Stranica 10 od 33 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zadnji put sam kupila ( to je bilo 4.2.) mekinje od 500g po 14,50kn. U međuvremnu su (krajem veljače) imali 20% na sve proizvode. Otišla- i žena kupila 3kg posija po toj cijeni 14,50kn (znaci i jeftinije,sa popustom).
    Od tada (znači 20tak dana) nisam bila i kupovala ništa u mulleru a još uvijek imam posija

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nadam se,curke da vas nisam previše zbunila

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam platila 17,90 kn marka Bio primo 500 g.
    Često ih nema ali sam nabasala. Skroz su na podu pa ih je teško skužiti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, pa to je (skoro) duplo jeftinije nego ovdje!

Nemam ni Muller ni Bio&Bio pri ruci, ali mogla bih navratiti u slovenski Muller. Zna li netko kako se na slovenskom zovu posije?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mekinje, kao na istarskom

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde mi pomognite, koji bi bio ekvivalent npr. 100 grama šećera - stevie i agava sirupa, ja nikako iskustveno doci do toga. U svim receptima pise: stevie po potrebi. Mislim, sto to znaci, nigdje jos nisam naisla na recept u kojem pise - šećera po potrebi

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ajde mi pomognite, koji bi bio ekvivalent npr. 100 grama šećera - stevie i agava sirupa, ja nikako iskustveno doci do toga. U svim receptima pise: stevie po potrebi. Mislim, sto to znaci, nigdje jos nisam naisla na recept u kojem pise - šećera po potrebi
    Bojim se da sa steviom nitko ne moze reci točno količinu. Mislim da su različiti pripravci različito slatki. Možda ti na pripravku piše koliko secera zamjenjuje?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su različiti pripravci različito slatki.

Ovo je točno. Koristila sam steviju različitih proizvođača i sve sam morala različito dozirati. Najbolja mi se pokazala ona od Kala, najslađa mi je i najugodnijeg okusa. Nažalost, ne mogu ti baš pomoći, jer ju ja koristim većinom za napitke i isto tako odokativno (na dozeru ima rupice kao za sol). Također dođe i mala žličica u njoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat, pise - 1g zamjenjuje 150 g secera. Jos da znam kako izmjeriti jedan gram (zato sam vjerojatno i potisnula taj podatak). da nabavim apotekarsku vagu pa da zavrsim u zatvoru

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da u čajnu žličicu stane cca 5 g šećera pa da se orijentiraš po tome?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubice, te dzepne vage se mogu kupiti na ebayu za neke sitne novce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko recimo grama nosi ona najmanja, kafena zlicica?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    mekinje, kao na istarskom
    Thnx, Danci!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Muller posije - na žalost nisam nikad naišla na pakiranje u kutije, ove koje sam kupovala su vrećica od 400 g, ne znam koja marka. svaki put sam gubila oči na traženje jeftinijih, ali ništa.

Bubice, ja se isto mučim s doziranjem stevije i agavinog sirupa, stavljam odokativno i ispada svakako, uglavnom manje slatko. čajna žličica je cca 5 grama.
    Posljednje uređivanje od kavofob : 18.03.2013. at 11:47

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    stavljam odokativno i ispada svakako, uglavnom manje slatko.
    Takodjer. Konacno u potpunosti shvacam sto znaci "koliko trazi" u receptima.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tražim ideje za zdravi doručak za djecu, a da je u skladu s lchf. proučavanjem ovog načina prehrane sam se zgrozila što djeci dajem ujutro: mali zgrabi čokoladne kekse i gricka ih do vrtića (17 g šećera u 2 keksa), a princeza jede "hranjivi" doručak u školi. moram priznati da mi ovako na prvu ne pada na pamet što bi im mogla dati jesti odmah ujutro a da je brzo gotovo i da mogu grickati u autu. tražim ideje...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jučer radila zdrave palačinke, no nisu se dale okretati pa sam klincima ipak dodala brašna. Unutra je bilo i badema i indijskih i kokosa i posija. samo jkaj oni u palačinke stave toliko nutelle, da bi u palačinkama mogao biti i papar a da ne skuže.

Dosta dobro sam ove stvari samljela u brašno u onoj Bosch sjeckalici

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Roza one pogačice, lepinjice...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuham+no jaje. Moje jedno dijete voli jaja pripremljena na sve načine, drugo ne voli, ali ti kruhići, barem oni koje sam ja do sada radila, im nisu nešto

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Roza, dovoljno je da im pripremaš obroke i izbjegavaš industrijski obrađenu hranu. djeca ne trebaju izbjegavati UH jer su oni jako aktivni i brzo ih potroše, treba samo nastojati da su to zdravi UH

možeš im pripremiti pločice od orašastih plodova, sjemenki i meda, ispečeš veću količinu pa imaš spremne svako jutro

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li se smije koristiti ocat za salate?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, al bolje koristi limun, zdraviji je

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste razmišljali o spiralizatoru? Meni bačena buba u uho i sve si mislim kako mi vrlo treba

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pitala za to prije koju godinu, al nije bilo kod nas za kupit. Ima li sad to negdje u Hrvata?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e nisam znala da se to zove spiralizator! ja sam već ranije htjela kupiti šiljilo za mrkvu (ne znam se bolje izraziti), i našla sam ga u "Sol i papar", ali po paprenoj cijeni (200 kn). koliko košta ta tvoja spravica?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste razmišljali o spiralizatoru? Meni bačena buba u uho i sve si mislim kako mi vrlo treba
    nisam ni znala da postoji, izgleda zanimljivo, ali pitam se koliko bih ga zbilja koristila nakon početnog entuzijazma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja cu ga kupiti od vas kasnije na burzi, nakon sto shvatite da ga ne koristite.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    e nisam znala da se to zove spiralizator! ja sam već ranije htjela kupiti šiljilo za mrkvu (ne znam se bolje izraziti), i našla sam ga u "Sol i papar", ali po paprenoj cijeni (200 kn). koliko košta ta tvoja spravica?
    Papreno Vidjeh da je bilo u bio bio ili tako negdje 600 kn

Al vidjeh da ima na amazonu, dođe 24-27 dolara. Tako da taj za 200 kn nije uopće loš, imaš link možda?
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 20.03.2013. at 14:19

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ni znala da postoji, izgleda zanimljivo, ali pitam se koliko bih ga zbilja koristila nakon početnog entuzijazma
    Ja bih ga koristila za izradu svog "tijesta", moji nek jedu špagete a ja bih to. Ne vidim drugu svrhu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu ga kupiti od vas kasnije na burzi, nakon sto shvatite da ga ne koristite.
    ha hahaaaaa carice!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sirius

ma da, nije to za mene, nikad nisam ni bila fan tjestenine...a moji su se navikli jesti što i ja. curka već neko vrijeme umjesto "pirića" (krumpira) traži cvjetaču da joj skuham

md me zeza ako klinci budu jako dobri da ću ih nagraditi kruhom uz ručak

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo upravo saznah za ovo od frendice. Fakat jeftino, al moram priznati da se ne vidim kako spiraliziram mrkvu baš s tim.. Tikvicu moguće. U stvari samo me tikvica i zanima

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirius

ma da, nije to za mene, nikad nisam ni bila fan tjestenine...a moji su se navikli jesti što i ja. curka već neko vrijeme umjesto "pirića" (krumpira) traži cvjetaču da joj skuham

md me zeza ako klinci budu jako dobri da ću ih nagraditi kruhom uz ručak
    Ha ha haaaaaa zakon

Ja sam ovaj vikend ostala bez svog kruha, ispekla ga, i oko svake sjemenke suncokreta je pozelenio I ništa, bacila ga.. i ustajem se ujutro, ljuta što ne mogu jesti kruh s maslacem na koji sam se nabrusila, i hvatam se za baget s bučinim sjemenkama što je MM donio. A on i sin uz riječi "šta ti je?" "i nije ti fora, nismo računali da ćeš i ti jesti naš kruh"

Moj lima je veliki, i vrlo ima svoj stav.. Kuhano povrće je njemu već dugo u "no way" kategoriji. Ja jedem na svoj način, on na svoj, a MM je negdje između.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šiljilo za povrće, sol i papar: http://www.solipapar.com/proizvodi/gefu/253

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imate za tikvece ( tj.za krumpire) kupiti spirilizatore na svakom boljem placu, recimo na Dolcu kod Kumice.

inače uvijek pored sjemenki suncokreta pozeleni, ali ako promjeniš u bundevine ne pozeleni ( bar kod mene je tako)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bravo za dečke...pa ajde ti uzmi njihov kruh uz takav gard :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    imate za tikvece ( tj.za krumpire) kupiti spirilizatore na svakom boljem placu, recimo na Dolcu kod Kumice.
    Fakat super info, nisam to znala. Cijena cca?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šiljilo za povrće, sol i papar: http://www.solipapar.com/proizvodi/gefu/253
    ja sam tako skeptična prema tome, ja bih to voljela probati :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onaj koji radi vanjsku spiralu je oko 20-30 kuna, anaj koji radi špagete oko 35, ali nisam ziher točno, ja imam za špagete, taj spiralac nemam, Ima i na trešnjavci i čini mi se da sam vidla i u šoping centru prečko dole na štandu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joj ja bi to! na placu ili u nekom dućanu na trešnjevačkom?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    onaj koji radi vanjsku spiralu je oko 20-30 kuna, anaj koji radi špagete oko 35, ali nisam ziher točno, ja imam za špagete, taj spiralac nemam, Ima i na trešnjavci i čini mi se da sam vidla i u šoping centru prečko dole na štandu.
    Ja bi taj koji radi špagete! jel koristiš to, jel čemu?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neka žena prodaje takve stvarčic e- istina, nikad se nisam zagledala, na Dolcu, odmah desno na vrhu stepenica

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala žene, za te pare sam spremna probati

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na drugoj temi (s LCHF receptima) sam ja potaknula OT na temu žitarica :mea culpa:

pa stavljam tu info koji sam poslala Kavofob na PP, šteta je da i ostali ne vide

Vezano za žitarice

gluten je najviše problematičan, povezuje se s mnogim bolestima crijeva i općenito autoimunim bolestima, gle ovo

http://robbwolf.com/2012/05/18/paleo...mmune-illness/

Ko bi povezao problem sa štitnjačom s glutenom? Većina ljudi pije ljekove za štitnjaču i to je to, ni na kraj pameti da bi gluten mogao raditi toliko sranje
    To je samo jedan primjer kako gluten loše utječe na organizam, o crijevima da ne pričamo. Vrlo je problematičan. Ja koja sam mislila da nemam ama baš nikakvih problema s glutenom/žitaricama, sam shvatila da sam ipak imala - al to sam uvidjela tek kad sam se u potpunosti skinula sa žitarica (21 dan testiranja)
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 20.03.2013. at 14:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi taj koji radi špagete! jel koristiš to, jel čemu?
    ispada dobro jedino ako nije jako gnjecava stvar koju špagetiraš.

na trešnjevačkom na jednoj klupici tam negdje na sredini ispred onih silnih birtija

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš ću pogledati, thanks

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tražim ideje za zdravi doručak za djecu, a da je u skladu s lchf. proučavanjem ovog načina prehrane sam se zgrozila što djeci dajem ujutro: mali zgrabi čokoladne kekse i gricka ih do vrtića (17 g šećera u 2 keksa), a princeza jede "hranjivi" doručak u školi. moram priznati da mi ovako na prvu ne pada na pamet što bi im mogla dati jesti odmah ujutro a da je brzo gotovo i da mogu grickati u autu. tražim ideje...
    Moja starija (8,5) voli sejkove, frapee.
    Smiksam bananu s jogurtom, mlijekom. Znam joj dodati badema ili praha od prosa, no to mrzi
    Ili smrznuto voce smiksam s jogurtom.

Nekad pojede samo bananu na kolutice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prah od prosa je nekuhan tj. ne tretiran temperaturama?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neka doručkuju kod kuće prije kretanja. Kajgana je recimo super za klince, a možeš je napraviti na milion načina. Kuhano jaje mu uvališ u ruku i nek jede putem do vrtića. Prutići povrća - mrkva, cikla svježa, paprika, celer itd, ili narežeš komade jabuke i ubaciš u vrećicu i nek jede putem. Bilo što je bolje od ove trenutne verzije

Ili fakat napraviš smoothie uliješ mu u neku bočicu za vodu i nek pije putem.

Gwyneth Paltrow hrani klince po ovom principu i lijepo objašnjava zašto joj to ima smisla:

Yes, children do have slightly different nutritional requirements from adults: they need more fat and protein. But filling their plates with empty calories in the form of white pasta, bread and rice is no nutritional kindness.
    Ja bih još samo dodala - they need more GOOD fat and protein... suncokretovo ulje, margarin itd definitivno ne spada u tu kategoriju.

Meni to ima savršenog smisla, njihova tijela rastu, izgrađuju se, a većinom ih se trpa "praznim" kalorijama - very bad.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

cure, u lidlu je akcija lješnjaka i oraha; cijena lješnjaka piše 59,90, međutim na kasi je vuklo 49,90. bilo mi čudno kako sam skoro 2 kg platila manje od 100 kn pa sam kasnije vidjela na računu. ne znam je li greška na kasi ili na polici, ali i 60 kn je super povoljno

orasi su oko 65 kn, oni mi nisu bili interesantni pa sam zaboravila točnu cijenu

gdje kupujete povoljnije djevičansko kokosovo ulje? kupila sam danas u bio&bio, cijena preko 70 kn za pola kile

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •