Ja sam procitala clanak (onaj prvi, koji je Zuska linkala). Cini mi se pomalo pretjeran no postavlja jedno dobro pitanje - ne bi li trebali provoditi nekakoav neutralan odgoj pa da onda dijete (valjda kad postane punoljetno) samo odabere zeli li pristupiti nekoj vjeri. Razumijem stav no zaboravljamo nesto drugo - da ce svaki covjek koji pocne mislit svojom glavom i zivjeti svoj zivot preispitati neke (rekla bih: one koji mu ne odgovaraju) postavke odgoja koji je dobio, i prihvatiti ili odbaciti nauceno. Svjedoci smo da neki vjernici ostanu vjernici, neki prestanu vjerovati, predu u drugu vjeru - odgoj nas moze odrediti velikim dijelom no nije nesto sto je urezano i samim time nepromjenjivo.
Takoder mislim da su neka osnovna moralna, eticka, ljudska nacela nesto univerzalno.
Sto jos? Nisam pobornik teorije urota no stalno me bode sto smo previse u mi - vi borbi - zdravstveni odgoj, MPO, a bilo je toga jos (pride)... i umjesto da se ujedinimo, stanemo na kraj situaciji u zemlji, zaustavimo politicare, sto mi radimo? Sto?

Ne morate odgovarati na moj post, i ispricavam se na skretanju s teme, no stvarno ljudi, dosta je.