Stranica 71 od 92 PrviPrvi ... 2161697071727381 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,501 do 3,550 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mene također buni način davanja ventolina:
    do sada smo (po ranijoj uputi pedijatrice) ventolin davali preko kompresorskog inhalatora (na recept smo dobili ventolin u kapima i po njezinom savjetu kupili inhalator). Sada, pak, na Srebrnjaku su nam preporučili da dajemo ventolin (kad za to bude potreba) isključivo na haler jer da tako više uđe u pluća??? Jos sam napomenula da imamo inhalator, da li mozemo nastaviti davati preko njega, rekli su mi da je bolje preko halera. Kakva su vaša iskustva?
    Do škole preko babyhallera - najbolji efekti uz najmanje dodatno trovanje organizma jer lijek dolazi baš tamo gdje je potreban.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Do škole preko babyhallera - najbolji efekti uz najmanje dodatno trovanje organizma jer lijek dolazi baš tamo gdje je potreban.
    x.

Bubaklara, jako je važno da si posložiš prioritete u smislu da znaš koga za što, od bijelih mantila, "slušaš", uvjetno rečeno.

Po meni, za stvari oko bronhoopstrukcija:

1. pulomolog
    2. opća praksa (kao dopuna nečeg, ali ne može njeno biti važnije od ovog što je rekao pulmolog). Po meni.

Znači - ti tu dileme nemaš. Pulmolog rekao haler - haler it is. Po meni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.02.2013. at 13:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a sad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Singulair isto drži astmu pod kontrolom - to treba uzimati svakodnevno, a Aerius daješ kad misliš da treba. Moj si sad već zna sam to regulirati, ali ako je dobro pogođena osnovna terapija, taj sirup ti treba relativno rijetko.
    nama piše od sredine veljače aerius svakodnevno, istina nisam dala skoro svaki dan većkad je trebalo. Inače i mali je jedno vrijeme bio svakodnevno na aeriusu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    x.

Bubaklara, jako je važno da si posložiš prioritete u smislu da znaš koga za što, od bijelih mantila, "slušaš", uvjetno rečeno.

Po meni, za stvari oko bronhoopstrukcija:

1. pulomolog
    2. opća praksa (kao dopuna nečeg, ali ne može njeno biti važnije od ovog što je rekao pulmolog). Po meni.

Znači - ti tu dileme nemaš. Pulmolog rekao haler - haler it is. Po meni.
    si, šefe
    ma šalim se, znam sad kad imamo haler - doziramo po njemu kako su nam i rekli
    samo mi je žao sto smo malenu davili sa sjedenjem uz inhalator pune dvije godine, uz njena vrištanja, odbijanja i sl.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a sad?
    Inhalira direktno u usta, jednom dnevno (navečer, nakon toga obavezno pere zube da ne dobije candidu u usnoj šupljini). Tako radi od osme godine, zapravo negdje od kraj prvog razreda (mislim). Babyhaller mu je postao premali, tj. ona maskica mu više nije stala na lice, dr. mu je pokazao kako se inhalira direktno u usta i to je bilo to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nama piše od sredine veljače aerius svakodnevno, istina nisam dala skoro svaki dan većkad je trebalo. Inače i mali je jedno vrijeme bio svakodnevno na aeriusu.
    To je individualno. Mom sinu aerius treba svakodnevno, čak i više puta dnevno kad cvate breza, lipa i još neke stvari, ostali dio godine ne.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što se tiče Ventolina na babyhaler vs otopina na inhalator, potpuno je jednak princip djelovanja: u oba načina lijek dolazi direktno u pluća. Nemojte zamijeniti sa Ventolin sirupom koji se daje oralno - to je bezveze, ne djeluje i ne dolazi do pluća i obično to preporučuju pedijatri, što je potpuno besmisleno (mi smo počeli s tim sirupom prije nego što smo bili kod specijalista, po preporuci pedijatra, pa su se pulmolozi zgražali).

Razlika je što je u pumpici Ventolin u obliku praha, koji se raspršuje u babyhaler (ako se koristi) i onda udiše. Otopina za inhalator se miješa sa fiziološkom i inhalira na inhalator, lijek je u obliku tekućine, i primjena traje duže (dok se ne poinhalira sva otopina). Doza je obično ista. U bolnici smo uvijek dobivali na inhalator Ventolin, dok joj nije bolje, onda bi ju prebacivali na babyhaler. Doma smo uvijek davali na babyhaler, ali kao što sam napisala, mi smo primijetili da u opstrukciji kad se dišni putevi zatvore, možemo dati poprilično (maksimum doza koji nam je dopušten prije hitne) Ventolina i ništa joj ne pomaže. Onda dođemo na hitnu i bude joj bolje od prve inhalacije Ventolina. Tako da smo sad nabavili otopinu i inhaliramo kad je frka (izbjeglo smo zadnja dva puta bolnicu, na sreću).

Što se preporuka tiče slažem se: uvijek slušati specijaliste, pedijatri obično ne znaju puno o astmi, nama se to za našu pedicu pogotovo pokazalo.. Ali masu stvari morate gledati kako dijete reagira i naći što najbolje funkcionira (to su i meni cure tu preporučivale), jer ponekad se to kosi sa preporukama pulmologa, koji ipak ne vidi dijete kontinuirano.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peterlin, nama na Srebrenjaku reklo može haler cijeli život, samo se makne maskica i diše na onu "cjevčicu" onda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je isto ko volumatic,

ja bi rado kupila veću tvorevinu toga prenosa radi toga jel imam više korisnika istoga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, nama na Srebrenjaku reklo može haler cijeli život, samo se makne maskica i diše na onu "cjevčicu" onda.
    Ma moze, nema zapreke, ali mojem djetetu je sjela pumpica i to je prakticnije i lakse, kome odgovara.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joj ja jedva cekam da nauce samo na pumpicu. Nekako mi se cini puno lakse, pogotovo ako prespavamo negdje (more i sl). Al nije ni ovako komplicirano.
    Malac je bio ok jutros nakon inhalacija koliko toliko, sad spava i opet kaslje uzas

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi kad idemo nekud na dulje od sati nosimo svu mašineriju sa sobom, jedne godine smo nosili i usisavač ( zaprva dve za redom) kad smo išli na 2.5 dana izvan grada po zimi radi arijane

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma i mi, zato i kazem da ce biti lakse kad nauci samo na pumpicu Doduse nismo usisavac, gdjegod smo isli bilo ga je, al ariana je s nama
    Posljednje uređivanje od jaffa : 22.02.2013. at 17:18

inolino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bok, evo dobili smo termin na Srebrnjaku za alergolosko testiranje kod dr. Navratil. Molila bi vas ako netko ima iskustva sa Srebrnjakom da napise kako ide cijela procedura, sto se sve radi, da li je gotova obrada u jedan dan, obzirom da nismo iz Zg, iskustva sa doktorima...cula sam sve najbolje! Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj inolino prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, evo dobili smo termin na Srebrnjaku za alergolosko testiranje kod dr. Navratil. Molila bi vas ako netko ima iskustva sa Srebrnjakom da napise kako ide cijela procedura, sto se sve radi, da li je gotova obrada u jedan dan, obzirom da nismo iz Zg, iskustva sa doktorima...cula sam sve najbolje! Hvala
    Mislim da je obrada gotova u jedan dan i mislim da si na dobrom mjestu - sretno! Neka se javi i ekipa s recentnijim iskustvima, ako ti budu radili samo prick - to je odmah gotovo, ako budu krvne nalaze, to se više ne sjećam.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

inolino

mi smo vec godinama na srebrnjaku kod dr turkalj i imamo samo dobra iskustva.
    procedura je sljedeca: prijavite se na salteru na ulazu, onda sestra djetetu prvo mjeri visinu, tezinu i onda se ceka kod pulmologa (alergologa). nekad je to odmah a nekad cekamo malo duze. pulmolog vas onda salje na prick testiranje koje traje cca 10 min i onda se ceka koliko se sjecam 15 min da se vidi reakcija i ponovo kod doktora da ocita rezultate. ti se rezultati znaci odmah dobiju, a ako idete vaditi i krv za potvrdu alergije i IgE, ti rezultati budu gotovi ako se dobro sjecam za tjedan dana. poslati ce vas vjerojatno jos i na spirometriju i feno, to se isto relativno brzo obavi. sve ide preko glavnog saltera kompjuterski tako da prozivaju na sve pretrage. uglavnom, ponekad smo gotovi za sat vremena (dvoje klinaca) a ponekad se to zna i produziti na dva tri sata, ovisi kakva je guzva.
    sretno!

inolino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A da li ( ako se vadi krv) dijete treba bit na taste, da li to ima kakve veze? Rekli su mi da donesem svu medicinsku dokumentaciju, da li na osnovu toga rade pretrage ili svima rade isto? U pitanju su cesti bronhitisi, 4 upale pluca u razmaku u 5 mjeseci, sumnja na alergiju, pa malo sumnjaju na astmu...odlucila sam se otic gore da znam na cemu sam

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

za ta testiranja dijete ne mora biti na taste, samo ne smije uzimati antihistaminike (ljekovi koji ublazavaju alergijsku reakciju) nekoliko dana prije testiranja ( zboravila sam koliko).
    mislim da ce oni napraviti pretrage koje rade svima, ali koje su specificne za bolesti pluca. ali dokumentacija puno pomaze jer tako znaju koliko cesto je dijete do sada imalo problema.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

molim savjet iskusnijih - iza nas je gadna noć sa snažnom opstrukcijom koja ju je iscrpila skroz, na kraju više nije ni kašljala već samo sasvim plitko i ubrzano disala, ko riba na škrge, ma uzas! po uputi sa Srebrnjaka (kako su nam rekli kad su nas zadnji put otpuštali) dala sam joj ventolin na haler sinoć i u zoru (na 6 sati) al pomoglo baš i nije
    što vi radite u takvim trenucima?
    pedijatrica nam radi popodne, trenutno ne kašlje, samo i dalje plitko diše
    napominjem da je na lijekovima koje su joj na S. prepisani (flixotid i melarth) svaki dan od kad je puštena iz bolnice (prije točno 15 dana)
    Posljednje uređivanje od buba klara : 04.03.2013. at 11:43

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad po papirima iz klaićeve bi trebala dat ventolin, pa izmjerit perf ( sad možda je tvoja mala za to) i ak za 20 minuta polse ventolina ne bu dobar taj perf onda stisnut još jedan ventolin.

inače ak je frka ventolinse može davat i svako 3-4 sata

inače uvijek iza ventolina obavezno za 20 minuta dat flixotide ( ali ne više od 2 puta u danu flixotide)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

flixotid inače dajemo ujutro i navečer (tako nam je propisano)
    za to mjerenje "perf" nam ništa nisu rekli
    mene zanima što radite ako im ventolin ne pomaže u sred noći?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad po papirima iz klaićeve bi trebala dat ventolin, pa izmjerit perf ( sad možda je tvoja mala za to) i ak za 20 minuta polse ventolina ne bu dobar taj perf onda stisnut još jedan ventolin.

inače ak je frka ventolinse može davat i svako 3-4 sata

inače uvijek iza ventolina obavezno za 20 minuta dat flixotide ( ali ne više od 2 puta u danu flixotide)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja imam taktakav naputak ali istina za veliku klinku

perf je mjerenje kapaciteta pluča u kućnoj radinosti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovisno o čemu se radi, pretpostavljam da su neki skloni laringitisima pa pomaže plumicort, neke guši kašalj i zbog upale pluća kjoa se nakalemila na astmu itd.

U zadnjoj epizodi kad nam ventolin nije niti malo pomogao usred noći bila sam spremna otići na Srebrenjak hitnu (neprekidni jaki četverostatni kašalj...), onda je kašalj ipak stao tipa u 4 ujutro, pa smo otišli ujutro na Srebrenjak - ispostavila se, ako se dobro sjećam, čak i nekriminalna saturacija, ali je imala atipičnu upalu pluća, dobila sumamed, ali nije prošlo bez tablete medrola - to je magično djelovalo, ali to presuđuje doktor.

Znači, odgovor na pitanje "što im radite ako im ventolin ne pomaže usred noći" je... u biti... odemo na hitnu - barem moj.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Ja za oboje imam napisano pulmicort+ventolin, ako ne pomogne onda hitna. Flixotide dobivaju svakodnevno 2*2. Asmaticari su.

Malena smrce i hropce opet, nesto je pokupila. Sad je na flixu i aerisu pa se bori sa alergijama al cini mi se da se virus pokusava probit

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bili kod pedice - kaže da je opet virus napao, temp. nema, samo kašalj i plitko disanje, uvela ventolin 4x dnevno i pojačala flixotid na 2X2 + melarth
    noćas je već bilo znatno lakše, al ona prva noć...smrzla sam se od straha!
    uglavnom, veli pedica da ova trajna terapija koju je dobila zapravo je štiti od upala al da svejedno ona može imati te napade i od najmanje prehlade
    ono što me iznenadilo je dozvola da može u vrtić
    jel idu vaši u kolektiv dok imaju takve grdne napade, plitko disanje, pištanje i sva ostala veselja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za baš to vrijeme veselja ne idu, ali kasnije idu.

Inače sjetila sam se kad je mala zadnji put baš jako kašljala i plitko disala nakon ventolina, da sam to sredila dozom aeriusa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je z. lose. kaslje preko mjesec dana. idemo danas na spirometriju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel na flixotidu?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je i singularu i flixo. i ventolinu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bili kod pedice - kaže da je opet virus napao, temp. nema, samo kašalj i plitko disanje, uvela ventolin 4x dnevno i pojačala flixotid na 2X2 + melarth
    noćas je već bilo znatno lakše, al ona prva noć...smrzla sam se od straha!
    uglavnom, veli pedica da ova trajna terapija koju je dobila zapravo je štiti od upala al da svejedno ona može imati te napade i od najmanje prehlade
    ono što me iznenadilo je dozvola da može u vrtić
    jel idu vaši u kolektiv dok imaju takve grdne napade, plitko disanje, pištanje i sva ostala veselja?
    Kad joj je baš jako loše ne, ali s kašljom "normal" (suhi, dosadni, ne plitko disanje i nešto što bih kvalificirala kao "grdi napad", barem dnevni, kod moje je noć uvijek višekratno gora od dana), pogotovo ako bi to dulje trajalo, sam je znala pustiti u vrtić, uz pojačanu terapiju (pojačan Seretide i ventolin po potrebi).

Jedino, sad je sezona gripe, ja svoju cijepim, vidim da većina astmatičara ipak ne (i preporuke šaraju, većina je cijepi, ali ima i pulmologa koji kažu da ne treba), a ako je dijete malo (tipa 3 godine), ne znam... sve ovisi kakva je situacija u vrtiću.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2013. at 09:05

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

narucila sam se na srebrnjak drugi utorak pa cemo vidjet. dobili smo dr kristić kirin. jel tko cuo za nju ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Z. Ima bronhopneumoniju do danas primali atb intravenozno u bolnici a sad je bolje pa moze sirup od sutra. Dobila je i seretide i odmah je bolje. I l. Je pocela uzasno kasljat pa sam i nju na seretide stavila.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    narucila sam se na srebrnjak drugi utorak pa cemo vidjet. dobili smo dr kristić kirin. jel tko cuo za nju ?
    mi idemo kod kirinke, starija (ne stara) dr. strpljiva, temeljita i odgovara na sva pitanja. mi zadovoljni!
    by the way F (13god) je od 10 mj do danas popio 3 klavocina i 1 sumamed, od jučer opet grlobolja i temp 39.2 (zadnji klavocin popijen prošli četvrtak), bili na zaraznoj, rtg sinusa ok, pluća ok, uzet konačno bris grla i nosa, ali dobiven penicilin 10 dana

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj bas ti hvala na odgovoru vec sam se brinula kak niko nije cuo za nju.malo me frka kad cuje da nismo bili od 2011 na srebrnjaku ..

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je mlada na ventolinu a stariji je vec 10dana pod temp i kaslje uzas. Ako mu ne prode jos par dana morat ce na rtg

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pao joj crp ali i leukociti ?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo kod nje bili sad zadnji put bolničkog liječenja (i naručeni dalje kod nje na kontrole) - čini se ok, nježna, nije jako pričljiva ali odgovorila mi je na sve što sam ju pitala bez onog stava "s visoka", uglavnom zadovoljna sam

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti, drzite fige da i nama bude ok. Idem u "nevrijeme" valjda me nece zbog tog zezat, nisam vec dugo bila na srebrnjaku .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas s pregleda. obje su u obstrukciji i cula je objema bronh. sumove. i l. jena seretidu kao i z. jako mi se svidjela doktorica kirin vrlo je temeljita, nimalo nervozna i neljubazna. sve 5. za preporucit. nekako svud smo lutali al uvijek se vracam srebrnjaku, tu uvijek najbrze na jednom mjestu sve obavimo. cim smo dosli pitali su na salteru kako su, ja rekla da z. ima upalu pluca i odmah su nas poslali bez cekanja doktorici. svaka cast. tak da nismo dugo cekali. uglavnom z. je narucena na metakolinski test i obje ostaju na seretidu do ljeta. al sad su i bolje i jedna i druga. a bili smo jucer u lokalnoj bolnici na kolntroli i opet su rekli da se nis ne cuje i da je sve ok .a jedna u upali pluca a druga u spazmu. uzas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super! Ne da su bolesne, nego da si zadovoljna dr-om! I ja sam super zadovoljna Srebrenjakom, iako smo i mi lutali. Isto tako što oni tamo čuju meni je to zakon - jer imaju uho za to i jer vidim da je njihovo najpogođenije za dijete i, unatoč čekanjima, sve bude OK i lijekovi i sve što kažu - ispadne da tako treba. Mislim da oni očekuju da ih ljudi manje posjećuju što dječica rastu, manje je i problema. Moja je isto na seretideu, dugo bilo dobro, sad ima nešto u nosu pa dosta kašlje jer ne zna ispuhati nos, a Arianne se boji više nego vađenja krvi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.03.2013. at 13:43

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak to da mala ne zna ispuhati nos, moj iz berbe 2010 upravo naučio, ariana nije nimalo loše rješenje za jaku začepljenost

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kak to da mala ne zna ispuhati nos, moj iz berbe 2010 upravo naučio, ariana nije nimalo loše rješenje za jaku začepljenost
    Baš ne zna - puše, ali ne do kraja, gadi joj se kad vidi slinu da izlazi i nosa i diže joj se želudac, ono kao da će povratiti, ne mogu joj dati maramicu jer si ona začepi obje nosnice da to ne vidi, pa ispuše i ušmrče opet unutra. Čak je uspješnija i u ispljuvavanju toga, nego da joj to izađe kroz nos (meni osobno je ovo ispljuvavanje veći bljak). Sori na odvratnosti, ali to je odgovor na kako i zašto. Danas smo, a 5 joj je godina, ponovno pribjegli Ariani, ajde, izgleda da se malo manje nje boji. Krvi iz vene vadi pjevajući. Šta ćeš... njoj je, u stvari, rjeđe začepljen nos, nego što je u prilici vadit krv. Smiješno sad ovako napisano, ali fakat je tako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.03.2013. at 18:00

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa možeš joj ti držati maramicu i začepiti nosnicu dok puše nos, važno je da puše nos.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da se i ja javim ovdje. na kontrolu idemo 8.4. na kantridu. mali ima 11.5 mj i već smo 3x bili u bolnici zbog bronhitisa. izašli smo nedavno iz bolnice i par dana nakon je pokupio bronhitis. dobili smo terapiju ventolin 0.2 ml u 2 ml fiziološke, na 4h pa na 6 pa na 8h. nakon par dana je bilo bolje i onda je smanjen ventolin i u roku 2 dana, slini, kašlje, ma koma. vraćeni na originalnu terapiju. usput smo dobili i zinnat (jer je imao upalu pluća prije 2 tjedna). uzimamo singulair od 9 mj svaku večer. nadam se da će bit bolje uskoro jer sam na izmaku snaga. bojim se svaki put kad zaslini što će bit i kako će reagirati te hoćemo li opet u bolnicu. nadam se da ćemo na kontroli možda nešto više saznati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa možeš joj ti držati maramicu i začepiti nosnicu dok puše nos, važno je da puše nos.
    Ma, tako i radim, ali ona počne šizit čim slina napustin nezačepljenu nosnicu i čim je osjeti da je vani. Znam da je važno, budemo to riješili, ali je činjenica da je to kod nje živa muka i da baš moram biti ja, inače 0 bodova od brisanja nosa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neve alergija ziher na nekaj. Kucna prasina vjerojatno. Vi imate najboljeg doktora u blizini, u talasoterapiji crikva dr buljevic. K njemu se naruci. Meni je uvijek njegova zadnja. Zalim sto nismo blize .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neveri je buljević jedna daleko ko i tebi lunahor,

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kud onda u rijeku ?? Ja sam skuzila da je iz rijeke

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu