Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 200

Tema: paracetamol u frižideru - pitanje HITNO!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad djeci ne dajem junk kad su bolesni. Meni je vrlo strana ta ideja da oni baš baš moraju nešto pojesti, a pogotovo mi je strano da im pri tome dam neki junk. Oni tada uglavnom zele piti, pa cu im dati vodu, čaj, sok od narance, limunadu, zeleni sok, skuhat cu kompot, juhu i sl. Ne kuzim kako ce im puding ili hrenovke pomoci u bolesti. Pa ne dajem im to ni kad su zdravi.
    Za puding sam i ja napisala da mojem definitivno ne paše u bolesti, jer inače nije ljubitelj slatkog i "krivo mu sjedne".
    Da li ti je strana ideja da u 6 godina starosti svojeg djeteta postoji mogućnost da uspijem procijeniti da li je njemu teže u bolesti praznog želuca ili ako nešto pojede?
    Ako dijete ne podnosi sok, čaj, kompot ni kad je zdrav, ako podnosi samo vodu, ako dijete traži da mu skuham makarone i pojede ih i nakon toga mu je ok. Ne povrati ih, ne boli ga trbuh,... Koji je problem u tome da ih pojede?

Da li bi mi bilo draže da pojede juhu - svakako da.

Zašto moje ne podnosi juhu u bolesti? Nemam blage veze, ali ne podnosi ju. I to nije problem da ju ne želi, nego mu je zlo od nje.

Moje dijete obično temperaturu preleži/prespava pijuckajući vodu, ali u jednom trenutku počne tražiti hranu, gladan je i počne ga boliti trbuh. Tada mu dam ono od čega mu u tom trenutku nije zlo, a to je obično baš vitaminima slaba hrana.
    Zašto mu to odgovara, nemam pojama. Zašto traži baš to, nemam pojma.
    Valjda organizam zna.

Evo npr. na mojem primjeru. Smatram da jedem prilično zdravo. Puno voća, povrća, nemasno,...

Kad sam bolesna preživim na čokolinu, kojeg inače u redovnim uvjetima ne podnosim. Mlijeko konzumiram inače jedino u kolačima, ne konzumiram ga samog, ne konzumiram ga kao obrok, ne odgovara mi,... A kad sam bolesna mogu pojesti samo čokolino.
    Zašto, nemam pojama, ali pretpostavljam da mi taj čokolino ne škodi ta dva dana. Valjda neću baš od njega umrijeti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam govorila o tome što dijete traži jesti, nego sam komentirala "nuđenje pudinga". To su dvije različite kategorije po meni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam govorila o tome što dijete traži jesti, nego sam komentirala "nuđenje pudinga". To su dvije različite kategorije po meni.
    Onda se slažemo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Onda se slažemo.
    Iako ja svom ne bih dala hrenovke ni da ih bolestan traži Šalim se dijelom al i ozbiljna sam.. ne bih mu baš dala da jede junk, potrudila bih se da to bude ipak iole zdrava namirnica.

Mislim može ih on tražiti do beskonačnosti, nema ih doma... ali lako može dobiti nešto drugo.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 26.03.2013. at 11:03

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Blekonja inhaliramo se samo fizioloskom. Pomaze jako! 3-4 puta dnevno sa 4-5 ml fizioloske..
    Nije imao visoku temperaturu, mjerila sam mu samo jednom i bila je oko 38..
    Nakon laringitisa kasljao je jos desetak dana produktivno..i tu su sam inhalacije pomogle..2 x dnevno sa fizioloskom i 2 x dnevno fizioloska + 10 kapi Bisolvona prva dva dana..
    Nadam se da cete uskoro biti bolje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iako ja svom ne bih dala hrenovke ni da ih bolestan traži Šalim se dijelom al i ozbiljna sam.. ne bih mu baš dala da jede junk, potrudila bih se da to bude ipak iole zdrava namirnica.

Mislim može ih on tražiti do beskonačnosti, nema ih doma... ali lako može dobiti nešto drugo.
    Pa eto, ja sam mu sigorno tri put dala, bome i do trgovine otišla.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ajde, ajde ima ovdje svakakvih mišljenja, ja svoje dijete ne bih nikada držala do fibre 40 i punto, neke žene bi, svaka čast,
    MOJE JE MIŠLJENJE (naglašavam) zašto ne onda i do 42 ili koliko ono već stoji na toplomjeru,
    ne znači da bi se išta dogodilo i do te temp. kad nije ni do 40,
    tako i za hranu, ponudim i ja puno zdraviju hranu nego pudinzi i junk, ali ne ide, ok sad vidim da joj ni to ne paše za drugi put znam,
    ali jutros je pojela doslovno jedan griz banane i 5-6 štapića od dinkla, e i da računala sam da bi možda mlijeka pa sam joj napravila kad se digla,
    ali je i to vjerojatno zbog nesnošljivog kašlja povratila nakon samo 5 min
    za ručak ću joj ponuditi isto tako juhicu i špinat onako usitnjen, ali sumnjam da će išta staviti u usta, jer moje dijete ni danas 4 dan nakon cijelodvneve fibre nije ništa bolje
    od jutros je temp. 37,5 da bi sad bila 38,3 i ja sam joj dala paracetamol, jer ne mogu više gledati ovo iscrpljeno i izmučeno dijete da je u 12,00 piči fibra od 38,7 do koliko će sigurno doći dok
    malo ne počne dijelovati paracetamol, pa ubijte me vi koji bi ste čekali do 40
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 26.03.2013. at 14:22

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

LolaMo puno ti hvala, čak sam od jedne drage forumašice dobila pp da će mi posuditi inhalator
    pa ću učiniti ovo kako ste i vi, jer vidim da joj odgovara ti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Blekonja, evo mi kolega priča kako je njegova malena, nešto starije od tvoje pred par tjedana imala tako visoku temperaturu, ničim ju nisu uspjeli skinuti... bili na zaraznoj, sve ok... na koncu fibra prošla, kao da je nije ni bilo.
    Sretno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    ajde, ajde ima ovdje svakakvih mišljenja, ja svoje dijete ne bih nikada držala do fibre 40 i punto, neke žene bi, svaka čast,
    MOJE JE MIŠLJENJE (naglašavam) zašto ne onda i do 42 ili koliko ono već stoji na toplomjeru,
    ne znači da bi se išta dogodilo i do te temp. kad nije ni do 40,
    Hm.. vjerojatno bi ti zaključila da nisam normalna ako ti kažem da sam prestala mjeriti djetetu temp (jer su me te brojke samo živcirale i onda bih samo grizla nokte jer eto sad prelazi sa 39.9 na 40)

Citiraj mojca prvotno napisa
    Blekonja, evo mi kolega priča kako je njegova malena, nešto starije od tvoje pred par tjedana imala tako visoku temperaturu, ničim ju nisu uspjeli skinuti... bili na zaraznoj, sve ok... na koncu fibra prošla, kao da je nije ni bilo.
    Pa da, jača viroza, i jednostavno nema rješenja nego biti strpljiv i čekati. Tako to ide.

Držite se Blekonja, proći će

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam od pomoći znam, ali Blekonja, divim ti se. Ja bi ispalila na živce. Isto nisam tip koji na 40 stavi prst u uho i čeka da prođe. Nisam. Znam da svojom panikom ne činim dobro, ali ne mogu si pomoći. Moj je dva dana kurio 38,5 i krvni nalazi su pokazali dehidraciju. Dabome da je primao infuziju, inhalacije i svaštanešto. Prema tome, ne znam što reći. Šaljem vagon dobrih želja za brz oporavak!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

rena ja ne znam mamu koja je cool kad joj dete kuri 40
    ali ako sam odvela dete kod lekara, ako ju je pregledao, prekontrolisao krv i urin i rekao da je grip, da joj dajemo tečnosti i čekamo da prođe, šta drugo mogu?
    moja je pre mesec dana kurila 8 dana, skoro po ceo dan
    imala je grip
    šta sam mogla? uz to je povratila sve antipiretike osim jednog
    nudili smo joj da pije svakih 10 minuta, cedili sokove, kuvali čajeve, kuvali supe... i dežurali noću
    ali u konačnici sve se svelo na to da damo sirup kad ode na 39 i čekamo da prođe

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije panika ako je čovjek zabrinut, ponekad jednostavno moramo brinuti, bdijeti,promatrati, tražiti savjet, pomoć kod liječnika dokle god nam nije jasno što se događa i kako pomoći. Nema jednostavnih riješenja,niti su sva djeca ista, netko dehidrira brže netko teže, netko ima sklonost konvulzijama u obitelji, skidanje temperature je mjera opreza, a ne liječenje, ali ponekad je nužna i potrebna. Isto kao što u pravilu ne dajemo antibiotike za viroze, a ima djece koja za svaku gripu ili adenovirozu završe na antibiotiku s upalom uha i onda dođe zamjena i kaže kako to piše u kartonu adenoviroza i antibiotik, mama, mama i vrti glavom. Mene jako smeta to proglašavanje mama ludim paničarkama koje iz dosade lječe svoju djecu sa svim što im dođe pod ruku...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čak i ako imamo više djece i već znamo kakav je tko tip što se tiče temperatura itsl, opet ponekad bude neki faktor koji nas zbuni, pa smo zabrinuti. Evo nama se u jednu virozu upleo granulom koji nije odmah bio vidljiv i temperatura se čudno ponašala, ona slika kako sam ja navikla s virozom nije bila takva,a opet šmrklji bistri itd i išla sam u dežurstvo i nisam se micala od male sve dok nisam skužila granulom. Ništa strašno, ali treba i to riješavati, mogla sam ja samo odmahivati rukom "virozica, virozica" , a za ovo ipak treba ciljani antibiotik

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nabavili smo inhalator (hvala dragoj Maruški) i bisolvon
    ima li smisla bisolvon ako je ovo još uvijek laringitis?
    ili samo fiziološkom da inhaliram, mislim što bi se moglo dogoditi ako bisolvonom tretiram laringitis?

samo info
    evo u 18 sati 39,3

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Rena7 što da ti kažem kako se osjećam, a još sam trudna osim za Marijetu brinem i što je s bebicom, a i mene počinje hvatati grlo žestoko!
    Pikula ogromna i tebi!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što pedijatar tvog djeteta kaže na tu dugotrajnu temperaturu? Sumnjaju li na gripu?

Bisolvon bi valjda trebao razrijediti sluz i olakšati iskašljavanje.
    Ja ne bih dijete inhalirala ničim što nije preporučio liječnik, osim fiziološkom, a Bisolvonom ne bih inhalirala niti da preporuči liječnik.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne Bisolvon kod laringitisa..on je za teski, produktivni kasalj..do kojeg kod vas mozda uopce nece ni doci..
    Mima, zakaj ne? Sad si me zabrinula, mi smo ga koristili vec dva puta kad se pocelo spustat na bronhe

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zato što za lijekove toga tipa mislim da su "topla voda" - dakle, bez neke konkretne koristi, a, evo kad dijete kašlje danas daš Prospan, sutra Bisolvon, prekosutra nešto treće i onda više ne znaš što šteti a što koristi.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

preskočit ću ga zasad, a što se tiče njenog pedijatra danas kad sam ga zvala kaže da nije to gripa.....da je to laringitis

sad nakon paracetamola i obloga pala na 38,7 i nakon po ure opet 39 ja sam totalno luda......
    a ja mirim sebi 37,5, najvjerojatnije sad ja sljedim

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

imam još jedno pitanje kad je Marijeti krenuo laringitis osjetila sam da joj smrdi iz usta, ovih 2-3 dana ništa i danas tj. večeras opet osjetim da joj smrdi, što kažete na to?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Blekonja, pratim temu od početka. Nadam se da će M. uskoro biti bolje.

A s obzirom da je tema aktualna, lijepo bi molila da netko napiše i objasni zašto nije dobro skidati temperaturu ako nije iznad 38.5? Hvala
    Posljednje uređivanje od ježić : 27.03.2013. at 08:36

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    A s obzirom da je tema aktualna, lijepo bi molila da netko napiše i objasni zašto nije dobro skidati temperaturu ako nije iznad 38.5? Hvala
    Zato jer nema potrebe. Netko je več napisao, tijelo se temperaturom bori protiv bolesti i tako "samo uništava" viruse i bakterije. Temperatura je obrambeni mehanizam.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    imam još jedno pitanje kad je Marijeti krenuo laringitis osjetila sam da joj smrdi iz usta, ovih 2-3 dana ništa i danas tj. večeras opet osjetim da joj smrdi, što kažete na to?
    to je normalno u infektu
    a na šta ti baca zadah?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer nema potrebe. Netko je več napisao, tijelo se temperaturom bori protiv bolesti i tako "samo uništava" viruse i bakterije. Temperatura je obrambeni mehanizam.
    Ma znam ja da temperatura nije bolest i meni je to jasno, ali mojima doma ne. Mi se zadnja 3 dana stalno šetamo između 37.nešto i 38.5. I onda usred stalnog čišćenja nosa, nespavanja i nošenja još moram objašnjavati zašto ne guram čepić čim živa pokaže 37.5.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to je normalno u infektu
    a na šta ti baca zadah?
    onako kao da su angine, ma ne znam više, idemo jutros vadit krv ponovo, ako i dalje pokazuje virozu odustajem i kapitulaciju potpisujem očito nisam roditelj nego paničar

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Blekonja nego što si nego roditelj? Nemoj si nabijati osjećaj krivnje. Odličan si roditelj i super si to sve izgurala. Danas je već peti dan, jeli? Nadam se i želim da ste blizu kraja ove bolesti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja nego što si nego roditelj? Nemoj si nabijati osjećaj krivnje. Odličan si roditelj i super si to sve izgurala. Danas je već peti dan, jeli? Nadam se i želim da ste blizu kraja ove bolesti.
    X

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo ipak neću kapitulirati, ipak sam roditelj

evo nas sa hitne pedijatrije CRP 120 i početnom upalom pluća, znala sam da nešto ne štima ne prestajem plakati već sat vremena, bio je prijedlog da ostane u bolnici ili kući sumamed 5 dana po 5 ml, ja i mm se dogovorili da ipak ostane kući, jer nas je bilo strah da opet nešto ne pokupimo i ja i ona tamo,a i ne možemo ostati cijelu noć s njom, a to mi je (a i njoj bi bilo) horor!! kako mi se sam napatila jadnica moja

molite Boga da nas sumamed spasi!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bez brige, Sumamed će pomoći, brzo će joj i temperatura pasti.
    Šteta što nije ranije dobila antibiotik, ali bit će sve OK.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

rena7, anemona kad sam se osjećala kao pred zidom, većina je zaista ostala pri virozi, što početno i je bila, ali nažalost kako se meni i činilo da ima tu nešto više i mi smo skupili i ovo

Mima, da možda je mogla već jučer, prekjučer, ali što ću!!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 27.03.2013. at 17:59

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Drz'te se!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Blekonja, kako je curica? Tek sam sad vidjela nastavak. Miš mali, pa di upala pluća, kako to nisu prije vidjeli? No, sad će Sumamed učiniti svoje i svaki dan će biti bolje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Drz'te se!
    ;-* hvala ti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Beti cura je maaaaalčice bolje volje bila popodne doduše kratkog vijeka, slaba je i izmučena, a kašalj ju rastura, neće ništa da jede, a i pije doslovno na špricu i malo bočice
    temp. nam je oko 38,4 od 19 popodne i ne raste (kuc-kuc) mislim da ćemo joj dati malo paracetamola da se ipak malko odmori preko noći da odspava, san i odmor su joj jako važni sad

krenulo je s virusnim laringitisom i krvna slika treći dan je pokazala virus, s tim da je tada već crp bio 8 znači na samoj gornoj granici
    ništa sad molimo Boga da Sumamed učini svoje i da mi se vrati moja mala zvrkica vesela i živahna!!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bili smo u istoj situaciji dva puta, sa laringitisom i sve isto. čak u istoj dobi
    Čim je početna upala i pustili su vas doma to je super

Bit će sve OK!

nisam htjela ništa pisati jer sam baš imala feeling da mamina intuicija tu nešto javlja i eto, nisi se prevarila.
    bravo mama

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super da ste bolje..malo po malo..
    Samo jedan savijet: nemojte ju subdozirati sa paracetamolom..to nema nikakvog smisla..ili joj dajte punu dozu ili ga nedajte uopce..sve drugo je pogresno..
    Drzite se
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 28.03.2013. at 00:00

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bit će to sve ok, vidjet ćeš. Još samo malo strpljenja i sumamed će učiniti svoje. Sestro u panici, drž se .

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Super da ste bolje..malo po malo..
    Samo jedan savijet: nemojte ju subdozirati sa paracetamolom..to nema nikakvog smisla..ili joj dajte punu dozu ili ga nedajte uopce..sve drugo je pogresno..
    Drzite se
    u pravu si LolaMO
    sad vidim kako sam napisala ispalo je "malo paracetamola" kao 2-3 mililitra eto da damo tek toliko, ali nisam tako mislila, razmišljali smo da li uopće dati na tu temp. pustili smo da vidimo što će se događati, a ipak je otišla na 39,4 tako da smo ipak dali antipiretik u njenoj normalnoj dozi ;-*

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Majuška ista situacija, da intuicija, kao što sam i rekla paničar jesam, ali sam očito još bolji roditelj, ma što neki mislili o tome
    strašno da samo malo više pažnje obrate u neke detalje i upoznaju neuke roditelje
    sad sam sigurna da sljedeći put ako mi je crp 8 da ću ga opet ponoviti za dva dana, hebeš lovu,
    ako vidim da mi dijete nije bolje nego dapače 5 dan klonulo još više

rena7 sister in panic

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne brini blekonja, sad će to na bolje.
    moj je tri puta imao upalu pluća
    i svaki puta je sumamed učinio svoje.

držite se

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Blekonja...
    Pomoći će sumamed, ne brini.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Držite se

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam uvijek za vađenje krvi, onda super lako i brzo saznaš kakvo je stanje (bez obzira što je to djetetu nelagodno i bolno, tu su mi uvijek beneficije vađenja krvi prevagnule). Radije kratko pikanje nego napamet pogađati. To je nas spasilo tad kad je 7 dana kurio 40, ono da smo sigurni da se nije nešto nakalemilo na virozu - mislim da smo mi tada isto 2x vadili krv.

Bravo za tvoju inicijativu da ponovo izvadite krv Sad znate protiv čega borite, sumamed će to brzinski riješiti - ne brini

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Svaka čast na intuiciji, Blekonja!
    Nek malenoj bude bolje što prije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam uvijek za vađenje krvi, onda super lako i brzo saznaš kakvo je stanje (bez obzira što je to djetetu nelagodno i bolno, tu su mi uvijek beneficije vađenja krvi prevagnule). Radije kratko pikanje nego napamet pogađati. To je nas spasilo tad kad je 7 dana kurio 40, ono da smo sigurni da se nije nešto nakalemilo na virozu - mislim da smo mi tada isto 2x vadili krv.

Bravo za tvoju inicijativu da ponovo izvadite krv Sad znate protiv čega borite, sumamed će to brzinski riješiti - ne brini
    osim kada ti se dete onesvesti posle vađenja krvi
    od onda kad dr pomene vađenje krvi ja u sebi pomislim da bih radije da popije hemomicin bez potrebe
    srećom nije se ponovilo, ali taj strah koji me preplavi kad treba da se vadi krv je užasan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam recimo totalno protiv vađenja krvi i to mi je čisto maltretiranje djeteta; mom djetetu kad ovako divlja temperatura (stalno visoka i teško se skida) a u pitanju je respiratorni infekt - mogu biti sigurna da je CRP visok i da je potreban antibiotik. Mene kod ovih Blekonjinih opisa zbunilo to što je pisala da je CRP nizak, inače bih bila sigurna da je u pitanju početak upale pluća - jer se to nama dogodilo nekoliko puta po istom ovakvom scenariju. Zadnji puta uopće nisam dozvolila vaditi krv jer mi je stvarno dosta da se dijete konstantno traumatizira.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ali eto vidiš, Blekonja je imala neki filing da nešto nije u redu.
    Moja mala je pre mesec dana imala istu situaciju, temperatura 8 dana, bez reda, skakala do 40, držala je po ceo dan. Ali je bio grip, dokazano krvnom slikom.
    Ovo naravno nikom ne bih preporučila ali meni kada god je intuicija govorila da nešto nije bilo ok, tada i nije bilo. E sad ima roditelja koji uvek paniče pa ne znam kako bih lekaru rekla: znate meni nešto govori da sa malom nije sve ok.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam recimo totalno protiv vađenja krvi i to mi je čisto maltretiranje djeteta; mom djetetu kad ovako divlja temperatura (stalno visoka i teško se skida) a u pitanju je respiratorni infekt - mogu biti sigurna da je CRP visok i da je potreban antibiotik. Mene kod ovih Blekonjinih opisa zbunilo to što je pisala da je CRP nizak, inače bih bila sigurna da je u pitanju početak upale pluća - jer se to nama dogodilo nekoliko puta po istom ovakvom scenariju. Zadnji puta uopće nisam dozvolila vaditi krv jer mi je stvarno dosta da se dijete konstantno traumatizira.
    crp je zaista bio samo 8, ali to je ustvari gornja granica
    sad tu je malo moje neznanje i neiskustvo,
    a i po meni nemar doktorice koja mi je onako kao što je s guštom rekla "to vam je viroza, skidati fibru i to je to", što doista do tog trenutka i je bila,
    mogla i reći "crp je na gornjoj granici provjerite ga za dan dva" ne bi joj se ništa dogodilo

jer ja sam sad 200% uvjerena da je tada, te večeri počelo nešto kuhati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Normalno da je vidjela da nešto nije u redu, vidi se kad je dijete jako bolesno. Ja sam sa djetetom nekoliko puta jurila na Hitnu, i u sred noći, i nikad nisam došla bezveze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •