Mene zanima zašto vjernice uopće imaju potrebu dolaziti na ovaj topic i čitati linkove.
Mene zanima zašto vjernice uopće imaju potrebu dolaziti na ovaj topic i čitati linkove.
a zašto ne bi?
može stav biti legitiman, ali je način na koji je članak napisan - agresivan. i posprdno govori o stvarima koje ljudima puno znače. a ne čine nikakva zla onima kojima te iste stvari ne znače ništa.poput obreda krštenja, sakramenata...
kad bi se sve to odvijalo u crkvi, a ne u školi - zašto bih bila protiv?
što nas dovodi do drugog pitanja. iskreno, ja se nikad ne zapitam
nemoguće je provoditi svjetonazorski neutralan odgoj po mom mišljenju.
mah, postam ovo, al ne moš sto stvari od jednom raditi, koliko pišem ova tri reda, biće već sto postova između.
Ja pogledan često. Zanima me. Teško je u životu raspitivat se o nečijoj vjeri, onako kao o temi koja te zanima ajmo reć akademski kao i s ljudske strane, a mene je zanimalo. Puno sam naučila na toj temi. Bilo je i momenata kad sam se iživcirala.
Nastavno na seni, meni jako smeta što smo ovako u neke dvije fronte, i što se forumašice iz istih grupa "pokrivaju" i kad ne misle isto. U razgovoru s jednom od naših vjernica sam donekle shvatila to pokrivanje s vjerničke strane, iako i dalje smatram da to nije dobro. S nevjerničke bude tu i tamo međusobnih neslaganja, kao sada.
Ukratko, ne mislim da nam trebaju "jači" tekstovi, mislim da nam svima treba manje žestine. Treba nam blaže i pametnije, ali kao da je to lako proizvesti.