Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
Fascinaciju prirodom uspoređujem sa shvaćanjem Boga, ne sa crkvom.
kakve veze ima shvaćanje prirode kao božanstva sa isusom, usksnućem, bezgrešnim zaćećem i istočnim grijehom? ako već uspoređuješ svoju vjeru u boga s njegovim poštovanjem prema prirodi?
ali nebitno je raspravljati o tome kako pojedinac shvaća boga (prirodni zakoni vrijede u cijelom svemiru, pa ne kužim ni "bog se spustio na zemlju" paralelu), jer nije problem bog, nego institucija koja ga svojata i pokušava i sljedbenicima i nesljedbenicima krojit život po svojim kriterijima, koje prikazuje kao uzvišene. moj prvi i osnovni problem sa religijom je ogromna moć koju ima, a nema nikakvu odgovornost nad posljedicama, jer eto uvijek mogu reći "ljudi griješe". dalje neću nabrajat, sigurna sam da će iskrsnit ovo ili ono kako topic ide dalje.

nena, zanimljivo
ja bih rekla
Spisak od sedam stvari je najduži koji je čovjek sposoban s lakoćom upamtiti. Sigurno je da je broj sedam broj najčešće korišten u povijesti, ali otkud potječe "magija" broja sedam vjerovatno nitko neće otkriti.....
da je ovo odgovor na pitanje otkud magija. kad god su išli napravit listu, prvih sedam je zapamćeno, ostalo zaboravljeno. uz iznimku 10 božjih zapovijedi, mora da su one magične i čudesne, ili su nekom mnemotehnikom lako pamćene, jer ih se može lako grupirat