Pokazuje rezultate 1 do 50 od 183

Tema: nisu joj dali jesti..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za mene je vrtić vise od ustanove koja je samo cuvaliste. Očekujem da se osim pravila poštuje i dijete. Ne može niti jedno pravilo biti ispred čovjeka. Ako je iznimna situacija ( a bila je , mama nije došla u obicajeno vrijeme, a ručak je krenuo ranije) očekujem da se povede zdravim rAzumom. Nema ograničenja da dijete dobije jesti ( zdravstvenih, niti od strane roditelja), tada se dijete uključi sa ostalima ponudi mu se sto i ostalima ako želi. Jednostavno kao pekmez - na kruhu.

Vrtic je tu postupio po pravilima ( koja su po meni totalno nelogicna), tete su postupile po pravilima ( unatoč logici i najednostavnikem odabiru ,nikom ništa , pojeo vuk magare. Mozada dijete ne bi htjeli niti jesti tu juhu. Ali da vi meni ostavite svoju djecu na čuvanje, da kasnite , a moja djeca dobivaju ručak...vjerujte i vaša bi dobila isto to u tAnjur , pa nek jedu ako žele. Sviđalo se to vama ili ne.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Za mene je vrtić vise od ustanove koja je samo cuvaliste. Očekujem da se osim pravila poštuje i dijete. Ne može niti jedno pravilo biti ispred čovjeka. Ako je iznimna situacija ( a bila je , mama nije došla u obicajeno vrijeme, a ručak je krenuo ranije) očekujem da se povede zdravim rAzumom. Nema ograničenja da dijete dobije jesti ( zdravstvenih, niti od strane roditelja), tada se dijete uključi sa ostalima ponudi mu se sto i ostalima ako želi. Jednostavno kao pekmez - na kruhu.

Vrtic je tu postupio po pravilima ( koja su po meni totalno nelogicna), tete su postupile po pravilima ( unatoč logici i najednostavnikem odabiru ,nikom ništa , pojeo vuk magare. Mozada dijete ne bi htjeli niti jesti tu juhu. Ali da vi meni ostavite svoju djecu na čuvanje, da kasnite , a moja djeca dobivaju ručak...vjerujte i vaša bi dobila isto to u tAnjur , pa nek jedu ako žele. Sviđalo se to vama ili ne.
    ovo potpisujem u potpunosti

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i nije uopće bitno koliko vrtić košta jer mi ovdje možemo bit sretni što imamo vrtić, ali radi se o petosatnom programu koji košta 400kn uključuje doručak i užinu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Teta su vjerojatno postupile prema pravilima ali malo osjećaja i ljudskosti ne bi bilo na odmet. Kod nas u vrtiću jednom tjedno je obavezno grah. Prošle godine sam tetama odmah na početku napomenula da dijete nije alergično na grah ali da je znao ranije povratiti jer inače jako voli jesti i brzo jede pa mu valjda ne sjedne dobro. Tete su to zapisale i tako nakon čak pet mjeseci sjetim se ja pitati dijete što je jeo za ručak kada je bio grah a on kaže čašu vode. Na moju nevjericu i čuđenje on kaže "pa nema ništa drugo". Drugi dan to spomenem teti i ona mi to potvrdi tim istim riječima. Ja sam se šokirala da su one mjesecima djetetu za ručak davale suhi kruh i čašu vode, a nisu se sjetile izvaditi meso iz graha ili mu nagrabiti samo juhicu ili barem taj komadić kruha namazati nečim pa bi dijete možda i pojelo. Eto toliko o zdravom razumu, ljudskosti i osjećajnosti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja potpisujem, ali pravila su drugačija.
    Kao što je netko napisao. Dijete ima boravak do 12, ručak je ranije - svaki dan, znači ovo nije bila iznimna situacija.
    I dobro je postavljeno pitanje, što bi bilo da mama dolazi svaki dan u 12 kako je dogovoreno?
    Ništa. Dijete bi svaki dan gledalo djecu kako ručaju i nikome ništa.

Ne kažem da je to dobro, ali je tako.

Isto tako neke cure tu znaju moje mišljenje o vrtiću i znaju da bih ja prva graknula, ali u konačnici su tete bile u pravu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vjerujem da bi tete u svojoj kuci postupile kao i ti,ali eto na poslu nisu....
    ardijana,vis-a-vis komentara sa vegetom,vjerujem da ti je u jednu ruku i drago sto joj nisu dale....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da bi tete u svojoj kuci postupile kao i ti,ali eto na poslu nisu....
    ardijana,vis-a-vis komentara sa vegetom,vjerujem da ti je u jednu ruku i drago sto joj nisu dale....
    evo da se i na ovo referiram. ja stavljam i vegetu i sol u sva jela.
    s tom vegetom sam samo htjela reći da se ne trude pretjerano poštivati nečije drugačije zahtjeve i nije da joj nisu dale jesti jer su se bojale da bi ja imala nešto protiv te vrste hrane.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Upravo to. Sto god da nije ili je, dijete ne treba trpiti posljedicu ovakvih pravila, spletova okolnosti, logicnosti i nelogicnosti. Tuzna mi je ova prica. Ne mora postojati krivac, ali sigurno se moglo nesto uciniti da sva djeca budu jednaka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo to. Sto god da nije ili je, dijete ne treba trpiti posljedicu ovakvih pravila, spletova okolnosti, logicnosti i nelogicnosti. Tuzna mi je ova prica. Ne mora postojati krivac, ali sigurno se moglo nesto uciniti da sva djeca budu jednaka.
    Moram po 100-ti put reči, ja sam uvijek za jednakost djece i užasno me boli bilo kakva nepravda prema djeci, ne mogu to podnjeti, ali u ovom slučaju kad stavim osjećaje na stranu ne vidim što su tete u tom slučaju mogle/trebale učiniti. Stvarno ne vidim. Žao mi je.

Da, radi se o lošoj organizaciji, ali o tome se trebalo misliti kad je dogovarano pola programa. Trebalo se tada postaviti pitanje što će moje dijete raditi za vrijeme ručka za koji se znalo da se servira ranije za vrijeme dok je tamo dijete koje nema pravo na ručak.

Ovako nikome ništa.

Možda je i mama pokušala u početku nešto dogovoriti i vidjela da dogovora nema, pa zato pokupi dijete prije, ali i to je onda nekakav "prešutan dogovor", kojeg su se svi držali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •