Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima, naravno da ima lokalni ansetetik.

Imaju sprejevi Lidokain i Dolokain, i ima ih kupiti i u ljekarni u slobodnoj prodaji.

Ako to kod vas ne drže u rodilištu, a to je za mene zločin, sadizam neviđeni, kupi i ponesi u torbi pa im daj.

Sve bolove mogu podnijeti tijekom trudova i poroda, sve je to svrhovito, ali ovaj naknadni, tijekom šivanja, to ne da nema svrhe nego je jedna od najapsurdnijih stvari, besmislena okrutnost koju su se usudili priuštiti ženama, a bez ikakva opravdanja.

Poučena iskustvom svoje sestre koja je rodila prije mene i šivana bez anestezije i pamti to kao najveći užas života, prijateljice kojoj nisu htjeli pričekati koju minutu da anestetik djeluje pa tek pred kraj nije osjetila ubode, a ono najgore jest, bila sam toliko nabrušena i spremna dignuti se isti tren s onog stola, tući se ako treba, koliko god bila nemoćna (jer porod je već bio gotov pa me trudovi nisu ometalia),
    ne našpricaju li mi dovoljno.

U šali bih im rekla prije početka šivanja- dajte, nemojte žaliti s tim drogama, sve sam dosad podnijela, ali tu bol nema šansi da ću podnositi, ako vi nemate otići će moj muž u ljekarnu kupiti.

I nije stvarno, nijednom nisam ništa osjetila.
    Još su rekli - ma ne, šta vam je, pa nema razloga da ikoga šivanje boli, pa imamo anestetik.

Nemoj, molim te, to podnositi, ne mogu ni čitati o tome, jeza me hvata.

PA zar stvarno ne koriste anestetik kod šivanja????
    Pročitala i čula sam puno puta da je bol šivanja gora o poroda itd.
    Ja bi u tom slučaju kao jedinu dobru stvar s prvog poroda izdvojila šivanje nakon kiretaže posteljice u uspavanom stanju....jer to stvarno nisam osjetila ništa, samo sam poslije povraćala (a nisam imala šta jer nisam dugo jela, a povraćala sam i za vrijeme poroda) i umirala od posljedica anestezije plus ostali bolovi.....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    PA zar stvarno ne koriste anestetik kod šivanja????
    ...
    Danas u hrvatskim rodilištima daju lokalni anestetik kod šivanja. Nemoj pristati na šivanje ako anestetik nije počeo djelovati.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 19.03.2013. at 11:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •