bucka, vidim krenulo vas, ja još čekam da i nas krene valjda bude ubrzo!!!
Mi dobili princezu iz prve. Krenuli nakon 18 mjeseci u nove pobjede pa nikako vec 3 godine. Tek nakon 18 mjeseci od pokusavanja trudnoca-Mola hydatidosa u 12 tj, nakon godine dana opet trudnoca - missed i prije dva mjeseca biokemijska.
Napravila nalaze, neki mali problem s koagulacijom, dr ne vidi nikakve zapreke. A ne ide pa ne ide
twin uuuh bas mi je zao, nadam se da ce ti se ubrzo pridruziti prava i zdrava mrva.
mozes li samo napisati kaj se desilo u ciklusima u kojima ste ostvarili T, dali ste napravili kakve promjene da uopce dodje do T ili se to jednostavno desilo??
Nikakve promjene nismo radili, trudnoca se samo desila. Sad sam krenula s folikulometrijom jer su nalazi ok. Vec sam pomalo luda
i ja sam luda, jednostavno mi je tesko povjerovati da je sve uredu, a da neide, pogotovo kaj vec imamo jedno dijete.
ja sam inace bila 2 ciklusa na folikulometriji i ginic je vidio lijep rast folikula, odredio kada ce biti O, mi smo imali tempirani odnos i opet corak, sada cekam M pa sljedeci ciklus opet na pregled i dogovor!
Uh i ja ovaj mjesec tempirani odnosi prema folikulometriji. Nadam se da ce brzo uspjeti. Trebamo biti strpljive a to je ponekad jaaako tesko
Evo i menecitam Rodu vec duze vrijeme. Nova sam, pa mi ne zamjerite ako napravim nekakve propuste.
Dobili smo D. prije 10 mjeseci, prilicno lako sam ostala u drugom stanju. Pokusavam ostati u drugom stanju bukvalno otkad je D. bilo 6 mjeseci, ali ne uspijevamo. Prestala sam da dojim kad je D. bilo 8, jednostavno je sam odbio.
Pratim BT i plodne dane, imamo odnose i prilicno neoptereceno smo pristupili svemu tome. Medjutim, nista se ne desava.
Dobila sam 7 cklusa poslije porodjaja, niti jedan nije bio na isti broj dana. Zadnji sam dobila na 25 dana!!!! Prije menstruacije sam se osjecala kao u klimaksu, povisena temperatura, preznojavanje, nervoza, bolovi u jajnicima, bolovi u ledjima.
Bila sam kod dkotorice i predlozila je da sacekamo jos dva mjeseca, koliko se smatra da je zeni poterbno da se vrati u normalno stanje, ako se do tada ne smire ti napadi vrucine, radicu hormone stitne zlijezde.
Molila bih vas za savjet, cisto da vidim kakva iskustva imate sa ovim hormonalnim promjenama u organizmu nakon porodjaja, i koliko je normalno da to vremenski uopste traje???
Hvala Vam unaprijed!!!
marija2410 mislim da nema potrebe da se mucis sa cinjenicom da vec 4 mjeseca pokusavate ostati T, a da vam ne uspjeva. cinjenica da si tek prije 3 mjeseca dobila 1.M nakon poroda samo govori u prilog da ti se ciklus tek treba ustabiliti. ja bi na tvome mjestu poslusala savjet ginekologice i pricekala kako ce se menstruacije i PMS ponasati, a naravno ako se nastavi neugodan osjecaj otisla bi izvaditi hormone.
Dali si mozda i prije T imala jak PMS?
sto se tice iskustva sa hormonima, nasrecu ja nisam imala ovih tegoba, prvu M nakon poroda sam dobila nakon 8 mjeseci i sve je bilo kao i prije.
Mislim da se nismo bas najbolje razumjele.
Dobila sam prvu menstruaciju nakon tri mjeseca, i do sada sam imala 7 menstruacija, apsolutno sve na razlicit broj dana, u rasponu od 25 do 36 dana. Kad sam prestala da dojim prije dva mjeseca, dr mi je rekla da mi treba 4-6 nedelja da mi se normalizuju hormoni, tj. da se aktiviraju inhibirani polni hormoni. Ne dojim ,ali mlijeko jos curi, pa iz tog razloga mislim da se jos nisu normalizovali.
Oduvijek sam imala jak PMS i olne menstruacije, ali nikad kao ovaj mjesec, bukvalno me stomak bolio 10 dana pred ciklus, cini mi se i sad d aosjetim taj ostri bol. Evo danas mi je 4 dan ciklusa, i preobilna mi je menstruacija. Inace traje 5 dana, ali nije ovako obilna.
Ovako da pocmem kao sto i naslov kaze prvo smo dobili odmah,a drugo nikako ne uspijeva...koristim utrogestan i estrofem ovo je drugi ciklus i dobijem krvarenje 22 dana ciklusa kao prava menstruacija samo manjeg intenziteta..jeli imao netko takav slucaj menstruacija mi dolazi najranije 28dc i kasnije do 30dc.ima li netko slicna iskustva podijelite ih..
slusam..
![]()
Draga micica, ima sigurno mama koje su dozivjele isto kao ti. Spusti se koju temu dolje, pa ces vidjeti naslov prvo dijete bez problema-drugo nikako, tamo se puno pisalo o tome i sigurna sam da ces moci izmjeniti iskustva sa drugim mamama. I da, koliko drugo radite na drugoj bebi? Pusa
...dobra vecer i tebi,mogu na tinisam uopce isla zatim da postoji tema zaokupljena sam svojom situacijom...
pa sam odmah isla otvoriti temu..
no dobro evo da odgovorim na pitanje pa negdi pola godine malo vise..neznam sto se desava mislila sam da ce to ici sve normalno malo me to obeshrabrilo ali sta je tu je ...na da mi se vise trovati hormonima citala sam svakakve nuspojave za estrofem pa me to malo i odbilo...vidit cemo sta dalje![]()
Znam da nije lako gledati kako mjeseci prolaze, a plusica nema...ali evo zelim ti od srca da se sto prije opustis i da sto prije upaliNije pola godine jos razlog za paniku, mada kazem sigurna sam da nije lako. I da, to nije nista nenormalno, samo treba tijelu i psihi vremena da se pripreme na nesto novo. Ako je sa ginekoloske strane sve ok, onda nema razloga da se brines, ali velim ti, procitaj postove drugih mama, vidjet ces da se dogadja i da se ne trebas brinuti
![]()
micica prije svega ti zelim ubrzo jedan debbbeli plus, ali slazem se sa patrik_moj 6 mjeseci nije nista neobicno niti za brigu, ustvari jako je cudno da te ginic stavio na sva ova cuda i to vec 2 ciklusa, osima naravno ako nemas neku povijest bolesti, mene moja nije htjela niti pogledati (osim onog standardnog) dok nije proslo godinu dana, a i tada sam isla samo na folikulometriju, a MM je napravio S-gram.
jos samo jedan update vezano uz moju situaciju, mozda kome pomogne, nakon kaj su svi hormoni ispitani i bili super uredni, dobila sam terapiju bromergona radi mlijeka koje mi jos uvijek izlazi bez obzira sto je proslo preko 2,5 godine od prestanka dojenja. prolaktin je uredan, ali bez obzira na to mpo doktor me odmah stavio na terapiju, takoder je predlozio da sljedeci ciklus uzmem i stopericu, sto cu vrlo vjerojatno napraviti, ako se kojim slucajem prije ne zaplusam!!
on smatra da je to mlijeko jedini razlog zbog kojeg nisam jos ostala T, budemo videli dali je u pravu!!
da i ja se isto tome nadam...a ginek.ja sam sama prekinula to koristit nakon druge "ture"tableta bilo mi je prestrasno pit toliko tableta dnevno po 4 (1 estrofem,3 utrogestana)nisam imala nikakve nuspojave nego sam vidila da nema smisla ni uspjeha.
da jos kazem nisam imala nikakvih problema u prvoj trudnoci sve glatko i od prve je uspjelo trudnoca uredna kako bi se reklo skolska.jedino sto sam imala predug porod od 7 ujutro do 7 popodne zbog epiduralne,u zadnji cas sam rodila skoro me poslali na carski.eto toliko
muz mi nije napravio spermiogram ma neznam ni proceduru ja mislim da nam je to slijedeci korak,malo uhvatit vremena i to rijesiti pa da vidimo dalje...
micica ja sam isto 1. put ostala T ko od šale, jedan keks taj mjesec i beba na putu, a za ovu se vec keksamo vrlo intenzivno pune 2 godine i nista, kada sam doktoru to ispricala, rekao mi je da nam se sa 1. posrecilo!!
neznam kaj je sa time mislio, ali valjda me covjek zeli umiriti da ovo kroz sta prolazim nije nista neobicno i cudno vec jednostavno prirodno.
sto se tice poroda, moj je trajao cca. 30 sati pa mi nitko nikada nije rekao da je to razlog bilo cega jer poslije nije bilo nikakvih gluposti, upala ili problema, tako da vjerujem ako nisi imala poslije poroda problema, sam porod nije napravio nikakvu nepopravljivu stetu!!
sto se tice S-grama, uputnicu daje opca praksa na preporuku ginica ili mpo-doktora, ali ako ti je opca praksa uredu dace ti i sama, nama je tako dala, bez ikakvih posebnih pismenih potvrda od ginica.
S-gram mozes raditi privatno ili po bolnicama (Petrova, Sv.Duh, VV, ako si u ZG) i ovo je definitivno jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih pretraga koja automatski iz obrade eliminira jednog partnera, pa ako je TM od volje trebao bi to napraviti!!!
Drage moje evo i mene tako bi opet htjela biti mama a neide...
dan! da vam se pridržim....prvog vrtirepa smo napravili od prve,a sad su prošla 2 mjeseca...prvi ciklus sam vjerovatno fulala O,a drugi ciklus je gin pratio sa uzv O i sve smo pokrili....međutim vadila sam progestrogen i šokjako jako nizak,,,,što znači da nemam ovulacije....tko zna da li je i prošli mjesec tako bilo....radi jedne velike nesreće i šoka 2006 sam imala cijelu godinu ciste i dabrostonima inducirane menge...ponovilo se to i prošle godine jednom,,,,
cure, ja ću samo reći da ako ne ide nakon godine dana onda treba ići na detaljne pretrage i vi i suprug. Nema veze što ste jednom postali roditelji jer danas se nažalsot često događa sekundarna neplodnost, pa prođu godine uzaludno...
Lijepo je i treba se nadati. ali i biti realan i krenuti ukoštac s problemom.
Držim vam fige da što prije dođete do svog djetešceta, ako niste zadovoljni sa svojim ginkom promijenite ga ili malo "produljite" razdoblje pokušaja zatrudnjivanaj da što prije dobijete uputnice za pretrage! al nemojte dopustit da prođu najbolje godine plodnosti u iščekivanju, govorim vam iskreno i dobronamjerno!
sretno!!!
Evo i mene! Pozz svima! Prva bebica nas je iznenadila jer nismo planirali a sad radimo na drugoj već god dana i nece i nece.. Prestala piti diane i pola god mi je trebalo da se ciklusi vrate u koliko toliko neku normalu. Dijagnosticiran pcos ma milina. Slj mj idem na folikulometriju i na klomifen terapiju. Najradije bi ovaj mj ostala trudna da ne bacam novce i uzimam tablete.. Umara me iscekivanje, umisljanje trudnickih simptoma cekanje druge crtice na testu .. Eto nadam se samo da vjestica nece doci.
Nisam ovo je prvi put . Vjerujem da ces i ti na klomifen. Ma napraviti ću sve samo da se bebica ugnjezdi. Makar bi najradije prirodnim putem iscekivanje me već zamara i radimo već god dana.. Boli me dolje nadam se još da je to ovulacija pa ću malo muzica zaskocit večeras u nekom sexy izdanju.![]()
Moj muž je danas ustanovio da ja sve to forsiram, da ima vremena, da se njemu ne zuri.. Osjećam se ko da me vlak pregazio. Ti muskarci su ponekad tako glupi, ja bi svog sad najrađe natukla toliko da bi mi sam počeo pratiti plodne dane, mjeriti bazalnu i kuhat caj od vrkute.
Pozdrav...nikad nisam mislila da bi mogla pisati na ovu temu. Imam principesu od 3,5 godina, zacela od prve, i evo sad pola godine bezuspješno pokušavanja. Bila kod gin. Svi rađeni nalazi uredni. E sad...interesira me da li postoje neki prirodni recepti za poticanje plodnosti? Da li su to bapske price ili ima nešto u tome da ako previše želiš, nece ici![]()
@zrinska Tako je bilo i meni, kad smo htjeli bebu dobili smo princezu. Onda 14 mjeseci nista pa 2 spontana, jedna biokemijska. Princeza ima 5 godina, a htjela sam malu razliku. Sad zelimo samo bebu nije bitna razlika
Ja sam pocela piti klamatsku algu i masne kiseline, krenula kod homeopatice, i evo nakon 3 mjeseca sam trudna. Tek otkrila ali dobro, idemo polako
Ma istina. Možda smo u nekim pogledima presebični. Idealna kombinacija u godinama, mala razlika u godinama, faks, kuća...ble ble ble... Samo neko odgađanje. Da smo se prepustili već bi sada uzivali u kikićima.
Da se bar moj muž hoce prepustiti. Pricala sa svekrvom kako ja zelim jos jedno ali da muz koci na sto je rekla "Ajme kako je sebičan". Malo mi je bilo lakse sto je svekrva na mojoj strani ali kratkog vjeka.. Kad vidim na forumima toliko muske podrske u planiranju trudnoce samo pomislim koliko su sretne te žene. u ovom ciklusu tempirala sam jednu stvar a to je ovulacija za koju vjerujem da smo pokrili jer još imam 10 dana do pocetka vjestice. I sad sam u neizvjesnosti. Pojavio mi se sunčani iscjedak kojeg inače nemam , povećan mi je apetit , grudi malo osjetljive, eh al to moze biti i pms.. Jucer radila test negativan, sto je prerano . Kada je najbolje vaditi betu ? Malo se raspisala oprostite na tome.
Hej curke zene majke gdje ste mi nestale?? Ajmo malo podici ovaj topic imam osjecaj da sam sama.. Valjda zato sto mi nitko ne odgovara smrc...![]()
Mislim da tri dana prije ocekivane mjesečnice možeš vadit krv, a dan ili na sam dan radiš kućni test. Eto...sretno!!!!
cure imam 1.betu 194 i drugu betu 672...
ovaj ciklus sam išla na FM
I? Nema nikakvih novosti? Da pitam jeste li koristile kakve čajeve za povećanje plodnosti????
evo da malo oživimo temu.
ja jučer dobila M, trenutno sam u 27.ciklusu od kada se trudimo, pila sam svašta: vrkutu, marulju, B6, ulje nočurka, MM je pio: bioastin, sexovit.
trenutno sam na bromergonu (1. pravi lijek).
piškila sam po lh trakicama, mjerila tempicu (i opet krećem), bila sam na folikulometriji, imala tempirane odnose, ali nažalost bez učinka
Do sada su svi nalazi, moji i MM-ovi bili uredu, tako da spadamo u skupinu sekundarne neplodnosti idiopati
bromergon mogu piti do 3. mjeseca, a poslije neznam....
mislim da još jedina pretraga na koju mogu ići je provjera prohodnosti jajovoda i to je to!!
voljela bih da znam razlog ovog stanja, što se to tako smrdalo u razmaku od 2,5 godine od 1. trudnoće???
kolimoli, ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali sam došla dati podršku.![]()
mishekica hvala na podršci!!
ma to pitanje je tako i tako bilo retoričko, da netko ima odgovor ja bih već bila T
nego cure ima li kakvih pomaka, zrinska jel se kaj dogadja???
vidim da su neke ostale i T, pa čestitam i naravno svim trudilicama želim što prije isti scenarij!!
ja se još nadam da će taj bromergon učiniti svoje, za sada ono što primjećujem je da laktacije više nema od kada mi je dr. povisio dozu, a sada MM i ja trebamo biti jaako vrijedni i pozitivni.
Nisam stručnjak i ne želim pametovati... i neću reći ništa novo... ali ću ipak reći.Ako je s medicinske strane sve OK, onda stvarno jedino stres može raditi probleme. Znam da je lakše reći nego učiniti, ali treba pustiti sve nebitno...
ah, neznam kaj reći za taj stres, pošto je nemjerljiv uopće neznam dali sam ili nisam pod stresom, što je za mene stres, kako ga se riješiti ili ga bar smanjiti, tako da mi je to malo.
nakon 27 ciklusa bez uspjeha, teško da se radi o stresu... organizam je delikatna stvar i jako je malo potrebno da se nešto poremeti. ljudi preprečesto nemogućnost začeća pripisuju stresu pa izgube godine i godine prije nego se obrate dr -u - ali ne svom ginu nego specijalisti za humanu reprodukciju!
kolimoli, kakva je štitnjača? kakav je bio prvi porod? je li bilo kakvih komplikacija? što kažu na laktaciju, a prolaktin je u redu? i ako je u redu, kako to da si dobila bromergon? da li ti ga dr bar kontrolira?
potpis na ovo sa stresom, vec su prosla i dva GO, a i par putovanja, koja su bila jaako zabavna i relaksirajuca pa opet ništa!!
bila sam baš kod mpo-dr. štitnjača je OK, prolaktin OK, porod dugotrajan (indukcija, epiduralna...), ali ustvari bez komplikacija u smislu upale ili nešto slično, oporavila sam se u normalnom periodu.
mene je isto morilo zašto bromergon ako je prolaktin uredu, ali veli dr. da je laktacija prisutna i da je to radi toga, inače vrlo je bio samouvjeren da je to jedini razlog zašto još uvijek nisam T i da smijem piti bromergon sljedećih 6 mjeseci i da ću sigurno ostati T.
ono što sam ja primijetila od kada si baš pažljivo pratim ciklus (trakice +temperatura) je da mi lutealna jako varira i vrlo često je cca. 9-10 dana, doktor je rekao da se to upravo dešava zbog laktacije.
MM je normozoospermia, tako da njega dalje nisu ni gledali!
za sada nastavljam kako je dr. rekao isama sebi da se nekaj zapelca
!!
Posljednje uređivanje od kolimoli : 04.12.2012. at 08:41
Vidiš, ja baš znam obrnute slučajeve - one kad ljudi prerano (nakon par neuspješnih pokušaja) pojure k liječniku i onda ih ovi (u pravilu) i ne pogledaju.
Jasno da je organizam delikatna stvar i da je homeostazu vrlo lako narušiti, s tim se svakako slažem. No, psiha je ta koja i najzdraviji organizam može dovesti do neslućenih bolesti, komplikacija i ostalih čudesa.
Jeste li pročitale druge priče ljudi na ovoj temi? Puno njih je reklo da se trudnoća konačno dogodila onda kad su prestali pokušavati.
jesam procitala sam ih i to vise puta, mislim da se cak hranim na takvim pricama, ali probaj ti izaci iz svoje koze kada ne ide, zelja je jos uvijek prevelika da bih tu ideju odbacila i da bih od svega digla ruke pa da me konacno nesto iznenadi!
ja konkretno nisam krenula na drugu trudnocu sa idejom da ju necu ostvariti, bila sam krajnje pozitivna, nisam ni pomisljala na nikakve doktore i bar koliko osobno mogu procijeniti bila sam vrlo relaksirana, doktoru sam se 1. put obratila nakon cca. 15 ciklusa, on me tada jos 3 ciklusa pratio na FM, a tek onda me poslao u mpo vode.
I tu sam malo kocila jer se nisam mogla pomiriti sa takvim izlazom, ali sam na kraju sama sebi rekla idem vidjeti sta se desava, idem se dobro pregledati pa ako nekaj nije uredu probati to sanirati, a za dalje, mislim na postupke, vrlo vjerojatno taj korak necu niti napraviti!!
Ja osobno ne podcjenjujem psihu/emocije, ali moram priznati da neznam kako to kontrolirati, bar ne u konkretnom slucaju!!
mishekice, vjeruj mi da niti najmanje ne podcjenjujem psihu i to što stvara u organizmu... vjeruj mi! nažalost imam problema na tom polju...
ALI, u reproduktivnom smislu ne vjerujem da psiha ima veliku ulogu kada fizički nema prepreka za začeće. dakle, ne vjerujem da žena ne zatrudnjuje jer to "previše želi" - to mi je skroz apsurdno jer ljudi s velikom željom imaju jaču motivaciju i psiha se okrene na negativu tek nakon xy neuspjeha. vjerujem da razni stresovi i problemi mogu dovesti do hormonalne neravnoteže i npr. utjecati na rad štitnjače koja pak može negativno utjecati na reprodukciju. ali ako su nalazi u redu, nikako ne vjerujem da do trudnoće ne dolazi samo zato što je netko na to fokusiran već zato što pravi FIZIČKI razlog još nije otkriven. velika većina ljudi koji se u MPO-u vode kao idiopati na kraju ipak dobiju dijagnozu - nekome je TSH od 3,5 stvarao probleme, a dr-i na to nisu obraćali pozornost, nekome su se uslijed pritajene upale začepili jajovodi, nekome se otkrije nizak AMH, nekome trombofilija... ma milijun stvari mogu utjecati na to... i stvar je u tome da valjda 90% parova koji ne uspijevaju zatrudniti nisu infertilni već subfertilni - to je objašnjenje za one slučajeve koji uspiju nakon 2, 3, 5 g., a ne psiha. i kod fertilnih se parova trudnoća dogodi u tek 20-ak% ciklusa - dođe do oplodnje ali ne i trudnoće. zato se i mlađima od 35g. savjetuje ići na pretrage nakon godine dana pokušavanja (mada bih ja i prije). kod subfertilnih taj je postotak mizeran (naravno, ovisno o dijagnozi).
malo sam se raspisala... nadam se da se kuži što hoću reći...
kolimoli, nadam se da je problem u laktaciji i da ćeš uskoro biti s trbuhom do zuba![]()
frka rijeci ti se pozlatile!!
ja osobno ne mislim da ne ostajem T jer to previse zelim, iako moram priznati da znam cuti takvu definiciju u svojoj okolini, najvise me pogodio MM koji je jednom imao jedan jako ruzan ispad vezan uz mene i trudnocu, ali poslije to vise nikada nije spominjao, vjerujem da je moja reakcija bila i vise nego nezgodna
ali isto tako stalno naljecem na price tipa: "bas kada sam odustala ili bas kada sam mislila nista od toga ili kada sam prestala sa cajevima.....ili prestala sa mjerenjem temperature ili.......ostala sam T" pa se radi toga znam zamisliti, dali ja ipak malo sve to radim na silu????
kada sam bila kod mpo-ovca on je bio i vise nego lezeran, kao pa nije strasno sto jos niste ostali T, navodno do 3 godine pokusavanja je dokazano sasvim uredu, to me malo, ali nekako me i utjesilo!!!
Naravno, i to je moguće.
To je i mene tješilo. Na kraju smo se nekako uklopili u prosjek.
Kad čitam ovakve priče, sve mi je manje jasno kako se nekome trudnoća može "dogoditi" (tu mislim na one koji nikako nisu htjeli bebu, već im se "zalomilo"). I one tinejdžerice koje ostanu trudne nakon "prvog puta", s "prekinutim snošajem".Fakat ne kužim.
ako si proglašena sekundarnim idiopatima možda ipak ima smisla ova rečenica gore...
ja ću ti ispričati moju situaciju...
sa E.sam ostala trudna od 0 pokušaja, ajmo to tako reći (znači nije baš da smo radili, ali se nismo niti čuvali)
kad je imala godinu dana počeli smo raditi na drugoj bebi pa nikako nikako...svi nalazi su bili ok, proglašeni smo sekundarnim idiopatima...
dogovorili smo 1. AIH pa što bude...nisam se uopće nadala da ću ostati trudna jer šanse su samo ako se dobro sjećam nekih 15%, ali sam rekla da ću ja biti mirna da sam sve pokušala (unaprijed smo se dogovorili da nećemo dalje u MPO)...ostala sam trudna! no to je od početka bilo sve problematično (par ginekologa, preko nekoliko grešaka i nažalost vidiš u potpisu da nije dobro završili, ali to je sad druga priča)
3.5 mjeseca nakon poroda sam ponovo ostala trudna kada po nikakvim zakonima to nisam trebala (nisu bili plodni dani, organizam pod gadnim stresom zbog nedavne trudnoće pa psiha u komi zbog gubitka djece)
znači ja sam definitno jedna od onih koja ostaje trudna kada uopće ne misli na to...a vidiš da niti stres nije odigrao nikakvu ulogu...
mene malo toga u statistici tješi, a kada se sjetim kak sam pazila da poslije poroda ne ostanem brzo T, sve mi dodje smjesno
![]()