Pokazuje rezultate 1 do 50 od 755

Tema: IZLAZNA STRATEGIJA-STRATEGIJA PREŽIVLJAVANJA

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mara33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da ovdje ne piše nitko tko se pomirio sa činjenicom da više neće biti roditelj.
    Ja te uvjeravam da nije - evo, ja sam ta. Pišeš tj. ja osobno pišem i zato jer ti je to poglavlje važno, jer želiš pomoći nekome koje na sličnim raskrižjima, dati drugome ruku. Osim toga, ima nešto i u poslovici "pomažeći drugima, pomažemo sebi".

Nedavno sam prošla jednu operaciju u lokalnoj anesteziji (nevezano za ginekologiju) i sestre su me, da bi me utješile i skrenule mi misli, pitale (a to su ona ista pitanja kao kada djecu, kad im vade krv, pitaju "ideš li u vrtić/imaš li bracu ili seku", pa da im skrenu pažnju dok ide igla), pitale kao ziheraško pitanje "imate li kikića". I u tom trenu mi je došla velika sućut i ljubav za sve svoje fellow-supatnice i supatnike, znane i neznane, jer to pitanje bi bilo za njih dodatno opterećenje, ne ugodna distrakcija. A puka sreća nas dijeli, meni je doslovno ispalo ovako, nekome neće ispast tako.

Jednostavno, neplodnost nije dio (ako je iole trajala) koji ćeš sa sebe sknuti i prebrisat, kao što nije mjesto rođenja ili bilo što formativno.

Dok god misliš da imaš nešto dati toj grupi kojoj pripadaš, tu si. Jer tu pripadaš - nije se sad činjenica neplodnosti prebrisala slučajnošću da ti je IVF uspio. Pogotovo ako je dugo trajalo, i ako se iza toga nisu, kao što se to zna, redale prirodne trudnoće, pa si možda skloniji misliti da je neplodnost jedna tvoja bolna faza, a ne tvoje trajno obilježje.

Sretno u borbi za bebu 2, ne časi časa, bez obzira na obzire, ako imaš snage za tu borbu!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.03.2013. at 14:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •