sam mislila da ak si prijavljen na tu neku svotu, plačaš doprinose, poreze i slično na to. Pričam s tetom koja radi na placu ( bavi se šivanjem i prodajom istog), i veli da ona porez plača i na dobit, i na materijale, pa na sve

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene to sve prestrašno živcira. Evo npr. u našem vrtiću djeca bježe iz dvorišta jer ravnateljica nema novca za nove brave. I za to u GU nemaju sluha.
    Ali za gubljenje vremena na ovakve gluparije imaju.

Ja bi odmah, sad, bez razmišljanja platila najvišu cijenu, pa i više:

- kada bi se državni vrtići pridržavali standarda, a ne pretrpavali grupe
    - kada bi sigurnost u vrtiću bila onakva kakva treba biti, a ne da si ja razmišljam hoće li mi mali opet zbrisati, a da ga vide tek kad je već vani ili ga uopće ne vide pa ga vrati teta s pločnika jer ne može dozvati tete koje na klupici čavrljaju
    - kada bi vrtići izgledali u skladu s vremenom, a ne runirani i jadni, potrgani i svakakvi
    - kada za igračke ne bi sakupljali mi roditelji, nego kada bi iste kupovao Grad
    - isto vrijedi i za potrošni materijal, maramice, role papira itd...
    - itd..

Uglavnom, osim već poznatih činjenica po kojima je ovaj prijedlog bvzv i nepravedan, a to su:
    - svima su nam primanja već progresivno oporezovana, ovo je dodatno
    - opet će se prijavljivati kako kome paše, dede, bake rodbina i sl.
    - različita cijena za istu uslugu nema smisla..

Spomenula bi još jedan primjer:

Npr. tročlana obitelj, s primanjima
    Mama - 3500 kn
    Tata – 4000 kn
    Jedno dijete

7500:3=2500,00 kuna po glavi
    Cijena vrtića 150 kuna.

Mama - 3600 kn
    Tata –4000 kn
    Jedno dijete

7600:3=2533,33 kuna po glavi
    Cijena vrtića 300 kuna.

Znači za 30 kn više po glavi, 100 kn više mjesečno u obitelji, cijena skače duplo.
    Nije im neka računica.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ni ovo ne pije vodu u svim slučajevima
    netko može raditi za stranu firmu i ne biti u našem poreznom sustavu
    i te plaće ne moraju biti visoke, mogu biti mizerne

osim toga, ako bi ta djeca izgubila mjesto u vrtiću, kako bi njihovi roditelji više ikada aplicirali za posao, kad nemaju kamo s djecom
    jako, jako osjetljivo
    Je, osjetljivo, ali ako nekome treba vrtić odmah, a netko dobije posao tek za 1-2g (znam da je strašno, ali tako je), zašto da mu dijete zauzima mjesto u vrtiću.

Upravo je stvar u tome da taj sustav ima previše nedostataka i da će napraviti više štete nego koristi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Mene to sve prestrašno živcira. Evo npr. u našem vrtiću djeca bježe iz dvorišta jer ravnateljica nema novca za nove brave. I za to u GU nemaju sluha.
    Ali za gubljenje vremena na ovakve gluparije imaju.

Ja bi odmah, sad, bez razmišljanja platila najvišu cijenu, pa i više:

- kada bi se državni vrtići pridržavali standarda, a ne pretrpavali grupe
    - kada bi sigurnost u vrtiću bila onakva kakva treba biti, a ne da si ja razmišljam hoće li mi mali opet zbrisati, a da ga vide tek kad je već vani ili ga uopće ne vide pa ga vrati teta s pločnika jer ne može dozvati tete koje na klupici čavrljaju
    - kada bi vrtići izgledali u skladu s vremenom, a ne runirani i jadni, potrgani i svakakvi
    - kada za igračke ne bi sakupljali mi roditelji, nego kada bi iste kupovao Grad
    - isto vrijedi i za potrošni materijal, maramice, role papira itd...
    - itd..

Uglavnom, osim već poznatih činjenica po kojima je ovaj prijedlog bvzv i nepravedan, a to su:
    - svima su nam primanja već progresivno oporezovana, ovo je dodatno
    - opet će se prijavljivati kako kome paše, dede, bake rodbina i sl.
    - različita cijena za istu uslugu nema smisla..

Spomenula bi još jedan primjer:

Npr. tročlana obitelj, s primanjima
    Mama - 3500 kn
    Tata – 4000 kn
    Jedno dijete

7500:3=2500,00 kuna po glavi
    Cijena vrtića 150 kuna.

Mama - 3600 kn
    Tata –4000 kn
    Jedno dijete

7600:3=2533,33 kuna po glavi
    Cijena vrtića 300 kuna.

Znači za 30 kn više po glavi, 100 kn više mjesečno u obitelji, cijena skače duplo.
    Nije im neka računica.
    Zato platni razredi ne valjaju kako god okreneš. Pravedno bi bilo, pod uvjetom da su svi prijavljeni na sve što primaju, uključujući i npr. novac od najma nakretnina, da se plaća prema postotku - npr. svatko plaća 2% od ukupnih prihoda. Ovako je uvijek netko zakinut. U tvojem primjeru presuđuje 100 kn, ali preduđivat će i puno manje. Prema jednom od prošlih prijedloga mi smo za ukupno 9 kn (!!!) prelazili u višu kategoriju koja je od prethodne bila skuplja za 400 (!!!) kuna.
    Posljednje uređivanje od Freja : 12.11.2012. at 11:39

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kaj kada netko upisuje dijete u vrtić imao posao i onda dobi otkaz. I kaj? Da ispiše dijete?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj kada netko upisuje dijete u vrtić imao posao i onda dobi otkaz. I kaj? Da ispiše dijete?
    Pa ja mislim da nije pravedno da kad jednom upišeš dijete, da automatski taj upis vrijedi idućih npr. 5-6g. Mislim da da bi se svake godine trebale donositi potvrde o zaposlenju, pa ukoliko su se kod nekog okolnosti promijenile, da se molba ponovno razmatra. Odnosno, da upis vrijedi 1 godinu. To bi bilo onda pravdeno, i povećale bi se šanse da se u vrtić upiše onaj tko stvarno treba. A šta ako onaj tko dobije otkaz se ne zaposli idućih npr. 2g - za to vrijeme je u vrtiću mogao biti netko kome taj vrtć stvarno treba.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bojim se da bi to bio cirkus
    uostalom, nije u gradu više tolika frka s kapacitetima, a grade se i novi vrtići

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ja mislim da nije pravedno da kad jednom upišeš dijete, da automatski taj upis vrijedi idućih npr. 5-6g. Mislim da da bi se svake godine trebale donositi potvrde o zaposlenju, pa ukoliko su se kod nekog okolnosti promijenile, da se molba ponovno razmatra. Odnosno, da upis vrijedi 1 godinu. To bi bilo onda pravdeno, i povećale bi se šanse da se u vrtić upiše onaj tko stvarno treba. A šta ako onaj tko dobije otkaz se ne zaposli idućih npr. 2g - za to vrijeme je u vrtiću mogao biti netko kome taj vrtć stvarno treba.

A kaj misliš da on/ona te dvije godine doma sjedi i čeka da mu netko dođe ponuditi posao? Ili bi trebao dijete voditi sa sobom na razgovore, na burzu i svuda sa sobom dok taj posao traži. I uostalom, kako netko može znati hoće li posao naći sutra, za mjesec dana ili za godinu!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nema tu pravde nikad. nekoliko žena iz kruga mojih poznanika ne radi ali su kod rođaka prijavljene i uredno donesu potvrdu o zaposlenju.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uostalom, ovo nije tema o tome tko ima pravo na vrtić ili tko nema pravo na vrtić, nego oni koji idu u vrtić koliko će ga plaćati...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.11.2012. at 11:52

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to bi narušilo i dinamiku
    ne bi se ništa moglo pretpostaviti
    kada bi se predavali papiri za upise
    nikada se ne bi znalo hoće li neki vrtić moći upisati dvoje djece u jasličku ili četvoro u vrtićku skupinu
    hoće li otpasti dvogodišnjak ili šestogodišnjak

ne znam baš da bi ti moglo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.poslovni.hr/hrvatska/rodi...-600-kn-221031

Na što liči ovaj tekst?
    Kaj oni misle gledati samo plaću ili zbrojiti plaće roditelja i djeliti na članove obitelji? U ovom tekstu to ne piše.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što ti nije jasno
    ma normalno da se ne radi o plaći, nego o prihodima po glavi obitelji

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

to bi narušilo i dinamiku
    ne bi se ništa moglo pretpostaviti
    kada bi se predavali papiri za upise
    nikada se ne bi znalo hoće li neki vrtić moći upisati dvoje djece u jasličku ili četvoro u vrtićku skupinu
    hoće li otpasti dvogodišnjak ili šestogodišnjak

ne znam baš da bi ti moglo

Pa znalo bi se: prvo podnesu papire postojeći polaznici, napravi se analiza tko ostaje, tko otpada. I onda se upisuju novi.

Gle, sustav vrtića treba temeljitu promjenu - ali bottom line, ovaj model naplate po dohodovnom cenzusu nije rješenje, samo nastaje još veći nered. Ajmo se na to bazirati, šta će se poduzeti? Kako da se uključimo? Ja sam već pisala SDP-u i Bernardiću, čekam odgovore.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

što ti nije jasno
    ma normalno da se ne radi o plaći, nego o prihodima po glavi obitelji
    Pa ja znam, ali oni to nisu baš tako napisali ili ja ne znam čitati.
    Netko tko se s ovim susreće prvi put mogao bi malo krivo shvatiti ovaj tekst....
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.11.2012. at 11:58

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bravo!
    svaka čast!

da, mi i dalje stojimo pri svome da je dohodovni cenzus neprihvatljiv iz istih onih razloga koje smo nabrajali i prije dvije godine
    da su ove izmjene samo kozmetičke, a ne strukturalne
    i ono što sam gore napisala

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po trenirci ne znas tko radi a tko ne. Na porodiljnom sam al me nes vidjet u trenirci jer mi je neugodno izac van tako odjevena, nije moj djir, moram imat trapke. A tak idem i na posao. Pa ti znaj.
    On topic: mene to Bandicevo ne izenadjuje puno i moze se rec da je covjek dosljedan.
    Smatram da bi trebalo uzimat sve u obzir: kredite, firme, nekretnine, pokretnine... Sve. I to bi moglo bit da funkcionira oib. Al ne funkcionira. Zato ovaj model nije pravedan i ne vrijedi se zivcirat ko je platio koliko jer uvijek ce se doc do toga da nije fer. Uzalud zivce trgat i kosu cupat.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam baš sigurna da oib ne funkcionira
    na temelju čega će naplaćivati porez na nekretnine?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne funkcionira jos. Hoce li sa 1.1.2013.? Ako se ide po imovini a ne primanjima onda je to druga stvar. Moguce je da mi je pola bitnog promaklo, pisem s moba uz dva djeteta doma.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

fuj fuj... Evo vam primjer moje susjede. troje djece i vlasnici velike firme. Voze ona mercedes terenac a on Porsche cabrio ... Imaju troje djece. Izrazito maloumni ljdi, poprilično neobrazovani. On je vlasnik nekakvih kisoka na tržnicama po cijelom ZG, imaju hrpu love. ona je doma i pije kavu u svom zimskom vrtu i, mamo joj kuha i prere. Prijavljana je kod muža u firmi. One je kao direktr peijavljan na 4200. Primaju dječji doplatak. Ma fuj koliko ima njima sličnih. Inaće sam u kvartu koji se "bavi" trgovinom a žene su u poziciji da imaju 4-6 djece i ne rade a prijavljene su kod muževa, šogora itd.
    MM i ja radimo u državnoj službi, plače su nam u presjeku neki prosjek, ma bljak bljak.... Kredit nemam stambeni jer nismo mogli priej 7 g legalizirati objekat, nisu dali. Sad nas prisiljavaju, a onda nisamo mogli dobiti stambeni kredit nego samo nenamjenski. Krasne li države

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •