Stranica 86 od 112 PrviPrvi ... 3676848586878896 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,251 do 4,300 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vidim da su uvrstili i porodiljne naknade...a tko nam izdaje potvrde o tome?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da su uvrstili i porodiljne naknade...a tko nam izdaje potvrde o tome?
    HZZO - ja sam prošli put dobila u sobi u koju se nose papiri za komplikacije i otvara RD (radi se o Klovićevoj); samo im kažeš za što ti treba

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da li ovaj dopis postoji na web stranicama grada ?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ovaj dopis postoji na web stranicama grada ?
    sad sam tražila, još uvijek nema novog...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako znaju da li je kredit koji otplacujemo za prvu nekretninu ili neku drugu?
    i koja je def. prve nekretnine kodnjih? ista kao i za poreznu?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kako znaju da li je kredit koji otplacujemo za prvu nekretninu ili neku drugu?
    i koja je def. prve nekretnine kodnjih? ista kao i za poreznu?
    ja mislim prilozit rjesenje o oslobodenju od poreza od Porezne uprave....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja to nemrem otvoriti...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam tražila, još uvijek nema novog...
    ni ja ne mogu naći. sve što postoji za predškolski odgoj odnosi se na ovu godinu.
    zna li tko koji se dokumenti trebaju dostaviti vrtićima ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja mogu otvorit to od puntice

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni ja ne mogu naći. sve što postoji za predškolski odgoj odnosi se na ovu godinu.
    zna li tko koji se dokumenti trebaju dostaviti vrtićima ?
    pa isto kao i prošli put, valjda

potvrda iz porezne uprave i potvrda o prebivalištu za sve članove domaćinstva

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel mi vrijede potvrde o prebivalištu od upisa u vrtić djeteta iz 5 mj OG? Da ne moram sve ponovo vaditi.
    Također mi je apsurd ovo sa stambenim kreditom, mi smo podizali kredit za adaptaciju stambenmog prostora, nismo mogli dići stambeni, a to mi se ne računa.
    Još uvijek tvrdim da su trebali svima dići cijene za određeni iznos, nitko se ne bi bunio, ovako će biti gužve po poreznima, policiji, a zašto, jer se nekome nešto diglo pa da tlači puk ni kriv ni dužan.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa isto kao i prošli put, valjda

potvrda iz porezne uprave i potvrda o prebivalištu za sve članove domaćinstva
    Ok, to sam pretpostavljala.
    Nama nisu tražili potvrde o prebivalištu, vrijedile su stare koje su imali.
    Mislim da smo prošle godine dostavljali i potvrde o zaposlenju, za oba roditelja.
    A sad upada i olakšica za stambeni kredit ?
    Za njega me zanimalo što treba, ako netko zna. Je li dovoljna potvrda o oslobađanju
    za porez na promet nekretnina, ili treba još nešto ?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Za njega me zanimalo što treba, ako netko zna. Je li dovoljna potvrda o oslobađanju
    za porez na promet nekretnina, ili treba još nešto ?
    mislim da treba potvrda o plaćenim iznosima kredita u 2012. To bi trebala banka dati, valjda
    a to kako dokazati da je to prva nekretnina, ne piše, ali valjda će vrijediti potvrda o oslobađanju poreza. ili ne?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da treba potvrda o plaćenim iznosima kredita u 2012. To bi trebala banka dati, valjda
    a to kako dokazati da je to prva nekretnina, ne piše, ali valjda će vrijediti potvrda o oslobađanju poreza. ili ne?
    Također se nadam da je to dovoljno.
    Ok, valjda ćemo biti malo više informirani nakon NG.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na dopisu piše
    ugovor o stambenom kreditu, dokazi o uplaćenim ratama u prethodnoj godini
    po ovome ne mogu znati radi li se o prvoj ili stotoj nekretnini
    osim toga, što njih briga koliko sam ja platila svoj stan i koji su mi uvjeti stambenog kredita? mislim...jel ovo normalno da se mora predati UGOVOR?!?! koji će im to vrag?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    na dopisu piše
    po ovome ne mogu znati radi li se o prvoj ili stotoj nekretnini
    osim toga, što njih briga koliko sam ja platila svoj stan i koji su mi uvjeti stambenog kredita? mislim...jel ovo normalno da se mora predati UGOVOR?!?! koji će im to vrag?
    A kaj se ti čudiš, pa kod nas je sve normalno.
    Jel normalno da Zagrebparking zadržava originalne dokumente?
    Nije, zakaj bi onda kod vrtića bilo drukčije..., s time da oni valjda samo traže na uvid.
    Meni je jedino idiotski da opet moram dokazivati gdje i s kim živim, ali bumo vidli.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

O ne, ne opet.
    To je to, gotovo, izglasano, svi potvrdili, nije ko prošli put, nema natrag, neplaćanja rata iznad 200/400 kn jer nema osnove i slično? Ha? Zlo mi je.

Zašto se na ovom forumu ne smije psovati?

Dakle sve ispočetka. Mislim da će biti ko i prošli put - nitko ne zna pravila i svatko ih tumači na svoje načine, donesi ovaj papir, ovaj trebaš, ovaj ne trebaš... Znam par cura koje su godinu prije prošle ture donošenja papira bile na porodiljnom - u jednom vrtiću su tražili da donesu potvrde o porodiljnim naknadama, u drugom ni riječ od toga i prosjek je pao na najniži...

Ma zašto se ovdje ne smije psovati, ništa drugo više nemam reći na ovu temu.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi smo upravo digli kredit za kupnju prvog stana i kaj sad? to mi se neće računati za olakšicu jer ga nismo plaćali prošle godine? a počet ćemo ga plaćati od veljače 2013. dakle prihodi su nam umanjeni za iznos tog kredita...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovaj put su malo detaljnjiji oko porodiljnih naknada.
    a sto se tice kredita zbilja ne znam sta ce im ugovor, ali ni kako oni na osnovu njega mogu odrediti da li ti je to prva ili 10-ta nekretnina.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma sve je to meni čisto ludilo, tu se ne zna tko pije a tko plaća. Krediti, porodiljne naknade, potvrde prebivališta, a kada da to sve se podigne kada se radi, a gužve će opet biti kilometarske na mjestima gdje ih se diže? I tke će opet nadrapati? Naravno mi, mali ljudi. Zlo mi je više od toga svega.
    BIBILO- ja sam osoba koja inaće ne psuje nikada, ali od ovoga mi dođe da počnem skidati sve svece s neba i psovati kao kočijaš.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo stambeni kredit i prva nam je nekretnina, ali i ne računajući tu ratu spadamo u najnižu skupinu. Mogu ja onda prekosčiti tu potvrdu o kreditu jer mi se stvaaarno ne nosi njima na uvid moj ugovor o kreditu!! Svašta!!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 30.12.2012. at 23:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da možeš,

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne mogu naci link, ali ako netko ima - zar nije pisalo u prijedlogu odluke da se prihodi dokazuju izvodom iz porezne uprave? Ako je tako kako sad mogu traziti i porodiljne? Pa ne mogu provedbemim aktima mijenjati smisao odluka.

enivej, ja im porodiljnu nemam namjeru nositi, ak su mogli mi ne primiti dijete u vrtic onda im nemam namjeru donositi svu dokumentaciju, oni meni polovicno i ja njima nazad. Vracamo se u vrijeme kad sami sebi moramo krojiti pravdu dok nas varaju i kradu. A kao drugu mjeru namjeravam uvesti svercanje u zet-u, ako me uhvate mirno cu im rec da sam novac za kartu sukladno odluci grada prenamijenila za vrtic.

Definitivo se namjeravam protiv ovog boriti vlastitim malim subverzivnim mjerama tj odbijam biti bedak kojeg cijede. A za 2013 se mozda prijavim na minimalac, kad samo pomislim koliko bi mi vise love ostalo u dzepu ne samo za vrtic nego i od porez doprinosa i inog sto ide iz i na moj bruto.... MM ce ionako tako i napraviti, svoja firma i prijava na minimalac, kad nas vec drzva na to tako svesrdno potice...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, ja imam hrpu pitanja...

1. Nemam oslobođenje niti dokaz da mi je to prva nekretnina, gdje se to vadi?
    2. Nekretnina je na mene, kredit na muža (koji ima jednu drugu nekretninu na sebe), da li nam se kredit svejedno priznaje?
    3. Kako se dokazuju uplaćene rate kredita, da li je moguće dostaviti ispis sa net-bankinga?
    4. Prošle godine sam dobivala porodiljnu, ove ne, dakle prihodi će mi biti manji, kako tražiti da mi se to prizna?
    5. MM se od 1.1.2013. smanjuje plaća - kako to dokazati - da im prezentiram Ugovore o radu?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

drage moje, evo još bisera!!!!!!!

naime, kako sam danas doma, otišla sam do porezne i HZZO-a po papire (i super jer nije bilo nikoga)
    i što se desi? sumljala sam na to, ali eto sada se potvrdilo!

za one koji neznaju, fiskalna tj. poslovna godina se ne poklapa sa kalendarskom i traje do 31.1.!!!!!!!!!!!!!
    pa se papiri za 2012. ne mogu dići prije tog datuma!
    dobila sam naravno papire za 2011. jer bolje da u vrtiću predam nešto, nego ništa!

baš me zanima zašto je rok za predaju zahtjeva za olakšice 18.1?
    jer obavijest o smanjenju subvencija je morala proći kroz više ruku (i u uredima grada Zg pa onda kroz ruke ravnatelja i vjerojatno još nekoga između)...
    i da nitko nije reagirao?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa zar nismo već predali za 2011?

čemu onda ispočetka?

danas nisam mogla dobiti nikoga u vrtiću da pitam, jer smo na praznicima i ovdje sam slučajno doznala za čitavu šaradu.

na stranicama grada nema ničega.

iz vrtića ništa.

što se mene tiče, čitava stvar ni ne postoji?!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Di ste našli datum 18.1.2013???????

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    ima u onom dopisu koji sam linkala

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

btw. prošli put je bilo isto tako, ali su na kraju produžili rok do 31.3. ako se dobro sjećam, jer se papiri nisu mogli skupiti do sredine siječnja. vjerujem da će i ovaj put biti tako

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=ms. ivy;2306632]pa zar nismo već predali za 2011?

čemu onda ispočetka?... [QUOTE]

predavali smo za 2010.

piše na dopisu:
    Gradske predškolske ustanove će utvrditi iznos sudjelovanja roditelja u cijeni redovitog programa od 1. siječnja 2013. na temelju dokumentacije kojom raspolažu, odnosno dodatne dokumentacije koju su im roditelji dužni dostaviti najkasnije do 18. siječnja 2013.
    Posljednje uređivanje od Boxica : 31.12.2012. at 15:50

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

drage moje, evo još bisera!!!!!!!

naime, kako sam danas doma, otišla sam do porezne i HZZO-a po papire (i super jer nije bilo nikoga)
    i što se desi? sumljala sam na to, ali eto sada se potvrdilo!

za one koji neznaju, fiskalna tj. poslovna godina se ne poklapa sa kalendarskom i traje do 31.1.!!!!!!!!!!!!!
    pa se papiri za 2012. ne mogu dići prije tog datuma!
    dobila sam naravno papire za 2011. jer bolje da u vrtiću predam nešto, nego ništa!
    E upravo sam ovo namjeravala napisati, jer sam isto danas otišla do porezne obzirom da sam na GO, i niš nisam obavila.
    Pojma nemaju i to je samo dokaz nesposobnosti onih koji rade u Gradskoj Upravi.
    Dobio je Bandić i jednu poruku na Facebook od mene po tom pitanju.

Sramota.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj nije bilo rano ak ste išli u staroj godini, jer oni imaju pregled tek iza 1 u mjesecu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.01.2013. at 10:01

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj nije bilo rano ak ste išli u staroj godini, jer oni imaju pregled tek iza 1 u mjesecu.
    koliko sam ja shvatila cure to nema veze jer oni neće imati pregled do 1.2.
    baš me briga, dignem papir koji mi daju i donesem a oni nek si rade s tim kaj hoće... još mi bolje - u 2011. sam pol godine bila na porodiljnom...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim priču sjećam se da je na.m prošle godine dala papire za dječji, pa su je tek naknadno tražili papir još i od one prethodne godine.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poslodavci su do 31.01. Obvezni predati IP obrasce o isplacenim placama za 2012.g i onda se naravno ti obrasci trebaju obraditi u PU tako da prije toga niti nemozete dobiti te podatke jer ih PU nema za svakog pojedinacnog radnika vec skupno na razini firme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali to oni iz porezne protegnu kroz cijelu godinu, bar onima koji su predali, tak da i to ne hoda

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da ali to oni iz porezne protegnu kroz cijelu godinu, bar onima koji su predali, tak da i to ne hoda
    nije stvar u tome jel porezna obradila ili nije (na dnu papira koji ti daju u poreznoj stoji napomena da nije još obrađeno), nego kao što je mitovski napisala poslodavci imaju rok do 31.1 predati obrasce za isplatu plaće za 12 mj i to moraju predati ovako ili onako...
    tako da tek iza 31.1 imaju kompletnu visinu prihoda za određenu osobu za prethodnu godinu

a apropo papira za dječji, oni uvijek napomenu ako ti fali nešto od papira pa doneseš naknadno
    a gradski ured koji šalje uplatnice ti neće to najaviti nego će ti puknut uplatnicu na punu cijenu pa se ti poslije nateži opet s njima...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na stranicama grada ima samo ovo: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319
    Di je ovo novo, jel može link?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Di je ovo novo, jel može link?
    na prethodnoj, 85-oj strani imaš linkani mail (stavila je puntica) koji je rafael dobila u svom vrtiću
    prošli petak 28.12. su vrtići to počeli dijeliti roditeljima

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na prethodnoj, 85-oj strani imaš linkani mail (stavila je puntica) koji je rafael dobila u svom vrtiću
    prošli petak 28.12. su vrtići to počeli dijeliti roditeljima
    Hvala, našla.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja sam se dala u rješavanje ovog pitanje, i super mi je činjenica da dokumentaciju tražim po forumu, a nema na službenim stranicama. A o uvjetima i dokumentaciji, bez komentara!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam se dala u rješavanje ovog pitanje, i super mi je činjenica da dokumentaciju tražim po forumu, a nema na službenim stranicama. A o uvjetima i dokumentaciji, bez komentara!

na gradskim stranicama nema, ali ima po vrtićima!
    stavljali su 28.12. na oglasne ploče

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iskreno da velim stvarno su biseri.
    I to stave rok do 18,01 a mnoga djeca će tek krenuti 14,01 u vrtić i kaj onda imaju samo 4 dana.
    Ma eto tako se to radi kod nas
    Uostalom nije mi jasno zakaj ponovo nositi papire kaj ih nemaju od prošli put

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo obavijesti i na sluzbenim stranicama Grada
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
    odite na: Pravo na olakšice - sudjelovanje roditelja u cijeni redovitog programa predškolskog odgoja djece u DV GZ za 2013.

kod nekih ne zele na poslu izdati potvrdu jer placa za 12 mjesec nije jos isplacena. bit ce zabavno i ovaj put.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kontakti u GU: tel: 6100495 Voditeljica odsjeka za predškolski odgoj, gđa. Bosiljka Devernaj i 6100536 gđa. Vuletić... No, nemojte se nadati odgovorima....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dajte nabacite sve prigovore, pa da ih inkorporiramo u dopis koji smo napisale
    možda smo nešto propustile

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa evo još nekoliko mojih pitanja:

1. Smanjenje prihoda u 2013. MM se plaća smanjuje od 1.1.2013., meni su prihodi pali od polovice prošle godine. To nas baca najmanje jedan razred niže. Pitanje - kako će to računati?
    2. Maloprije sam zvala gornje brojeve, i dobila info, da neka do 18.1. donesemo kartice od poslodavca, a naknadno iz PU. Zašto dvostruki posao?
    3. Traže potvrdu o plaćenim ratama stambenog kredita - to banke naplaćuju, to nije besplatno, već oko cca. 100 kn, nije malo! Pitala sam da li može izvadak sa netbankinga - ne može!
    4. Ako jedan od roditelja nije na istoj adresi - da li je član kućanstva - to vidim još uvijek nije definirano, opet se lako može napraviti iste stvari kao i prošli put.
    5. I opet me zanima - kako se računaju prihodi osoba koje su vlasnici firmi, prijavljeni na minimalac, a podižu dobit?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na gradskim stranicama nema, ali ima po vrtićima!
    stavljali su 28.12. na oglasne ploče
    Kod nas nisu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nekih ne zele na poslu izdati potvrdu jer placa za 12 mjesec nije jos isplacena. bit ce zabavno i ovaj put.
    Ali plaća za 12mj nije prihod u 2012.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ekipa,
    apsolutna je istina da firme su dužne dostaviti IP obrasce najkasnije do 31.01. ove godine. Slijedom navedenog nazvao sam gđu, Bosiljku (voditeljicu predškolskog odjela ) i sugerirao joj na navedenom lapsusu. Njed odgovor je slijedeći, oni će prolongirat rok za prihode i uzimat će u obzir ako se zakasni, ali sve na rekla- kazala principu. Isto sam joj sugerirao da isprave navedenu odluku te prolongiraju rok za predavanje papira najmanje do 15.02. ali odgovor je isti. Po meni oni žele da što manje ljudi preda potpunu dokumentaciju (što je i nemoguće) te da se nakon što ti oni naplate max. iznos ti natežeš sa njima. Jednom riječu malo su udarenui u glavu.
    LP

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •