Ja uvijek izađem iz ordinacije da nešto nisam pitala,drago mi je da nisam jedina.
Pa meni nije bilo to jasno s plaćanjem,ali čula da se i to može,samo mi ne znam kako se to obračunava.
Ja uvijek izađem iz ordinacije da nešto nisam pitala,drago mi je da nisam jedina.
Pa meni nije bilo to jasno s plaćanjem,ali čula da se i to može,samo mi ne znam kako se to obračunava.
uh.... i da ne bude zabune, nije mi to rekao dr.....ne znam od kud mi je taj podatak, al kao da sam tako negdje nešto čula....
sad nema sumnje - stvarno sam na pola luda
.... no, kako god - kad uđem drugi put kod dr. ne dam se van dok ne pitam sve o toj temi
![]()
Sandra, pogledaj ovu temu http://forum.roda.hr/threads/77209-P...vaša-iskustva. da li ćeš ići u postupak preko HZZO-a nakon 42. g. ovisi isključivo o procjeni tvog liječnika - on ima ovlast odobriti ti postupak ukoliko smatra da postoji realna mogućnost postizanja trudnoće. koliko se šuška, dr. A je poprilično krut po tom pitanju. ako ćeš već plaćati postupak, svakako razmisli o privatnim klinikama - mislim da se nikako ne isplati provoditi dane i dane u državnim, a za isti novac kod privatnika dobiješ 100 puta bolji tretman. kada se ne ide preko HZZO-a, sada se i u državnim klinikama plaća SVE - i lijekovi i postupci. prije su postupci bili neograničeni, a plaćali su se samo lijekovi nakon ispucalih stimulacija... sretno!
Frka hvala.... i u pravu si, ako odlučim plaćati, onda naravno da bih izabrala privatnu kliniku....ali mislim da neću,jer ne mogu i za to dizati kredit-što bude, bude![]()
Imam jedno pitanje u vezi punkcije... Je li se isto mora doci do pola 8 ili se moze dogovoriti da dodjem u 8? Suprug mi radi nocnu, pa da ne trazi slobodan dan ako mozemo malko kasniti...
Mislim da moze, al ne kasnije jer moras primiti lijekove. U utorak je pao snijeg pa su pacijenti dolazili svakako, nije bilo problema. Koja si na redu za punkciju ovisi kad dobis stopericu, ak ju dobis u 21h, onda si prva, ako dobis u 21:15 druga itd. pa vjerujem da se i tako moze malo pomaknut u dogovoru s dr i sestrama.
Hvala! Onda cu zamoliti dr sutra...
Uh, koja guzva danas! Bit ce puno posla u ponedjeljak... Mene je upisala kao 13-u za punkciju, a jos ih je puno bilo u cekaoni iza mene...
o bome je bila guzva. dr je radio ko na traci. ja sam prije izasla nego sam usla. ugl vratih se sad sa stoperice. u pon punkcija. malo me strah. ipak je prva. a i obzirom na brzinu pregleda ne znam niti sto da ocekujem.
imam pitanje jedno.
kako imam nizak tlak, a na punkciju trebam doc nataste, mogu li bar vode popit doma da se u bolnicu ne skljokam?
sandy0606 možeš popiti vode doma i nastaviti piti vode putem. Na tašte znači da ništa ne jedeš i ne piješ tipa kavu, mlijeko, sokove...
Sandy, ja isto imam nizak tlak. Sestra mi je rekla da prije punkcije ne pijem niti vodu niti lijek za štitnjaču. Znači, apsolutno ništa... Još mi je bilo ok kad smo došli gore, no nakon injekcija sam jedva usla u salu. Naravno, i nakon punkcije se svi nekako dosta brzo oporave, a ja nisam mogla doći k sebi zbog tlaka. Nakon nekog vremena mi je sestra dala jednu bajaderu i malo vode a čim sam izašla u cekaonu mm je otišao na 1 kat u restoran po sendvič jer sam rekla da bolje da mi bude i muka nego da se srušim... Uglavnom, bilo bi tidobro ponijeti si vodu i neki sendvič. Sretno!
I meni je prva punkcija i imam veeeliku tremu! U jednom jajniku nemam nista, a u drugom imam "puno dobrih komada" haha, to je sve sto mi je rekao.
Sandy možeš popiti vode doma, ipak će proći vremena dok ne dođeš gore. Meni je zadnji put sestra rekla da mogu vodu, pogotovu ako imam nizak tlak (rekla je: možete popiti malo vode ali ne hamper). Ali onda isprazniš mjehur prije punkcije. Sretno!
Hvala! Drzite nam fige!![]()
Na VV su ful strogi oko tog na tašte, ja sam uvijek malo popila prije punkcije osim kad bih išla u opću anesteziju (u drugim klinikama), isto imam nizak tlak i dosta mi je teško bilo ne piti ništa 5,6 sati
curke hvala na info. tajci vidimo se sutra.![]()
Sredinom 3 bih trebala u postupak,nije mi dr.ništa rekao ili možda i je ali ja nisam skužila (pola toga prečujem) ali imam papa nalaz i cer.brisevi iz 6-7mj.prošle godine?!Neznam da li da odem ih sada ponovno napraviti da me ne vraća zbog toga!?Pretpostavljam da je bolje da ih ponovim,samo što će se ova moja dr.mrgoditi i brundati opet ;(
nina30 moji papa i brisevi su iz 11/2011, postupci ti pisu u mom potpisu... radi sebe sam ponovila papu u 6/2012 i 1/2013, ali nisam dr. nikad pokazala te nalaze.
nina30 možda da ponoviš briseve, mene je doktorica tražila friške za ovaj postupak jer su bili od 3 mj prošle godine (na kraju ih nisam ni pokazala jer me nije tražila), papa kao vrijedi godinu dana.
Posljednje uređivanje od piki : 17.02.2013. at 20:40
zelim svim curkama puno srece u koje cemu![]()
NINA30 meni su isto bili stari brisevi i papa,negdje godinu dana,pa me nije nitko ništa pitao. Papu sam sad ponovila zbog sebe,sad ću i briseve.
Ne brini draga i jedno i drugo ti još vrijedi i neće te dr.vratiti zbog toga.A socij.ginekolog bi ti mogao brundati zbog tog jer ti nije prošlo godinu dana od zadnjeg papa nalaza(ovo ti govorim iz vlastitog iskustva).Ja sam papu i briseve vadila prošle godine u drugom mjesecu a kad sam sada javila dr.A negativnu betu rekao mi je da ponovim papu i briseve ako su stariji od godinu dana.Sljedeći tjedan idem to obaviti i platit ću papu da mi nalaz bude gotov za cca 7 dana jer po riječima mog ginića nalaz se ovdje kod nas čeka po nekoliko mjeseci.Eto nadam se da sam ti malo pomogla.
NINA30 kak su već cure napisale, ne vjerujem da bi te dr vraćao zbog starih nalaza, osobito jer nije prošla godina dana. Moj papa je iz 3.mj.prošle godine i dr mi je rekla neka za sljedeći put donesem novi nalaz, ali briseve ne trebam jer sam njih radila naknadno. A ovo kaj veli hrki, da soc.ginići brundaju ako je prošlo manje od godine dana jer kako je meni ''lijepo'' objasnio moj sada već bivši ginić da nemre on meni raditi papu i uzv više puta godišnje jer mu to hzzo ne plati, pa nek dođem kod njega privatno da mi to napravi (to je ukratko razgovor; u biti je prepirka trajala puno duže, toliko da su me žene u čekaoni poslije pitale da kaj sam radila unutra
).
cure, malo offtopic, ali da prijavim da se prošli petak rodio moj Adrian, sad smo već tjedan dana doma, volimo se i mazimo.
želim vam svima ovakvu sreću što prije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sandy0606, tajcigb i kako je bilo? ima kakvih dobrih vijesti?
dodjoh k sebi pa da se javim. bilo nas 5 na punkciji. sve prezivjele.moram priznat da sam ocekivala vecu bol. ugl dobili 7 js. mm dozivio sok jer u prvom uzorku nije bilo spermija a drugi put su nesto isceprkali. ugl sutra zovem lab, transfer planiran za sri.
ako cita koja od mojih suputnica hvala na podrsci.
i da moj nizak tlak se pretvorio u visok.
puno srece svima...![]()
Eto prezivjela sam! I ja imam 7 js. Sandy i ja smo bile u istoj grupi... I ja bih se takodjer zahvalila tom drustvu, jer kroz salu sve lakse prodje! Nama je receno da zovemo sutra lab, a u slucaju da se ne jave da dodjemo u srijedu
Cure, da le s kojim slucajem moze dogovoriti s dr da se ipak punkcija radi pod anestezijom?
rominka mislim da ne. nemaju uvjeta za tako nesto. jedva da se imas gdje presvuc i lec poslije punkcije. stisnes zube i brzo prodje. sve pretrpis do krajnjeg cilja.![]()
U koje vrijeme ste zvale lab? Dr mi rekao u 10h pa se ne javljaju...
Tajci zovi sad. Ja sam uspjela dobiti i oko 10,15h al mi je receno da su na nekom sastanku.
Zvah prije 10min i dobih info. Ugl pomaknut mi transfer na sub jer su se sve js oplodile pa cekaju kako ce se dalje razvijat. Ne znam dal je to dobro ili lose. Molim info od iskusnijih i pametnijih.![]()
Meni su ti isto tako cekali da vide kako ce se razvijati na kraju dvije mrve vracene od sest oplodjenih...