Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne slazem. Zapravo uopce ne bih govorila o indoktrinaciji djece, vec o odgoju. Netko ce odgajati u religijskom duhu, netko ce u ateistickom, ovisno o vlastitom svjetonazoru. Ti kazes, njihovo je indoktrinacija, a moje je objektivna istina, pa zato nije indoktrinacija. Moj je svjetonazor da ne postoji such thing as objektivna istina, pa da je sve, ako cemo tako, u neku ruku " indoktrinacija". I svatko ima pravo odgajati svoju djecu kako mislinda je najbolje, naravno, u okviru nekih zakonskih i uopce humanistickih i civilizaijskih uzusa.
    mislim da zuska nije rekla da je njeno objektivna istina. dapače, vjernici za sebe uzimaju za pravo govoriti o istini, jer ona je božja.
    kroz znanstvenu metodu jako brzo shvatiš da ne postoji objektivna istina i da je sve promjenjivo.

no, razumijem što zuska misli (barem se nadam). kao vjernica naravno da propituješ, ispituješ i sl. i mogu se složiti da se govori o odgoju, a ne indoktrinaciji, ali ne može se ni zanijekati da vjernik ima tu slobodu razmišljati i propitivati sve do određene granice.

jer koji je to vjernik koji svojim logičkim promišljanjem dođe do zaključka da bog ne postoji?
    Posljednje uređivanje od mama courage : 12.11.2012. at 21:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •