a znam da negdje tako kažu i za ženski spolni organ
ali moji prijatelji za šašave žene kažu da su mone
kad je netko ludast, ćaknut, šašav
a znam da negdje tako kažu i za ženski spolni organ
ali moji prijatelji za šašave žene kažu da su mone
kad je netko ludast, ćaknut, šašav
ma da
šempjav
Eva mi je tako milo, drago, njezno.
ja sam rodila curu prije 2,5 mjeseca, zove se Taša
to ime mi je još od djetinjstva bilo naj naj, i uvijek sam govorila da ako budem imala kćer, bit će Taša... i nakon dva sina, stvarno, evo Taše
svekrva je skoro opandrknula kad je čula ime "Štaaaaaa, Taša, pa šta je to, kakvo je to ime, glupost, bezveze, pa kako ćemo ju zvati (??!) nemojte, nije ljepo ime, meni je grozno, a što ne bi.... .... "
no, nama se sviđa a i svima drugimaljudi baš pozoitivno reagiraju kad čuju kako se zove, valjda jer nije baš često ime
imali smo još par imena na zalihi, Tena, Sara,Noa
Posljednje uređivanje od *Tončica : 20.12.2012. at 00:55
Meni je Taša isto lijepo ime, ali nam nikako ne paše uz prezime. Osim ako želimo istraumatizirati jadno dijete.![]()
Pa može biti ako je to Nastasja iliti Anastazija. Ali baš u ovom obliku bez skraćivanja odnosi se na krunu i krunsku čakru koja u čovjeku predstavlja vezu s nebeskim i božanskim.
Anastazija ti znači "uskrsnuće" ili "težnja prema Bogu" pa ti to zapravo u širem kontekstu dođe na isto!
Jedna od mojih cura je Anastazija ,naravno da ju rijetko tko tako zove (Stazija, Nani, Nankić, Nanica)![]()
ja imam curicu i zove se Nora, nikad ju nitko nije zezao (osim Nora fora) za ime. Kad smo se odlučili za to ime nisam imala problema podijeliti odluku sa svekolikim pukom i rodbinom jer smo zauzeli mm i ja čvrst stav mi smo tako odlučili i to je naše dijete.Ljudi vrlo brzo prepoznaju odlučnost, pa ni komentara sa strane nije bilo puno, oni koji su pokušali ukazati na značenje tog imena u zagorju ili sl su dobili odgovor da mi baš želimo to ime i da nas baš briga za komentar tako da je ubrzo svima posatlo jasno da je suvišno komentirati... Mislim da je u svemu tome jako bitna odlučnost, jer kad se ljudi premišljaju oko imena onda se znaju i uplesti u rasprave i komentare.., ovako ako ste odlučili i to je to nema tog komentara koji vas može pokolebati ili dirnuti..
Pa Staša i jest jedno od onih imena serije Saša, Vanja... koja su upotrebljiva za oba spola! I super je!
I meni je to bezveze. Dati djetetu ime po sebi. Ili roditelji nemaju mašte, ili su silno zaljubljeni u sebe same, ili pak toliko cijene svoje roditelje da su odabrali isto ime kao i oni, ili se prave da su plemići pa naslijeđuju tradiciju. Valjda ima još koje obrazloženje, iako mi sada ni jedno drugo ne pada na pamet.
Ja poznam curicu koja se zove Luka (a nije Rajićeva kći!)
Mi se sada tek zagrijavamo s imenima, a zasad su nam tek dva na pameti- Ljubica i Nevena. ČAk mi je Nevena ljepše jer nije često i ako već povuiče nadimak može biti Nena ili Neva, a nije strašno ni jedno ni drugo. Ljubica mi je ljepše u originalu, ali da ju netko zove Ljubooooooo, ughhhh, ne sviđa mi se! Bit će još prijedloga, sigurna sam u to, ali eto sad je prva NEVENA.
Meni je od ljubice puno lipse ljuba, no ja sam ekstrem svidjsju mi se ta stara imena. najdraze manda i janja i ivka
Posljednje uređivanje od ardnas : 28.12.2012. at 18:25
Curke drage kako napreduje smišljanje imena za naše cure?...Ja ne znam šta da mislim za sebe, imam tri imena i svakih dva tjedna mi je drugo na mjestu br. 1. MM mi je rekao da će dijete zvati onako kako me tjedan bude dokačioZar se to samo meni dešava, ili nas ima još takvih...? Par tjedana mi je Ines i budem kao sigurna da je to to, onda par tjedana mi je Julija, onda Doris i tako se vrtim u krug....uhhhh... Nisam u prve dvije trudnoće imala takvih nedoumica sa imenima....
Mislim da je to normalno.
Muž i ja smo daaavno prije trudnoće imali spremna imena, skupa s rezervama, no kad sam ostala trudna, shvatila sam da mi se ta imena više ne sviđaju.I sad već skoro 9 mjeseci tražimo pravo. Kao, odlučili smo se, ali ja još nisam sigurna da je to - TO.
![]()
Ja na ovu temu stalno ulećem, i planiram ime za drugo dete, a drugo ni u najavi.
Ali evo sad mi je aktuelno ime Dana, a možda i Danica.
Zasad su u rukavu:
Gita
Luna
Korina
Buga
Prvo na listi mi je bilo Vidaali čim sam to podjelila s MM splićaninom, umro je od smijeha jer Vida St = Šaraf Zg
pa sam morala odustati...
![]()
E sad si me podsjetila na jednu Evelyn iz skole. I to je jedna jedina koju ja znam.
Lijepo ime. I nije ucestalo.
Opa Mishekica, ja tek sad vidim da si ti vec u 40. tjednu.
Brzo ces ti i sluzbeno dodjeliti vase odabrano ime.
Sretno!
Meni je od ponuđenih lijepo Korina
mishekica stvarno lijepo zvuči Evelyn i sigurno da nije učestalo. Mm zato i navija da naša cura bude Julija zato jer ime nije često. Meni se isto jako sviđa, ali on odmah počinje s nekim nadimcima tipa Julka, a to mi se nikako ne sviđa, asocira me na babu Julku, ili na Julkinu pitu, ne pristaje mi taj nadimak malenom dijetetu. Ja se onda vratim na Ines i tako u krug. Izgleda da ću ja na kraju poslušati apricot
mishekica , ti stvarno još uvijek ne znaš spol? Biti će to pravo iznenađenje... Želim ti svu sreću na porodu...
Pa sve Jule, Juliške, Julke koje ja zna zapravo jesu Julije ili Julijane...
Mada meni je mrak Julka, Julkica i Juliška.
No ako vi inzistirate na punom imenu i drugi će ju tak zvati, mom sinu je ime isto podložno nadimcima ali većnimo ga ljudi zovu punim imenom jel ga i mi tako zovemo i on se tako predstavlja.
Znam ja i dosta Krešimira i Tomislava kojima nikada ime nisu skratili u Krešo i Tomo.