Stranica 18 od 101 PrviPrvi ... 816171819202868 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

postoje.
    muški kirurg je jednako plaćen kao i ženski.
    Isto tako i inernist i bilo koja druga specijalnost.
    A Zašto ima manje žena među kirurzima, a malo muškaraca u školskoj medicini fakat ne znam.
    Možda su birali takva zanimanja pod utjecajem bajki koje su im roditelji čitali u djetinjstvu.

jest da je iz 2005. al kaze:
    2005. godine Državni zavod za statistiku je zabilježio 59,6 posto diplomiranih žena, te 40,4 posto muškaraca.

http://www.poslovni.hr/after5/zene-z...cilistem-56799
    Možda je veći dio žena diplomirao za zanimanja koja su slabije plaćena (?)

U mojoj firmi su potpuno jednako plaćeni muškarci i žene za iste poslove. Na rukovodećim i najbolje plaćenim mjestima su žene.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/menandwome...women_2012.pdf

o plaćama ima nešto na 38., 39. stranici

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

e ja sam se u drzavnoj firmi osvjedocila da postoji spolna diskriminacija pri zaposljavanju; i to Mujice nema veze s bajkama koje su roditelji pricali djeci.

A evo md na seminaru trenutno, 25 muskih, nula zena, kazu zadnji tjedan ce im doc jedna sto radi u prodaji, to je neka medjunarodna firma.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A, dobro. Ako vas toliko tvrdi da je tako, onda valjda je.
    Ja sam očito okružen nekim nereprezentativnim društvom, u kojem vladaju neka bolja i poštenija pravila nego u ostatku društva (barem što se spolne ravnopravnosti tiče).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam očito okružen nekim nereprezentativnim društvom, u kojem vladaju neka bolja i poštenija pravila nego u ostatku društva (barem što se spolne ravnopravnosti tiče).

da nisi s ifigenijom za stolom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne. u najobičnijem sekularnom društvu, u sekularnoj firmi, u kojoj nitko ne osjeća spolnu diskriminaciju.

Postoje razne druge vrste nepoželjnog ponašanja, kao i svagdje drugdje, ali spolne diskriminacije definitivno nema.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aj nek ti bude. iako ne vjerujem

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne vjerujem da u državnoj firmi dvoje jednake edukacije na istom radnom mjestu, s jednakom odgovornošću, istim brojem sati tjedno, s istim stažem, s istim poreznim olakšicama, istim davanjima za sindikat, zdravstveno i mirovinsko, istim posebnim uvjetima rada mogu imati nejednake plaće na račun različitog spola.

To je protuzakonito i nemoguće je opravdati pred bilo kojom revizijom.
    Ne može biti.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

opravdava se i omogućava vjerojatno nekim cakama i rupama u zakonu. to bi valjalo pitati one koji to rade.

to što je nešto protuzakonito do sad poslodavce nije sprečavalo da to ne rade.

i živimo u hrvatskoj.

dakle može biti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne. u najobičnijem sekularnom društvu, u sekularnoj firmi, u kojoj nitko ne osjeća spolnu diskriminaciju.
    Plaćom ne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što to znači "isto radno mjesto". Dvoje ljudi koji rade istu vrstu posla mogu u državnoj firmi - a ja sam radila u dvije - imati različite koeficijente.
    Možda im se radno mjesto i ne zove jednako nego je jedno "glavni inženjer" a drugo "samostalni inženjer". Ima gomila naziva radnih mjesta (a često se i mijenjaju). Znači rade isti posao, imaju isti koeficijent, a onda se jednome koeficijent povisi a drugome ne, a i dalje rade jednake poslove. Nema tu nikakvih pravila niti jednakosti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

glavni inženjer i samostalni inženjer nemaju isti koeficijent.
    kao ni voditelj odsjeka i voditelj odjela.
    a rade skoro pa isti posao.

a jesu li muški češće glavni inženjeri, a žene češće samostalni inženjeri ili ne, to ne znam. ako je tako, ne znam zašto je tako. kod mene nije tako.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Plaćom ne.
    Slažem se s tobom. plaćom se ne diskriminiraju po spolu u mojoj firmi. Ali se diskriminiraju na sve druge moguće načine. Na svim najvažijim položajima su žene

Čak je i segreacija prisutna. Imamo odvojene muške i ženske veceje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slažem se s tobom. plaćom se ne diskriminiraju po spolu u mojoj firmi. Ali se diskriminiraju na sve druge moguće načine. Na svim najvažijim položajima su žene
    Koliki je postotak muškaraca uopće?
    Struka je je takva kakva je, ženska (financijski neprivlačna), Zakon velikih brojeva (i političke orjentacije) je odredio vladajuće položaje.
    Al niti jedan muškarac moje struke nije "mali" nego "doktor".

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A tebe zovu "mala"?

Ja im to ne bih dozvolio da sam na tvom mjestu.
    Kako bi te netko mogao zvati mala da mu/joj odgovoriš "ja sam za tebe gospođa doktor" po mogućnosti pred drugima
    jednostavno, kaj ne.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a jesu li muški češće glavni inženjeri, a žene češće samostalni inženjeri ili ne, to ne znam. ako je tako, ne znam zašto je tako. kod mene nije tako.
    prije par stranica smo baš lijepu raspravu o tom pitanju imali. u svim strukama je tako, od sudstva, književnosti, medicine, arhitekture...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nema potrebe da vjeruješ na riječ. na linku koji sam ti stavila imaš ovaj dokument: http://ec.europa.eu/social/BlobServl...3176&langId=en
    tu ti je malo podrobnije objašnjeno što je sve pay gap. nije baš toliko jednostavno kao "dva kirurga".
    pročitaj barem poglavlje 2) What are the main causes for the persistent high gender pay gap in Europe?

a zatim, u UN women reportu iz 1996. odgovorno tvrde:
    The majority of women earn on average about three-fourths of the pay of males for the same work, outside of the agricultural sector, in both developed and developing countries.
    http://www.un.org/ecosocdev/geninfo/...n96.htm#labour
    slobodno probaj iskopat zašto točno to misle

kažu i ovo:

• Women have not achieved equality with men in any country.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://m.youtube.com/#/watch?v=-LLvf...vf_y1R54&gl=DE

snimak ispred katedrale

znam dr medicine koju su pozvali na specijalizaciju na kirurgiju u manje mjesto i direktno joj u lice rekli da su je pozvali jer nisu imali nijednog muskarca koji bi se javio na to mjesto.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

podsjecam na danasnji skup!! na cvjetnom u zg i na pjaci u splitu!!! i po najvecem kijametu nadam se da se vidimo!

a evo s jucerasnje Svakodnevice: http://m.youtube.com/#/watch?v=C6cUv...UvU8L9QA&gl=DE

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    i po najvecem kijametu nadam se da se vidimo!
    svimb, i vidimo se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zašto ima manje žena među kirurzima, a malo muškaraca u školskoj medicini fakat ne znam.
    Možda su birali takva zanimanja pod utjecajem bajki koje su im roditelji čitali u djetinjstvu.
    Pa naravno da je zbog toga. A ta bajka je ova - majka je bogomdana da odgaja djecu, muškarac je mentalno impaired da bi odrađivao dosadne kućanske poslove - "hrani mašinu, prazni mašinu" itd., za ženu je bolje da ima manje zahtijevan posao jer kako će s djecom (lako - djeca imaju i tatu). Jedino je bed kad muškome čitaju tu bajku u djetinstvu, a doma ga dočeka drugačija ženska zvijerka u realnosti pa se pita u čemu je kvaka . Ili je dobro - za njegov osobni rast i razvoj i empancipaciju - sve ovisi koji lik u bajci misliš da igraš.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.01.2013. at 10:15

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    svimb, i vidimo se

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

majko mila, nadam se da novinari nabrijavaju radi čitanosti. ko će inače ovo preživjeti?
    http://www.jutarnji.hr/ustanak-pocin...alace/1078900/
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.01.2013. at 10:54

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja dolazim sama, racunam da cu se prikrpati nekoj od vas

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja dolazim sama, racunam da cu se prikrpati nekoj od vas

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kakvi lepi poljupci na kraju, rascmoljili me
    i pandur koji se okreće da vidi one dve ženske, nije fer, policajci su morali da gledaju u negativce
    a od onih razularenih sam se naježila, poznati su mi dobro, na žalost

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A tebe zovu "mala"?

Ja im to ne bih dozvolio da sam na tvom mjestu.
    Kako bi te netko mogao zvati mala da mu/joj odgovoriš "ja sam za tebe gospođa doktor" po mogućnosti pred drugima
    jednostavno, kaj ne.....
    Hm... Ne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo kijameta i u mom kraju.
    Cure, svako dobro na današnjem skupu, želim vam da se tamo nađe što više ljudi na koje će vam sam pogled napuniti baterije za dalje...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako se želite iznervirati ili vam treba poticaj da odete danas na skup, poslušajte prijenos tribine o ZO na skupu u HND-u na Večernjakovim stranicama- uživo.

http://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo...-clanak-497522

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja isto idem. Zelim vam (i nam) sto manje kijameta, vremenskog i onog drugog.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto stizem. Sa starijim. Za malu mislim da ce bit prehladno!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel grad ociscen? mogu s kolicima? mala u skafanderu i MT se osjeca ko astronaut i nije bas zadovoljna. ni je ne bi bila.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

što se podržava na današnjem skupu i zašto?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I od mene podrška na daljinu cure, sretno i svaka čast

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

evo jedne novosti, možda nekome bude zanimljiva:

http://www.h-alter.org/vijesti/ljuds...skih-uvjerenja

"Ovom presudom, sud je utvrdio da je sloboda vjeroispovijesti pravo pojedinca. Nedvosmisleno je da to nije kolektivno pravo na diskriminaciju LGBT osoba, žena, ljudi druge vjere ili životnih stavova."

"Britanski zakon s pravom štiti LGBT osobe od diskriminacije i ne postoji izuzeće za vjernike. Religija i vjerovanje su duboko privatne i osobne, te nikada ne bi trebale biti korištene za smanjenje prava drugih".

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se podržava na današnjem skupu i zašto?
    koliko vidim na plakatu, daje se podrška sekularizmu i uvođenju zdravstvenog odgoja u škole.
    Vjerojatno će biti ljudi s različitim motivacijama. Ja bih recimo rado podržala ideju da bi o edukaciji djece trebali odlučivati pedagozi, a ne političari i crkva.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    koliko vidim na plakatu, daje se podrška sekularizmu i uvođenju zdravstvenog odgoja u škole.Vjerojatno će biti ljudi s različitim motivacijama. Ja bih recimo rado podržala ideju da bi o edukaciji djece trebali odlučivati pedagozi, a ne političari i crkva.
    zato i pitam.
    čini mi se da su nekima motivi potpuno pogrešni, tj. da je ovo više nekako skup kontra crkve nego za nešto.
    meni se nekako čini da crkva nije digla takvu dreku protiv ZO-a da bi skoro svi bili protiv uvođenja ZO-a na ovakav način
    Posljednje uređivanje od daddycool : 16.01.2013. at 14:58

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lol!!!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A šta je na donjem linku?
    Meni ne otvara.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo što piše na face-u

Povod za organizaciju skupa jest prije svega davanje javne potpore Vladi Republike Hrvatske u kreiranju školskog programa na temelju suvremenih znanstvenih spoznaja i Ustavnih i ljudskopravaških vrijednosti. Smatramo da u sekularnoj državi, kakva je po svom Ustavu i Republika Hrvatska, javno školstvo mora biti također sekularno i da o njemu treba odlučivati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poštujući suvremena znanstvena dostignuća te ustavne i ljudskopravaške vrijednosti koje su po svojoj definiciji sekularne.Također, skup ima za cilj poručiti javnosti, građanima i Vladi da se protivimo miješanju Katoličke crkve u obrazovni sustav RH.

Svjedoci smo pokušaja Katoličke crkve i njoj bliskih udruga da u ime slobode savjesti, slobode vjeroispovijesti i prava roditelja relativiziraju i negiraju druga ljudska prava koja se Republika Hrvatska obavezala čuvati svojim Ustavom i brojnim međunarodnim deklaracijama o ljudskim pravima.

Podršku vladi smo dali na izborima i ne vidim zašto bi ju ponovno davali osim zbog ovog drugog odlomka a to je po meni krivi razlog. Tim više što mi Jovanović svojim istupima baš i nije zaslužio neku podršku.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 16.01.2013. at 14:58

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    meni se nekako čini da crkva nije digla takvu dreku protiv ZO-a da bi skoro svi bili protiv uvođenja ZO-a na ovakav način
    I meni je ovo palo na pamet, naročito slušajući izjave nekih prosvjetara koji su ocijenili
    namjeru dobrom, ali izvedbu lošom.
    Loše pripremljeno, bez dovoljno prethodne rasprave, literaturu udruga (svejedno kojih) ne smatraju znanstvenom jer imamo mi dovoljno znanstvenih institucija, magisterija i doktorata o tim temama, da bi se trebali oslanjati na radove udruga,

tvrde da razrednici nisu pripremljeni za to itd.
    Ne podupiru stavove Crkve, ali ekipu u Min. znanosti drže stručno "dezorijentiranom". Ovi s kojima sam ja pričala, naravno, koji, ofkors, nisu nikakav reprezentativan uzorak, samo pojedinci, kao i mi ovdje.
    Iznenadila sam se i izjavi jedne vjeroučiteljice da je njoj ZO poželjan u školi "jer puno roditelja ne uči djecu ništa i ne razgovaraju ništa", po njezinom dojmu.
    (čak je rekla da im je jedan osmaš masturbirao u učionici, ispod klupe, drugi su se cerekali, toliko o kućnom odgoju, reče ona, a ja )

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pozdravljam sve koji će doći na skup (i to po ovom vremenu), vidimo se tamo! pratimo se na fejsu!

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vezano za plaće muškaraca i žena na istim pozicijama, nedavno je objavljeno kako su u upravi Podravke (dioničkog društva, 20-tak posto u vlasništvu države, a ostalo u raznim fondovima) povećane plaće. iz novinskih tekstova je vidljivo kako među pet članova uprave, dvije članice uprave, imaju manje plaće od članova uprave.

....Nadzorni odbor to mu je odobrio: sada plaća Zvonimira Mršića iznosi 45.000 kuna, piše Poslovni dnevnik.

Usto su povećane plaće Jadranki Ivanković i Oliviji Jakupec. Te dvije članice Uprave sada primaju po 38.000 kuna (prije 32.000 kuna).

NO je povećanja odobrio, piše Poslovni, kako bi se ispravila nelogičnost prema kojoj je plaća predsjednika Uprave niža od plaća drugih dvaju članova Uprave: Miroslava Klepača i Jorna Pedersena.
    izvor

ne želim na ovome primjeru dokazivati tvrdnju da su žene manje plaćene od muškaraca, ali mi je odmah privuklo pažnju, kako je to nelogično da predsjednik ima manju plaću od članova, a nije nelogično da baš SVI muški članovi uprave imaju veće plaće od žena u toj istoj upravi.

nastranu što me zgrozilo kolike su te plaće, a navodno otpuštaju radnike. mora da je to upravo nagrada za podijeljene otkaze

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je ovo palo na pamet, naročito slušajući izjave nekih prosvjetara koji su ocijenili
    namjeru dobrom, ali izvedbu lošom.
    Ovako sam i ja čula, u svom krugu prosvjetara. Je li iko čuo drugačije od prosvjetara koji radi u osnovnoj školi i na kojeg se to odnosi?

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    zato i pitam.
    čini mi se da su nekima motivi potpuno pogrešni, tj. da je ovo više nekako skup kontra crkve nego za nešto.
    Ako sam dobro shvatio, ovo je skup za podršku sekularnosti u RH. Iako je Hrvatska po svom ustavu sekularna, u praksi to baš i nije tako. Ne bismo imali jedan, srećom bivši, zakon koji se ticao medicinske problematike, a da je baziran na nečijim vjerskim uvjerenjima. A da Crkve nije digla, kako pišeš, takvu dreku, heh, ne znam što napisati. Pa zadnjih par mjeseci je takva galama, i to od strane KC-a i njezinih udruga, da je medijski prostor skoro pa zagušen samo tom vikom. Evo, danas su na rasporedu jumbo plakati financirani od strane jednog poluanonimnog časopisa, na kojima se zaziva ime božje i šalje ministru poruka.

Ili slučaj drugi, kazalište Gavella i povlačanje "spornih" plakata jer su provrijeđeni vjerski osjećaji. A da ne pišem o tribinama koje organizira Crkva i gdje se napada ZO. Najnoviji članak - http://www.zadarskilist.hr/clanci/15...oj-je-davolski

Pozivanje na novu Oluju od strane jednog biskupa ne zaslužuje komentar...
    Posljednje uređivanje od Ljufi : 16.01.2013. at 18:05

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i?
    kak je bilo na cvjetnom?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mirno i snjezno

Pravila pisanja postova