Za puding sam i ja napisala da mojem definitivno ne paše u bolesti, jer inače nije ljubitelj slatkog i "krivo mu sjedne".
Da li ti je strana ideja da u 6 godina starosti svojeg djeteta postoji mogućnost da uspijem procijeniti da li je njemu teže u bolesti praznog želuca ili ako nešto pojede?
Ako dijete ne podnosi sok, čaj, kompot ni kad je zdrav, ako podnosi samo vodu, ako dijete traži da mu skuham makarone i pojede ih i nakon toga mu je ok. Ne povrati ih, ne boli ga trbuh,... Koji je problem u tome da ih pojede?
Da li bi mi bilo draže da pojede juhu - svakako da.
Zašto moje ne podnosi juhu u bolesti? Nemam blage veze, ali ne podnosi ju. I to nije problem da ju ne želi, nego mu je zlo od nje.
Moje dijete obično temperaturu preleži/prespava pijuckajući vodu, ali u jednom trenutku počne tražiti hranu, gladan je i počne ga boliti trbuh. Tada mu dam ono od čega mu u tom trenutku nije zlo, a to je obično baš vitaminima slaba hrana.
Zašto mu to odgovara, nemam pojama. Zašto traži baš to, nemam pojma.
Valjda organizam zna.
Evo npr. na mojem primjeru. Smatram da jedem prilično zdravo. Puno voća, povrća, nemasno,...
Kad sam bolesna preživim na čokolinu, kojeg inače u redovnim uvjetima ne podnosim. Mlijeko konzumiram inače jedino u kolačima, ne konzumiram ga samog, ne konzumiram ga kao obrok, ne odgovara mi,... A kad sam bolesna mogu pojesti samo čokolino.
Zašto, nemam pojama, ali pretpostavljam da mi taj čokolino ne škodi ta dva dana. Valjda neću baš od njega umrijeti.

Odgovori s citatom
Šalim se dijelom al i ozbiljna sam.. ne bih mu baš dala da jede junk, potrudila bih se da to bude ipak iole zdrava namirnica.

ti

.
Sad znate protiv čega borite, sumamed će to brzinski riješiti - ne brini