Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Da malo promijenimo temu - ovo mi je bio dobar esej - linda nochlin- why have there been no great women artists?, prizeman je i bavi se sociološkim interpretacijama.
    Vjerovali ili ne, i danas se nađe bisera koji koriste argument "Zašto nije bilo značajnih žena u povijesti, znanosti i umjetnosti, ako ste ravnopravne?"

http://f.hypotheses.org/wp-content/b...nartists_4.pdf
    ajd ko prvi pročita nek napiše zašto :lenja - pročitala samo žuto pa niš ne razumijem:

ma teško je to mijenjati, puno smo i promijenile u sve ove godine. međutim daljnja promjena, taj treći val, koji može donijeti da na tv-u ne bude deset muškaraca u odijelima i merkelica, taj mi se čini najkompliciraniji.
    taj fakat zahtjeva kompletnu promjenu razmišljanja. kao neku evoluciju. i što je najbolje, sad onako iskreno razgovaram, čak i ja koja sam izuzetno osjetljiva na ravnopravnost u muško-ženskim odnosima, nisam sigurna bi li mi ta promjena bila po volji.
    ali, vjerojatno se svaki val promjene činio najkompliciranijim u svom vremenu.
    i svaki val promjene je zahtjevao evoluciju u razmišljanjima.
    i svaki val promjene, osim naprednih misliteljica koje su uvijek ispred svog vremena, nisu bile većini po volji.
    a sad nam to izgleda najprirodnije, ne znam, da žene imaju pravo glasa.
    ovo je onako laički, razmišljanje na glas, ne zamjerite

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A da ste vidili clanak danas u slobodnoj, neki pop koji vodi zornice (mise ranom zorom) u Splitu je otprilike izjavio da su agnosci prikriveni ateisti, a kakvi su ateisti ljudi vidjeli smo u komunizmu, uostalom i Hitler je bio protiv crkve. A ja jos isla citat clanak kao vidi bas simpaticno kako se ljudi rano dizu da da bi se pomolili. Nije mi jasno kako novine uopce mogu objavljivat takve izjave.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A da ste vidili clanak danas u slobodnoj, neki pop koji vodi zornice (mise ranom zorom) u Splitu je otprilike izjavio da su agnosci prikriveni ateisti, a kakvi su ateisti ljudi vidjeli smo u komunizmu, uostalom i Hitler je bio protiv crkve. A ja jos isla citat clanak kao vidi bas simpaticno kako se ljudi rano dizu da da bi se pomolili. Nije mi jasno kako novine uopce mogu objavljivat takve izjave.
    neke medije naprosto treba ignorirat. neki dan kad je u jutarnjom osvanula naslovnica s bozanićem i veliki (degutantan nabrijan) članak, na novom listu sam našla dva-tri kratka pasusa sa jednim konkretnim citatom kojeg je b. usput dao nakon nekog drugog posla. u jutarnjem sam stekla dojam da je sjedio za okruglim stolom sa hrpom nepomirenih i mahao šakom

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    neke medije naprosto treba ignorirat.
    O, da.

Studentski kapelan Damir Stojic: izvlačit ćemo djecu s nastave
    koji kaže kako još nije naišao na momka koji je sretan što je njegova djevojka imala više partnera.

Crkva u zaštiti muških prava

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    koji kaže kako još nije naišao na momka koji je sretan što je njegova djevojka imala više partnera.
    srce mi je prepuklo od tuge

hvala na nadopunama, ovo gore je bilo off the top of my head, tek sad sam stigla pročitat tekst

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni isto

baš zanimljivo, zašto za primjer nije uzeo žene i je li njima drago da su im muškarci imalii više partnerica?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

neke medije naprosto treba ignorirat. neki dan kad je u jutarnjom osvanula naslovnica s bozanićem i veliki (degutantan nabrijan) članak, na novom listu sam našla dva-tri kratka pasusa sa jednim konkretnim citatom kojeg je b. usput dao nakon nekog drugog posla. u jutarnjem sam stekla dojam da je sjedio za okruglim stolom sa hrpom nepomirenih i mahao šakom
    i meni je taj članak u jutarnjem bio degutantan na isti način. cijeli dan sam čekala da vidim hoće li netko dati neke druge informacije na tu temu.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd ko prvi pročita nek napiše zašto :lenja - pročitala samo žuto pa niš ne razumijem:
    zato što je društvo uglavnom ignoriralo uspjehe žena
    kopiram citat iz ovog sexism in science:
    Kaku analyzes the concept of dark matter, an idea of matter which acts to hold the universe together. In the 1960s, Veera Ruben conceptualized the idea of dark matter, but was ruthlessly disregarded for being female. Again in 1960, Jocelyn Bell discovered the pulsar. Her thesis advisor allowed the world to believe that he had pioneered this project and eventually won the Nobel prize.
    slobodno proširi na sve grane znanosti i umjetnosti. žena je morala bit stvarno ekstra posebna da bi dobila neko priznanje (čak i ako je imala tu mogućnost npr obrazovati se i zaista se nečim baviti osim djecom i kućanstvom). a i marija jurić zagorka je kod nas poznata po gričkoj vještici prvo, ja sam tek nedavno saznala da je ona bila suosnivačica hrvatskog novinarskog društva - naravno, jedina žena u ekipi, i skoro u svemu čime se bavila je bila prva i jedina žena (u tom trenutku). feministica do ibera, u potpunosti odbacila društveno nametnute uloge i bavila se onim u čemu je bila izvrsna, toliko izvrsna da ju nisu mogli ignorirat... a ja toliko dugo mislila da joj je glavni doseg bila romantična saga a koliko ju je društvo cijenilo, bi li ona, da je bila muško (i zvala se duško ), postala neki stjepan radić, neki tito, neka povijesna a ne opća-kultura osoba?

e sad, ostatak tvog posta baš nekako ne razumijem, što misliš da bi ti bilo problem prihvatit, da ima jednak broj žena i muškaraca u takvim "politički moćnim" ekipama? tj, to je jedino što sam uspila interpretirat, a to je pak meni problem prihvatit da je tebi problem prihvatit

jenny, hvala na objašnjenju, kužim postavke ali to očito nije filozofska škola kojoj bi se ja priklonila a gospodina feyerabenda ću malo bolje proučit, zaintrigirala si me
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 15.12.2012. at 22:00

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

zato što je društvo uglavnom ignoriralo uspjehe žena
    kopiram citat iz ovog sexism in science:
    slobodno proširi na sve grane znanosti i umjetnosti. žena je morala bit stvarno ekstra posebna da bi dobila neko priznanje (čak i ako je imala tu mogućnost npr obrazovati se i zaista se nečim baviti osim djecom i kućanstvom).
    Serija Momci s Medisona ovo jako dobro ilustrira. Amerika 60-tih, a to stvarno nije bilo tako davno, kao dominantno muško društvo. Detalji iz serije su me ponekad smrzavali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •