Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    ina...medicinske smjernice ne mogu biti iznad ustavnih....navescu jedan drasticni primjer....znaci li to da ljude sa metastaziranim karcinomom ne treba lijeciti....znaci li to da takodje neku zenu od 30 godina sa grdnim problemima isto treba diskvalifikovati za mpo.........jesu li ti doktori koji odlucuju o zenama iznad 42. vidoviti ili bezgresni.....
    ova nasa mala zajednica na forumu je dokaz da su cuda rijtka ali moguca....
    medicina moze reci da je zenama preko 42 mogucnost zatrudnjivanja 3,1,0,1% ali drzava ne smije reci ne moze makar imala i 55 godina...svi moramo biti isti pred drzavom i prema svima se drzava mora ponasati jednako ma koliko godina imali i ma sta medicina mislila...
    Mislim da država i te kako može i smije reći što će nekome fundirati, a što ne. Mislim da je iracionalno ženu s 55 godina primati u IVF s vlastitim stanicama. I mislim da medicinari i te kako smiju i moraju tu davati smjernice. Nitko nije vidovit i bezgrešan - uopće, uzaludno je to očekivati od medicine, ali onda govorimo o upravljanju očekivanjima.

Ono što država fundira ne bi se trebalo bazirati na čudima, nego što ima smisla, za većinu. Po meni.

Ovo uistinu ne mogu slijediti - da bi se svima trebali ponašati jednako, berz obzira na dob, godine, dijagnoze. To mi je previše iracionalno... i mislim da bi tima koji prema tome streme bila samo odmoć.

U stvari, ja msilim da bi liječnici neke žene i parove trebali malo aktivnije voditi prema odlučivanju što za njih ima više smisla, prosječno, medicinski. Oni ne mogu bježati od te uloge, pa raditi sve što pacijent želi, makar to bilo skroz bez smisla, jer... "eto", oni su tražili.

Druga je priča ako se ne troše onda zajednička sredstava koja mogu otići za nekog drugog... koji ima bitno veće šanse da uz utrošena sredstva iz priče izađe s djetetom, za fundiranje nečega što ima šansu od 0,1%. Vezano za dobivanje djeteta, ipak se ne radi o životu i smrti na način da će se odustati od pomaganja terminalno bolesnima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2012. at 13:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •