poštovana korisnice aleksandra70vanja,
u 21:16 ste iskoristili svoju kvotu smajlića i do daljnjega vam se zabranjuje upotreba istih, osim u svrhu ulizivanja moderatorima
Mi smo danas imali grah varivo, a sutra ćemo jotu.
Uz to, naravno, fini domaći integralni kruh + kisela paprika.
Mi jako volimo grah - i čisti i s dodacima (kiseli kupus, kisela repa, ječam) pa je onda zgodno prvi dan jesti čisti, a drugi dan ubaciti neki dodatak (skuhan sa strane, jasno).![]()
Mi jučer veprovog odojka s krumpirima, danas ostatke istog s rižom i umakom od pečenja.
Lončina sarme mi je na terasi, pa će to biti od sutra do iscrpljenja zaliha :D
Grdobina i povrce u woku
meni fale inćuni i srdele, kad će više taj lovostaj prestati.
Leća (+ zadnji ostaci odojka)
Kineski kupus na salatu
eh eto paradoksa - ovih dana od kuhanja nisam stizala ni virnuti na forum - a kamoli napisati kaj kuham ...kad sam se napokon iskazala...
a sad smo napokon pojeli ostatke svega i kolača i klope - sad za predah od novih nakuhavanja - noklice s jajima (koje bi dijete najrađe jelo svaki dan)
jučer smo imali pizzu s ostacima raznih delikatesa s pladnjeva (da napravimo red u hladnjeku napokon)
danas-fiš
sub-dinstani teleći mišići i pire krumpir
ned-kuhana junetina, povrće i sos
juha od brokule i karfiola, karbonara, zelena salata
Krem juha od povrća, burek i zelena salata
Laura, kako radiš to varivo od ćimulica? Imam ih dosta, neznam više koji recept da izmislim s njima, pa daj ti svoj![]()
Ja sam izvukla malo lipe teletine iz škrinje, pa sam spremila toć, ja ću sa purom-palentom, a dragi će sa paštom.
Kod mene se slavi i pravoslavni Božić, pa smo sutra i prekosutra na kolektivnom ručku kod svekrve i bakice. Ja ću spremit riblju juhicu, one rade brudet od morskog pasa za badnjak,za ponediljak je veeelika obiteljska večera. Mi smo big happy family![]()
Narežem špek na sitne komadiće (možeš prvo zdinstati i crveni luk - ja ga termički obrađenog ne jedem tako da je moja verzija bez luka), dodam crvene paprike na kockice, svježe rajčice narezane na kockice; to malo prodinstam i dodam na trakice narezane ćimulice, krumpir narezan na kockice i vode da sve povrće bude potopljeno. (Možeš dodati i par finih kobasica, a i ne moraš.) Pri kraju kuhanja dodam pire od rajčica, začine: sol, papar, i žlicu kiselog vrhnja.
Laurice, zvuči odlično, isprobat ću ovih dana!
A ćimulice su ti, one male prokulice, mali zeleni kupusić :D
- lažna pašticada, tijesto, matovilac
Ovdje ima zgodna slika ćimulica (od zelja). Meni su osobno najbolji izdanci kelja.
http://homemadebyb.blogspot.com/2012...i-orasima.html
Posljednje uređivanje od laura29 : 05.01.2013. at 18:21
ja volim kada je izmiješano: i kupus i kelj i raštika...
najčešće ih spremam ili "pod ulje" ili sa slanutkom
rado bih i neki drugi recept
sada vidim laurin recept...
ja tako nekako raštiku spremam
Posljednje uređivanje od apricot : 05.01.2013. at 20:52
onda smo izgubljeni u prijevodu!
Meni su ćimulice ovo http://www.coolinarika.com/namirnica/prokulice/
Posljednje uređivanje od fingertips : 05.01.2013. at 22:36
ne, to su prokulice
to je biljka takva kakva jest i to joj je završni, zreli stadij
ćimulice su mladi izdanci lisnatog i glavatog povrća
da se ne uberu kao mladi, izrasli bi u glavu kelja, glavu kupusa, veliku raštiku
Krem juha od karfiola
Janjetina pecena u vrecici s lukom i mrkvom, krumpir s lukom i spekecom
Zelena salata
Pita od jabuke po receptu Ane Ugarkovc
juha od karfiola i poriluka
pečeni krumpir
salata od kiseloga zelja
juneća juhica
junetina stroganof i njoke
grašak i kupus salata...
desert nemamo
Ja se "raspojasala" s kuhanjem ovih dana-četvrtak Baschierra, petak kelj i faširanci, subota čevapi, danas kuha sveki (kupus na teletini).
Sutra juha od graška, pečeni picek i krumpiri, zelena salata.
juha od pomidora, proso, umak od špinata, pečena puretina
juha od piceka s noklicama od njegovih jetrica i prosenog brašna, pečeni picek s rižom, i saft od pečenja
Onim drugima krvavice s restanim krumpirom
Desert brzi kolač na bezgluteisnoj bazi s jabukama i rogačem.
Piletina u umaku sa šampinjonima, špageti i puterica
musaka od prokulica, zelena salata
moram va,m napisati kako sam otkrila savršenu kombinaciju
takva bi se, valjda, pojavila u ličko-kineskom braku
prefino!
dakle, ostalo mi lešo piletine iz juhe, a ja mrzim onaj šmek kod piletine koja se ne pojede iste sekunde kad je pripremljena.
pa sam preko noći stavila u posudu, zalila maslinovim uljem, vinom, balsamicom i medom, stavila i malo limunova soka te ružmarin.
stajalo preko noći.
ispžila u woku i poslužila uz kiseli kupus koji je prvo malo prodinstan, a onda zapečen u pećnici.
dakl... koja je to kombinacija!
nevjerojatno kako su se složili ti kiselo-slatki okusi.
tako jednostavno i tako fino.
sad opet jedva čekam ostatke piletine
nisam skužila ko je u priči kinez, znam da ti nisi ličan
pa kinez je piletina u medu
Danas: za ručak tarana na vodi s prženim lukom, to radim sebi jer mm ruča na poslu, a za večeru sushi i karamel pileća krilca
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Zvuči fino... mogli bi i mi probati ovu marinadu s medom.