suzy.s, olivera, držite se!!
kiki, za dobitni!!!!!!
ja i moj folikul,i dalje se družimo![]()
pozdravi svima!!!!!!
suzy.s, olivera, držite se!!
kiki, za dobitni!!!!!!
ja i moj folikul,i dalje se družimo![]()
pozdravi svima!!!!!!
suzy.s dobro je da imate smrzliće i istina je ovo što govore cure za biokemijsku to sam čula i od dr.pa nadam se da će drugi put biti uspješno
čekalicama puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kameleon kako tvoj folikul danas?
Kiki kako je kod vas?
Mi smo danas obavili konzultacije, krećemo u novi stimulirani čim vještica stigne u 4. mjesecu.
Jedna novost, rekla mi je danas sestra, pošto mi nismo u braku, treba nam za svaki postupak potvrda o izvanbračnoj zajednici i potvrda da on priznaje očinstvo djeteta i da mu ja dajem pristanak da on to prizna. Njima na humanu moramo donijeti 2 ovjerena primjerka od javnog bilježnika. Mi smo te potvrde već prije donijeli, ali sad trebaju nove za svaki postupak. Pošto to dosta košta, rekla nam je sestra da to sve možemo napisati na jednom papiru. Eto, još malo troška.
Puno ~~~~~~~~~ svima!
Šta za svaki postupak treba nanovo ovjeravati izjavu o vanbračnoj zajednici i priznavanju očinstva???? Dakle, još jedna diskriminacija i bespotrebno bacanje para. Blago javnim bilježnicima, potvrda košta 90-100 kn.
I nama je to bilo cudno kad nam je pricala cura u hodniku to pricala, za svaki postupak ovjeravati izjavu. I bas je mm komentirao da je jeftinije ozenit se.. Prestrasno mi je to iako smo mi u braku.
Kiki?
Kameleon?
draga dino84 i meni je isto tako rečeno ja se raspitala to košta cca 200 kuna
ako znaš kako to sastaviti u jedan primjerak pošalji mi na pp
imam jedno pitanje meni je rečeno da sakupim sve nalaze pa da dođem da se dogovorimo kad bi krenula u prirodni samo što se papa test čeka mjesecima,dali će me htjeti primiti bez njega budući da n eznam kada će biti gotov
te ovjere se rade zbog toga kad se beba rodi u bolnici dobiva prezime oca a ne kao što je bilo u mom slučaju da je mali imao moje prezime na otpusnom pismu sve dok mu nismo izvadili rodni list,i to smo morali biti zajedno s bebom.čekali smo 2 sata sa bebom koja nema ni mjesec dana-užas
nina, da baš tako, za svaki postupak trebaju nove ovjerene izjave i to dva primjerka njima na humanu.
paty, sastavit ću tu izjavu nakon vikenda pa ti pošaljem na pp. Najbolje nazovi sestre pa pitaj za papa test, mene dr. prije godinu dana nije ni tražio novi papa test za postupak.
paty, ništa od toga jer to se regulira obiteljskim, a ne zakonom o MPO. Nakon rođenja ćete (ćemo) opet morati ići na općinu potvrđivati očinstvo/mijenjati prezime.
Plus, pred malo mi je pričala jedna naša forumašica da je i njeno dijete zavedeno pod njenim prezimenom iako je udana, zato jer nije promijenila prezime (ako se dobro sjećam, razlog tome je da se sve radnje nad djetetom vrše preko majčinog zdravstvenog osiguranja).
Da, kao što kaže Argente dijete će dobiti ono prezime koje mama ima na zdravstvenoj iskaznici (bez obzira na bračni status).
Nemam im što za reć nego da su jadnici.
A bas su jadnici... Ja imam dva prezimena a razmisljamo da dijete ima samo ocevo... Mos'mislit..nece kako cemo mi, nego kako ce drugi...mah.. Pa valjda se da nesto napravit.
Ma tko bi ih znao,stalno nešto smišljaju.jedno pričaju a drugo se radi sve u svemu jedno veliko sranje.oprostite na izrazu
ok dino84 unaprijed ti hvala.ako se sretnemo na humanoj vrijedi kava dupla.ako bude sve u redu i ako će me primiti bez pape krećem u 4mj
paty neznam kod kog si dr. ali mene nikad nisu tražili nalaz papa testa, samo briseve da nisu stariji od 6 mj.( ja sam kod dr.V)
Da oni ne traže papu samo ono što je bitno zbog laba, ali dobro je to napraviti svaku godinu, radi svog mira
suzy,s i ja sam kod dr.V
pitao me je kad sam vadila,nisam se mogla sjetiti pa mi je zaokružio na onom papiru i to.
napravit ću se blesava i doći bez njega ako prođe.
moje jaje čeka uskrs!! rado bi se bojalo!!
još sutra uzv,a ako ništa odustajemo od ovog ciklusa!
joj kameleon želim ti da sutra čuješ dobre vijesti... ma to prolječe svih je pomutilo, pa i kod mene, nikako da dobim, već sam luda.Sram me i reči koliko mi kasni ali znam da ću dobit i to vjerojatno na Uskrs.
za sad je sve ok,js pukla.. samo da se potrefi i tulum u labu..
malo nategnuto za ovaj ciklus!!! ...ali
samo da odlede js, od onih prvih js prvo odleđivanje smo došli i do transfera
puno pozdrava svim čekalicama, pikalicama, on go,tužnicama, trudnicama i svimavelika i ostvarenje sna!!
kameleon~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za Uskršnja jajca da se fino odlede i oplode
Sretan Uskrs!
kameleon ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretan Uskrs drage moje .....zelim svima kinder iznenadjenje koje cekamo
Sretan vam Uskrs lipe moje!
Sretan uskrs drage moje.
Kameleon sretno,da ti ovaj postupak bude dobitni.tako sam i ja nisam polagala neku nadu u sekundarni,on je urodio plodom.
E da, sretan Uskrs! Zaboravila sam jutros čestitati pa rekoh da se sad izvučem!![]()
a di nam je kiki30?
druga inseminacija bezuspješna ,planiram na IVF molim iskustva ,punkcije se nekako najviše bojim ,da li ste što uzimale -kakve ljekove prije punkcije ,s obzirom da imam anovulacijske cikluse pretpostavljam da će biti sa klomifenom kojeg sam i do sad koristila ..molim curke iskustva ..hvala!
Roan e bas mi je zao...
Ja sam bila prosli mjesec na punkciji u prirodnom ivf-u, bez ikakvih lijekova..zagrizla sam onu spavacicu i pjevala neku pjesmu na sav glas..i nije me jako boljelo..vise me boljelo poslije.tako da slobodno uzmi nesto protiv bolova, ja sam uzela brufen tek kad sam dosla doma.
roan stimulacija za IVF moze biti klomifenom, ali moze biti i puno jacim lijekovima, npr. gonal, menopur, puregon i sl, ovisno o nalazima hormona. cilj stimuliranog IVF-a je dobivanje veceg broja jajnih stanica.
a sto se tice lijekova protiv bolova, za to bi se trebali pobrinuti u klinici.
roan ako ideš sa jačom stimulacijom i dobiješ više j.s. svakako ti preporučujem da se raspitaš za anesteziju imaš pravo na to
roanbit će ivf dobitni!!
ovisi da li ides na ivf u prirodnom ciklusu ili stimulirani..
u svakom slučaju seetno!!!!!!
uspio transfer!!!! 2 embrija, bratac i sestrica!!!
i dalje nastavljam biti kul, sve do bete..
pozdravi!!!!!!!!!
mene su pitali da li zelim injekciju Voltarena, pa sam odbila.. za jedan folikul, ali raspitaj se Roan, kakva ce bit stimulacija i kako to ide kod njih s anesezijom i analgezijom
kameleon ma koja beta, beturina na kvadrat!
bok cure! i ja krećem ovaj mjesec sa prvim IVF-om, ovaj tjedan prva folikulometrija. Cula sam da punkcija boli ali ako su sve prezivjele.., a ono sto mene zanima da li nakon toga treba mirovati (taj dan) ili mogu odmah poslije na posao? Do sada sam bila cool oko svega a sad kad sam procitala ove postove na forumu stekla sam dojam da sam totalno nespremna i neinformirana...![]()
kameleon,bravo!! držim fige za betu!!
Evo me!!bila sam par dana bez komp. bez mob.,provela predivan tjedan s mm-skroz sam se opustila,da nema utrića ne bi ni sjatila se da sam bila u postupku.Od prvog dana me drži neki osjećaj da neće bit ništa od ovog pokušaja.Već sam se i pomirila s tim,ne želim ni brojati ni koji je dan,niti kad trebam dobit M-umorna sam već od toga.Baš onako flegma i paše mi to ,jako..
malo u zakašnjenju želim vam Sretan Uskrs!!
Bravo kameleon, doduše od tebe nismo manje ni očekivali!
phiphy, inbox!
ohoho! pa tu ima lijepih vijesti!
Kamelen, bravo!
kiki think pink!
roan žao mi je, ali nedaj se! Grlim!
Argente, napravila mjesta!
Kameleon, bravo!!! Čestitam! To je bio stim.?
Kiki,, neka i tebi feeling 'ovaj put sigurno nema ništa' donese bebu kao meni.
hvala cure!!!!!!!
phiphy, sekundarni...
i jako neizvjestan...ali eto..valjda kad se najmanje nadas...![]()
Pozdrav cure, vidim lijepe vijesti, navijam za beturine.
Roan ne brini se, nije tako strašno, ali prvi je put najgore jer neznaš šta te čeka. Želim ti da je i zadnji.
Kiki fige do neba,umor i fjaka su dobra znak![]()
Pozdrav svima, pratim forum pa sam sad odlučila da se i javim. Ja i MM pokušavamo skoro 3 godine (obadvoje 38 god), a u MPO na KBC Rijeka smo nekih godinu dana. Prije nego smo odlučili krenuti s MPO prirodno sam zatrudnila ali u 7 tt spontani, nakon toga 3 x IUI - ništa, pa 4. IUI- biokemijska. Dr.M predložio je IVF u prirodnom, otišli 2 puta i obadva puta js pobjegla!?! I sad uspjeli prirodno- ali na žalost ispala je biokemijska ponovo. Da li mi netko može predložiti još neku pretragu da napravimo?
garfield ,što ti to znači j,stanica pobjegla?sory nisam još u Ivf -u ,ali planiram krenut s obzirom da mi druga IUI bezuspješna,pa mi je svaka info prijeko potrebna da znam što me čeka ,od punkcije koje me toliko strah ..pa do sveg drugog ..kako oni računaju IVF prirodni ?kod mene su anovulacije i bez klomifena -nikako ,da li to spada onda u stimulirani ?
roan, kad cure kažu da je stanica pobjegla, znači da je folikul puknuo prije punkcije. Mislim da se to događa jer prekasno daju štopericu. Zato kad si u prirodnom ideš na uzv prije punkcije da vide da li je folikul još tamo. Pošto je u prirodnom samo jedan folikul, punkcija stvarno nije jako bolna jer kratko traje, a smiješ si nešto i popiti za bolove.
A ovo za anovulaciju i klomifene, najbolje da pitaš svog dr. jer ne znam kako to oni tretiraju. Ista situacija je kod mene, ali ja sam do sada išla uvijek u stimulirani postupak.
Sretno!
hvala puno na odgovoru!!!
garfield dobrodošla na naš forum!
Jesi li pregledala štitnjaču tj. izvadila hormone, i s obzirom na 3 biokemijske mislim da si kandidat za imunološke pretrage pitaj drugi put na konzultacijama svog dr. o tome a ako želiš već sad više informacije imaš tu temu IMUNOLOŠKE PRETRAGE pa se možeš informirati.