-
Sirius, ne radi se o tome da mi na njih svjesno utječemo ili ne utječemo. Radi se o društvenom očekivanju, koje se očituje u puno vidljivih, manje vidljivih, ili nevidljivih stvari. Djeca uče o svijetu i o tome kako se trebaju ponašati, pa i to što je poželjno biti ili ne biti puno manjim dijelom kroz to što im mi govorimo, a puno većim dijelom kroz promatranje i oponašanje. To će potvrditi svaki dječji psiholog.
A ono što oni oko sebe vide je apsolutno jasno. Neka samo jedanput baci pogled na vijesti i vidi važan sastanak npr, eu-a. Masa sivih odjela i jedna merkelica. O koji sljedeći dan vjerojatno jos piše u novinama da joj je haljina kriva i frizura loša.
Bila tvoja curka doma ili ne, ona jest pod ogromnim utjecajem drugih. I htjela ti to ili ne u globalnom, društvenom smislu taj je utjecaj u najmanju ruku jednak kao i tvoj. A ja bih rekla i veći.
Druga stvar nije uopce problem ni u parfemima i sminki, niti je biti zenskasta, ili ne biti zenskasta pravo ili krivo.
Radi se o kodiranju. Društvenom, socijalnom. Moram na žalost prekinuti, pakiram.
Ali cure će nastaviti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma