Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 570

Tema: baka ili jaslice?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    x

iako, iskreno ću vam sad napisati i biti partibrejker mene bi osobno jako iznerviralo i ne bi lišo prošlo, da pored dvije bake, obje u penziji i obje dobrog zdravlja i kondicije, da obje odbiju čuvati godinu dana dijete. tu prvu godinu. mi smo u našoj obitelji navikli na velike i bučne rasprave. i bila bi jedna sigurno.
    meni je to nezamislivo.
    pa bilo obaveza, opterećenje, we.
    radi heklanja i kavi.
    mene bi to jako iznerviralo i gotovo.
    to vam je onako, iskreno.
    đizs.
    ne kažem da je lako biti s malim djetetom. al ko da je sve lako i mora biti lako.

može se dogovoriti neka back up varijanta za bolest, kad se ne osjeća dobro. i mi smo tako. al ovo od svimbi, da se ne smiješ ni durit, to mi je skroz čudno
    E, moja cvijeta, ovaj đir me od tebe ne čudi, znam te već i volim i prihvaćam takvu - ali to po meni nije default, i da si moja sveki/snaha, ne bi se dobro skombinirale, ali bi sigurno dobro iskomunicirale, a da smo mater i kćer, već bi se prihvatile.

Ti si ovaj đir podrazumijevanja i široke obiteljske podrške (bake čuvaju, djeca poslije u nemoći majke bedinaju, ali to sve nekako bude idealno i harmonično izvedeno i kod tebe će to vjerojatno tako biti), a ja više đir nuklerna obitelj i ajme shit - napadne svekrve, onemoćali članovi obitelji itd.

Može se moja snaha buduća ili kćer ljutiti for all I care - i ja ću se ljutit back. To se ne može podrazumijevati, po meni - tj. čovjek mora moći iskomunicirati što želi, a što ne, a ovog ko se duri će proći već.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 12:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. prihvatit će. A to što neko misli da je neopravdano da baka ne čuva, a neko da je neopravdano da baka nema svoj živt - koga briga... mislim, dokle to ide, ova bidna žena se misli je li opravdano da ide drugdje na GO. Tj.... tuđe očekivanje nije moj problem, a surađivat se može i mora, a emotivne ucjene - daleko vam kuća (a to je ovaj đir očekivanja i ljutnje, po meni).

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    normalno je da ljudi koji moraju dijete slati u jaslice imaju o jaslicama dobro mišljenje-kako bi se inače nosili s time što dijete mora u jaslice? za one koji ne moraju dijete slati tako rano u instituciju su nužno zlo. i to je po meni cijela mudrost.
    a to što u jaslicama ima više igračaka nego doma zaista nije razlog za slati dijete u jaslice.
    Pa ne čini mi se baš .. po količini postova na ovom topicu više mi se čini da nas koji jaslice ne smatramo nužnim zlom i djeca su nam išla/idu u jaslice ima relativno malo. Više ima onih koji ih smatraju nužnim zlom ali iz nekog razloga ipak djecu upisuju i šalju - vidiš meni ti nisu jasni - kako možeš vlastit dijete slati nekamo što smatraš nužnim zlom??? Razumijem ja one čiji klinci ne idu u jaslice i jasno mi je da oni smatraju jaslice nužnim zlom iako se to mišljenje temelji uglavnom na rekla kazala frendica ona ili ova a ne na vlastitom iskustvu, OK oni su odlučili klinci ne idu i točka - barem su dosljedni. Ali oni koji sustavno pljuju po jaslicama i tetama a regularno su im djeca u jaslicama od -do e ti mi nisu jasni ... I nemojmo sad o tome kako se nema bake ili novaca za čuvalice ...sve to stoji ali slati svoje djete u "zlo" svaka čast. A takvih sam se nagledala i naslušala ne bi vjerovali koliko ...I bez obzira na onaj dio "nužno" zlo je ipak zlo ...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivano, pa šalju ih jer im je nužno. Dakle, nemaju druge. A zlo je ipak u blažem smislu, ne misli se baš na deveti krug pakla.
    Misli se jednostavo da su jaslice nešto što koristiš samo ako nemaš nikakve druge opcije.
    Posljednje uređivanje od vertex : 27.03.2013. at 13:06

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako nije pa to je puko preživljavanje ....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina, nije ta cvijetina ljutnja emocionalna ucjena. Pa tebi je svako iskazivanje emocije ujedno i ucjena, čini mi se?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne čini mi se baš .. po količini postova na ovom topicu više mi se čini da nas koji jaslice ne smatramo nužnim zlom i djeca su nam išla/idu u jaslice ima relativno malo. Više ima onih koji ih smatraju nužnim zlom ali iz nekog razloga ipak djecu upisuju i šalju - vidiš meni ti nisu jasni - kako možeš vlastit dijete slati nekamo što smatraš nužnim zlom??? Razumijem ja one čiji klinci ne idu u jaslice i jasno mi je da oni smatraju jaslice nužnim zlom iako se to mišljenje temelji uglavnom na rekla kazala frendica ona ili ova a ne na vlastitom iskustvu, OK oni su odlučili klinci ne idu i točka - barem su dosljedni. Ali oni koji sustavno pljuju po jaslicama i tetama a regularno su im djeca u jaslicama od -do e ti mi nisu jasni ... I nemojmo sad o tome kako se nema bake ili novaca za čuvalice ...sve to stoji ali slati svoje djete u "zlo" svaka čast. A takvih sam se nagledala i naslušala ne bi vjerovali koliko ...I bez obzira na onaj dio "nužno" zlo je ipak zlo ...
    Ovo da su jaslice zlo su ta naša pretjerivanja, kultura naša to voli, a i kultura marketinga. Može se govoriti o najboljim opcijama za dijete i obitelj i stila "stručnjaci kažu", ali ovo da je to zlo... to marketinški dobro zvuči za "prodati" neki odgojni tekst, po meni, ali to je pretjerivanje, i dijete se u 4.-toj neće sjećati ni jaslica, niti bake u 1. godini, i bez obzira na to da to koji put dođe dobro - stila "edukacija", a koji put se to vrati kao bumerang "nužno zlo"... "morao sam" itd. Ko kad ideš na prenatalnu dijagnostiku pa ono... ja ne bi, ali doktor rekao, malo taj đir, po meni.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako nije pa to je puko preživljavanje ....
    Pa možda imaju takvo iskustvo?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    ina, nije ta cvijetina ljutnja emocionalna ucjena. Pa tebi je svako iskazivanje emocije ujedno i ucjena, čini mi se?
    Ne, pa i ja ću se ljutiti, ali ono... osim što je to zabavno stila Smoje i Dinastija pa Christl i Alexis - na kraju se moraju emocije smiriti i moraju se dogovoriti, ne na temelju zato što je ovaj ili onaj emotivno reagirao, nego na temelju toga mogu/želim li to ja ili ne. Što očekuje ovaj drugi - to je njegov problem.

Mislim... što ovdje iko ozbiljno svoj život uređuje po tome "naljutit će se ovaj" ili "naljutit će se onaj"? Ziher ne. Mislim za bitne stvari, ne za tričarije, pa OK, nemoj... on/ona se na to ljuti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:12

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma znam ali moram malo jednostavno ne mogu odoljeti nakon svih postova ...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ina, kakav ti je to argument da se neće ni sjećati (ponavljaš više puta)? Ne moraš se sjećati da bi te nešto oblikovalo, na dobar ili loš način.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa možda imaju takvo iskustvo?
    Pa OK ako imaju ..vjerojatno su onda i ispisali dijete?
    Ili se igraju survivera...?
    Posljednje uređivanje od ivano2 : 27.03.2013. at 13:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina, kakav ti je to argument da se neće ni sjećati (ponavljaš više puta)? Ne moraš se sjećati da bi te nešto oblikovalo, na dobar ili loš način.
    ? Majke mi, na primjeru jaslica, ne razumijem ta suptilna oblikovanja u lošem/dobrom smjeru, koja bi bila u rangu nekog "zla".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izraz nužno zlo za jaslice zaista baš nije lijep, i ružno je na bilo koji način nazivati mjesto gdje ljudi ostavljaju svoju djecu zlom, pa makar bilo i slikovito.
    Jaslice su u svakom slučaju mjesto gdje su djeca sigurna i zbrinuta i dobivaju potrebnu njegu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa OK ako imaju ..vjerojatno su onda i ispisali dijete?
    Možda su procijenili da će se morat zadovoljit preživljavanjem, jer za drugo nemaju mogućnosti?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hmmm..."nužno zlo" je fraza. Ružna, možda, ali fraza. Kao, na primjer, da netko spava kao zaklan

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Izraz nužno zlo za jaslice zaista baš nije lijep, i ružno je na bilo koji način nazivati mjesto gdje ljudi ostavljaju svoju djecu zlom, pa makar bilo i slikovito.
    Jaslice su u svakom slučaju mjesto gdje su djeca sigurna i zbrinuta i dobivaju potrebnu njegu.
    mima uvijek pametno i sažeto

ako ćemo baš, idealno bi bilo da majka ostane s djetetom
    iako, znam neke majke prema kojima su vrtići bolje rješenje
    pa čak i iz djetetove pozicije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma... ja nisam taj igrač - ništa mi od toga nije takva drama da bi išlo u rubrike preživljavanje, zlo itd. Ono, govorimo o jaslicama? Ali, znam da ljudi vole svašta, pa na svaku odmah label "komocija" ili "zlo" ili "preživljavanje".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    mima uvijek pametno i sažeto

ako ćemo baš, idealno bi bilo da majka ostane s djetetom
    iako, znam neke majke prema kojima su vrtići bolje rješenje
    pa čak i iz djetetove pozicije
    Jes, ja sam ta, i mislim da je koji put tako, jer djetetova pozicija i mamina tj. obitelljska - to je slična pozicija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:19

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

x

iako, iskreno ću vam sad napisati i biti partibrejker mene bi osobno jako iznerviralo i ne bi lišo prošlo, da pored dvije bake, obje u penziji i obje dobrog zdravlja i kondicije, da obje odbiju čuvati godinu dana dijete. tu prvu godinu. mi smo u našoj obitelji navikli na velike i bučne rasprave. i bila bi jedna sigurno.
    meni je to nezamislivo.
    pa bilo obaveza, opterećenje, we.
    radi heklanja i kavi.
    mene bi to jako iznerviralo i gotovo.
    to vam je onako, iskreno.
    đizs.
    ne kažem da je lako biti s malim djetetom. al ko da je sve lako i mora biti lako.

može se dogovoriti neka back up varijanta za bolest, kad se ne osjeća dobro. i mi smo tako. al ovo od svimbi, da se ne smiješ ni durit, to mi je skroz čudno
    Potpisujem.

Svekrva je u penziji i nama svima je normalno da baka čuva. MM je čuvala baka, mene i brata je čuvala baka...kod nas je to tako...

A da baka odbije čuvati jer eto želi vrijeme za sebe, za heklanje i kavice, a zdrava je i nema prepreka da čuva...pa eto, meni je to u stvari nezamislivo...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda su procijenili da će se morat zadovoljit preživljavanjem, jer za drugo nemaju mogućnosti?
    Uvijek ima izbora ...kako se ujutro pogledati u ogledalo i reći e sad vodim svoje milo čedo u "nužno zlo" i mirno odraditi 8+ sati i doći po njega uz put grintajući na jaslice i tete ...
    I općenito širiti negativan stav prema nečemu što (bez obzira iz nužde ili ne) ipak koristiš?
    Nisam taj tip, sorry...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hmmm..."nužno zlo" je fraza. Ružna, možda, ali fraza. Kao, na primjer, da netko spava kao zaklan
    Znam, naravno da je fraza, ali mi je jasno da riječ "zlo" štrecne i pogodi roditelja koji ostavlja dijete u jaslicama svaki dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A da baka odbije čuvati jer eto želi vrijeme za sebe, za heklanje i kavice, a zdrava je i nema prepreka da čuva...pa eto, meni je to u stvari nezamislivo...
    Ja sam ono totalno na drugom kraju i mislim da si čovjek koji je odgojio svoje dijete, odradio radni vijek, ima pravo posložiti prioritete kako želi, nego sad još i na kraju života jok heklanje i kavice, evo još jedna obaveza pa do groba tako... ako si kojim slučajem zdrav, ako nisi - OK, opravdano, sad smiješ heklati i pit kave.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:21

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A onda zamijeniti "nužno zlo" sa nečim što će vas manje štrecnuti ...
    Onaj tko jaslice ne smatra niti prvim niti drugim izrazom njega niti ne štrecne ...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivano, Mislim da je Mima mislila da tebe štrecne, ako sam dobro shvatila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ono totalno na drugom kraju i mislim da si čovjek koji je odgojio svoje dijete, odradio radni vijek, ima pravo posložiti prioritete kako želi, nego sad još i na kraju života jok heklanje i kavice, evo još jedna obaveza pa do groba tako... ako si kojim slučajem zdrav, ako nisi - OK, opravdano, sad smiješ heklati i pit kave.
    takoe

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    takoe
    X! Mislim.. meni je drugo nezamislivo. A u RH samo 4 milijuna ljudi i vjerojatnost je da se iskombinira neka "očekuje se" i neka "nezamislivo" jako velika, u stvari . Nema do otvorene komunikacije, a očekivanja... nisu neka čvrsta "valuta" da bi se na tome nešto trajno gradilo, durenje prolazi... i tako to... opet se mora pričat, kad durenje zbog drugačijih očekivanja prođe.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:29

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ha ha kriva adresa
    Jaslice ne smatram "nužnim zlo" ili bilo čime sličnim pa me to ne dira...ali me smetaju oni koji pljuju po nečemu što koriste (bez obzira iz kojeg razloga).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gle, mi imamo takve bake i djedove da su njima unuci prioritet, tako da je meni osobno drugačiji odnos prema unucima neobičan. Naravno da svaka obitelj ima drugačije vrijednosti i svatko si ima pravo posložiti život i prioritete kako želi. Ja sam napisala kako je kod nas (iako i kod nas ima razlike, npr. od roditelja MM do mojih roditelja, od MM su baš ono, 100% na raspolaganju), ne kako mislim da bi trebalo biti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

do groba, ina, nego kako.
    obaveze su...nužno zlo
    od previše slobodnog vremena, samo problemi nastaju

šalim se malo, al kao i s jaslicama - zlom, opet mi se čini da se pretjeruje i s tim poslom oko čuvanja malog djeteta. dok sam bila na porodiljnom, pun park je bio baki i djedova koji su čuvali unuke. sjedili na klupici, djeca su se igrala s kanticama u pijesku, skuže oni brzo s kim mogu trčati, a s kim ne, nisu baš tako bedasti. svaki dan, kad je lijepo vrijeme, od 10 do podne - jedan bi bili u parku.

ako preuzmeš na sebe kuhanje ručka, a to se može, dan ranije skuhat, plus spavanje koliko god da spavaju ipak spavaju...a bemu miša, nije baš takav rad u rudniku

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gle, mi imamo takve bake i djedove da su njima unuci prioritet, tako da je meni osobno drugačiji odnos prema unucima neobičan. Naravno da svaka obitelj ima drugačije vrijednosti i svatko si ima pravo posložiti život i prioritete kako želi. Ja sam napisala kako je kod nas (iako i kod nas ima razlike, npr. od roditelja MM do mojih roditelja, od MM su baš ono, 100% na raspolaganju), ne kako mislim da bi trebalo biti.
    Ma jes... rubrika ja vjerujem u cjepiva, a ja ne, Deadi. Mislim... nije tvoja obitelj takav sad monolit da se nitko iz tvoje obitelji neće nikad susresti s obitelji u kojoj je drugo uobičajeno, pa će nezamislivo postat zamislivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

do groba, ina, nego kako.
    obaveze su...nužno zlo
    od previše slobodnog vremena, samo problemi nastaju

šalim se malo, al kao i s jaslicama - zlom, opet mi se čini da se pretjeruje i s tim poslom oko čuvanja malog djeteta. dok sam bila na porodiljnom, pun park je bio baki i djedova koji su čuvali unuke. sjedili na klupici, djeca su se igrala s kanticama u pijesku, skuže oni brzo s kim mogu trčati, a s kim ne, nisu baš tako bedasti. svaki dan, kad je lijepo vrijeme, od 10 do podne - jedan bi bili u parku.

ako preuzmeš na sebe kuhanje ručka, a to se može, dan ranije skuhat, plus spavanje koliko god da spavaju ipak spavaju...a bemu miša, nije baš takav rad u rudniku
    Jes, draga moja, ali vidi se da govoriš iz morske perspektive, vidila bih ja tebe u ZG-u, uključi u scenarij maglu i memlu od studenog do travnja, temperature oko minusa ili nisko oko nule, u parku nikoga, a lijepo vrijeme je vijest u novinama, život u neboderu, putovanje na posao oko 45 min, i ajde, bako, udri, čuvaj od 8-17 h... kakvav miljeić, kakav Dolac, što je tebi .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:34

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je, to je u idealnim uvjetima

ja se umorim kad uopće zamislim jedan dan takve bake

a nije baš da bih ja sjedila doma i neradila ništa

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I kod nas tako kao kod Cvijete i Deaedi.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rekla bih da se stav nasljedjuje: meni je pomogla moja mama/sveki pa vracam dug. Zaista, sve vi koje koristite baka servise - hocete li servisirati? Naime meni je jedna baka kojoj se divim rekla da ona vraca dug svojoj mami koja je njoj odgojila djecu. Mene je takodjer odgojila baka. Ali moja mama moju nece. Jer sad ona njeguje tu istu baku. Pa cu ja nac tete. Ali bit cu sretna da dozivim mogucnost imanja unuka i nadam se da cu bit zdrava i da cu moci cuvati ih... Ali to je moja zelja sad, ne znam kako bi bilo ako se za 20-30 godina pretvori u must i kave nono. Kad vec filozofiramo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slažem se s cvijetom i deaedi
    ajme meni, pa kud dođoste na cijeli život?!
    moja svekrva je odgulila 3 godine umjesto jaslica i mlađe vrtićke
    eno je, brate, iza toga već 7 godina hekla, dao joj Bog da hekla sve dok njoj ne dosadi

nitko nije rekao da je morala, ali ja bi se naljutila da nije
    kad je mogla šogoričinih dvoje...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma jes... rubrika ja vjerujem u cjepiva, a ja ne, Deadi. Mislim... nije tvoja obitelj takav sad monolit da se nitko iz tvoje obitelji neće nikad susresti s obitelji u kojoj je drugo uobičajeno, pa će nezamislivo postat zamislivo.

Ne kužim tvoj point...

Kod nas je tako, svima bi nam bilo čudno da bake/djedovi ne žele čuvati..a mogli bi...

Ono, odnosi u obitelji bi nam se poremetili da netko odbije čuvati klince? Ono, ozbiljno bi se pitala WTF?
    Meni je to normalno jednako kao što mi je normalno da ću se za roditelje brinuti kad ostare i ako budu (ne daj Bože) ovisni o tuđoj pomoći. I kako ja mogu računati da mi dijete neće ići do npr. 2g u vrtić kraj zdravih i slobodnih baka i djedova, tako i oni mogu računati da kraj zdrave i sposobne kćeri/sina/snahe/zeta ne budu završili sa 80+g u nekom domu. To se zna bez da o tome razgovaramo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

nitko nije rekao da je morala, ali ja bi se naljutila da nije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad je mogla šogoričinih dvoje...
    je, i moja je
    al ne želim da moji takvi "ispadnu"

moja svekrva je divna žena
    i nudila se
    i mogla bi sjajnu stvar napraviti jer je mog muža odgojila savršeno (bez pretjerivanja)

ali je s unucima opako zeznula stvar
    em svi imaju barem duplo više kila no što bi trebali
    em su nesigurni
    nemaju samopouzdanja
    dalje ću stati
    ne bi bilo fer
    (neki od njih imaju i svoju djecu)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ću samo reći da me nasmijava vaš primjer sa heklanjem. Ja sam uz svoga u toj jasličkoj dobi naheklala i naplela kapa i rukavica...

da kažete "ne može ići na penzićke ekskurzije po Europi" još nekako, ali bar se heklati može

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S obzirom da izgleda da pretjerivanje i drama zlo-stila imaju prođu - pa... kako ne znaš da im to nije zadnja godina... tremorski cimbal... i da se u toj dobi putuje leva-leva... pa ono... umjesto da se iz njih iscijedi i to malo, neka kafenišu, ako im je ćeif - tu ubacujem smajlija sa cvikama, ne da mi se čekat da se otvori prozor, brže mi napisat.

Koncept vraćanja duga... nije mi drag... carpe diem.

Na temu, sad me nasmijalo, ima neka pjesma od nekih od Klinaca nešto stila neki dječak s nekim falsetom stila Bečkih dječaka i neka pjesma o baki i kako u šalu toplom... njoj zima, ali eto nešto rado klince dočekuje itd.

MM to premota, od samog stila i slike starice kao neke... servis pozadine stila Microsoft Desktop podilazi ga jeza... a znam da bi tipa, pikulu, to vjerojatno razniježilo ono... divno.

I tako . Bitno je da nuklearka štima oko očekivanja (muž-žena), a sve ovo drugo... relativno lako.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo bili predali papire za jaslice iako je rođena iza 31.8. i iako smo znali da nema nikakve šanse da ju prime, ali kao...nek imamo opciju.
    No, onda je moja mama reagirala da kako možemo uopće pomisliti slati tako malu bebu jaslice i da naravno da će je ona čuvati. Lijepo je zatvorila obrt, poslala se u penziju i sad je baka. Kao što je to bila njena mama kad je njoj trebalo.

S obzirom da je ionako već počela razmišljati da što se mene tiče neće nikad biti baka , svoju unuku gleda kao na veliki dar i neopisivu sreću. Imala je teških dana, bila je i bolesna, ali kad ne može čuvati, onda se dogovorimo da ja preuzmem ili tata ili druga baka uzme godišnji.
    Netko je spomenuo i djeda. Moj tata uskače mojoj mami kad je doma. A neki dan je i drugi djed uskočio, čak je i pelene promijenio jer se ukakala.

Uh, baš imamo sreće s bakama i djedovima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne kužim tvoj point...

Kod nas je tako, svima bi nam bilo čudno da bake/djedovi ne žele čuvati..a mogli bi...

Ono, odnosi u obitelji bi nam se poremetili da netko odbije čuvati klince? Ono, ozbiljno bi se pitala WTF?
    Meni je to normalno jednako kao što mi je normalno da ću se za roditelje brinuti kad ostare i ako budu (ne daj Bože) ovisni o tuđoj pomoći. I kako ja mogu računati da mi dijete neće ići do npr. 2g u vrtić kraj zdravih i slobodnih baka i djedova, tako i oni mogu računati da kraj zdrave i sposobne kćeri/sina/snahe/zeta ne budu završili sa 80+g u nekom domu. To se zna bez da o tome razgovaramo.
    Ma da, ali želim ti reći da postoje obitelji u kojima se ne smatra poremećaj odnosa ako bake kažu da neće čuvati djecu. I isto tako da se ne podrazumijemva da je dom za odrasle Zlo. A ono... sve preletiš avionom... ima nas tu... i takvih. Pa htjedoh reći da je ono što misliš da je opće stila "zna se", u stvari, relativno ograničeno i lokalizirano.

Imam mamu u domu i super sveki, koja skija, ide na premijere, putuje i čuva... tu sam imala sreće.

Da nije takva, ne može ili neće... da hoće heklat - neka hekla. Of kors... lako je meni pričati i nikad ne znaš što bi bilo kad bi bilo, ali samo očekivanje da se to mora... ne sjeda mi nikako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 13:48

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a gle, kod nas nije tako, apri
    moja svekrva i ja se dogovaramo oko moje djece i apsolutno sam sigurna da je ona postupala samo onako kako sam ja rekla
    osim toga, ja odgajam svoju djecu i ona "ispadaju" samo kao posljedica moga odgoja

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i još nešto, apri, moram ti reći da je to što si napisala jako nepravedno prema tvojoj svekrvi
    istina je, moji nećaci i moja djeca su različiti
    ali zato jer su različita djeca i imaju različite roditelje, a ne jer je utjecaj bake bio bolji ili lošiji

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovu djecu je odgajala SAMO baka

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, ali to kod tebe nikako ne bi bio slučaj
    nemojmo se zapikavati na ekstreme

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni bi isto bilo nezamislivo uvalit dijete mojoj mami na čuvanje..nije jos u mirovini, ali recimo da je.. Ma nema šanse! Ona je divna mama i baka, Žir i ona su najbolji frendovi, poštuje moj odgoj i ne namece svoje..sve super..ali čuvanje SVAKI DAN po 9 sati? Ne ne..ne bih joj to nikad mogla napraviti..pa žena se naradila ko konj, nadežurala, provela hrpu noći za knjigom i sad da joj ja uvalim dvogodisnjaka na puno radno vrijeme?

Ona bi sigurno pristala i nikada ne bi prigovorila jer je jednostavno takva..ali ja znam da joj ne bi bilo lako..mozda to ovisi i o djetetu..
    Moje dijete je jako poslušno i dobro, ali živo i čovjek fakat bude umoran nakon cijelog dana s njim..
    Tako da..neka ona samo gleda dobro jutro hrvatska, igra igrice na kompu ili kaj vec po cijelo jutro..zasluzila je! I super je zdravlja i vitalna i nije prestara..ali zato baš..neka čuva to svoje zdravlja..pa necu je valjda sad ja jos iscijediti do kraja?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moga cuvaju teta cuvalica i baka, svaka po 4 sata. I stvarno ga obje super cuvaju. Ali ja vidim da on voli biti s drugom djecom, a kad nam je pred neki dan jedna curica bila dva dana u gostima, to mu je bilo super. Tako da se meni se cini da su jaslice od jeseni (tad ce imat godinu i 8 mjeseci) za njega dobar izbor, s tim da bih ja to pokusala izorganizirat da ne bude bas 8 sati u jaslicama nego da ga opet pokupi baka (il cuvalica) pa da malo svrlja i po prirodi, i po gradu, ili bilo kuda, da ne bude u zatvorenom cijelo jutro. A sad, ako mu bas ne bude odgovaralo, ili, ako bude previse obolijevao, smislit cemo nesto drugo.

Mene je isto cuvala baka do tretje godine, a i moja mater bi rado cuvala maloga. Al meni se isto to pomalo cini kao neko nametanje obaveze baki, i to mi se bas ne svidja. A uz to, ne mislim da je taj famozni 1 na 1 odnos u cjelodnevnoj varijanti dobar. I cini mi se da se i u jaslicama stvarno svasta moze naucit...

Sad jos moram vidit koje su dobre jaslice u Splitu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, ali to kod tebe nikako ne bi bio slučaj
    nemojmo se zapikavati na ekstreme
    pa bi
    jer u svojoj ljubavi i ugađanju ne zna gdje su granice popuštanja, hranjenja, utopljavanja... da ne nabrajam...

a ja mislim da ako dam dijete ženi u ruke, da ne mogu onda mijenjati cijeli njezin životni pravac

ali, ok... ne moramo se u svemu ni slagati ovdje
    pa se meni više ne da

Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •