Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Ima li sad vinogradska taj tzv. status prijatelja djece - jel to zbog novouvođenog rooming ina? Što zapravo taj status ajmo reći "garantira" djeci a što rodiljama?
Kada sam nešto čitala o tome, vele da su kriteriji za dobivanje te titula jako visoki da se titula dodjeljuje samo na period od 3 godine pa se nanovo evaluira? Kakvi su to visoki kriteriji, pitam se, kada se u većini i dalje primjenjuju tako nazadne metode i postupci, što prema babama, što prema rodiljama? Zna li itko?

Ja stvarno nema zamjerke. Ne znam na šta točno misliš?

Bebu daju odmah na maženje i podoj, tata reže pupčanu vrpcu, naslikavaju nas po željama praktički, uz to svi ljubazni i dobro raspoloženi, bebu su uzeli na kupanje dok su mene odveli u sobu i istuširali (sestra me odvela pod ruku u sobu i oprala,dala mi sve iz torbe, iako sam mogla i sama, ali inzistirala je da mi pomogne), odmah sam poslije dobila bebu i odveli su ju samo zadnji dan na 1-2 minute na vaganje i to me čudilo jer su sve drugo radili ispred mene u sobi (sve od oblačenja, pupka, vaganja, vađenja krvi svaki dan, cijepljenja.....), dolaze na svaki poziv u roku od minute, osim toga cijelu noć i po danu također svako malo netko uđe provjeriti da li je sve OK, da li nešta trebamo, ako bebe plaču i nitko ne zove opet dođu, mame koje iz nekog razloga traže da uzmu bebu također uzmu i odvedu a neko vrijeme u dječju sobu (cimerica je imala težak porod pa je tražila)....
Ja mislim da je to OK.