mrgice, pozdrav... evo pronašla sam te slučajno urfajući netom i istraživajući asperger. Moj maleni ima 3,5 godine i bojim se da ima Aspergera. Najveći problem od svega je to što on konstantno skakuće... to stereotipno skakutanje mu je opsesija i ne znam na koji način ga smanjiti.... Ne znam kuda ni kako bi krenula, da li ti mogu poslati mail, ako si voljna podijeliti sa mnom koji savjet.... Bili smo kod neuropedijatrice, ona je rekla da joj je predobar za aspergera, ali to je rekla na temelju dva pregleda na kojima je on stvarno bio dobar i nije izvodio gluposti. Onda smo bili kod Tanje Sever koja ga je jako dobro prokuila,rekla je da on ima vrlo diskretne elemente Aspergera zbog skakutanja, rasijane pažnje i fiksacije na zvukove. Dok skakuće, stalno imitira zvukove aviona,vatrogasaca, policije ponavlja scene tj razgovore iz crtića, kad je glasna muzika, poklapa uši,... Inače govor mu je super, imao je fazu kad je dobro mucao, no to ga je prošlo. EEG obični bio je ok, no tražila sam i cjelonoćni eeg, zbog toga što sam jedan dan vidila da mu se trese jedna ruka, jako se znoji dok spava i jako se trza dok spava. sve sam to povezala sa epilepsijom, molim boga da nije još i to.... U prvi mjesec imamo pregled. Nadam se da se čujemo. Pozdrav!