traži ponudu
to barem nije problem i to je dužnost svakog izvođača koji konkurira za posao
traži ponudu
to barem nije problem i to je dužnost svakog izvođača koji konkurira za posao
a koliko je cijena knaufa materijal i ruke kad se radi strop u potkrovlju od knaufa?
ovisno o izvođaču
ja bih sada trebala preroštati troškovnike
možda je netko radio u zadnje vrijeme pa ima info
Jesen da, na te mislim lajsne
znači obični silikon, mislim da ćemo to bez majstora odraditi
hvala
flopice, mislim da vam to neće biti nikakav problem, ako u zidovi, odnosno kutevi ravni, a i ako nisu, lajsna će to prikriti. pitajte za svaki slučaj u trgovini u kojoj ih budete kupovali je li u redu to silikonom napraviti ili preporučuju neko drugo ljepilo.
možda eventualno ne bi škodilo na par mjesta ih s vanjske strane pričvrsiti krep trakom na par minuta dok se silikon ne uhvati. a možda i ne bude potrebe, jer obično brzo hvata, a i lajsne su lagane.
to ja sad kemijam na što bi možda trebalo paziti, ali to sam samo ja, volim ukomplicirati jednostavne stvari.
zapravo vjerujem da ćete to super odraditi i da uopće nije teško![]()
Samo da najavim, danas sam kupila zelenu boju za spavaću sobu di će i bebač biti s nama, i pored krevetića na zidu ću nacrtati 3 žirafe, u nedilju piturajemo. Pokažem sličice kad bude gotovo![]()
Ima li netko iskustva s vratima u kazeti?
A s izolacijom od stiropora s unutarnje strane?
izolacija stiroporom, ako se dobro napravi... trebalo bi biti odlično rješenje
ali, prvo treba zid pripremiti
očistiti
premazati impregnacijom
ljepilo
stirpopor
mrežica
žbuka
boja
ja bi u kupaonu osim pločica normalne veličine stavila i mozaik, ali ne znam kako ih ukomponirati skupa. jel bolje svaki zid drugačije ili npr. oko vodokotlića i oko kade mozaik a po zidovima obične ili neka treća varijanta? boje bi bile usklađene
to otprilike kao da kažeš kako imaš dva materijala
jedan plavi, drugi plavi sa šljokicama
pa bi ih kombinirala
ali ne znaš kakve rukave, akakv ovratnik, kako struk (visoki ili niski)...
nitko od nas ne može znati tvoj ukus
ono što je meni lijepo, tebi ne mora biti
kada radim takve kombinacije, jako mi je važno upoznati onoga kome radim
jer će taj netko živjeti u tom prostoru
ma znam to, ja bi da bude lijepo, moderno..., tako mi se uvijek sviđa
![]()
gle, ja ti nikako ne bih preporučila da je svaki zid drugačiji
to je bezveze
pločice kombiniraš "tematski"
ali ne tako da mozaik staviš iza školjke/kotlića
tamo se stavljaju najneuglednije i one koje je najlakše postaviti
mozaik stavi na dio koji želiš istaknuti
npr, napraviš "traku" u koju ćeš staviti ogledalo i umivaonik, ali da bude dovoljno šira da bi se to vidjelo
i, opet, ako se mene pita... ja ne bih kupovala mozaik i pločice u istoj boji, premalo će doći do izražaja
(iako sam radila i to, pa sam npr. tuš kabinu obukla u mozaik, a ostalo velike pločice)
Delikatna želja i ideja, koja je i meni "pala" na pamet kod adaptacije kupaonice, pa to danas izgleda skoro kao Hundertwasser-ovo djelo. Na podu je mozaik staklo, 2x2 cm u pet nijansi plave i uz zid u visini 14 cm. Dalje po zidu bijele sjajne, malo sivo "šatirane" (kao da su kamen) pločice, 25x32 cm. Dio zida kod ulaza bez pločica. Onda na 110 cm visine dolaze te iste bijele pločice ali na tri mjesta sa ugrađenom slikom dva delfina. E, onda dolazi "traka" debljine 10 cm od žutih mozaik pločica (4 komada u visinu, žute fuge), koja traka ide malo vodoravno, pa malo gore oko tuš kade, pa opet dolje i vodoravno. Dobrodušnim namjernicima se u glavnom sviđa ta "moja" kupaonica. Ukućani su zapravo bili zgroženi samo činjenicom da sam žrtvovala kadu radi bidea, ali to je već druga tema.
Tražim neki program u kojem mogu dizajnirati unutrašnjost ugradbenog ormara pa ako neto pls ima kakav link pomagajte![]()
ja cu samo poskociti i na ovom topicu, jer sam tu non stop cmizdrila za svoje tamne plocice u kuhinji.
e pa sad su bijele, moja mracna kuhinja nema vise takav naziv. ne treba mi vise rudarska lampa pri kuhanju.
i konacno sam sretna
apri hvala sto si slusala moje cmizdrenje, i na svom strpljenu i Monchu koja me gurnula da to konacno napravim.
http://public.fotki.com/spajalica/mr...mag0207-1.html
slika nije bas najbolja, jer je slikano mobitelom i u mraku, no valjda moze se vidjeti promjena.
e sad jos muza da nagovorim da promijenimo plocice u malom WC-u![]()
spajalice,jako ti je lijepo! super promjena,skladnije je s ovim pločicama.
i sama kuhinja mi je krasna,posebno radna ploča![]()
Posljednje uređivanje od rosa : 15.02.2013. at 18:32
Ne bi rekla da je to ista kuhinja, sada SUPER izgleda.
hahahaha
ja promijenim plocice a njima je super radna ploca
hvala cure
pa tek je sad došla do izražaja
prije se stapala sa zidom/pločicama
Sviđa mi se promjena
Pogotovo jer imam sličnu kombinaciju radne ploče i fronti na svojoj kuhinji. Samo smo mi stavili umjesto pločica kaljeno staklo, ali boje se podudaraju.
Mislim da imaš na stranicama ikea-e.
Meni je pomogao ovaj link je daje okvirne dimenzije ladica, polica i sl. http://www.ormario.com/o-nama/defini...og-ormara.html
dakle, jedan izvođač radova rekao mi je da će m besplatno izraditi troškovnik, e sad pitanje za znalce...jel to uobičajeno da se izrađuje besplatno, da budem na oprezu? Naime, nije rekao da je uvjet da prihvatim baš njegovu ponudu, pa sam malo zbunjena!
Hvala svim mišljenjima i odgovorima!
i meni je bilo besplatno.
nakon što smo dogovorili radove, uplatila sam 50% predujma. ostatak kad je sve bilo gotovo.
možda se prije 10 godina troškovnik naplaćivao jer je građevinska industrija imala puno posla. sad su sretni kad dobe posao koji će naplatiti u kešu odmah nakon dovršetka radova.
ne, nije uobičajeno
izrada troškovnika bi trebala biti precizan i temeljit posao
normalno je da ga čovjek naplati, pa ga odbije od ukupne cijene, ako posao dobije
ovako ga on napravi, investitori obrišu cifre i bianco dokaznicu mjera koriste za traženje drugih ponuda
to nije u redu
osim ako se radi o nečemu za što postoji špranca
Posljednje uređivanje od apricot : 16.02.2013. at 13:07
kak očistiti? sastrugati ga pa pregletati? ili?
koliko taj sport traje dana?
ono, mora se ta impregnacija sušit cijeli dan,pa drugi cijeli dan ljepilo i stiropor, pa treći dan mrežica i žbuka....... ili to ide u istom danu sve?
i kak se cca kreću cijene
recimo zid 4x3 m?
ja stvarno pojma nemam jel bi to bilo 500 ili 5000kn (karikiram)
da, to je otprilike cijena kvalitetnog troškovnika
nije puno viša ni za 400 kvadrata
fala
taman da si "rezerviram" neki vikend s klincima kod mojih a muž nek bedinja majstore![]()
imam
nisu baš neke i snimane su još u vrijeme radova
napiši mi mail, pa ti pošaljem
Zna li tko gdje ima jeftinih naljepnica za zid (i lijepih naravno)![]()
Na e-bayu.
Ja sam to prije par godina radila u Googlovom Sketchupu, brzo se nauči.
Ako nekoga zanima, na stranicama Pamese može se skinuti program za dizajniranje kupatila s njihovim programom pločica. Na kontaktima sam pitala username i password, ne znam smije li se to sad tu napisati, ali svatko može pitati za sebe.
I preporučila bih Sweet home 3d za igranje s prostorom.
Vidi li se da smo u adaptaciji ?![]()
sutra nam dolazi nova plazma pa me zanima postoji li neko pravilo na koju se visinu stavlja na zid. mm vice gore, ja dolje...
treba li biti u razini ociju kad se sjedi na trosjedu ili vise-nize?
igra li kakvu ulogu koja je daljina između plazme i trosjeda?
googlaj pa vidi
ja sam pronašao ovo http://reviews.cnet.com/8301-33199_7...isons-mailbag/
bitno je da znaš od kuda ćeš gledati
meni je bilo logično da mi je sredina ekrana negdje u visini očiju. par centimetara gore ili dolje nije neka razlika, ionako nismo svi isto visoki niti zauzimamo uvijek isti položaj ispred tv-a.
naravno da što si bliže ekranu da visina ekrana osjetnije utječe na ugodu gledanja
hvala, daddycool![]()
jos mi treba preporuka za tapetara. imam ovakvu sjedalicu http://katalozi.net/interspar-katalo...ar-katalog-123 i metalni dio na naslonu mi je probio ekokozu i izasao gore. pretpostavljam da se to dogodilo jer između nije bila nikakva spuzvica pa su se malo po malo konci stanjivali i naposlijetku pukli.
znaci trebam nekoga tko siva, a ne tko bi samo zaklamao.
A može li se sve tapecirati? Npr. kožni kauč, sličan ovom? Sve je nekako u komadu, ne može se ništa odvajati. To se onda nosi komplet kod majstora? I koliko koštaju takve stvari?
košta dosta
može se sve, kako ne
ali ja ću za sve čekati da dođe ikea
Ovo na walltattoo je genijalno! Vi koji imate naljepnice- jel ih djeca mogu skinuti, ili je bolje staviti na visinu?
Posljednje uređivanje od S2000 : 17.03.2013. at 20:13
Mi imamo tri naljepnice od walltatoo i jednu od GooMoo cura,
djeca ih ne diraju... Mislim da ako bi si dali truda, mogli bi ih odljepiti.....
ali velim, mojiima nije dosad palo na pamet odljepljivati ih....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.03.2013. at 23:42
pa da
ne valja ti sa mnom imati posla!
evo, moja frendica je nedavno presvlačila trosjed i fotelju
puno manji volumen nego ovo tvoje, ali su i spužve mijenjali
12000 kuna, zajedno sa meblštofom
zagreb
(nisu kupili novo iz nekih emotivnih razloga, nebitno)
Hvala, apricot. Sad tek vidim da je crno zapravo baš krasna boja za kauč.
raspitaj se prije nego odustaneš
Balarosa slusaj ti Apri, ona ti je guru za promjene tamnih u svijetle boje.