Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Meni se ta ideja sa staklenim flašicama i gumenim čepom čini skroz OK. Osim što imaju veću masu. Al baš me zanima kakav je to materijal. Nena, jesi vidjela deklaraciju? Je li to zbilja neko kaljeno silikatno staklo ili je opet neka "staklolika" plastika, tj. od organskog stakla, s obzirom da se ne razbije kad padne. Ako je kaljeno staklo, onda je i cijena primjerena, mislim.
Ne, nije plastika sigurno niti staklolika plastika. Deklaraciju više nemam jer sam te boce oprala tko zna koliko puta u godinu dana, ali to je neka njemačka firma, nekakve "Emil flaše", ugravirano je Emil (a moglo je i Nena ili Jelena).

Obično staklo, staklo ko staklo, malo je deblje, rekla bih kao ono za pivske krigle, nisu nama te boce padale na kamen, sigurno bi se razbile, već onako, usput, dok ide u dječju torbu nekome slučajno padne na pod, ili dam maloj da pije pa se njoj posklizne ili ja negdje onako junački bacnem torbu, a ne sjetim se da je unutra boca s vodom.

No, lijepo leže u ruci, staklo je ipak zdrava ambalaža, a sad kad smo već i čep spomenuli, baš ću pogledati u Pevecu, oni imaju svakakvih čepova u rifuzi za prodaju pa možda nađem i odgovarajući za ovu bocu, da zamijenim ovaj gumeni. Da stavim onaj kakav ide na boce za sok i slično.

Istina je da te staklene boce imaju veću masu od plastičnih, no ne znatno, ipak je važnije da nisu skroz krhke i tanke, da se ne razbiju samo tako, da se djeca ne porežu.