Pokazuje rezultate 1 do 50 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mali Mimi - citiram tvoj post (7) Preostale jajne stanice čuvaju se na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do pet godina. Nakon proteka roka jajne stanice uništavaju se uz obavijest bračnim, odnosno izvanbračnim drugovima o tome. Ako žena želi jajne stanice darovati, obvezna je o tome obavijestiti zdravstvenu ustanovu u skladu s odredbama ovoga Zakona.
    Da li to znači da nakon 5 godina (pretpostavljam 5 godina od punkcije) oni će me obavijestiti da planiraju uništiti moje js?
    I bez da mi ponude mogućnost da ih odmrznemo i pokušamo oplodit? A donirati ok?
    Nadam se da sam krivo shvatila.
    Makar - neki dan sam razmišljala i o donaciji JS (ja donirati paru kojem treba), nisam znala da se to i RH može. I to sa zamrznutim JS.

Mravak - apropo vraćanja, na dan mog transfera predloženo mi je vraćanje samo jednog embrija (argument - u prvom postupku smo vam vratili dva pa nije uspjelo) i nisam pristala, inzistirala sam na transferu oba. Tako se često u obitelji pitamo koji od mojih dečki ne bi bio sa nama da sam ih poslušala.... A srećom nisam.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi - citiram tvoj post (7) Preostale jajne stanice čuvaju se na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do pet godina. Nakon proteka roka jajne stanice uništavaju se uz obavijest bračnim, odnosno izvanbračnim drugovima o tome. Ako žena želi jajne stanice darovati, obvezna je o tome obavijestiti zdravstvenu ustanovu u skladu s odredbama ovoga Zakona.
    Da li to znači da nakon 5 godina (pretpostavljam 5 godina od punkcije) oni će me obavijestiti da planiraju uništiti moje js?
    I bez da mi ponude mogućnost da ih odmrznemo i pokušamo oplodit? A donirati ok?
    Nadam se da sam krivo shvatila.
    Meni bi bilo logično da oni tu obavijest o uništavanju pošalju nekoliko mjeseci ili pola godine prije isteka 5 godina i u tom dopisu ponuditi ti mogućnosti, npr.
    1) javiti se na kliniku za postupak (odmrzavanje i oplodnja)
    2) javiti se ako se želi donirati
    3) ako se ne javiš na kliniku, nakon isteka 5 godina js se uništavaju

Vjerojatno je to definirano nekim podzakonskim aktima, pravilnicima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •