Stranica 59 od 63 PrviPrvi ... 9495758596061 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u duhu božićnih pjesama i darivanja, evo filma koji mi je nedavno privukao pažnju.
    zanimljiv primjer kako su dva obična muzičara pokrenula ogromnu mašineriju,
    ne samo oko band aid-a, nego i ostalih koncerata u humanitarne svrhe koji su slijedili nakon '85.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

došlo je vrijeme da se treba imati stav

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

živimo u državi u kojoj predsjednik veli da prihvaća da bog postoji: link nisam pročitala cijeli članak (ako netko može kopipejstati), pa ne znam točno na kojeg boga predsjednik misli.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dutch minister slams Pope for gay hate Christmas message: link

In his festive speech, the pope said the ‘traditional family’ must be protected, and stressed all faiths, even non-Christian religions, must come together to stop marriage equality.

He added that gay and trans people were destroying humanity itself, saying they are ‘manipulating their God-given gender to suit their sexual choice’ and destroying the ‘very essence of the human creature’ in the process.

Earlier this month, in comments released for the upcoming World Day of Peace 2013 in January, the Pope said gay people, like abortion or euthanasia, was a threat to justice and world peace.

i da, sretan festivus onima koji slave festivus

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sretne Saturnalije!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

MC, tek sad vidim, pa otkud ti opomena? Zar se moderatorici nisu svidjeli vicevi?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

božićna misa u duhu seksa i masturbacije.
    blago nama kad nam je to krucijalan društveni problem, jedino što prijeti ovom društvu i današnjem čovjeku.
    politika i samo politika, korištenje seksa kao oružja u borbi za moć. neš ti seksa. neš ti masturbacije.
    strašno.
    inače svaki božić slušam urbi et orbi, volim te poruke mira i dobra upućene milijardi ljudi diljem svijeta. poruke nade.
    otvoren tv, slušam i misu u katedrali. ja kao josipović i milanović.
    ove godine sam ugasila. nema poruka ljubavi, mira i nade. nego laprdanje o dva sata godišnje. da nije žalosno, bilo bi jako smiješno. i apsurdno.
    zamisliti isusa kako brine oko toga tko se gdje dira, kako se ko i koliko seksa i tko koristi kondom, a ko ne. monti pajton.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

božićno jutro prigodno sam povela klince na razgledavanje dinosaura na boćarskom. nije bilo ni blagajnika ni posjetitelja - prekrasan mir. eto tako: nas troje evolucija, a ostatak zagreba vjera.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    božićna misa u duhu seksa i masturbacije.
    blago nama kad nam je to krucijalan društveni problem, jedino što prijeti ovom društvu i današnjem čovjeku.
    politika i samo politika, korištenje seksa kao oružja u borbi za moć. neš ti seksa. neš ti masturbacije.
    strašno.
    inače svaki božić slušam urbi et orbi, volim te poruke mira i dobra upućene milijardi ljudi diljem svijeta. poruke nade.
    otvoren tv, slušam i misu u katedrali. ja kao josipović i milanović.
    ove godine sam ugasila. nema poruka ljubavi, mira i nade. nego laprdanje o dva sata godišnje. da nije žalosno, bilo bi jako smiješno. i apsurdno.
    zamisliti isusa kako brine oko toga tko se gdje dira, kako se ko i koliko seksa i tko koristi kondom, a ko ne. monti pajton.
    xx

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je ovo sto se desava sa ZO i ono prije s MPO u stvari super - rekla bih "maske padaju", sad se vidi sto je njihov cilj - a to je ociti krojiti politicku sudbinu drzave i svih njenih gradjanja po vlastitom ukusu. I pri tome naravno ne kroz za to predvidjene "kanale" politickih stranka i demokratskih izbora nego ovako, preko reda i gazeci pravni poredak ako vec na na papiru onda svakako u duhu, jer narod je izabrao ali oni znaju bolje od naroda, narod je valjda bio duhom odsutan i poslovno neubrojiv kad je zaokruzio SDP na proslim izborima... i tako se vracamo na po meni esencijalnu neuklopljenost RKC u moderno drustvo - ona po svojoj prirodi jednostavno ne prihvaca demokraciju i slobodnu volju ako su protiv njenih uvjerenja... I sad se de-facto upusta u direkntnu politicku borbu protiv aktualne izabrane vlasti ali ne s politickih tribina nego s oltara... Gdje naravno druga strana ne moze nakon njih stati i reci svoje protuargumente ili se upustiti u neku diskusiju - pa nije oltar za demokraciju i diskusiju nego za propovijedanje... i opet zakljucak da se ocito ne mogu pomiriti sa demokracijom i slobodom izbora kad je protivna njihovoj viziji, i da u borbi protiv tih vrijednosti modernog drustva ne biraju sredstva a pogotovo ne postuju "pravila igre"...

Ma samo neka nastave, volim ja to, uvijek mi je draza iskrenost od hipokrizije, drago mi je da su njihove lazi o postivanju drzave i volje gradjanja sada svima jasne, a tko tako voli neka samo nastavi pruzati im (presutnu) podrsku svojim boravkom na misi i kojom kunom milodara povrh vec izdvojenog kroz obavezne poreze...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

Ma samo neka nastave, volim ja to, uvijek mi je draza iskrenost od hipokrizije, drago mi je da su njihove lazi o postivanju drzave i volje gradjanja sada svima jasne, a tko tako voli neka samo nastavi pruzati im (presutnu) podrsku svojim boravkom na misi i kojom kunom milodara povrh vec izdvojenog kroz obavezne poreze...
    X

Iako sam iskreno mislila da ne može niže...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ona osoba ili osobe koju su naredile da se u božićno vrijeme na misama govori o zdravstvenom odgoju, postupile su glupo i kratkovidno. Mislim da će im se to vratiti u obliku kojeg ne očekuju. Ili misle da su svi vjernici poput njihovog postupka?

Postoji vrijeme i mjesto za izražavati svoje mišljenje i /ili protivljenje. Osobno sam jako razočarana vremenom i mjestom koje je KC odabrala.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    x

trojstvo: k - k - kc

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pogledala sam ova 3 sata strave i gnjusobe s suzama u očima i tolikim strahom i gađenjem nad ovim svijetom...same donesite zaključak ali nije sve ovo tlapnaj neke stare babe..inače postavila sam filmić i na facebook stranice Vlade RH i poslala svim novinama i TV kućama....http://vimeo.com/45992922#at=0 ...dobila sam ga od frendice)
    http://www.kriz-zivota.com/dossier/pedofilski_skandali
    jel i ovo izaziva strah i gađenje? dossier broji 108 tekstova. i više od 3 sata čitanja, i više od 3 sata strave i gnjusobe.

eeej, alooooo, KC ima na sebi veliki krimen pedofilskih skandala. i još veći krimen pokušaja njihovog zataškavanja. diljem svijeta svoj kredibilitet može vratiti jedino da žestoko krene u borbu protiv tog zločina. remember? jel ima još koja institucija s takvim krimenom? koja? tako svjetski moćna institucija?
    žestoko, da, kao što se žestoko napada ova dva sata zdravstvenog odgoja. tako žestoko. ne mlako. nije dovoljno - mlako.
    ovolika količina hipokrizije u meni budi takav revolt da vam ne mogu opisati koliki.
    mah.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, na krivom topiku sam kopi pejstala svoj post.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

http://www.kriz-zivota.com/dossier/pedofilski_skandali
    jel i ovo izaziva strah i gađenje? dossier broji 108 tekstova. i više od 3 sata čitanja, i više od 3 sata strave i gnjusobe.

eeej, alooooo, KC ima na sebi veliki krimen pedofilskih skandala. i još veći krimen pokušaja njihovog zataškavanja. diljem svijeta svoj kredibilitet može vratiti jedino da žestoko krene u borbu protiv tog zločina. remember? jel ima još koja institucija s takvim krimenom? koja? tako svjetski moćna institucija?
    žestoko, da, kao što se žestoko napada ova dva sata zdravstvenog odgoja. tako žestoko. ne mlako. nije dovoljno - mlako.
    ovolika količina hipokrizije u meni budi takav revolt da vam ne mogu opisati koliki.
    mah.

Sjećam se sata vjeronauka u srednjoj školi kada smo svojoj vjeroučiteljici postavili pitanje seksualnih odnosa i pedofilije među svećenstvom i djecom polaznika vjeronauka. Odgovor vjeroučiteljice je bio da su i svećenici samo ljudi i da oni griješe...dalje je ta tema postala predmetom izbjegavanja i tabua.

I ja sam vidla da po fejsu haraju ti linkovi o kinsliju i da su njegova učenja i teorije temelj među ostalog i našeg ZO... ostadoh bez riječi.

A kc i dalje ne razumije razliku između spola i rodanih uloga i to trpanje u isti koš izjavom da će naša djeca u školi učiti da mogu sama odabrati za sebe jesu li muško ili žensko, fakat vrijeđa.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ok, na krivom topiku sam kopi pejstala svoj post.
    cvijeto, gdje god ga c/p neće biti krivo. Jer si potpuno u pravu.
    Moj izraz "razočarana sam" je preblag za ovo što pričaju svećenici u božićno vrijeme.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je zanimljiva rečenica koja se stalno provlači tipa: "oni onda mogu sami odlučiti hoće li biti muško ili žensko! užas!"

prije svega je naravno ta izjava potpuno glupa (maliciozna), a drugo... ne razumijem što je tako loše u tome da djeca sama odlučuju? zar nemaju slobodnu volju i pravo izbora?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa šta je sljedeće? da sami odlučuju da li da idu na vjeronauk?

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    prije svega je naravno ta izjava potpuno glupa (maliciozna), a drugo... ne razumijem što je tako loše u tome da djeca sama odlučuju? zar nemaju slobodnu volju i pravo izbora?
    Ha, čuj, ja nečije mišljenje nikad ne bih okarakterizirala kao glupo,zlobno-možda, a kao drugo...djeca i slobodna volja i pravo izbora- većina djece mijenja mišljenje svaki tjedan....zavisi kaj je u tom trenu in, sve dok im se ličnost ne formira i ne zauzmu čvrst stav.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj izraz "razočarana sam" je preblag za ovo što pričaju svećenici u božićno vrijeme.
    X

S tim da se to odnosi na NEKE svećenike, koji smatraju da se trebaju baviti ZO umjesto da propovijedaju mir i dobro.

Sad sam vidjela na vijestima da je naš omiljeni pater Cvek (Kap dobrote) dobio nagradu za životno djelo. Svaka čast! Ne znam tko je i na koji način odabrao baš njega, ali čini mi se da je poruka uspješno poslana - i ja mislim da pravi katolički svećenik koji je vjernicima uzor treba izgledati i djelovati upravo kao pater Cvek.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.12.2012. at 15:27

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam i više nego razočarana, ali drago mi je kad toliko pretjeraju, jer mislim da time sami sebi rade štetu. danas sam dobila knjižicu sa popustima za Konzum i partnere i bonove za potrošiti i to ću im sve lijepo vratiti, samo da ulovim malo vremena za napisati popratno pismo u kojem ih pristojno molim da me izbrišu sa svoje liste i te bonove i bodove i što već slobodno proslijede K-aptolu /Grozdu /autorima bolesnih letaka koje dijele. Da, da, znam da se K-carstvo neće zbog mog bojkota srušiti, ali meni će baš biti gušt napisati im to (a što to baš i neće puno njih dirnuti, ako itko i pročita, također mi nije strašno, sigurno manje strašno od toga da ništa ne poduzmem).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vjerujem da će monoge od vas razveseliti moje zapažanje sa mise na Badnjak.
    Na kraju "dječje polnoćke", one koja počinje u 20:00h na kraju mise je župnik jedne zagrebačke župe počeo govoriti o zdravstvenom odgoju i replicirati na optužbu da Crkva laže kad govori o ZO.
    Nakon minutu -dvije njegova lamentiranja, vjernici su počeli izlaziti iz crkve.
    Tako da dio uopće nije dočekao blagoslov na kraju. Otjeralo ih njegovo lamentiranje.
    Komentirali su da su došli na božićnu misu, a ne na pranje mozga.
    Eto. Zato ja govorim da je Crkva kudikamo bolja i veća od crkvene hijerarhije i uprave. -jer Crkva su i ti ljudi koji su u znak protesta izašli van.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto, gdje god ga c/p neće biti krivo. Jer si potpuno u pravu.
    Mm i ja smo, priznajem, sa strahom išli na misu, posebno u župu mojih svekija jer tamo svećenik stvarno ima koju perverziju jadan za dodati ionako kušanom narodu, i bojali smo se da će polnoćka biti puno edukativnija od 4.modula... što smatramo da nije primjereno niti normalno. Čovjek je govorio samo o Isusu i pastirima i ljubavi, na Božić kod nas je bila predivna propovijed o tome kako se velike stvari ne događaju na svjetlima pozornice, na sv. Stjepana još ljepša, o Isusovom životnom putu. Dakle, za sve razočarane - nije svugdje bilo neprimjerenih lamentacija, i zbog toga sam višestruko sretna. Čak nisu niti letke spominjali... eto...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno, da ima iznimaka, možda je i puno tih iznimaka, ali zalud njih, kad su ovi drugi, viši u hijararhiji, i glasniji. Uvijek vjerujem u snagu razuma i vjerujem da će i u ovom razum pobijediti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dežulović, kao uvijek, fenomenalan, posebno ovaj dio
    Je li mi dakle, kao roditelju, svejedno?

Naravno da nije, zaboga!

Naravno da želim da mi se dijete nauči spolno odgovornom ponašanju, naravno da želim da - “ako sazna da ima spolno prenosivu bolest” - to kaže svom partneru ili partnerima! Naravno da bih želio da mi dijete bude odgovorno, pošteno i čestito ljudsko biće! Naravno da bih želio da to bude i partner moga djeteta! Naravno da bih to želio, odvratni, neodgovorni, pokvareni, frustrirani, sebični i zli buzdovani iz biskupske konferencije!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Čak nisu niti letke spominjali... eto...
    aaaa.... ja sam dobio svoj letak na izlasku

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    aaaa.... ja sam dobio svoj letak na izlasku
    i mi smo dobili letak, tj. nudili su ga ali nisam ga uzela.
    Na polnoćki nisu spominjali ZO, ali zato na božić - udri paljbu. Otišla sam s mise, na Božić, nikad to još nisam napravila (otišla s mise).
    Nisam mogla vjerovati da od svih tema o kojima se na Božić može pričati, on priča o ZO?!?!?! Pa kakve to veze ima s božićem? Da sam htjela slušati o tome upalila bih tv ili čitala novine, i onako se samo o tome priča, non stop.
    Ako se tako nastavi još neko vrijeme ZO nam neće biti potreban, naša djeca će sve naučiti iz prepucavanja po medijima, i ono što trebaju i ono što ne trebaju.

A onaj lik iz grozda...ma ne smijem pisati o njemu, morala bih samu sebe opomenuti nakon što postam

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Ha, čuj, ja nečije mišljenje nikad ne bih okarakterizirala kao glupo,zlobno-možda, a kao drugo...djeca i slobodna volja i pravo izbora- većina djece mijenja mišljenje svaki tjedan....zavisi kaj je u tom trenu in, sve dok im se ličnost ne formira i ne zauzmu čvrst stav.
    ta izjava je potpuno nesmislena, tj. glupa. tako nakaradno izrečena ima određen cilj pa je uz to i maliciozna. nešto poput izjave da su svi stranci kriminalci. hoću reći, ako je netko protiv ZO, onda bi barem to trebao biti na osnovu iole suvislih predočenih činjenica (koje će preuzeti kao vlastite argumente), a ovo to sigurno nije. ova rečenica je samo dokaz koliko neznanja o dotičnoj temi posjeduje osoba koja takvu rečenicu izjavljuje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Riječanka jedna moja prijateljica je takvo pismo već poslala

Zato ja govorim da je Crkva kudikamo bolja i veća od crkvene hijerarhije i uprave. -jer Crkva su i ti ljudi koji su u znak protesta izašli van.
    na osobnoj razini, emocionalno i kao dio moje feminističke solidarnosti, drago mi da ovakvim činom vjernice međusobno vide da u svojim razmišljanjima nisu usamljene, da ima i drugih vjernica koje slično misle i da ih ima koji hrabro (i javno) zauzimaju svoj stav. drago mi je zbog vjernica, jer vjerujem da nije ugodno živjeti u takvom..."raskoraku", a mogu pretpostaviti koliko im je vjera (pa i crkva/Crkva) bitna.

na političkoj razini nisam entuzijastična. zna se tko ima političku moć i čija je riječ presudna. trebalo bi tu malo više praznih mjesta (ili praznih crkvi) da bi mogli govoriti o nekom efektu.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 28.12.2012. at 00:32

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://danas.net.hr/hrvatska/pismo-v...stvenog-odgoja

Kao vjeroučitelj moram konstatirati da se na vjeronauku o spolnosti uvelike govori u sedmom razredu osnovne škole, prema stručno napisanom programu koji nitko ne smije dovesti u pitanje, iako bi osobno volio da se povuče to pitanje. Iz vlastitog iskustva znam da dječaci u toj dobi na veliko masturbiraju, a i kroz razgovor s učenicima o toj temi došao sam do istog zaključka. Na sreću, živimo u vremenima kada se većini djece ne mora pojašnjavati da im se neće osušiti mozak od masturbiranja, te shvaćaju da je masturbacija nešto dobro za njih, nešto u čemu sazrijevaju i upoznaju svoje tijelo. Tome sam ih i sve ove godine podučavao, a na upite o grešnosti masturbacije sam ih umirivao i objašnjavao im da radije ispovijedaju zadirkivanje i maltretiranje koje su priuštili slabijem kolegi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Šprajc: Kondom reforma

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dan "nevine dječice"

Četvrti dan Božića posvećen je spomenu na betlehemsku dječicu, koja su na Herodovu zapovijed pomorena od strane njegovih vojnika. Kako su ta mala dječica nevino stradala, na ovaj spomendan stariji priređuju neugodno iznenađenje najmlađima. Naime, jednostavno ih šibaju. Za ovaj običaj kod postoji poseban izraz: šikanje, šikancija. Stariji a s njima i odrasliji momčići šibaju malu djecu i curice. I sama djeca dohvate šibe, pa se među sobom - što u šali, što u zbilji - šibaju. Dakako, jadno ono dijete, na kome se u šibanju prijeđe svaka mjera. Kažu, da u Posavini ne prestanu djecu šibati, dok se ne pojave suze, dok ne zaplaču. U banjalučkom kraju, po domovima šiba je bila svakodnevna prijetnja za neposlušne i nemirne. Na spomendan Nevine dječice najviše se upotrebljavala. Obično se šibalo sa smijehom, u šali, ali djetetu je to bila zbilja. Pogotovo neposlušnima. Šibalo se i poslušno dijete, da mu ne bi palo na pamet da se pokvari. Pored te "odgojne" metode, bila je i ona druga, zdravstvena. Na dan Nevine dječice djeca trebaju biti šibana, kako bi tijekom naredne godine bila zdrava, bez čireva i zaraza!
    cjepljenje je out, šiba je in
    Posljednje uređivanje od mama courage : 28.12.2012. at 00:44

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo jedan tekst koji pokazuje da postoji i druga strana,
    kojoj, vjerujem, pripada većina vjernika
    http://danas.net.hr/hrvatska/pismo-v...stvenog-odgoja

nisam bila u zg za vrijeme blagdana, ali tamo gdje sam bila,
    za božićnoj misi nije bilo spomenuto ni Z od zdravstvenog odgoja
    i moram priznati da sam bila poprilično sretna,
    jer mi nitko nije pokvario božićnu propovjed.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ta izjava je potpuno nesmislena, tj. glupa. tako nakaradno izrečena ima određen cilj pa je uz to i maliciozna. nešto poput izjave da su svi stranci kriminalci. hoću reći, ako je netko protiv ZO, onda bi barem to trebao biti na osnovu iole suvislih predočenih činjenica (koje će preuzeti kao vlastite argumente), a ovo to sigurno nije. ova rečenica je samo dokaz koliko neznanja o dotičnoj temi posjeduje osoba koja takvu rečenicu izjavljuje.
    Oprosti, ali gdje sam ja tu napisala da sam protiv ZO

Glupa, nakaradna, maliciozna, puna predrasuda, neznalica- to ide mene? Stvarno predočene činjenice-nema šta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

naniluc, ajd još jednom pročitaj što je emsa napisala. pa onda reagiraj. objašnjava zašto je izjava glupa. tko tebe spominje uopće

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pa referirala se na moju rečenicu

Bilo bi mi drago da sam krivo shvatila.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali gdje sam ja tu napisala da sam protiv ZO

Glupa, nakaradna, maliciozna, puna predrasuda, neznalica- to ide mene? Stvarno predočene činjenice-nema šta.
    daješ si previše na važnost. nigdje nisam tebe spominjala pa mi nije ni bitno jesi li ili nisi za ZO, a to što sam kvotirala tvoje riječi, pa naravno da ću ih kvotirati kad si se ti prva osvrnula na moje riječi. to je čisto tehničke naravi da se zna kome se obraćam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo bili na (kod nas) tradicionalnom blagoslovu djece na Božić.
    Puna crkva djece, divno.
    Blagoslov sasvim lijepo sročen, prilagođen djeci i onda na kraju spolni odgoj, čak se i župnik u jednom trenutku zabunio i rekao spolni odnos, umjesto spolni odgoj. Letci podijeljeni na izlazu.
    Razočarana sam.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

daješ si previše na važnost. nigdje nisam tebe spominjala pa mi nije ni bitno jesi li ili nisi za ZO, a to što sam kvotirala tvoje riječi, pa naravno da ću ih kvotirati kad si se ti prva osvrnula na moje riječi. to je čisto tehničke naravi da se zna kome se obraćam.
    Mislila sam da smo na forumu svi jednako važni

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kod nas je svećenik na polnoćki nakon reda propovijedi o zo, homoseksualnosti, spolnom odnosu, masturbaciji, i abortusu, rekao da su za sve najviše krive žene jer su sklone po pirirodi da ih opsjeda sotona (osobito u današnje vrijeme), i da je to zato jer imaju tvornicu. tvornica = maternica.
    sad čekam da počne palit lomače i proglasi lov na vještice.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo jedne anegdote iz razreda prvašića.

tema je bila što tata, a što mama radi kada su kod kuće.
    ogromna većina đaka je napisala da tate sjede / leže na kauču i gledaju tv.
    mame rade kućne poslove (spremanje, kuhanje, itd itd).
    na pitanje da li tate pomažu mamama, odgovor je bio jedinstven - NE.

rezultate te mini "ankete" je učiteljica predstavila na roditeljskom sastanku.
    bilo je grubih riječi, očevi su se ustali i demonstrativno napustili razred.

u jednoj takvoj sredini, koja nije otvorena za promjene,
    jako sam skeptična po pitanju pokrivanja rodnih stereotipa u sklopu zo.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ljudi bi trebali odgovarati zbog ovakvih izjava

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku

ljudi bi trebali odgovarati zbog ovakvih izjava
    ovdje prvenstveno mislim na ovo što je Ayan napisala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je svećenik na polnoćki nakon reda propovijedi o zo, homoseksualnosti, spolnom odnosu, masturbaciji, i abortusu, rekao da su za sve najviše krive žene jer su sklone po pirirodi da ih opsjeda sotona (osobito u današnje vrijeme), i da je to zato jer imaju tvornicu. tvornica = maternica.
    sad čekam da počne palit lomače i proglasi lov na vještice.
    Kako si to netko može dopustiti? Mislim na sjedenje i slušanje nečeg takvog. Zašto svoju djecu izlagati takvom nakaradnom i nazadnom svjetonazoru? Uh.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    evo jedne anegdote iz razreda prvašića.

tema je bila što tata, a što mama radi kada su kod kuće.
    ogromna većina đaka je napisala da tate sjede / leže na kauču i gledaju tv.
    mame rade kućne poslove (spremanje, kuhanje, itd itd).
    na pitanje da li tate pomažu mamama, odgovor je bio jedinstven - NE.

rezultate te mini "ankete" je učiteljica predstavila na roditeljskom sastanku.
    bilo je grubih riječi, očevi su se ustali i demonstrativno napustili razred.

u jednoj takvoj sredini, koja nije otvorena za promjene,
    jako sam skeptična po pitanju pokrivanja rodnih stereotipa u sklopu zo.
    Vezano uz ovo:čitala sam u Slobodnoj članak o vidjelici iz Međugorja i naježila sam se od ovih rečenica:
    Pa kad je pitam što radi, ona veli: “Malo mi posla brinući o mužu i četvero djece”.
    Nisam uspjela pronaći je li muž teško bolestan ili nepokretan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •