Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 183

Tema: nisu joj dali jesti..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno nisu joj dali jesti..

malo čudan naziv, ali najbolje oslikava situaciju...
    naime neki dan sam u 11:45 došla po svoju kćer u jaslice i sva djeca su sjedila i jela ručak dok je moja sjedila za stolom s komadićem kruha dok su tete hranile drugu djecu. stvar je u tome da moja kćer ima pravo bit do podne u vrtiću, a tete daju ručak u 11:30 jer se djeci oko podne spava što mi je skroz o.k. ono što me muči jest da se nisu sjetile mojoj kćeri dati bar malo variva u tanjur tek toliko da i ona jede kad već svi jedu. moram napomenuti da u poludnevni program nije uključen ručak i moja kčer nema pravo na taj ručak i inače je uvijek skupim oko 11 iz vrtića, al taj dan nisam stigla. ipak nije mi jasno kako netko može djetetu ne dat jesti kad sva druga djeca jedu. pa ja bi donirala vrtiću 1kg mesa ako bi ih taj jedan ručak više bacio u minus!!!!!!
    kad sam im prigovorila na lijep način da mi to baš i nije u redu nisu uopće shvatile što im govorim uz napomenu da im javim idući put kad budem kasnila, ja na to pitam dokad ona smije bit u vrtiću , a one su mi rekle da može do podne. ništa ne mislim poduzimat po tom pitanju samo me zanima mišljenje ostalih mama, da li smatrate da je moj prigovor bio na mjestu?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nije stvar u tome ima li ona pravo na ručak ili ne
    to koliko tako malo dijete može pojesti je zanemarivo
    nego ako vi niste dogovarali ručak tete ne znaju je li dijete alergično na nešto, smije li sve jesti, jeste li vi vegetarijanci, brani li vam vjera neku hranu...
    po meni je to razlog što joj nisu dali, a ne to što ne plaćate ručak
    jer ne bi baš bilo ugodno da su joj dali pa da je reagirala na neku hranu, nju bi doveli u opasnost, a sebe u jako nezavidnu situaciju

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni, koji smo imali pravo na ručak su objasnili da su ti obroci raspoređeni i da nema viška, pogotovo kad je kruta hrana, tipa polpeta, i da ako ne javim do 8i30 hoću li doći da oni moraju dati broj dice za ručak ili odvaditi od drugih za moju.... a što se tiče odlaženja, ne pravdam ih, al recimo tete nisu znale moment kada ćeš doći po malu, nisu znali koliko ćeš kasniti... možda je zato nisu posjele da jede već ostavile u iščekivanju mame.... ne bih ništa prigovarala...al to je samo moje mišljenje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje dijete se jučer vratilo iz grada mladih, trebala sam po njega doći oko 13,30 kada je došao bus. S obzirom da sam bila spriječena, nazvala sam i teta mi je rekla da nije problem ako ostane u grupi, ali je napomenula da neće dobiti užinu jer nije predviđena za taj dan za njega.
    Na kraju je za užinu bilo voće koje se ne dobiva po komadu pa je dobio užinu, ali da je bilo nešto drugo ne bi.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nase tete kazu - kada F ne trazi repete, mi znamo da je bolesna. Htjela sam rec - tesko mi povjerovat da u jednoj kuhinji nema par obroka viska. Ako su ovakve situacije iznimka i rijetko se dogadjaju onda bi mi bilo ok a su tete ponudile i maleckoj jest. Ako bi ona htjela, naravno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moželi pitanje pod koji vrtić spadate, zg ili nekaj drugo i slično. Jako malo djece u zagrebu ima poludnevni vrtić, i svi imaju osiguranu hranu, sad kolko si pregovarala s zdrastvenom o hrani otom potom, htjelasam reč da ostaviti djete duže od 2-3 sata bez hrane je nehumano, moj ide u vrtić sad do 3 sta i ima užinu i ručak, posle nove godine će ostajat na spavanju ( na 5- sati maximalno) i neće dobit užinu jer je tak dogovoreno ( ali će dobit jutarnju užinu i ručak). Malo se posavjetuj s zdrastvenom kolko ima pravo tamo bit, i što je uključeno u to. možeš mi na pp ak iz iz zagreba poslati kolko plačaš vrtić

a ovo s repetama, uvijek se nađe neko ko neće, ili tko hoće više, ak je blizu kuhinja može se pozvat i naručiti još, ništ baš nije na komad. Kod nas oko 10 skupljaju koliko djece ima, i dal je moj mali došo, jer se posebno za njega kuha.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.12.2012. at 07:58

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene ne čudi da u nas nemaju viška, obroci se popisuju ujutro u 8i30, javlja broj, isti broj se pravda i iz glavnog vrtića se vozi u desetke njih.... al najlogičnije je opravdanje zbog alergija jer taj obrazac o prehrani se ispunjava kad se prijavljuje dijete.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To je normalno da dobiješ ono što platiš nije to obiteljska atmosfera pa da ćeš ponuditi sve prisutne s ručkom kad se jede, kod nas se u 8,30 šalje broj djece koja su taj dan u vrtiću i kuharice spremaju obroke za njih,ali kod nas nema poludnevnog tako da svi dobiju ručak premda neki odu doma odmah nakon ručka pa možeš tako i ti.. i da nije se jednom desilo da nam je falilo ručka jer su se one preračunale pa nije bilo dosta. Tako da ne bih rekla da su tete tu krive.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome bih ja rekla. To apsolutno nije normalan postupak - osim ako je stvarno radi alergija (premda sumnjam).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ne krivim tete koje nisu znale kad ćeš doći po nju. i što da joj daju jesti, a ti taman stigla i žuri ti se. a još i ne plaća ručak. ne doživljavam tete kao nehumane stvorove koji namjerno ne daju gladnom djetetu jesti. vjerujem da bi joj dali (ako uopće smiju po regulama vrtića) da su znale da ćeš doći sat vremena kasnije.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ali - faktički gledano nije sjedila i gledala, imala je krišku kruha. A tebi je zasmetalo što nema i malo variva?
    Imam odgojiteljicu u obitelji i znam da moraju bit odgovorne maksimalno i ne mogu čitat misli svih mama.
    Zamisli situaciju da je za ručak bio obrok koji je po tebi junk food, a ti si zagrižena za zdravu hranu i nikako ne želiš da ti dijete ni okusi taj junk (karikiram, naravno) Kako bi se tada osjećala i kako bi reagirala?
    Tete moraju računati da je i takva situacija izvjesna.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upravo mi je sinuo primjer koji nije vezan za hranu. Odgojiteljica primi dijete u jaslice početkom rujna (dakle na početku godine) i u torbi pronalazi papučice za dijete. Te su papučice djetetu male, stišću ga. Teta opere tenisice u kojem je dijete došlo, obuje ga i čuva dok ne dođe mama. Kod susreta s mamom napomene da su papuče male i da sutra djetetu trebaju druge, veće papučice.
    Drugi dan mama dovodi dijete, teta ga prima, mama odlazi. Teta otvara torbu i ponovo nađe one iste male papučice.
    I što čini - odlazi u ormar sa izgubljenim stvarima, nalazi djetetu papučice primjerene veličine i obuva ga.
    Prilikom dolaska po dijete kaže mami da je njegovo dijete obula u tuđe papučice (jer on nije imao svoje u primjerenoj veličini)
    Kad mama na to počne zanovijetati o gljivicama u tuđoj obući i kako ona nikako ne želi da njezino dijete nosi tuđu obuću.
    Što misliš, koliko će teta biti motivirana izaći u susret kada se ukaže sličan primjer?
    Mislim da se može povuć paralela između tih dviju situacija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ne vidim paralelu. Uopće ne mogu zamisliti da netko pusti da jedno dijete gleda dok ostala jedu, a da su to napravile tete u vrtiću - katastrofa.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ardijana prvotno napisa Vidi poruku
    naime neki dan sam u 11:45 došla po svoju kćer u jaslice i sva djeca su sjedila i jela ručak dok je moja sjedila za stolom s komadićem kruha dok su tete hranile drugu djecu.
    Ovako je ardijana to opisala. Cinično od mene što citiram, ali malecka je ipak imala kruha, nije samo gledala. Po opisu se vidi da nije bila zadovoljna komadom hrane koji je maloj bio ponuđen, ali ipak je neka hrana bila ponuđena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš - cinično.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ardijana mislim da vam prigovor nije na mjestu..kažete da po dijete svaki dan dolazite oko 11sati(znači prije ručka koji je kako kažete oko 11.30)..tetama niste javili da ćete kasniti..mislim da tete imaju dosta posla u vrtiću sa djecom,da bi još i razmišljale kad će koja mama doći..ja vjerujem da ste javili da ćete kasniti,da bi one iako vaše dijete nema plaćen obrok dale djetetu jesti..stvarno ne vidim problem,još ste i napisali da su vam tete rekle kad sljedeći put budete kasnili da im javite,vjerojatno misleći na to,ako budete kasnili i ako one to znaju da će djetetu osigurati obrok.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne krivim tete koje nisu znale kad ćeš doći po nju. i što da joj daju jesti, a ti taman stigla i žuri ti se. a još i ne plaća ručak. ne doživljavam tete kao nehumane stvorove koji namjerno ne daju gladnom djetetu jesti. vjerujem da bi joj dali (ako uopće smiju po regulama vrtića) da su znale da ćeš doći sat vremena kasnije.
    X
    Slažem se s ovim postom.
    Inače uvijek imam svakakvih prigovora i na vrtić i tete, ali u ovom slučaju baš i ne.
    Meni izgleda jednostavno. Dijete ni jedan dan nije na ručku, netko dolazi po nju.
    Tete nisu mogle znati da će mama zakasniti.
    Vjerujem u slučaju da je javljeno da mama kasni i zamoljeno da dijete dobije jesti, da bi sigurno dale.
    Ovako je dijete čekalo da mama taman stigne, ali je ustvari mamin problem što nije stigla na vrijeme.

Da li bi mene pogodila ista situacija? Bi, 100%!
    I vjerujem da bih isto kuhala od bijesa, jer moje dijete samo sjedi s malo kruha, a drugi jedu, ali opet smatram da tete nisu mogle znati da mama neće ovaj tren doči.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja bih na tvom mjestu kupila jednu teglicu gotovog obroka djecije hrane da to stoji u jaslicama za nju ukoliko se slicno opet ponovi, kad je vec tesko naci par zlica necega za stavit u tanjur djetetu. Ima ih od 220 grama s unutra i pastom i mesom i povrcem, zgriju se u malo tople vode i neotvoreno pakiranje je dugotrajno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po meni tete nisu krive i na tu situaciju ne bih prigovarala;one su se pridržavale dogovora.
    Ima pravo biti do 12h; ručak je u 11.30h i dogovoreno je da ne ruča tamo.
    One nisu ništa napravile krivo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja opet ne mogu zamisliti da je ikoje dijete slučajno tamo za vrijeme ručka i da se nitko ne sjeti staviti tanjur s malo juhice ispred njega.
    Mislim, neš ti količine koje djeca pojedu.
    A moja pak obično jede i repete.
    Pa taj dan mogu bez repete juhice, al da ono koje je slučajno ostalo ipak nešto pojede. I ne osjeća se izolirano.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni tete nisu krive i na tu situaciju ne bih prigovarala;one su se pridržavale dogovora.
    Ima pravo biti do 12h; ručak je u 11.30h i dogovoreno je da ne ruča tamo.
    One nisu ništa napravile krivo.
    I ja mislim da su tete postupile ok jer su se pridržavale dogovora. Mami bih savjetovala da uvijek ima u mobitelu kontakt - broj vrtića i/ili odgajatelja da u slučaju potrebe može javiti ako će kasniti. Vjerujem da tada dijete ne bi ostalo gladno. Ovako su žene očekivale da će se mama ukazati svaki tren pa je ispalo kako je ispalo... Drugi put će biti bolje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ja opet ne mogu zamisliti da je ikoje dijete slučajno tamo za vrijeme ručka i da se nitko ne sjeti staviti tanjur s malo juhice ispred njega.
    Mislim, neš ti količine koje djeca pojedu.
    A moja pak obično jede i repete.
    Pa taj dan mogu bez repete juhice, al da ono koje je slučajno ostalo ipak nešto pojede. I ne osjeća se izolirano.
    Dogovor mame/roditelja i vrtića je da bude u vrtiću dok je ručak i da ne ruča; neovisno o količini koju dijete pojede.
    Situacija se može gledati i na način Vidi kako su tete dobre jer su djeteu dale kruh..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije tako; dijete ima pravo biti u vrtiću do podneva ali mama obično ranije dolazi po njega pa dijete nije u vrtiću za vrijeme ručka.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija se može gledati i na način Vidi kako su tete dobre jer su djeteu dale kruh..
    Ako izvitoperim pogled na svijet do apsurda, možda. Sad ne mogu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad tako izdvojiš rečenicu daju se svakakvi zaključci napisati.

Činjenica je da se dogodila iznimna situacija koja se trebala javiti ukoliko se očekivalo ponašanje teta mimo dogovora.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

joj ljudi čak je i naslov teme prepatetičan, možda ste me krivo shvatili. ne shvaćam to kao neku tragediju samo smatram da se i tetama valjda možde dati prigovor bez da ih se time uvrjedi.
    što se tiče alergija, vjere i navika djeteta to smo sve riješili prilkom upisa, moje dijete jede sve i to su znale. a i radi se u vrtiću u maloj sredini tako da nemamo ni pravo na neke zahtjeve u pogledu prehrane, alergičare nitko ni ne upisuje. nadala sam se da će mi reći da možda nije bilo dovoljno za svu djecu, ali se nisu time opravdale nego su jednostavne rekle da su mislile da ću ja doć. zapravo me smeta što je ona njih sigurno pitala njami-njami kao što inače pita kad netko jede, a one su joj dalo malo kruha. o.k. dale su joj kruha to je u redu. a tuđe papuče, gljivice i slično.... ljudi moji živim u takvoj selendri i vjerujte mi naš vrtić nije na toj razini. jedna mama na rodteljskom (inače nije odavde) je rekla kako svojoj djeci ne stavlja vegetu ni sol u hranu na što joj se teta smijala i rekla kako mi stavljamo i naravno da je hrana ukusnija s vegetom. nije baš da se previše trude oko nekih specijalnih zahtjeva roditelja.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i da za naglasiti je da ako je ručak u 11.30, a moje dijete nema pravo na ručak to znači da vrtić nije do podne nego do 11.30 , ali tete nisu za to krive.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanje: a zašto nema pravo na ručak i na kolko sati ono ima pravo, i dal uopće bilo kaj dobi za jest bilo kada

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je ovo pretužno.
    Ali općenito mi je pretužno da je u (malim sredinama pogotovo) normalo imati poludnevne programe bez(glavnog) obroka , u kojima roditelji moraju djecu izvalčiti prije ručka da slučajno ne bi vidjela druguu djecu da jedu jer nemaju na to pravo (a drugog izbora očito nemaju, osim vjerojatno cijelodnevnog programa koji je puno skuplji ili nema mjesta ili što već...).
    Meni je takav sistem surov, a i događaj iz prvog posta mi je surov i nikako nije pedagoški dobar za dijete (već smo zaključili da dijete nije alergičar i da nema zdravstvenih ograničenja u hrani).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U vrtiću mog djeteta (gdje ima ugovor na 6 sati !) da zakasnim po njega dali bi mu apsolutno jednaki tretman kao i drugoj djeci dok ne dođem . U svemu, tako i u hrani. Dakle ne bi trpilo nikakvu diskriminaciju samo zato što je manji broj sati u ugovoru, a ja neplanirano kasnim.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.12.2012. at 18:26

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je glupo što poludnevni odnosno šestosatni boravak u vrtiću ne uključuje ručak ako se on događa u toj satnici.
    Znači da je predviđeno u programu da jedna djeca jedu, a druga gledaju.
    Tako je to i kod nas.
    Zato sam ja cijelu godinu plaćala desetosatni program iako sam svaki dan po dijete dolazila prije spavanja.

I bespredmetno je raspravljati zašto mama nije javila da dolazi kasnije dok to "kašnjenje" ulazi u predviđeno trajanje vrtićkog boravka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U manjim sredinama nekad nude poludnevne programe bez ručka , i roditelji ih uzimaju iz raznih razloga: ne mogu dobiti mjesto na cijeli dan, ne mogu platiti cijeli dan ( moramo priznati da su vrtići izvan Zagreba nekoliko pita skuplji ...

dijete od ardijane ima ugovor sigurno manje od 6 sati ( mi imamo na 6 zbog zdravstvenog stanja i njega koju koristim).
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.12.2012. at 19:38

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas ima desetosatni program i šestosatni program.
    Potonji ne uključuje ručak. Iako se on događa za vrijeme trajanja tog programa.
    Drugih programa nema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stvarno? Mi imamo program od 6 sati i uključuje sve obroke ako se djete zatekne na njima. Ručak obavezno ( doručak i uzina ako ju doveden dovoljno rano ili ode dovoljno kasno, jer bude manje od 6 sati) . I sve voće u međuvremenu koje je obavezno svaki dan.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.12.2012. at 20:13

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni to izgleda kao da su se tete jednostavno našle nespremne i ništa drugo.
    Očekivale su da će mama svaki čas doči i krenule s redovnim ručkom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas je 5 i pol satni program i 10 i pol satni.
    Ovaj kratki ima samo jedan obrok-doručak i voće oko deset. Ručak ne može.
    10 i pol satni program košta 864,00 kuna, a 5 i pol satni je "samo" 648,00kn.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to izgleda kao da su se tete jednostavno našle nespremne i ništa drugo.
    Očekivale su da će mama svaki čas doči i krenule s redovnim ručkom.
    Meni je skroz ok da su krenule sa ruckom možda malo ranije. Ali mi nije ok da dijete nisu uključili , tj. Da se jasno vidjela razlika da je to dijete drugačije od ostalih pa je dobilo samo snitu kruha , a ostali zdjelicu juhe. Mama bi pricekala da pojede kad bi došla. A koliko nespreman trebaš biti da jednom djetetu ne ponudis da jede sa ostalima? Moj sin je bio teško povrijeden u vrtickoj dobi kada je morao ići u dezurstvo za jedne blagdane pa ga je nepoznata teta kaznila tako da mu jedinom nije dala desert jer nije htio jesti blitvu na tanjuru .

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Potpisujem Sirius od riječi do riječi!
    Po meni su tete postupile apsolutno krivo i ne pedagoški, sigurna sam da je dijete to doživjelo kao jednu vrstu kazne.

Osim toga, nevjerojatno mi je da poludnevni program do 12 sati ne uključuje ručak, ako se zna da ručak djeci serviraju oko 11:30. Ja bi na tvom mjestu otišla i popričala s ravnateljicom.
    Ako plačaš da ti dijete bude u vrtiću do 12, ne vidim zašto ne bi imala pravo na obrok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je 5 i pol satni program i 10 i pol satni.
    Ovaj kratki ima samo jedan obrok-doručak i voće oko deset. Ručak ne može.
    10 i pol satni program košta 864,00 kuna, a 5 i pol satni je "samo" 648,00kn.
    vidiš a u zagrebu je skoro isto poldnevni do sad je bil 225, a puni 300 kn, po novome mogu samo profitirati.
    mali je do sad bio na 3 satnom ugovoru, odradio je maximalno 2.5 sata, s voćnom užinom i ručkom, sad će počinjet 5-satni ugovor, s istim obrocima.

mi smo uvjetovani i dolaskom , i odlaskom
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.12.2012. at 04:27

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je cijena poludnevnog bila 600 kn, nadmašite to, ako možete.
    sirius, ja se slažem da su se tete trebale bolje snači i napisala sam da se radi o mojem djetetu, sigurno bi me jako zabolilo i prigovorila bih, ali mi se čini da tete nisu mislile ništa loše, jednostavno se nisu snašle.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Sirius od riječi do riječi!
    Po meni su tete postupile apsolutno krivo i ne pedagoški, sigurna sam da je dijete to doživjelo kao jednu vrstu kazne.

Osim toga, nevjerojatno mi je da poludnevni program do 12 sati ne uključuje ručak, ako se zna da ručak djeci serviraju oko 11:30. Ja bi na tvom mjestu otišla i popričala s ravnateljicom.
    Ako plačaš da ti dijete bude u vrtiću do 12, ne vidim zašto ne bi imala pravo na obrok.
    X

kod nas poludnevni boravak (do 12) uključuje i ručak

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama je cijena poludnevnog bila 600 kn, nadmašite to, ako možete.

kod nas je 800

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jednostavno rečeno, tete nisu postupile protivno nikakvim pravilima jaslica kako ste se dogovorili, ni kako su dužne. a koliko je nehumano i nepedagoški s njihove strane da joj nisu ponudile varivo, jer jesu kruh, toliko je nehumano i pogrešno ne javiti da nećete doći 45minuta jer bar u mom vrtiću moja mala je znala kad mama dolazi po nju i tete bi je na to pripremile (dok se drugi oblače na spavanje ona bi se oblačila za odlazak) i nebi mi bilo ugodno da me dijete čeka 45 min kao da ću doći svaku sekund...to bi joj bila veća trauma da mama ne dolazi po nju nego da nije dobila pijat juhe. i da joj nisu ništa rekle dica brzo kuže rutinu, da dok se druga spremaju za jesti da ona idu kući.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

A, Bože dragi, ako dijete ima boravak DO 12, onda majka u 11:45 NIJE kasnila po njega.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    A, Bože dragi, ako dijete ima boravak DO 12, onda majka u 11:45 NIJE kasnila po njega.
    Ali nema pravo na ručak.
    U svakom slučaju tete su to mogle drugačije izvesti, ali kao što nine kaže nisu postupile protivno pravilima.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ali nema pravo na ručak.
    U svakom slučaju tete su to mogle drugačije izvesti, ali kao što nine kaže nisu postupile protivno pravilima.
    Ne kažem ja da su postupile protivno pravilima, već se referiram na ovaj dio:

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    koliko je nehumano i nepedagoški s njihove strane da joj nisu ponudile varivo, jer jesu kruh, toliko je nehumano i pogrešno ne javiti da nećete doći 45minuta
    Ako dijete ima boravak do podne, onda ga ima do podne. Svaki majčin dolazak ranije je dolazak ranije, a dolazak iza uobičajenog vremena i dalje nije kašnjenje. Kašnjenje od 45 minuta bi bilo da je majka došla u 12:45.
    OK, možda cjepidlačim, ali mi je glupo što su neki ovdje napali majku da je ona (jednako) kriva jer je "kasnila". Ionako im plaća sat vremena više. Može ih nekad i iskoristiti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne razumijem u čemu je problem? Tete su se držale pravila i tu je kraj priče.
    Zašto stalno čitam o groznim tetama koje kao da jedva čekaju da muče djecu na ovaj ili onaj način?
    Tete rade svoj posao na način da se moraju držati pravila. Pravila ne postoje da bi se kršila. Bez obzira da li je u pitanju tanjur variva ili bilo šta drugo.
    Pravila se moraju poštivati. Neka određuje vrtić. Što znači, ako u poludnevnom boravku nema ručka- onda ga nema.
    Neka određuju roditelji. Što znači ako mama uvijek dolazi prije ručka po dijete- onda nema kašnjenja. Ili ako se baš nešto zakompliciralo- postoji telefon, mobitel- svi ga imaju.
    U jednom meni bliskom vrtiću jedni roditelji ne dozvoljavaju da njihova kći ruča vrtićku hranu već donose svaki dan svoju i znate šta ta mala jede za ručak? Jedan dan je jela dimljenog lososa, samo to. Drugi dan je u posudici imala maslinovo ulje i u to je umakala kockice suhog kruha i ništa više. To su njeni ručkovi.
    I kaj reći na to? Da su tete lude koje to dozvoljavaju? Ili su roditelji od male ludi?
    Ništa, nitko nema pravo ništa reći, a još manje poduzeti. Tete su dužne poštivati roditeljska pravila, ali i roditelji vrtićka.
    U praksi to znači da će jedno dijete na poludnevnom programu ostati bez ručka, a drugo jesti kruh i maslinovo ulje.
    To vam je demokracija na naš način. Ne kažem da je to dobro, ali tako je i to treba poštivati.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne vidim čemu se žaliti kada je dogovoreno i plaćeno da dijete nije na ručku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za mene je vrtić vise od ustanove koja je samo cuvaliste. Očekujem da se osim pravila poštuje i dijete. Ne može niti jedno pravilo biti ispred čovjeka. Ako je iznimna situacija ( a bila je , mama nije došla u obicajeno vrijeme, a ručak je krenuo ranije) očekujem da se povede zdravim rAzumom. Nema ograničenja da dijete dobije jesti ( zdravstvenih, niti od strane roditelja), tada se dijete uključi sa ostalima ponudi mu se sto i ostalima ako želi. Jednostavno kao pekmez - na kruhu.

Vrtic je tu postupio po pravilima ( koja su po meni totalno nelogicna), tete su postupile po pravilima ( unatoč logici i najednostavnikem odabiru ,nikom ništa , pojeo vuk magare. Mozada dijete ne bi htjeli niti jesti tu juhu. Ali da vi meni ostavite svoju djecu na čuvanje, da kasnite , a moja djeca dobivaju ručak...vjerujte i vaša bi dobila isto to u tAnjur , pa nek jedu ako žele. Sviđalo se to vama ili ne.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Za mene je vrtić vise od ustanove koja je samo cuvaliste. Očekujem da se osim pravila poštuje i dijete. Ne može niti jedno pravilo biti ispred čovjeka. Ako je iznimna situacija ( a bila je , mama nije došla u obicajeno vrijeme, a ručak je krenuo ranije) očekujem da se povede zdravim rAzumom. Nema ograničenja da dijete dobije jesti ( zdravstvenih, niti od strane roditelja), tada se dijete uključi sa ostalima ponudi mu se sto i ostalima ako želi. Jednostavno kao pekmez - na kruhu.

Vrtic je tu postupio po pravilima ( koja su po meni totalno nelogicna), tete su postupile po pravilima ( unatoč logici i najednostavnikem odabiru ,nikom ništa , pojeo vuk magare. Mozada dijete ne bi htjeli niti jesti tu juhu. Ali da vi meni ostavite svoju djecu na čuvanje, da kasnite , a moja djeca dobivaju ručak...vjerujte i vaša bi dobila isto to u tAnjur , pa nek jedu ako žele. Sviđalo se to vama ili ne.
    ovo potpisujem u potpunosti

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •