Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567
Pokazuje rezultate 301 do 333 od 333

Tema: izlazak bebe iz rodilišta????

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Izlazim malo s teme AS. Izlazak bebe iz rodilišta- koje su standardne veličine setova za odjeću? Vidjela sam predivne setove marke Pčelica Maja iz Bileće, veličina je 62 svih setova za izlazak. Komplet majica, gegice, rukavice, papice, kapica i još maja na drukere preko majice. Kako uopće odrediti veličinu, kada uopće kupovati taj set? Ja bih to sadaaaaaaaa, sve bih ja sad već kupovala!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Izlazim malo s teme AS. Izlazak bebe iz rodilišta- koje su standardne veličine setova za odjeću? Vidjela sam predivne setove marke Pčelica Maja iz Bileće, veličina je 62 svih setova za izlazak. Komplet majica, gegice, rukavice, papice, kapica i još maja na drukere preko majice. Kako uopće odrediti veličinu, kada uopće kupovati taj set? Ja bih to sadaaaaaaaa, sve bih ja sad već kupovala!
    62 ti je preveliko za izlazak, ja bi uzela 56

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

62 je preveliko. Meni je za sina od 4200g bilo 56 čak preveliko. A za curu od 2800g smo na 50 prevrnuli rukave , a nožice su bile do koljena. Njoj je trebao valjda br 40

Novorođenče je jako malo i jako uspješno raste, ali nakon 2-3 dana od poroda, kad se odlazi doma još je sićušno, manje nego kad se rodilo i kupi baš maleno. Broj 62 je kasnije dostignuće.

Možda taj proizvođač ima neke manje brojeve kad nude 62 za novorođenče.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

62 će ti najverovatnije biti preveliko, ja sam za oboje uzela 56 za sam izlazak bilo je malo veće i sinu (3600), a ćerki da ne pričam (2900). Ali nemoj da kupuješ puno tih 56 stvari. Moja ćerka je za prvi mesec dogurala do 4050g i tada joj je ta 56 garderobica postala knap, nosila ju je još jako kratko, čini mi se da nije izdržala do 2. meseca. Sin je prvi mesec dočekao sa 5450g kod njega je to još brže omalelo. Moj ti je savet da ako je beba neke uobičajene veličine uzmeš 2 max 3 odelca 56, i još 3 ili 4 62 koja ćeš u početku podvrtati i koristiti dok su 56ice na pranju.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Janko je izasao iz rodilista u 56 (imao 3.5 kila, i 51 cm), nosio ga doma tjedan dva i hop u 62. Ja bi isto kao IvanaRi kupila par komada 56, a ostalo 62.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    62 će ti najverovatnije biti preveliko, ja sam za oboje uzela 56 za sam izlazak bilo je malo veće i sinu (3600), a ćerki da ne pričam (2900). Ali nemoj da kupuješ puno tih 56 stvari. Moja ćerka je za prvi mesec dogurala do 4050g i tada joj je ta 56 garderobica postala knap, nosila ju je još jako kratko, čini mi se da nije izdržala do 2. meseca. Sin je prvi mesec dočekao sa 5450g kod njega je to još brže omalelo. Moj ti je savet da ako je beba neke uobičajene veličine uzmeš 2 max 3 odelca 56, i još 3 ili 4 62 koja ćeš u početku podvrtati i koristiti dok su 56ice na pranju.
    Ma slažem se oko kupovine- ne treba kupovati hrpu tih malih stvarčica. Već sam se ja dogovorila sa svekrvom da ne bacamo novce bezveze. Pa neće beba na posao pa da treba imati hrpicu odjelaca za mijenjati, hehe! Dva-tri kompletića i nekoliko bijelih majica... A od većih komadića odjeće već imam poklonjeno. Imam već majičicu 60 i tri manje od nje- gdje mi ne piše broj. Ova najmanja je stvarno majušna! Mora biti barem 56. A 68ica imam već više, ne moram ni kupovati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojim kćerima je po rođenju i 50 bio prevelik (rođene s 3000g i 48 cm), a sinu je bio dobar 56 (4080g i 52 cm)

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moji blizanci su nosili 42, a sad sa 2 mjeseca nosimo 56. Kako god za izlazak iz rodilista 62 je veliko...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Moji blizanci su nosili 42, a sad sa 2 mjeseca nosimo 56. Kako god za izlazak iz rodilista 62 je veliko...
    pa je veliko
    ali se malo potfrknu rukavići i prilagodi se
    ja nisam kupovala ništa ispod 62 (a i to samo jedan jedini komad)
    jer djeca u prvih mjesec dana toliko narastu da je sve to samo bacanje novca
    i onda imaš u ladici 11 kompleta nikad obučenih stvarčica

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je nosio broj 50 valjda 2 mjeseca. Kod izlaska iz rodilišta je plivao u broju 50.
    To nam je bio najisplativiji broj, kao i one prve pelene za novorođenče.
    Dodatak: Nije bilo nikakve naznake da će biti manji i UZV ga je uvijek procijenio kao prosjećnu bebu.
    Tako da se stvarno nikad ne zna.

Ali 62 je obično prilično veliko svakoj bebi ispod 4 kg.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj je izašao iz rodilišta sa 2750
    u odjeći 62
    u istome u čemu je i seka izašla
    koja je rođena sa 3020, ne sjećam se sa koliko je izašla

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moje su obje izašle u 62, ista odjeća
    jedna 3250, jedna 3410

malo veliko, ali ništa strašno
    taj smo komplet nosili još 2-3 mjeseca
    sve 56 su nosile samo prvi mjesec

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo još jedne škrte!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ae, ma nije mi to ni škrtost
    nego ne vidim razloga da bacam novce
    recimo od starije sam jedno 10 novih bodića morala poslati dalje nakon mjesec dana
    srećom pa sam imala kome...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jedan jedini kompletić 56 sam imala-u njemu je izašla iz rodilišta.
    Ostalo sve 62.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moj je izašao iz rodilišta sa 2750
    u odjeći 62
    u istome u čemu je i seka izašla
    koja je rođena sa 3020, ne sjećam se sa koliko je izašla
    Moj je izašao s istom kilažom (2740 g, ako se ne varam), stvarno ne znam kako si ti svojeg utrpala u 62, jer smo mi 50 morali toliko zafrkati da smo ga jedva prikopčali u AS, koliki su to bili nabori robe.
    S time da je to bilo sred ljeta, malo slojeva obleke.
    Ponavljam 5o smo nosili mjesecima.

Prije poroda sam kupila sve 56 na dalje, samo za izlazak iz rodilišta taj famozni 50. Na kraju smo itekako tražili broj 50 i manji i nakupovali.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih ipak kupila 1 kom vel. 50, nije to neki trošak i pripremila i 50 i 56 za izlazak, pa se kasnije lako kupi, što će trebati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je izašao s istom kilažom (2740 g, ako se ne varam), stvarno ne znam kako si ti svojeg utrpala u 62, jer smo mi 50 morali toliko zafrkati da smo ga jedva prikopčali u AS, koliki su to bili nabori robe.
    S time da je to bilo sred ljeta, malo slojeva obleke.
    Ponavljam 5o smo nosili mjesecima.

Prije poroda sam kupila sve 56 na dalje, samo za izlazak iz rodilišta taj famozni 50. Na kraju smo itekako tražili broj 50 i manji i nakupovali.
    tražim fotku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

našla sam
    lijepo, sve visi na njemu
    zavezali ga u sjedalicu i prekrili dekicom
    ispod pojaseva sjedalice nije imao ništa osim te tutice pamučne, iako je bilo jako hladno

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

zavezali ga u sjedalicu i prekrili dekicom
    ispod pojaseva sjedalice nije imao ništa osim te tutice pamučne, iako je bilo jako hladno
    Jel se slažete onda da jastuci za iznošenje onda nemaju više svrhu. To je svugdje nekako tradicija- meni svekrva već priredila jastuk divan i dekicu... a šta kad se nema kad upotrijebiti taj jastuk? Jastuk ne stane u AS.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel se slažete onda da jastuci za iznošenje onda nemaju više svrhu. To je svugdje nekako tradicija- meni svekrva već priredila jastuk divan i dekicu... a šta kad se nema kad upotrijebiti taj jastuk? Jastuk ne stane u AS.
    Jastuk nikako!!!
    Možeš poslije bebu doma stavljati u jastuk, ako ćeš biti sigurnija, ali za AS nikako.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

makakav jastuk u AS
    nema onda nikakve vajde
    nije ovo mjesto ni vrijeme za tradicije

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jastuk - mi dobili na poklon, svaki je bio u njemu po jedan puta da ih slikamo i to je sve. Za sitne bebe nije loš u početku za po doma, lakše je s tako upakiranim djetetom baratati. Za vožnju - ni u ludilu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni s jednim djetetom nisam koristila jastuk

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ako je moja mrvica mogla izaći u robici za 6 mjeseci, onda i svaka beba može izaći u veličini 62

Šifra: smotani MM
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 04.03.2013. at 13:11

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jedno je može, a drugo da li je nužno/praktično.
    Može beba i gola iz rodilišta, može beba u obleki za godinu dana iz rodilišta, može i u jastuku,...
    Ali je uvijek lakše/praktičnije (barem meni, možda nekome nije) da beba ima obleku odgovarajuće veličine.
    Pogotovo prvo dijete, kad ti je sve oko njega nespretno i čudno, stvarno je zgodno kad se uz to ne boriš s njim da ne ispadne cijeli van kroz rukav.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: ja sam shvatila da zekana pita koju veličinu obično beba nosi po izlazku iz rodilišta, ne koji raspon može nositi.
    Isto kao i dijete visoko 100 cm, može nositi i 98, 104, 110, pa i na 116 možeš još toliko rukave zafrknuti, za silu i 122, ali jedna je odgovarajuća veličina.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi ćemo naći nešto 56 vjerojatno, uglavnom nešto praktično

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dodatak: ja sam shvatila da zekana pita koju veličinu obično beba nosi po izlazku iz rodilišta, ne koji raspon može nositi.
    Isto kao i dijete visoko 100 cm, može nositi i 98, 104, 110, pa i na 116 možeš još toliko rukave zafrknuti, za silu i 122, ali jedna je odgovarajuća veličina.
    o, da
    moja je visoka 150 cm, ali nosi pamučne hlače 74
    one od mekanog pamuka
    sad su joj bermudice za tjelesni

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam sina jedva ugurala u 56 za izaci iz rodilista, 4.5 kg. Velicinu 50 je u startu preskocio. A vec po dolasku doma je uletio u 62. Manja je jos uspjevala prve tjedne u 56. Ona je bila 3.9 kg.
    To se moze odokativno vidjeti na uzv od oko 30 tjedna pa do oko max.mjesec dana prije termina, navodno je taj najpouzdanij a sve poslije ima veliki raspon greske

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

o, da
    moja je visoka 150 cm, ali nosi pamučne hlače 74
    one od mekanog pamuka
    sad su joj bermudice za tjelesni
    da, i moj je ljetos nosio kratke hlače vel. 68, nekad su bile za pelene a sad za malu guzu trogodišnjaka

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni su procjenjivali malu bebu, al srecom sam kupila samo jedan komplet 50. Ito bas onaj namjenjen za izlazak iz rodilista. Malac se rodio 51 cm dug, i uopce mu nisam mogla zakopcati izmedju nogu drukere. Srecom sam imala rezervu- 56 koja je bila idealna. Malo je klapalo al nista strasno.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam s malenom napravila grešku jer sam kupila 5-6 kompletića 56 a jedva sam ju ugurala u taj broj, ali rođena je velika. Za malog 56 nisam ni uzimala u obzir. On je u 62 išao doma iz bolnice.

Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •