Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 235

Tema: hoću ukinuti dojenje po noći!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kužim te skroz
    ja sam tako slomljena išla dva mjeseca na posao, i onda stvarno više nisam mogla
    al moj savjet ti je, ako jednom odlučiš, nemoj natrag
    jer će biti koma i za tebe i za nju
    drž se... nama je trebalo ukupno dva mjeseca odvojenog spavanja

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Flopice, piješ li neke vitamine? Ja to nikad prije baš nisam uzimala, ali evo, sad sam na supradynu da malo dignem imunitet, čini mi se korisno.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nisam čitala sve, samo bi rekla kak sam ja to napravila
    kad bi se probudila, dobila bi malo vode, tek toliko da zadovolji naviku "buđenje-sisanje-spavanje"
    prvu noc nije bila odusevljena, ali nije dramila, samo me iznenadeno pogledala u polusnu, posisala (imali smo casu na slamku) i nastavila
    sljedecu noc je vec islo lakse
    ona se budila jos par mjeseci u noci trazeci piti i svaki put je dobila vodu
    nakon nekog vremena je pocela spavati cijelu noc
    vidjelo djete da tu nema kruha
    mi od početka spavamo zajedno, mali trik koji sam napravila je u tome da bi ju nakon sto popije vodu polegla blizu sebe bas onako kako je ležala dok je sisala, tako bi ju stisnula, ali malo iznad cice, ili ispod, bas da ju ne draži
    tako da je dobila sve sto je trebala, osim cice, pa mislim da je zato islo lakse
    no definitivno kad se odluci ukinuti, nema vracanja i popuštanja (osim u ekstremnim situacijama naravno), jer zapravo tada daš dreku pljusku, drugi put ce ici teže odvikavanje
    eto, to je moje iskustvo, nadam se da ce biti od kakve-takve pomoći
    Posljednje uređivanje od mala-vila : 28.03.2013. at 11:56

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj nema dudu, nit mu je mislim uvoditi s 18 mjeseci. A bogme ni vodu po noci, pa za koji mjesec stize ljeto i odvikavanje od pelena, treba smanjit unos tekucine po noci. Tako da ostaju samo ove suskajuce metode ( koje se pretvore u urlanje ako mu nedam po noci ) ili ga uvaljati tati (ali on kuzi gdje sam ja, ako odem spavati prije njega, jer sam strgana, onda kad mu dosadi s tatom ode do spavace i lupa mi po vratima da ga pustimo unutra). Velik je vec, previse kuzi a ja preumorna za nocne bitke...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Flopice sori na upadu... ali ima netko savjet kako prorijediti broj noćnih podoja, zapravo nacicavanja... ima 17 mjeseci i zbilja joj ne treba cicanje svakih sat-dva...
    mojca, ja mozda nisam neka osobita savjetnica, jer spadam u one sretnike cija su djeca spavala vrlo pristojno. moja se curka budila oko dvaput nocu, ali bi u polusnu brzo pocikala, te smo obje nastavile spavati.
    e sad, bio je jedan kratak period kad se pocela buditi i cicati svako malo , a ja sam isprobala savjet jedne frendice:
    kad bih cula da se meskolji i nesto mrmlja, pocela bih joj tiho saputati ssssssssss, (tiho, melodicno i iednolicno) pajki, pajki.... dok se ne bi umirila i ponovo zaspala. odnosno ako se ne bi umirila onda bih joj dala sisati. prakticno je to izgledalo, da bi recimo tri puta zaspala, a recimo cetvrti ne, nego bi dobila cicati.
    to je stavrno pomoglo, jer se za par dana vratila na stari ritam.
    ne znam da li bi to tebi pomoglo, posto tvoje dijete vec ima ustaljenu drugu rutinu... ali probati se moze.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala seni... pokušavam to svaku noć... upali u jednom u jednom od pet-šest pokušaja.
    Jednom se probudila dok sam ja bila pod tušem, MD ju nikako nije mogao umiriti... kad sam ja došla nakon 5 min, jedva se smirila, morale smo prvo malo prošetati... pa nazad u krevet... tu noć se budila još češće.
    Rjeđe budi ako odem spavati skupa s njom, zaspimo u 9, do ponoći - pol jedan je mir, pa onda kreće buđenje svakih sat - sat i pol... a ako ju uspavam i odem, budi se točno
    svaki sat. U minutu.

Stalno se otkriva, jutros sam počela sumnjati da joj je možda hladno iza ponoći, tad prestaje grijanje i opet se upali oko 5.... ne grijemo sobu, ali su otvorena vrata, pa se ipak osjeti razlika. Ako ju pokrijem (što stalno činim), istog trenutka nogicama odgura poplun. Da joj probam obući dvije pidžame? Vreća ne prolazi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

flopice, ja te potpuno podržavam, dapače, mislim ti se pridružit za tjedan dana

imam iskustvo sa starijim djetetom, odvikli smo se od noćnog dojenja kad je imao oko godinu dana
    prvo smo probali ovo što svi pišu - ja u drugu sobu (moram li reći da sam legla na taj drugi krevet i raširila se ko petokraka ), a mm bi ga nunao, pjevušio i slično
    to smo probali dva dana
    nije išlo
    pa sam onda treću noć ja došla i ja radila sve osim dojenja
    dakle, nunala, pjevala, nudila vodu...
    i već iduće neći se probudio tek dva-tri puta, noć nakon toga jednom i nakon toga više nijednom
    i to je trajalo sve dok nije seku dobio
    pa se sad bude oboje
    pa ja i mm po noći letimo od jednog do drugog

uglavnom, idući vikend i ja krećem u taj projekt jer vikend nakon toga idem na svadbu, hoću da mala spava do jutra :D
    Posljednje uređivanje od betty blue : 28.03.2013. at 16:09

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nemam savjet, samo skupljam ideje.
    Iz ove perspektive lakše mi se čini prestati skroz nego samo po noći, pa ja ni ne znam koliko po noći ona sisa jer je samoposluga u pitanju.
    Po meni spava cijelu noć, dok mm (koji ima lakši san) kaže da se budi između 3 i 8 puta.Bit će da sam toliko kronično neispavana da više ništa ne čujem. Dobro da mm nije na brodu, došla bi jadnica i do cryout metode

Vidjet ću kako će biti kad počnem raditi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Stalno se otkriva, jutros sam počela sumnjati da joj je možda hladno iza ponoći, tad prestaje grijanje i opet se upali oko 5.... ne grijemo sobu, ali su otvorena vrata, pa se ipak osjeti razlika. Ako ju pokrijem (što stalno činim), istog trenutka nogicama odgura poplun. Da joj probam obući dvije pidžame? Vreća ne prolazi.
    Identično. Ne kužim zašto ne želi bit ispod mekog i toplog popluna...ah..

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mojca ja sam kod frendice vidjela kako je sasila trakice na poplun pa ga veze za kinderbet, mogu kratke pa na precke ili dugacke koja ce ti proci ispod krevetica pa do druge strane odozdola

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tiziana, mislim da Smjehuljica ne spava u kinderbetu

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

eto,ja sam se jako bojala kako će proći odvikavanje,ali moram priznat da je to bilo teže meni nego njoj.Isto se budila bezbroj puta,nacicavala po noći u nedogled ali kad sad sagledam situaciju cica joj je bila često u ustima jer je meni bilo najlakše uvaliti cicu,iako je bilo puno noći(pogotovo kad su zubići krenuli)kad ništa osim nosanja nije pomagalo,prespavala bi noć na mojim rukama,i vrlo često kad bi se pokušala leći sa njom na sebi odmah bi se budila,i onda opet cika pa upali nakratko i tako u krug,i kad sam prije mjesec dana,nekih dva tjedna prije njezinog prvog rođendana,doduše silom prilike odlučila prestat(s tim da je ona kroz dan cikila jednom ili dva puta na moje inzistiranje po minutu)mislila sam da će biti kaos,ali nije,dvaput je u narednih tjedan dana tražila rukom ciku dok bi se igrale navečer u krevetu (zato što sam bila u spavaćici u kojoj je cica skoro sama ispala pa ju je vidla)i to je to što se nje i cike tiče
    ali mi ne spavamo ni dalje,i dalje se često budi,i dalje imamo noći kad se nosamo i opet su zubići krenuli pa je kaos.pomirila sam se s tim da možda do škole nauči spavat
    nadam se da ćeš ti bolje proći

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

vi koji odvikavate pazite da ne ponudite neku zamjenu koje se necete tako lako rijesiti. Ja sam sam maloj negdje s 18-19mj.rekla da nema vise cice po noci, ali sam joj ponudila da me drzi za ruku ili prst. Pa me prilicno ozbiljno shvatila. Pa se i danas s 5,4g. besumno uvuce u nas krevet i ispretumba me dok mi ne upeca prste.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ae
    al ste prestali dojiti noću

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam razmisljala neko vrijeme o tome da joj ne dam po noci ali iskreno, umornija sam za nocno urlanje i naurlavanje nego za sisanje, pa se zakljucak sam namece. stvarno nemam snage slusati 3 sata urlacine, moje ne popustaju tako lako.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja starija je i prije prekida dojenja imala opsesiju igranja mojom kosom povezanu s uspavljivanjem. Long story short - sad sam alergicna na igranje mojom kosom jednako kao sto sam pred dvije godine bila alergicna na nocno nacicavanje... Moram paziti da se mladji isto ne navuce, ponekad ga uhvatim u snu da se igra s mojom kosom

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isto tako je i kod nas i ranije i dan danas... uvijek sam se pitam je li ja to nju predosjetim ili ona osjeća da ja mislim na nju. Ili kad se po noći probudim, sama od sebe i za pola minute evo i nje kmeee.
    Kod nas je toalno obrnuto, kad sam kraj nje prospava noc, poobudi se max jednom. Ali ako me nema (npr pokusam nesto raditi nocu) stalno se budi.

sretno s odvikavnjem!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja se pripremam na odvikavanje od noćnog, a svakako i od dnevnog dojenja. Gospodična će još malo (u 7. mj.) napuniti 3 godine; dojim u komadu preko 4 godine (stariju curu, pa tandem mlađu, pa sad "samo" mlađu skoro 3 g.) i meni je već svakako dosta... Već sam alergična kad me ide primiti noću za prsa. I nemam mogućnost da netko bude s njom noću, da odem negdje i sl. I spava samnom, što otežava situaciju :/
    Vidjela sam gore napisan dobri savjet: odlučiti čvrsto da je to to, objasniti i djetetu, obući na sebe 2 piđame i sl. za "obranu" i laku noć!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajooooooooooooooooooooooooooooooooj

pustit ću je da cica dok god hoće
    i koliko god puta hoće
    bilo je PRESTRAŠNO

posipam se pepelom na gornje izjave da ću sigurno to promijeniti
    i jesam- promijenila sam krevet
    pa je i ona došla kroz neko vrijeme
    pa smo spavale na uskom krevetu da me 16 puta više bole leđa

ali nije plakala, nije urlala i jecala
    ne mogu ja to podnijeti, ma kakvi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

flopice

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

flopica, ajde nisi ni racunala na noc sa snom,
    ako zbilja zelis sad je trenutak. kao sto sam vec napisala nije ugodno ni tebi ni njoj, to odvikavanje.

ja ti dajem podrsku, sta god da odlucis, ali nemoj mi na cajanku sa divnom frizurom doci nervožasta
    Posljednje uređivanje od spajalica : 29.03.2013. at 08:02

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ajooooooooooooooooooooooooooooooooj

pustit ću je da cica dok god hoće
    i koliko god puta hoće
    bilo je PRESTRAŠNO

posipam se pepelom na gornje izjave da ću sigurno to promijeniti
    i jesam- promijenila sam krevet
    pa je i ona došla kroz neko vrijeme
    pa smo spavale na uskom krevetu da me 16 puta više bole leđa

ali nije plakala, nije urlala i jecala
    ne mogu ja to podnijeti, ma kakvi
    vidi nje!
    razmaženka!

šuti!
    vidiš da dijete nije zapomagalo.
    a to što je tebi bilo tijesno, tko ti je kriv.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kod nas noćas samo tri buđenja.
    Zaspala u 9, budila se u 11, oko 3 i oko 5... valjda se samo malo moram tu izjadati pa ona to negdje pohvata i skocka se.

I... nije se otkrivala, spavala je pokrivena.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 29.03.2013. at 09:11

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

flopice saljem ti zagrljaje i podrsku!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

zaspala je bez cike bez problema i spavala do ponoci. A onda je od ponoci do 2 ujutro cupkala moju kosu (a to me izludi) i pomalo plakala. Kad bi upalila svijetlo onda bi mi se smijala. Oko 2 smo je uspjeli nagovoriti da pojede bananu. Spavala je do 6 bez budjenja. Ideja da je tata preuzme ne ide jer ako me nema ona se tako neutjesno dere da ja to ne mogu slusati. SPavale smo skupa, ali cicu nije dobila. Danas sam jednako strgana kao i inace . Problem je sto moja ne voli jesti , pa moram smisliti kako je nagovoriti da pojede normalnu veceru, jer ona je cini mi se jednostavno gladna oko ponoci.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

mojca, i moj slabije spava kad mu je zima... bas sam primijetila, ako ne upalim nocu grijanje, ujutro kad zahladi soba, on se sve vrpolji i budi... On se doduse ne otkrije cijeli, al otkrije ramena i ruke pa je to valjda dovoljno.
    Kod nas zadnjih 3-4 dana bas lose spavanje, al mislim da izlazi sva sila zubica - jer se trlja i gore i dole po desnima - al ne da mi da pogledam...

Flopice, mozes probati i tako da je ti uspavas, ali nosenjem, pjevanjem, umjesto sisom... kod nas je to palilo par dana... dok nisam zakljucila da sam umornija od tog nosanja i pjevanja nego od dojenja, pa smo se vratili dojenju... al da smo ustrajali, tko zna, mozda bi spavao cijelu noc Al nije u mene dosljednost jaca strana

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moja starija je i prije prekida dojenja imala opsesiju igranja mojom kosom povezanu s uspavljivanjem. Long story short - sad sam alergicna na igranje mojom kosom jednako kao sto sam pred dvije godine bila alergicna na nocno nacicavanje... Moram paziti da se mladji isto ne navuce, ponekad ga uhvatim u snu da se igra s mojom kosom
    ovako je bilo s mojoj najstarijom
    pa sam se ošišala na 2 centimetra
    kako je samo bila zbunjena, uvali ruku, a nema se za što uhvatiti

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala svima na podršci
    mislila sam da bih mogla odguliti plakanje
    al ne merem
    nema se tu što više reći....

dobro, možda navratim još koji put da vam se požalim
    baš kad mi bude voda do grla

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

flopice, razumijem te
    i ja sam tako krenula (kad je bila manja) i pokleknula već prvu noć pred plakanjem i zapomaganjem

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

hvala svima na podršci
    mislila sam da bih mogla odguliti plakanje
    al ne merem
    nema se tu što više reći....

dobro, možda navratim još koji put da vam se požalim
    baš kad mi bude voda do grla
    Znam da si još na početku napisala da ti se ne da čitati priče onih koji su to napravili puno kasnije, ali samo da ti kažem da meni godinu dana nije uspjelo (odlučiti i biti dosljedna) ukinuti to noćno - od prvog do drugog rođendana . Doduše, bio je često bolestan, virozan... pa nam je to bilo spas, i nisam niti pokušavala više od par puta, ali tih par puta me ubila ta deračina, ja to nisam mogla. Bilo je lakše dojiti 5 puta noću, a nekad nam se dogodilo i da je samo jednom po noći, pa smo odvalili i tu godinu...

Poslije drugog rođendana je sve više rastao pritisak mm-a da je dosta noćnog nacicavanja, meni se potrefila neka gužva na poslu da radim 12 sati na dan... i kad je imao 26-27 mjeseci ja sam tjedan dana išla oko 21h u ured odraditi "2.smjenu" (ono što nisam uspjevala do 17h) i dolazila bih doma oko 1h, ušuljala se i sakrila u drugu sobu. Njih dvojca su se borila. MM kaže "nije bilo lijepo, tu prvu večer je zaspao, ali se brzo probudio i plakao, ridao oko 45 minuta". Kasnije je plakao oko 15 minuta. On ga je tješio, pravio mu kakao da popije i sl. Ja sam im dolazila u krevet kad se ujutro budio, i dala mu da sisa ujutro. U tih 6 noći samo je jednom dugo plakao u doba kad bih ja bila doma, i jedva sam izdržala da ne odem do njih... Uglavnom, iako je imao više od 2 godine, ja mislim da ja ni tada to ne bih uspjela sama ukinuti, i da sam ja bila doma mislim da nam ne bi uspjelo.

Poslije toga sam opet počela spavati s njim, jutarnji podoj smo zadržali još neko vrijeme, a onaj za uspavljivanje smo vrlo brzo izbaciti s onim "mrak je, noć je, ija spava, doći će mlijeko kad dođe dan". I to je bio kraj noćnog cicanja za nas, nije se više budio... ponekad bi samo sjeo na krevet, pogledao u roletu i okrenuo se na drugu stranu. I super su bila ta buđenja ujutro, sjedne na krevet, pogleda u prozor i samo kaže "dan je, sad mogu".

Jedino što smo i mi zeznuli kad smo odmah nakon "tatine jednotjedne epizode ukidanja noćnog" pokušali odmah izbaciti i ono za uspavljivanje, je to da je umjesto sisanja smio staviti ruku meni u majcu dok tone u san, pa bih ih on smjestio u njedra . (je l to bolje ili gore od igranja s kosom? ). Pa smo se onda morali toga riješiti jer me je to počelo strašno živcirati... Danas je na sreću dovoljno da se držimo za ruke, malo zagrlimo ili me samo u mraku napipava i provjerava "jesi tu?".

Ajde drži se, kad ti opet dođe voda iz grla, pobjegni par noći iz kuće.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam razmisljala neko vrijeme o tome da joj ne dam po noci ali iskreno, umornija sam za nocno urlanje i naurlavanje nego za sisanje, pa se zakljucak sam namece. stvarno nemam snage slusati 3 sata urlacine, moje ne popustaju tako lako.
    Ovako je i kod mene. Nema šanse da objasnim da cica spava, ako se usudim ponuditi vodu dobijem ju u glavu, a najbolji scenarij je da će se potpuno razbuditi, smiriti pa ćemo se igrati od 1 do 4. Je li za takvu djecu jedino rješenje kompletno prestati?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj proslu noc ne samo da se budio nego se u cetiri skroz razbudio i vise nije htio zaspati. U pola pet je pobjego iz kreveta i otiso u db, pa smo gledali crtice pol sata, onda je poceo cendrati pa sam ga nekako do pola sest uspavala (i sebe skupa s njim). U sedam sam se probudila strgana maksimalno i otkrila da mi se s druge strane na kauc ubacila starija, a ja spavam na 20cm sirine... Mm naravno uziva u punini bracnog kreveta sam... Nadam se da ce ova noc ipak biti bolj...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A J. se ovaj tjedan jedan dan probudio u 3 i pol (ujutro, da!) pa sam ga molila sat i pol da spava uz 15 izmjena cice, a onda smo se u 5 ustali pa sam vegetirala na poslu. Pobjeda!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure drage vidim da je dosta onih s čupavim noćima
    meni ne pada na pamet da joj ukidam dojenje potpuno (ok. očito ni nepotpuno nisam kadra)
    ona nema još ni 12. mjeseci, uopće nemam argument sama pred sobom da to učinim, i po danu doji 100 puta i uživa s tom sikom- smije joj se i priča, mazi je...
    da je starija, mislim da bih ukinula sve odjednom jer meni se ovo noćno skidanje čini kao horor - ja za to nemam snage ni ove fizičke ni ove mentalne ni nikakave
    mislim da neću ništa poduzimati dok god ovako duram

kad budem mislila da više stvarno ne mogu valjda će i ona narasti i pustiti...
    ili štogod...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

flopice

sa starijom sam muku mučila, ali isto ko i ti nisam mogla pustit da plače. Mm je pokušao preuzeti noći, ali to je bilo prestrašno
    budila se milijun puta
    prestala je s 2,5 godine, otišla na more s bakom, spavala bez problema (prasica jedna!!!) a kad sam se ja pojavila, prva 3 dana se nije ni sjetila da bi dojila. Onda se sjetila ali više joj nije bilo fora. jupi. Tako da je kod nas noćno išlo u paketu s dnevnim

Ova manja, ufff, ne znam. Isto niš ne spava, ali ona bar može (po danu) zaspati u kolicima, sjedalici, na mmovim rukama - bez sise. To me tješi hahahaha
    uskoro počinjem raditi i pojma nemam kako ću na poslu funkcionirati tako umorna. Možda pokušamo odvikavanje uz muža, pa nam se možda i posreći
    ako ne, a šta ću ja, morat ću izdržat nekako, ne mogu, jednostavno ne mogu je pustit da plače

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

flopice kad si napisala da si čvrsto rešila nisam htela da se javljam, ali sad ovo je naše iskustvo: sa godinu dana nisam uspela (tj. imala je više od godinu dana, nekih 17 meseci). jednostavno je bila premala, drala se na sav glas i popustila sam.
    nešto pred drugi rođendan sam joj rekla da sad stvarno neću, ne mogu, ne dam. da sisa noću spava i odmara se. nisam nigde odlazila, ostali smo svi troje u istom krevetu. rekla sam joj da ako se noću bude probudila mama će je grliti ali siku neće dobiti. i to još jednom ponovila pred spavanje. i tako je i bilo, prve noći se probudila tri-četiri puta, ja bih je zagrlila i malo ljuljuškala, u mraku ne paleći svetlo, ne ustajući. ujutru ako bi se probudila a svanulo je, dala bih joj, ona bi sisala ali nastavila da spava. vremenom, posle 10-tak dana nije se više budila a onda je prestala i to ujutru da se budi. tek kad bismo ustale onda bi dobila sisu za dobro jutro.
    ja sam se brinula kako će to biti jer smo u isto vreme skinuli i pelenu, ali bilo je sve ok.
    što se dnevnog tiče nastavila je da sisa još 2.5 godine posle ukidanja noćnog

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ah što da velim, mislim da ovo po danu nije greda jer sam i tako stalno s njom a kad počnem raditi što je sljedeći mjesec - vjerujem da će se prilagoditi.
    noćno vidim da nema šanse više pokušati, barem dok ne budemo mogle razgovarati - nešto ovako kao vissnja - sad spavamo, sika isto, mama će te pomaziti, blabla bla. da me stvarno razumije da pokušam barem da me razumije-
    ona sad to ne razumije. vidi da ne može dobiti nešto što joj je od rođenja bilo dostupno 24 sata. kad ne dobije plače i jeca. ona je tako nježna i malešna i mila i ja to ne mogu gledati ni pola minute. neću. rađe ću ići četveronoške i gledati one ružičaste vjeverice.
    velim, kad bude malo starija pokušat ću dogovorom i objašnjenjem.
    starija je dudu ostavila sa tri- isto je jadnica imala krize i bila je svjesna da ne može zaspati zbog toga jer joj fali duda. pa me je zamolila da je češkam dok ne zaspe. jest da smo se češkali 5 godina još poslije ali što sad- to je roditeljstvo valjda i ja ne umijem drukčije...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi i dnevnu i noćnu rješila praktički u jedan dan, nisam mislila da će kod njega ići tako brzo, po noći se dizal svako malo da cica, eto prestalo je s njegovih 2 god i 8.5mjeseci, s time da cice od tad nisam dirala ništ. Mi se isto češkamo, i zagrlimo skupa i ztak zaspimo, a klinac od skoro 12 godina još uvijek se mora čoškati na svoj dekičasti čošak da zaspi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure drage vidim da je dosta onih s čupavim noćima
    a da otvorimo fond za tate u motelu/hotelu/hostelu, pa da ih posaljemo tamo :D

zapravo, ne! da otvorimo fond za mame u hotelu. :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj nije moral ić nikud, i tu noć je ležal pored mene

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A joj, bolna tema. Moj je bebo divno spavao godinu i pol, ali zadnjih mjeseci se budi sve cesce, a i po danu trazi da doji puno vise nego prije... Od djeteta sa 2-3 budjenja, postao je dijete koje spava na sisi iliti se budi svakih nekoliko minuta da povuce cug-dva. Ako sisa nije dostupna (recimo ako sam mu okrenula ledja) pocinje 15-20 sec meskoljenja i ako je ni tad ne dobije ekspresno onda se budi... Da moram ujutro na posao odmah bih prestala dojiti, jer i ovako me ubija ovaj tempo...

Sad pokusavam barem malo smanjiti, po danu svesti na 2-3 podoja. A nocu mi je ipak lakse kunjati, nego tumarati stanom i slusati dreku... Dat cu mu fore do drugog rodjendana da pocne pomalo smanjivati i bolje spavati, a onda sisa baj, baj...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo, ne! da otvorimo fond za mame u hotelu. :D
    gdje da uplatim?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam zadnja 3 mjeseca bila na jedno 4 službena puta od par noći. I svaki put si mislim, sad ću se naspavati!

A onda kad dođem u hotelsku sobu, od uzbuđenja da mogu bezbrižno raditi bilo što, surfati, gledati tv, čitati, sve što doma ne mogu navečer, ne mogu zaspati do kasno. I tako dođe 1, 1:30, a ja bih još bila bezbrižna, ali znam da je sutra radni dan pa se natjeram zaspati... i onda se par puta probudim do jutra...i onda se probudim u 6...i mislim si kad će jutro...pa onda zaspem, zvoni sat, a ja se ne mogu iščupati iz kreveta.... Dižem se, jedva gledam, cijeli dan zijevam...i onda opet sve iz početka. I onda se vratim doma...i sve iz početka.

Mislim da sam zaboravila spavati, tj. prospavati noć.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da sam zaboravila spavati, tj. prospavati noć.
    x

Moji oboje sad već, hvala Bogu, lijepo i mirno spavaju, a ja se i dalje budim po noći, a san mi je tanak da čujem svako curkino okretanje i svaki šum .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj ne spava iako je prestal cicati, jer ima dermatitis pa se svako malo mora počesati, a onda mu moraš primit ruke da ne bude preveč krvi

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj vam fakat djeca daju da ih grlite ako uskratite cicu? moja urla iz sve snage i jedino kaj mogu je lezat kraj nje, ne dao bog da ju pokusam makar dodirnuti a kamoli grliti, ljuljuskati, zabila bi mi nogu u glavu. to ju jos vise raspaljuje. ili pricanje, pjevanje, bilo sta. sve ju jos dodatno nervira i place najglasnije na svijetu.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mikka evo da te utješim,tak ti je i moja bila nekih 2tj.,mislila sam da ću poludit,ali kad je konačno skužila da ja ne odustajem,e sad je priču promjenila...
    "mama nunaj me"

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    kaj vam fakat djeca daju da ih grlite ako uskratite cicu? moja urla iz sve snage i jedino kaj mogu je lezat kraj nje, ne dao bog da ju pokusam makar dodirnuti a kamoli grliti, ljuljuskati, zabila bi mi nogu u glavu. to ju jos vise raspaljuje. ili pricanje, pjevanje, bilo sta. sve ju jos dodatno nervira i place najglasnije na svijetu.
    Mene nije bilo prvih par dana, a kad sam se vratila s puta, prvih par noći uspavala sam je hodajući i grleći...dosta je ok to primila. Sljedećih par noći kad bi se probudila, morala sam je uzeti i dići na sebe pa bi opet zaspala, možda je i plakala, zapravo da je plakala kao što inače zna, sigurno bih se toga sjetila... Dakle, mislim da nije puno plakala.

Od tada često spavamo zagrljene

Međutim, tvoj opis identičan je jednoj našoj večeri (nakon ukidanja cice) kad sam odlučila da ostajemo na krevetu i da ona ima zaspat, a ne šetat se po stanu (bilo je već kasno, ja umorna ko pas). Ne znam koliko je dugo urlala, ali je urlala jako dugo, bacala se po krevetu, pokazivala na vrata, bila ljuta na mene, pogotovo ako bih joj počela pjevati ili dragati je, kao pusti me na miruuuuuuu, ma živi šou, susjede sam izbjegavala danima... Uglavnom, kad se isplakala, šćućurila se uz mene i zaspala. (I spavala kao nikad prije.) Nakon toga, više ne pravi velikih problema oko odlaska na spavanje.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja si jos ne mogu ni zamisliti kako cu to izvest?!?
    Al eto pratim temu mozda bude od pomoci kad dodje vrijeme!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima negdje moja tema na produženom dojenju čini mi se. Evo kako smo mi; sa 18 mj je tražio cicu 5-6 puta tokom noći i uz to se još bezveze nacicavao po pola sata. Krenula sam pomalo, prvo izbacivanje nacicavanja, znači reduciranje podoja na 10 minuta i onda uzimanje cice. To je prošlo još najbolje od ostatka. A ostatak je bio gadan, prvo sam izbacivala podoj po podoj, nakon 4 ujutro mu nisam dala sve dok nije svanulo. Onda mu nisam dala nakon 3, pa nakon 2...sve dok nije došlo do toga da dobije samo prije spavanja i prije ustajanja. On je vikao, ljuto se, tukao me i čupao al nisam popuštala iako mi je bilo preteško, al govorila sam samoj sebi "ako sam izdržala jučer i danas ću inače mi je sve uzalud". To mi je bila mantra i to me držalo. Trebalo je skoro mjesec dana da od cjelonoćnog nacicavanja dođemo do ova 2 podoja dnevno. On se još uvijek povremeno probudi oko 2 ujutro ali ga umirim zagrljajem i maženjem.

Ali...postoji i "mana" u cijeloj priči. On je sad postao veeeeelika maza, spava mi na ramenu, ponekad se popne skroz na mene i tako spava. Al ipak mi je to lakše i ljepše nego da sam cijelu noć na istom boku i da se ujutro dižem sva pokočena.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •